Petre Marin 08.09.1973

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Petre Marin 08.09.1973

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • Author
  Posts
 • #50811
  razvanR
  Member

  „Vreau să-mi închei cariera la Sportul“

  Petre Marin (37 de ani) are 453 de meciuri jucate în Liga I şi aşteaptă pauza competiţională pentru a decide dacă îşi va continua activitatea de fotbalist. „Jair“ e liber de contract după despărţirea de Unirea Urziceni, echipă pentru care a evoluat doar două luni.

  Fostul căpitan al Stelei, Petre Marin, e şomer. Nu pentru că nu l-ar mai vrea nicio echipă, ci pentru că e un tip pretenţios. Ultima oară a jucat la Unirea Urziceni.

  „Am discutat cu mai multe formaţii în ultima vreme. Aş fi putut să mă întorc la Urziceni sau să merg la Concordia Chiajna în Liga a II‑a, dar am hotărât că e mai bine să aştept pauza de iarnă pentru a decide dacă mai joc sau nu. Eu aş vrea să mai joc, pentru că simt că mai pot”, spune cel poreclit „Jair”. El a disputat până acum 453 de meciuri în Liga I, find pe locul şapte în clasamentul condus de Costică Ştefănescu, acesta având 490 de meciuri în Liga I.

  „Sunt mândru de cariera mea, însă nu mi-am propus niciodată să-l bat pe Ştefănescu. Probabil că, dacă aş fi făcut un scop din asta, acum nu aş fi stat pe bară, ci aş fi continuat să evolueaz în prima ligă”. Dacă ar fi să decidă singur echipa la care ar vrea să evolueze din iarnă, jucătorul ar alege Sportul Studenţesc:

  „Mi-aş dori foarte mult să îmi închei cariera la clubul cu care am debutat în Liga I. Ar fi foarte frumos. Sportul e echipa mea de suflet. E greu însă, în Regie politica este să se crească jucă tori, nu să se aducă veterani.”

  „Dumitru Bucşaru e cel mai bun patron!”

  Petre Marin a jucat şase ani la Steaua. A plecat din Ghencea în vară, când s-a transferat la Urziceni. Experienţa lui în Bărăgan a fost una meteorică.

  Şi-a reziliat contractul cu ialomiţenii după doar două luni, ca urmare a faptului că patronul Dumitru Bucşaru a oprit robinetul finanţării şi a redus substanţial salariile. „Nu regret că am semnat cu Urziceniul. Plecasem de la Steaua oarecum forţat. Mi s-a terminat contractul şi nu mi s-a propus prelungirea”.

  Fundaşul nu e supărat pe Bucşaru, ci surprinzător are numai cuvinte de laudă la adresa acestuia: „E cel mai bun patron din Liga I. E un om inteligent. Din păcate, a hotărât să nu mai investească mult în fotbal…”. Despre Gigi Becali? „Nu aş vrea să răspund la această întrebare, se va interpreta şi nu vreau asta .”

  Regretă că nu a jucat afară

  Deşi e mândru de cariera lui, „Jair”, care a câştigat două titluri şi o supercupă cu Steaua, susţine că nu se poate considera un fotbalist împlinit.

  „Cel mai mare regret al meu este că nu am jucat şi eu în străinătate! Mi-am dorit mult asta, aş fi vrut să să văd şi eu cum este… Când eram căpitan la Steaua am avut oferte, dar nu a depins numai de mine. S-au cerut bani mulţi pe mine…”, a dezvăluit fostul jucător al formaţiei din Ghencea.

  Petre Marin

  Născut: 08.09.1973 (Bucureşti)

  Înălţime / greutate: 1,69 m / 62 kg

  Post: fundaş lateral

  În Liga 1: a jucat la Sportul (1993-1995), FC Naţional (1995 – 2004), Rapid (2001), Steaua (2004 – 2010), Unirea Urziceni (2010).

  La echipa naţională: Debut: 27.05.04, Irlanda – România 1-0

  Total: 9 jocuri, 0 goluri

  În cupele europene: Debut: 06.08.1996, Partizan Belgrad – FC Naţional 0-0

  Total: 69 jocuri 2 goluri

  http://www.adevarul.ro/sport/fotbal_intern/Vreau_sa-mi_inchei_cariera_la_Sportul_0_367763528.html

  #88312
  razvanR
  Member

  Cand juca la Sportul Studentesc ii spuneam Romario.

