Remembers…..

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 129 total)
  • Author
    dragos
    Member

intrucat la meciuri nu prea avem destul timp de “remember-uri”, vreau prin acest topic, sa “expunem” cateva amintiri (placute sau neplacute, nu conteaza) legate de noi, suporteri ai sportului stud………
    fiecare dintre noi, banuiesc, ca are destule amintiri legate de echipa si ne-ar trebui zile bune sa le aflam pe toate, insa in mintea fiecaruia dintre noi,
    sigur, exista cateva MOMENTE MEMORABILE privind sportul studentesc….

eu, de exemplu, imi amintesc modul in care ma strecuram pe stadionul 23 August (care era plin, plin) pentru a vedea “celebrele CUPLAJE” si la meciurile de acasa din cupa uefa; ma bucuram enorm cand vedeam stadionul plin de oameni, care se bucurau pentru echipa……..imi amintesc ca la meciul cu verona de-acasa, un italian mi-a cerut sa-i vand steagul cu sportul si eu i l-am vandut cu 200 lei (erau bani atunci!!!)
    o amintire dulce-amara o reprezentau antrenamentele pe care antrenorul vasile suciu ne punea sa le facem…….insa glumele cu baietii din vestiar erau “tari”………..o amintire extrem de placuta o constituiau “atentiile” pe care le primeam de la Gino, cand echipa prindea o iesire “afara”……

Ultras
    Member

O amintire placuta, ca suporter, o constituie meciul Sportul – Rapid 4-1 (Tene apara poarta Rapidului). Tin minte ca stadionul era plin pana la refuz, rapidistii ajungand sa ne inconjoare chiar si in sectorul galeriei noastre de la tribuna I. Din minutul 20, parca, pe stadion nu se mai auzeau decat cei 150 de suporteri ai Sportului, care au asigurat fondul sonor al meciului pana la final…

mihada
    Member

Chiar trebuia un topic asa ca asta.
    Primul lucru care mi-a venit in minte a fost: inceputul.
    Aveam 13 ani. Nu eram decit un elev de scoala generala in Vaslui. Nici nu stiam bine daca tin cu Steaua sau cu Dinamo. [As fi tinut cu Steaua (ca verisorii mei din Bucuresti), dar ai mei nu gasisera decit un tricou cu Steaua (l-a luat sora-mea care, fiind mai mare, alegea prima) si unul cu Dinamo. Obligat la Dinamo.]
    Si iata ca vine prietenul meu cel mai bun (Radu Galan – nu il cunoasteti, dar merita amintit aici) si imi vorbeste despre Sportul. A fost dragoste la prima … “auzire”, ca sa zic asa. Argumentele, cele valabile si azi: sunt o echipa de tineri, saraci, studenti, fara galerie, care joaca bine (mai tineti minte ca incepeau campionatul in tromba 7 din 7). Asta a fost inceputul. Episoadele urmatoare, mai tirziu…

dragos
    Member

ma bucur ca “prinde” bine acest topic…….domn’e este un topic pentru NOSTALGICI !!
    toti SUNTEM ASA !!!!

eu am mai postat o amintire nostima despre nenea cu porumbeii de la tabela de marcaj (acea cu 7-0, insa am postat la rubrica “fotbal intern”)…

sunt multe amintiri despre “tineretea” noastra, insa SIGUR LE VOM CUNOASTE PE TOATE (sau aproape toate)…….

dragos
    Member

@mihada wrote:

Chiar trebuia un topic asa ca asta.
    A fost dragoste la prima … “auzire”, ca sa zic asa. Asta a fost inceputul. Episoadele urmatoare, mai tirziu…

pentru mine filmul a inceput asa: eram cu ai mei la mare la H. Belvedere in Olimp, iar culmea, tot acolo era cazata si aproape TOATA ECHIPA de atunci cu: speriatu, catoi, gino, serbanica etc.etc.;
    fiind mic ma jucam cu mingea pe plaja, iar fotbalistii mai intrau si ei din cand in cand “la o miuta” si asa “ne-am imprietenit”……….oricum, tatal meu ramane in continuare dinamovist……..

ion
    Member

Am o amintire extraordinara (pt mine) cred inainte de ani 80…Era meciul cu RRRapid si trebuia sa bata musai rapid deoarece cadea in B.In poarta l-au bagat pe Vasile Lazar un junior si l-au dat accidentat pe Tamango…Stadionul Republicii plin ochi …Vreau sa va spun ca a aparat acel om de nu se poate povesti …Ai nostri fundasi se dadeau la o parte, faultau,pierdeau startul, dar Lazar al nostru apara tot ce era pe poarta lui nestiind de intelegere.Pina la urma meciul s-a incheiat la egalitate (scor nefavorabil rapidului)huiduieli cit cuprinde pe stadion si satisfactia mea enorma fata de ce a facut (e drept involuntar)Lazar.Un singur om impotriva tuturor…Culmea e ca la venire acasa cind m-am coborit din troleibuz (eram cu steagul alb-negru)pe umeri m-am intilnit cu eroul Lazar care a coborit din acelas troleibuz si a venit la mine sa ma intrebe ce fac si daca il cunosc(era cu o tipa dupa el si era fff bucuros).Eu spre rusinea mea nu l-am recunoscut din prima dar ce mai conta…

