Home › Forums › General Football › Fotbal Intern / Romanian Football › Otelul Galati
- This topic has 12 replies, 5 voices, and was last updated 11 years, 3 months ago by
dragos.
-
AuthorPosts
-
July 21, 2004 at 3:44 pm #50345
nicu
MemberOtelul risca excluderea din Divizia A
Galatenii nu au un stadion care sa poata fi omologat de FRF
Ca si cand scandalul legat de un presupus trucaj in meciul cu Dinamo Tirana, din primul tur preliminar al Cupei UEFA (4-0 la Galati) n-ar fi fost de ajuns, Otelul se confrunta in aceste zile cu o alta problema. Cu doar 11 zile inainte de inceperea noului campionat de fotbal al Diviziei A, clubul galatean este la un pas de a nu primi licenta de club profesionist, pentru ca nu are un stadion omologabil. Primarul municipiului, Dumitru Nicolae, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca Stadionul “Dunarea” are gazonul, vestiarele, centrul de presa si grupurile sanitare omologabile pentru Divizia A, dar nu are cel putin 7000 de scaune, cerute de regulamentele Federatiei Romane de Fotbal. “In acest moment, nu stiu cum va fi solutionata aceasta problema, dar voi cauta un sprijin si la Guvernul Romaniei”, a spus Nicolae. Pentru dotarea cu scaune, municipalitatea are nevoie de cel putin 100 de mii de euro. Astazi, o comisie condusa de directorul Departamentului Licente din FRF, Viorel Duru, va verifica arena galateana in vederea omologarii si este greu de presupus ca se va multumi cu promisiuni si scuze. In cazul in care, din cauza stadionului, Otelul nu va primi licenta de club profesionist, nu va putea participa la editia 2004-2005 a Diviziei A. (MIG)
July 21, 2004 at 3:45 pm #65495nicu
MemberCa si cand scandalul legat de un presupus trucaj in meciul cu Dinamo Tirana, din primul tur preliminar al Cupei UEFA (4-0 la Galati) n-ar fi fost de ajuns
Nu am nici o idee despre ce e vorba.
Cine stie?
NJuly 21, 2004 at 3:52 pm #65496ultrasro
MemberCu privire la faptul ca presedintele lui Dinamo Tirana ar fi pariat vreo 50000 euro in Austria pe infrangerea cu 4-0 a jucatorilor lui in meciul cu Otelul. Otelul nu e vinovat presupun eu dar banuiala exista cu privire la comportamentul ciudat al albanezilor in prima repriza in teren, adica 0-4 de la pauza.
July 22, 2004 at 7:31 am #65497Ultras
Member@nicu wrote:
Otelul risca excluderea din Divizia A
Galatenii nu au un stadion care sa poata fi omologat de FRF
Ca si cand scandalul legat de un presupus trucaj in meciul cu Dinamo Tirana, din primul tur preliminar al Cupei UEFA (4-0 la Galati) n-ar fi fost de ajuns, Otelul se confrunta in aceste zile cu o alta problema. Cu doar 11 zile inainte de inceperea noului campionat de fotbal al Diviziei A, clubul galatean este la un pas de a nu primi licenta de club profesionist, pentru ca nu are un stadion omologabil. Primarul municipiului, Dumitru Nicolae, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca Stadionul “Dunarea” are gazonul, vestiarele, centrul de presa si grupurile sanitare omologabile pentru Divizia A, dar nu are cel putin 7000 de scaune, cerute de regulamentele Federatiei Romane de Fotbal. “In acest moment, nu stiu cum va fi solutionata aceasta problema, dar voi cauta un sprijin si la Guvernul Romaniei”, a spus Nicolae. Pentru dotarea cu scaune, municipalitatea are nevoie de cel putin 100 de mii de euro. Astazi, o comisie condusa de directorul Departamentului Licente din FRF, Viorel Duru, va verifica arena galateana in vederea omologarii si este greu de presupus ca se va multumi cu promisiuni si scuze. In cazul in care, din cauza stadionului, Otelul nu va primi licenta de club profesionist, nu va putea participa la editia 2004-2005 a Diviziei A. (MIG)
Nici Dinamo nu este departe. Nu au copertina, o gramada de scaune sunt lipsa si nici macar scarile nu sunt marcate cu galben asa cum doreste Duru. Da’ ei sunt Dinamo, nu?
