Home › Forums › Sportul Studentesc › Sportul Studentesc – Forumul suporterilor / Fan Zone › Petreceri – Final de An – Intalniri la Nicu
- This topic has 452 replies, 37 voices, and was last updated 11 years, 5 months ago by
Ultras.
-
AuthorPosts
-
February 12, 2006 at 11:43 am #92346
cameliu
MemberProsport:
“Studenţii” petrec
Echipa din Regie a împlinit ieri 90 de ani de la înfiinţare.
Gabi ZAMFIRESCU
La data de 11 februarie 1916 a luat fiinţă Sporting Club Universitar, club format din trei secţii: fotbal, tenis şi atletism.
La scurt timp, numele s-a transformat în Sportul Studenţesc, titulatură sub care în 1937 formaţia avea să promoveze pe prima scenă a fotbalului românesc. A urmat o serie de transformări. Astfel, în 1954 clubul a primit în folosinţă stadionul din cartierul Regie, fosta arenă a echipei Belvedere, iar secţia de fotbal şi-a câştigat autonomia devenind FC Sportul Studenţesc. În acea perioadă, în tricoul alb-negrilor au jucat fotbalişti ca Mircea Dridea, Florin Halagian, Mircea Lucescu sau regretatul cântăreţ de muzică uşoară Dan Spătaru. Între timp, Sportul a retrogradat, dar în 1973 a revenit în prima ligă, unde a reuşit să se menţină datorită deciziei de mărire a numărului de echipe din Divizia A, “studenţii”, care ocupau locul 13, reuşind astfel să se salveze. Atunci, în Regie evoluau jucători ca Mircea Rădulescu, Mircea Sandu, Romeo Chihaia, Paul Cazan sau Gino Iorgulescu. De asemenea, Gică Hagi a avut un scurt periplu la Sportul. Istoria clubului “studenţesc” a mai cuprins două retrogradări, în 1998 şi în 2003, ultima marcată de scandalul meciului pierdut la “masa verde” cu FCM Bacău din cauză că nu s-a plătit celor de la Steaua suma restantă pentru Florin Maxim. Principala performanţă a echipei “studenţeşti”, pe lângă cele cinci participări în Cupa UEFA, este câştigarea Cupei Balcanice în 1980.
În prezent, Ionuţ Mazilu, Costin Lazăr, Stelian Stancu şi Tibi Bălan sunt “vârstnicii” echipei, aceştia fiind născuţi după 1980.
Posibil amical cu trupa
lui Dan Petrescu
Echipa din Regie va sărbători împlinirea a 90 de ani de la înfiinţare prin organizarea unei întâlniri festive în luna mai sau în luna iunie, după terminarea campi0natului. Posibilul adversar al “studenţilor” ar putea fi Wisla Cracovia sau se va organiza un meci demonstrativ între actualii jucători şi cei care activau pentru Sportul în anul 1980.February 13, 2006 at 2:26 pm #92347razvanR
MemberLA MULTI ANI tuturor si vorba lui Dragos sa traim cel putin 90 de ani!
February 14, 2006 at 9:03 am #92348dragos
Member@dragos wrote:
din pacate, nu voi putea veni, caci nu sunt in bucuresti.
DISTRACTIE PLACUTA !!!
SA TRAITI 90 ANI !!!
CASA DE PIATRA SI FERICIRE LUCIAN !!!
ps: cum ati petrecut la Nicu’ ??? detalii, prezenta ???
February 14, 2006 at 8:46 pm #92349Ultras
MemberNe-a filmat Prima, care a facut un material mai larg destul de dragut…
Prezenta: eu, Ovidiu, Francisc, Gabi, Ashu, Tavi cu sotia, George, Giani, Viorel, Cristian, Bebe Dobrin, Octav… Nu stiu daca am uitat pe cineva…Basm in alb si negru
Cele noua decenii de existenta ale Sportului Studentesc, scrijelite pe raboj la finele saptaminii trecute, meritau poate o atentie in plus. Cite cluburi nascute chiar inainte de a se pune prima caramida la FRF mai respira azi prin paginile cotidienelor de sport etapa de etapa? Uitarea si-a facut insa un culcus caldut in biroul lui Vasile Siman, dar si in aula celorlalti actionari, e un fel de-a zice, din mediul studentesc.Stim, n-au fost bani de tort, nici macar de luminari dupa ce ultimul maruntis s-a dus pe paltoane si celulare. Toti cei pe care telespectatorii i-au urmarit simbata seara intr-un reportaj, particica din istoria Regiei, nu mureau de dorul vreunei diplome omagiale, nici nu s-ar fi calcat in picioare sa prinda un piscot, un sfert de pahar de unica folosinta cu suc.
