Masinile fotbalistilor

Home Forums Miscelaneous Diverse / Miscelaneous Masinile fotbalistilor

 • This topic is empty.
Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #50833
  dragos
  Member

  Cazul Mărgăritescu, în care este implicat şi fostul portar al lui Dinamo, Cristi Munteanu, nu este chiar o noutate pentru lumea fotbalului de la noi. În urmă cu un deceniu, departamentul “Furturi auto” de la Poliţia Capitalei a întocmit un dosar legat de maşini de lux furate din străinătate şi înregistrate în România, ajunse în posesia unor fotbalişti cunoscuţi, unii dintre ei chiar de la Dinamo. Nu s-a ajuns însă în instanţă.

  La vremea respectivă se vorbea că printre fotbalişti exista moda să-ţi iei o supermaşină cu cel mult jumătate din valoarea sa reală. Circuitul era următorul: furatul limuzinei în Germania, Italia sau o altă ţară europeană, uneori chiar cu complicitatea posesorului care o declara la poliţie după cîteva zile şi aşa el îşi primea asigurarea.

  Automobilul intra în România cu numere false, era înmatriculat şi apoi vîndut. Fotbaliştii erau aleşi din motive foarte simple. Dispuneau de bani cash şi erau disperaţi să apară în parcarea clubului cu un model ultimul răcnet. O maşină de zeci de mii de euro îţi dădea un anumit statut printre colegi, plus că fetele frumoase erau mult mai atrase de un Mercedes SLK decît de un Cielo, Oltcit sau Dacia Nova.

  Existau mai mulţi cumpărători într-un timp scurt tocmai pentru ca o la eventuală anchetă să se mizeze pe “cumpărător de bună credinţă”. Atunci, în presă au apărut o mulţime de nume, printre care Schumacher, Claudiu Drăgan, Mihalcea, Mozacu, Dănuţ Lupu, Sabin Ilie etc, însă la nici unul dintre ei nu s-a dovedit că ar fi fost complice la aşa ceva. Întîmplător sau nu, toţi şi-au vîndut maşinile care ridicau suspiciuni.

  Un caz similar i s-a intamplat (recent) lui Ghionea cand a revenit in tara pentru a semna cu Timisoara…….

Viewing 1 post (of 1 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.