July 22, 2004 at 12:35 pm #65498Ultras
MemberDirectorul Departamentului de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Viorel Duru, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că stadionul “Dunărea” din Galaţi nu îndeplineşte criteriile cerute de UEFA.
“Toate lucrările de modernizare de la stadionul Dunărea se află în diferite stadii de execuţie. În momentul de faţă, arena nu corespunde cerinţelor şi am dat un ultim termen pentru data de 2 august, cînd, la Galaţi, se va afla şi un trimis special al UEFA”, a declarat Viorel Duru, care a inspectat stadiul în care se află lucrările de modernizare la stadionul “Dunărea” din Galaţi.
Reprezentantul FRF a spus că s-au făcut progrese vizibile faţă de ultima sa vizită la Galaţi, dar mai sînt multe de făcut. “Este un progres vizibil. Am fost în primăvară şi stadionul era o ruină. Acum se lucrează la vestiare, la instalaţiile termice. La cîte mai sînt de făcut, sînt sceptic că el va fi gata pînă pe 2 august. Însă s-au mai văzut minuni. La Alba Iulia şi la stadionul Sportului Studenţesc s-au făcut lucruri impresionante într-un timp scurt. Nu putem da licenţa pe un şantier”, a declarat Viorel Duru.
Oficialul FRF va trimite un raport complet la UEFA, urmînd ca la începutul lunii august să vină la Galaţi şi un reprezentant al forului european. “Voi trimite imagini şi un raport complet la UEFA pentru că cei de acolo sunt foarte interesaţi de stadiul lucrărilor deoarece, mai mult ca sigur, Oţelul se va califica în turul doi preliminar al Cupei UEFA”, a mai spus Duru.
Prezent la stadion, primarul Dumitru Nicolae a dat asigurări că Oţelul va juca meciurile din campionat pe această arenă. Marea problemă a stadionului “Dunărea” o reprezintă lipsa celor 7.000 de scaune, minimum necesar pentru a putea fi omologat, dar primarul oraşului Galaţi a spus că în zece zile scaunele vor fi montate.
Vicepreşedintele Comisiei pentru Securitate, Siguranţa şi Acordarea licenţelor pentru stadioane din cadrul FRF, Iulian Nica, a declarat, joi, că Apulum Alba Iulia şi-a rezolvat problemele de infrastructură. “Sînt la Alba Iulia, unde am văzut stadiul lucrărilor şi stadionul o să fie gata. Cred că Apulum va primi licenţa. Din punct de vedere al infrastructurii, totul este în regulă. Acum nu ştiu care este situaţia din punct de vedere financiar, dar am înţeles că, luni, vor veni la discuţii”, a declarat Nica.
Membri ai Comisiei de Licenţiere din cadrul FRF vor inspecta, vineri, stadionul echipei Sportul Studenţesc.
15:25, Mediafax
March 4, 2011 at 3:31 pm #65499dragos
MemberOţelul – Vaslui, prima partidă care se va juca în nocturnă la Galaţi
Gălăţenii îşi inaugurează instalaţia de iluminare chiar împotriva marii rivale, FC Vaslui. Azi, la Galaţi se va ridica primul stîlp al nocturnei, urmînd ca pînă la finalul lunii aparatura să poate funcţiona. Oficialii clubului Oţelul, au anunţat deja la LPF că începînd din etapa a 24-a, care e programată pe 6 aprilie, vor putea evolua la lumina reflectoarelor.