  Cred ca a debutat in 1993 intr-un meci castigat cu 1-0 cu FC Inter Sibiu, gol marcat de Gheorghe Ceausila (C. Gheorghe). Antrenor era atunci Ioan Andone.

  Am auzit ca ar avea un copil, Razvan, care joaca tot la Sportul Studentesc, la juniori.

  #88313
  dragos
  Member

  este un jucator serios, care poate juca in continuare fara probleme.
  mereu a jucat cu ambitie si daruire…..ar fi bine sa-si incheie cariera in regie…..poate jucatorii tineri pot invata din experienta sa.

  #88314

  ar fii o idee…mai ales ca a spus ca sportul e echipa lui de suflet, este ceva…nu cred ca o spunea doar asa “la misto”…mai tin minte…dupa victoria urziceniului cu stutgart in ucl, erau invitati la o emisiune de sport varga si galamaz, iar galamaz a spus ca el tine cu sportul…poate o data se va intoarce si galamaz, e un baiat serios

  #88315
  razvanR
  Member

  În Regie, acolo a fost copilăria mea. Sportul rămâne echipa mea de suflet.

  Petre Marin a avut cu Steaua singurele performanţe din carieră. Trebuia să stea şase luni în Ghencea. Dar până la urmă a rămas acolo şase ani.
  Petrică, îţi aminteşti cum ai făcut primul pas în fotbalul mare?
  Cum să nu? În 1993 am debutat la Sportul Studenţesc. Era un meci cu Inter Sibiu. Am debutat cu dreptul, pentru că am câştigat acel joc. În Regie, acolo a fost copilăria mea. Sportul rămâne echipa mea de suflet. E adevărat că acum nu mai e ceea ce a fost odată, dar, chiar şi aşa, Sportul a produs multe talente.
  Cine te-a promovat?
  Cel care la meciul de luni va sta pe banca dinamoviştilor. Ioan Andone. Dar şi profesorul Mircea Rădulescu şi-a adus o contribuţie.
  Şi la Naţional ai avut o perioadă bună…
  Au fost multe sezoane extraordinare. Am fost aproape să câştigăm şi Cupa, şi campionatul. O dată cu nea Florin Halagian, o dată cu Oli. Am terminat pe doi. Dureros. Într-o săptămână am pierdut şi Cupa, şi campionatul. Sâmbăta titlul, iar miercurea finala Cupei. Erau cu mine în echipă şi Răzvan Lucescu, şi Gabi Popescu, eram mulţi… Naţionalul era un fel de Urziceni, fără presiune, spectatori puţini, jucai fotbal din plăcere. Nu prea eram luaţi în seamă.
  Înainte să ajungi la Steaua, ai jucat la Rapid. Cum s-a întâmplat?
  La Rapid a fost o perioadă scurtă. Stăteam aproape de Giuleşti şi mergeam la meciurile din Divizia B. Îmi plăcea atmosfera creată de suporteri. Şi acum e la fel acolo, te face să te simţi fotbalist. Mi-a plăcut şi mi-am dorit să joc acolo. Dar a fost doar pentru un retur. Apoi m-am întors la Naţional şi de acolo am făcut pasul cel mare, la Steaua.
  Cum?
  M-a contactat Meme, dar m-a dorit şi Piţurcă. Era antrenor atunci acolo. Mi-au propus şase luni de contract. Aveam atunci pe masă oferte clare de la Steaua, dar şi de la Dinamo. La “câini” mă dorea tot nea Ando. Am ales Ghencea. Am semnat în secunda a doua, imediat când steliştii mi-au propus.

  De ce n-a vrut să-şi dea copilul la Steaua
  Petre Marin are un fiu care îi calcă pe urme. Răzvan joacă fotbal la Academia Hagi. “Nu am vrut să-l las la Steaua, deşi Meme, Oli şi Argăseală îmi reproşau că îmi duc copilul la alt club, în timp ce eu jucam la Steaua. Nu aş fi vrut să se interpreteze că el o să joace numai pentru că e băiatul meu. Sper să ajungă mai sus decât mine, a precizat fundaşul.

  ‘M-am dus la Steaua când mă voia și Dinamo’

  #88316
  dragos
  Member

  azi il revedem pe “Romario” de Chiajna……

  #88317
  dragos
  Member

  Petre este manager la Concordia.
  la maai mareeee, Petrica !!!!

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.