Liga 2 Sezon 2010-2011

Home Forums General Football Fotbal Intern / Romanian Football Liga 2 Sezon 2010-2011

 • This topic is empty.
Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #50801
  dragos
  Member

  Revoluţie în Liga 2: Din octombrie apare LPF 2!

  Se anunţă schimbări în fotbalul românesc. Măcinat de “retragerea” echipelor şi de criza financiară, fotbalul mic se organizează după model occidental. Din octombrie este prevăzut să apară LPF 2, iar Mircea Sandu este de acord. Şeful FRF va pierde astfel “tutela” ligii secunde.

  “Proiectul a demarat, am făcut primii paşi, am făcut o cerere către Ministerul de Justiţie pentru disponibilizare de nume, viitoarea structură sportivă se va numi Liga a Doua profesionistă de fotbal, am vorbit şi cu domnul Mircea Sandu, preşedintele FRF, care a fost de acord cu apariţia acestei structuri şi mi-a spus că acesta este un prim pas pentru redresarea fotbalului românesc la nivelul ligii secunde … Sperăm că şi ceea ce vrea să facă această Liga să se transforme în ceva bun pentru fotbalul românesc. I-am prezentat proiectul domnului Mircea Sandu, proiect pe care vrem să se deruleze sub auspiciile Ligii Profesioniste a UEFA. Nu vom activa sub tutela FRF. Suntem structura sportivă de sine stătătoare. CU FRF vom avea doar relaţii de colaborare. Vom funcţiona sub directul control al Ministerului. Dacă vom şti să ne organizăm nu vom avea probleme. Aşa cum LPF încheie în fiecare an un protocol cu FRF, aşa vom face şi noi”, a spus Preşedintele Dunării Galaţi, Auraş Braşoveanu la Sport Total FM.

  “LPF 2 va fi condusă de preşedintii de cluburi”

  “Sediul Ligii a doua Profesioniste de Fotbal va fi la Bucureşti. Referitor la organigramă, Preşedintele va fi ales din rândul preşedintilor Ligii secunde, am ales modelul din fotbalul vest european, nu din cel autohton. Preşedintele va avea un mandat de doi ani cu maxim două mandate consecutive. Sub preşedinte vor fi doi vicepreşedinţi. Deci, Liga va fi condusă de preşedinţii cluburilor din Liga a doua, doi din prima serie. Sper ca până la sfârşitul lunii octobrie Liga să fie funcţională, pentru a putea prelua organizarea sezonului competiţional 2011/2012”, a mai spus Braşoveanu

  Ce schimbări sunt prevăzute?

  “Ne-am gândit şi la un sistem competiţional, pentru a creşte spectacolul, pentru a atrage oamenii alături de această ligă şi totodată jocurile să se desfăşoare după-masă pentru a reduce din costuri, urmând ca seriile să fie formate dintr-un număr mai mic de echipe, cu play-off-uri şi play-out-uri, dispărând în acest fel şi suspiciunile privind promovarea sau retrogradarea”, a încheiat Braşoveanu.

  anul trecut gloria buzau a retrogradat, insa, printr-un artificiu “made in romania”, steaua 2 i-a cedat gloriei locul in liga a-2-a, iar steaua 2 urma sa evolueze in liga a-3-a.

  iata echipele din liga 2:

  SERIA 1:
  1. Săgeata Năvodari (fosta sageata stejaru, care a fuzionat cu midia navodari)
  2. Viitorul Constanţa (echipa lu’ hagi)
  3. FC Botoşani
  4. Concordia Chiajna
  5. Dunărea Galaţi
  6. Delta Tulcea
  7. Steaua II
  8. Gloria Buzău
  9. CS Otopeni (anu’ trecut a evoluat in cealalta serie)
  10. Dinamo II Bucureşti (parca, si ei retrogradasera anu’ trecut)
  11. FC Farul Constanţa
  12. Ceahlăul Piatra Neamţ
  13. Juventus Bucureşti
  14. CF Brăila
  15. Astra II Giurgiu (bine, ca s-a aratat fuziunea pe fata)
  16. FC Snagov

  SERIA 2:
  1. Petrolul Ploieşti (i-au bagat in seria a-2-a, ca sa promoveze mai facil)
  2. UTA Arad
  3. Mureşul Deva
  4. CS Mioveni
  5. FC Bihor Oradea
  6. Unirea Alba Iulia
  7. Gaz Metan CFR Craiova
  8. CSMU Politehnica Iaşi (fuziune Poli Iasi – Tricolorul Breaza)
  9. ACU Arad
  10. Arieşul Turda
  11. Minerul Lupeni
  12. Voinţa Sibiu (banuiesc, ca este vorba despre ex-Inter Sibiu)
  13. FC Argeş Piteşti
  14. CSM Râmnicu Vâlcea
  15. ALRO Slatina
  16. Silvania Şimleu Silvaniei

Viewing 1 post (of 1 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.