Atunci, elevii lui Dorinel Munteanu se vor duela acasă cu formaţia lui Adrian Porumboiu. Acesta e în prezent cel mai mare contestatar al Oţelului pe care o acuză că a luat trei puncte nemeritate de la Pandurii. Oficialul moldovean l-a acuzat pe Marian Condescu de practici ilegale şi a spus că meciul cu liderul campionatului ar trebui reprogramat: “Condescu e un impostor. Totul a fost numai o «vrăjeală» ca să acopere blatul cu Oţelul! Declaraţiile lui din ultima săptămînă sînt probe suficiente pentru rejucarea meciului. Vă spun eu, e imposibil să iei un credit de jumătate de milion în numai 4 ore, oricît de multe legături ai avea. Astea sînt poveşti!”.
Finanţatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu, şi preşedintele Oţelului, Marius Stan, se află în conflict încă din 2004, cînd actualul gălăţean a părăsit-o pe Vaslui pentru a lucra la Poli Iaşi. În sezonul 2003-2004, Stan a ocupat funcţia de preşedinte a formaţiei patronate de Porumboiu, perioadă în care echipa a promovat în liga secundă.
În afara Oţelului, în acest moment în Liga 1 mai sînt 4 formaţii fără instalaţie de nocturnă: Sportul şi Tîrgu Mureş, echipe ce evoluează pe stadionul propriu, şi Brăneşti şi U Cluj, care îşi dispută momentan partidele de acasă la Buzău (stadionul are nocturnă), respectiv la Alba Iulia.
May 10, 2011 at 7:53 am #65500dragos
Memberieri otelul a castigat (oare a cata oara in acest sezon ???) cu ajutorul arbitriilor.
nu se poate face performanta cu o echipa ajutata de “cavalerii fluierului”.RUSINE SA LE FIE !!
Porumboiu a spus, aseara, dupa meciul de la Ploiesti, ca titlu se stia din toamna, ca va merge la galati @-) @-)
Vasluiul a fost dezavantajata, clar, aseara, de arbitrii.
practic, i-a scos din lupta pt titlu………este pacat, cum un investitor in fotbal, este “blocat” sa se lupte pana la final………imi pare rau de el, de echipa acelui oras.May 10, 2011 at 8:36 am #65501dragos
MemberFinanţatorul formaţiei FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a dezvăluit că, după meciul încheiat la egalitate de echipa sa cu Astra (1-1) şi arbitrat de Istvan Kovacs, preşedintele FRF Mircea Sandu şi preşedintele CCA, Vasile Avram, au admis că “centralul” a greşit decisiv.
“Avram nu poate spune mai mult şi-l înţeleg. Mircea Sandu şi Avram mi-au zis la telefon că maniera de arbitraj a lui Kovacs a fost jalnică, tendenţioasă. Aseară mi-au zis adevărul la cald, acum s-au sucit. Noi am fost scoşi din lupta pentru titlu
Dan Petrescu (vicepreşedintele CCA) se ocupă de 20 de ani numai de mizerii d-astea. E cazul să lase arbitrajul. Mircea Sandu ştie foarte bine ce se întîmplă. Nu pot să merg mai departe cu supoziţiile, eu ştiu ce interese are Dan Petrescu, nu vreau să vorbesc acum. Vor fi dezvăluite în următoarea perioadă mai multe detalii. De ce nu am fost şi noi o dată avantajaţi? Mereu acelaşi celebru Deaconu. Am pierdut 4 puncte mai mult decît importante pe mîna aceluiaşi arbitru. Ei sînt tot timpul acoperiţi, apa trece pietrele rămîn”, a spus Porumboiu la televiziunea sportro.
+ tot din gsp:
Boss-ul Timişoarei, Marian Iancu, şi finanţatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu, au turbat de furie după ce Oţelul a obţinut victoria în ultimele minute. Cei doi conducători îl pun la zid pe asistentul Florin Stănescu pentru că a pus umărul la succesul “oţelarilor”.