Ar fi venit cu ele de acasa precum cei citiva suporteri, nu spunem chiar toti ai Sportului, strinsi in jurul unei mese, dind cep cite unei sticle de bere si aducindu-si aminte de vremurile meciurilor cu Inter, Brondby sau cu Neuchatel. Exact subiectul pentru care Mircea Sandu, Bela Kassay, Gino Iorgulescu sau Aurica Munteanu intre altii ar fi lasat balta toate afacerile, cit de arzatoare, citeva ceasuri.
Reuniunea unei promotii care a absolvit facultatea acum 10 sau 20 de ani. Sau 30 in cazul lui Mircea Radulescu, pe care l-am descoperit in reportajul TV pomenit dus de valul nostalgiei. Povestile de pe gazon incep cu cliseul “pe vremea mea…” aidoma basmelor cu “a fost odata”. De cele mai multe ori, amintirea unui gol, a unui autogol, a unei retrogradari se risipeste in ceata.
Niciodata cea a micilor si a berii la analiza de dupa meci pe acelasi colt de masa impartit cu fostul adversar. “Parfumul serilor si noptilor ratacite in circiumile de la greci, cum le spuneam noi”, suridea melancolic Riciu. Unei camere TV reci si unei regii de montaj eventual sensibila la inca o secunda, doua pe post.
Un basm, fie el colorat doar in alb si negru precum al Sportului, citit de bunicii motaind in fotoliu si cu ochelarii gata sa pice de pe nas e mai putin atractiv nepotilor, se vede treaba, decit razboiul Becali vs. Becali, punctul forte al stirilor sportive la principalele posturi particulare. Generatia Pokemon, vinovata fara vina si indurerata in ziua in care va fi pace in Pipera.
Autor: Mihai CiucaFebruary 15, 2006 at 1:06 pm #92350Zibling
MemberNe-a filmat Prima, care a facut un material mai larg destul de dragut…
Prezenta: eu, Ovidiu, Francisc, Gabi, Ashu, Tavi cu sotia, George, Giani, Viorel, Cristian, Bebe Dobrin, Octav… Nu stiu daca am uitat pe cineva…Cum dracului tot reusesti sa ma uiti tot timpul din peisaj. La fel cand merg in deplasari spuneti aici pe forum ca afost doar Ovidiu acolo sau dincolo… etc. 😡
February 15, 2006 at 2:38 pm #9235107Ex
Keymaster@Zibling wrote:
Ne-a filmat Prima, care a facut un material mai larg destul de dragut…
Prezenta: eu, Ovidiu, Francisc, Gabi, Ashu, Tavi cu sotia, George, Giani, Viorel, Cristian, Bebe Dobrin, Octav… Nu stiu daca am uitat pe cineva…Cum dracului tot reusesti sa ma uiti tot timpul din peisaj. La fel cand merg in deplasari spuneti aici pe forum ca afost doar Ovidiu acolo sau dincolo… etc. 😡
Poate daca ti-ar vedea numele scris pe forum de mai multe ori isi vor aminti si de tine. 😆
February 15, 2006 at 3:19 pm #92352ultrasro
MemberAndrei a fost si el pe baricade, apare si in pozele care le-a primit si Cazimir
February 15, 2006 at 4:31 pm #92353adi
MemberNoi doi am facut parte din factiunea “Invizibilii” a galeriei la intalnirea de sambata
@Zibling wrote:
February 15, 2006 at 6:38 pm #92354Ultras
Member@Zibling wrote:
Pai daca ati aparut cand deja nu mai vedeam bine, eu ce sa va fac? Chit ca am vazut impreuna reportajul la Prima… 😳
February 15, 2006 at 10:02 pm #92355ashone
Member@Zibling wrote:
SI S-A MAI DUS SA FACA SI CUMPARATURILE CU OVIDIU…DACA NU ERA ZIBLING NU MAI SAVURAM NOI BEREA…….RESPECT!!!!!!!!!!!
CONSIGLIERI CIND A DAT PRIMA REPORTAJU MA CA NU AM STIUT CA FACEAM CAPTURA CU TUNERU???????February 16, 2006 at 12:23 am #92356Ultras
MemberLa 2 ore dupa ce ne-a filmat! 😈 Despre ce crezi ca vorbeam cand au venit de la piata? 😈
Azi am fost la Nicu. Sunt gata 10 tablouri. Vineri ma duc cu bormasina sa le fixam pe pozitii. Momentan cred ca numai cu astea o sa ramanem, ca sunt destul de scumpe (cam 150.000/buc).
February 18, 2006 at 4:27 pm #9235707Ex
KeymasterDatorita lui George am vazut inregistrarea de pe Prima TV cu voi toti. Ovidiule, cand te vad comentand meciuri la TV? 😉
February 20, 2006 at 5:35 pm #92358razvanR
Memberunde este inregistrarea TV?
February 20, 2006 at 5:41 pm #9235907Ex
Keymaster@razvanR wrote:
unde este inregistrarea TV?
Nu este nicaieri pe net asa ca nu o poti vedea decat daca o va da Prima TV din nou. 😥
February 20, 2006 at 6:31 pm #92360 -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.