Ce acuză cei doi? În minutul 90, Paraschiv împinge dintr-un metru mingea în poartă, după pasa venită de la Punosevac, dar “decarul” gălăţenilor era în ofsaid, nesemnalizat de tuşier. Conform regulii ofsaidului, jucătorul care atacă trebuie să aibă cel puţin doi adversari în faţă în momentul în care pasa pleacă spre el. În faza aceasta, nu era nici măcar unul, portarul Bordeanu este căzut la 5 metri de poartă, iar cei doi fundaşi ai oaspeţilor se află în spatele lui Paraschiv.
Primul care a acuzat arbitrajul a fost patronul Vasluiui. “A fost ofsaid clar la golul lui Paraschiv. Asistentul a fost croit de la început, a mai avut scăpări de acest gen. Dacă era o fază grea, mai ziceam, dar ce se întîmplă acum nu are treabă cu sportul. Dacă existau greşeli pentru toate echipele, era totul în regulă, dar în favoarea Vasluiului nu a fost nici măcar jumătate de eroare tot sezonul. Totul este într-o direcţie!”, a tunat Porumboiu la GSP TV.
Cele mai grave acuze au venit de la boss-ul Timişoarei. “Este o mare mafie în fotbalul nostru! Ultimele şase puncte ale Oţelului sînt obţinute fraudulos, plus cele 3 cîştigate la «masa verde» cu Pandurii, deci 9 puncte obţinue fraudulos. Fotbalul românesc a murit după acest gol din ofsaid. Stan şi ai lui l-au ucis, iar millioanele din Ligă sînt tîlhărite. Tuşierul a făcut diferenţa în mod golănesc. Nu avem cum să nu vadă! UEFA trebuie să ştie că Liga 1 este trucată, să nu mai audă de la fotbalişti că nu mai ştiau care meciuri trebuie cîştigate şi care nu”, a urlat Iancu.
18 decizii pro a avut Oţelul în acest sezon, dintre care 12 în retur, în timp ce doar 5 decizii ale arbitrilor i-au dezavantajat pe gălăţeni, nici una în 2011
“Arbitrii care greşesc de două-trei ori într-un singur meci să fie eliminaţi, să rămînă doar 13-14 arbitri tineri, gen Colţescu sau Robert Dumitru”Mircea Sandu, preşedinte FRF
May 16, 2011 at 8:30 am #65502dragos
Memberchiar daca in retur au fost ajutati de arbitrii, galatenii sunt CAMPIONII Romaniei
din punctul meu de vedere, nu au fost cei mai buni, insa au fost constanti si avut linistea necesara pregatirii fiecarui meci, un antrenor abil si ambitios.nu cred, ca vor realiza ceva in UCL, insa…….
faza cea mai tare ramane TABELA “manuala” afisata de cei 2 spectatori (vezi video rezumatul meciului).
)
)
)
)
)
)
)
incredibila !!!!
sper, sa nu “apara” in UCL in asemenea hal @-) @-)May 17, 2011 at 10:08 am #65503dragos
Memberhttp://blogsport.gsp.ro/ioanitoaia/2011/05/16/o%c8%9belul-triumful-dinainte-anun%c8%9bat/
Oțelul, triumful dinainte anunțat
May 16th, 2011 | Fotbal internReferindu-mă la Paraschiv și la Viglianti după ce primul a cerut din proprie inițiativă să i se reducă salariul, iar celălalt n-a mers la înmormîntarea tatălui său ca să rămînă în cantonament, scriam pe 3 martie: “Întîmplările evocate probează că Oțelul n-are numai fotbaliști, ci și oameni puternici, caractere. Așa se explică, măcar în parte, cum de-a reușit să se transforme dintr-o formație de pluton într-una ce deține șanse reale să devină campioană”.
Cîteva zile mai tîrziu, pe 7 martie, comentînd meciul Oțelul-Rapid, 1-0, notam că “gălățenii au înțeles să alerge și să se bată pentru fiecare minge, pentru fiecare metru de teren. Ei au pus mai mult suflet. Aidoma lui Dan Petrescu la Urziceni, Dorinel Munteanu i-a organizat minuțios, ba i-a și învățat să-și exploateze la maximum resursele”.
Reproduc din același articol: “Deși lipsită de vedete, Oțelul are o rigoare, o abnegație și o încredere care o pot scoate campioană. Dacă va izbuti să cucerească titlul, ceea ce nu mai e de domeniul fanteziei, formația dunăreană va demonstra că se poate triumfa și fără zgomot, și fără scandal. Destui zic că, etalînd un joc îndeobște pragmatic, trupa lui Dorinel n-ar merita să fie lider. Discuție inutilă deoarece se iese campioană pe baza punctelor, nu a impresiei artistice. În măsura în care încă nu și-a însușit lecția spectacolului, Oțelul stăpînește una mult mai importantă. A învățat să cîștige”.
N-am recurs la aceste citate pentru a scoate în evidență că am anticipat victoria finală a Oțelului, una pînă la urmă logică, argumentată și prin prisma faptului că noua campioană a României a condus în clasament 23 de etape din 33. Doar am vrut să subliniez că triumful său a fost unul dinainte anunțat și pregătit cu migală. Ca atare, nu trebuie inclus în categoria surprizelor de proporții. Sprijiniți cu discreție de președintele Marius Stan și încurajați cu entuziasm de un număr din ce în ce mai mare de suporteri, Dorinel și băieții lui n-au obținut o izbîndă conjuncturală. Dimpotrivă, au realizat-o în timp, prin constanță, prin rîvnă, prin seriozitate. Altfel spus, prin atitudine.
Nu neg că i-au ajutat uneori și cavalerii fluierului, dar s-a dovedit că i-au ajutat pe cei mai buni dintre cei mai buni. Totuși, nu arbitrii i-au cîștigat bătăliile, echipa gălățeană și le-a cîștigat singură. Restul? Ca să nu repet laudele de mai sus, îi adresez Oțelului felicitări pentru cel dintîi titlu din istorie și urări de succes în Champions League!
May 17, 2011 at 11:22 am #65504sircos
Memberbravo galatenilor !
June 1, 2012 at 3:42 pm #65505sircos
Memberotelul galati a cam dat de belea …
http://www.romaniansoccer.ro/stiri/31588/otelul-galati-penalizata-cu-doua-puncte-de-comisia-de-disciplina-a-frf.htm
Comisia de Disciplină a FRF a decis penalizarea echipei Oţelul Galaţi cu două puncte în viitorul sezon, pentru datorii de 1,25 milioane de euro către un impresar, au declarat surse din cadrul forului fotbalistic.
Totodată, Oţelul a primit interdicţie la efectuarea de transferuri, până la achitarea datoriei.http://www.romaniansoccer.ro/stiri/31603/arcelormittal-nu-mai-sponsorizeaza-clubul-de-fotbal-otelul.htm
ArcelorMittal Galaţi îşi reafirmă poziţia conform căreia sponsorizarea fotbalului profesionist nu mai este o prioritate în lista de proiecte susţinute prin politica sa de responsabilitate socială, a declarat, vineri, directorul de comunicare al combinatului, Dorian Dumitrescu.
Potrivit acestuia, compania îşi va concetra resursele financiare pe sănătate publică şi educaţie.http://www.romaniansoccer.ro/stiri/31590/dorinel-munteanu-evitarea-retrogradarii-nu-ar-fi-un-obiectiv-care-sa-ma-motiveze.htm
Antrenorul echipei Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu, a declarat că în cazul în care formaţia sa va fi depunctată în sezonul viitor şi nu va putea efectua transferuri se va bate pentru evitarea retrogradării, iar un asemenea obiectiv nu l-ar motiva.June 5, 2012 at 10:04 am #65506dragos
Memberse pare, ca zvonurile ce se auzeau prin targ, s-au confirmat……nasol.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.