dragos
    Member

imi amintesc, ca eram la o onomastica si ascultam la radio meciul cu verona (meciul tur din italia); scorul era 3-0 pentru ei, insa sportul reuseste sa inscrie un gol, iar eu incep sa tip, sa urlu de bucurie, m-am asezat pe jos si dadeam cu pumnul in podea, spunand: s-a facut dreptate;
    meritam un gol………iar toata lumea a lasat totul si ma privea;
    nu intelegea de ce sunt asa de patimas, ma priveau ciudat…….dar n-a contat pentru mine.
    apoi, dupa finalul meciului, aveam pofta de dans si distractie…….ma gandeam ca 2-0 este un scor realizabil pentru noi….dar n-a fost sa fie!!!

wex
    Member

Eu imi amintesc meciul cu Brondby (fusese 3-0 ptr. ei in tur). Ascultam meciul la radio, ceva extraordinar s-a intimplat atunci Sportul recuperase cele 3 goluri si cind statea sa inceapa prelungirile s-a intrerupt curentul (plumbuitul era inca cel mai iubit fiu al poporului).
    Totul s-a terminat cu bine si Sportul a reusit calificarea. Nu stiu daca alta echipa romaneasca a reusit o astfel de revenire spectaculoasa.

dragos
    Member

imi aduc aminte de portarul nostru, Speriatu, care in multe partide repunea mingea in joc, degajand balonul in tribuna………degajari strambe.

crys41
    Member

Pe la mijlocul anilor 80 mi-am ales echipa: Sportul Studentesc. In principiu n-am vrut sa fie unul din granzi si nu regret decizia luata atunci.
    Tin minte la un moment dat prin perioada aia se citea clasamentul dupa una dintre etapele de inceput de campionat si Sportul era lider! Ce fericire!
    Si mai ales ce echipa aveam atunci! Cred ca la valorile de atunci in echipa azi, castigam fara probleme divizia A. Ce timpuri…

dragos
    Member

tocmai primisem de la gino un tricou cu sportul stud. si ma afisam cu el peste tot: la intrecerile sportive, la orele de sport etc.etc., iar toata lumea cand vedea tricoul : spunea invariabil: ECHIPA BUNA !!!

ce vremuri………terminam pe locul 2 si toti se temeau de studenti…..

dragos
    Member

imi amintesc de meciul cu brondby din regie…..era o zi ploioasa, insa pentru echipa si suporteri a fost o zi STRALUCITOARE!!!!

erau putini oameni pe stadion la inceputul meciului, iar, la final, erau foarte multi……pe masura ce se marca – stadionul se umplea.

Sincer sa fiu, nu imi aduc bine aminte cand am inceput sa iubesc Sportul…stiu doar anul, 1981. Auzeam lucruri frumoase de la oameni, in special de la bunicul meu (care a fost antrenor la Victoria Cluj). Era suporter al Sepcilor Rosii, iubea studentii pentru ca a fost profesor universitar la drept. Din cauza asta simpatiza si pe Sportul. Asa am inceput. Devenisem fanatic. Imaginea Sportului in mintea mea era amplificata si de imaginatie – nu prea am vazut jocuri cu ei, doar rezumatele ce se mai dadeau la stiri. Aveam senzatia ca stadionul din Regie e un fel de Maracana! Eram fanatic rau. ca sa vezi ce inseamna legendele… Odata microbul intrat… Mi-am facut un caiet unde lipeam pozele aparute in ziare. Imi faceam sabloane de carton si vopseam cu crema de ghete neagra tricouri. Ce vremuri. Faceam fanioane…

Acum lucrez la o campanie de publicitate axata pe aducerea studentilor la stadion. O serie de postere ce le voi pune in campusurile studentesti. O sa v-o arat cand e gata!

dragos
    Member

si eu decupam din ziare articole privind sportul stud., colectionam fanioanele cu jocurile din cupa uefa, cumparam regia fotbalistica + toate programele de la meciurile “de acasa”…….practic, tot ce gaseam cu sportul “se cumpara”……aveam insigne, brelocuri etc. cu sportul (exista undeva pe lipscani un magazinas mic cu poze, brelocuri, fulare etc. si nu numai cu sportul ci si cu dinamo, steaua)……insa, eu eram bucuros ca ma puteam afisa pe afara cu tricourile primite de la Gino…….
    deh, ce vremuri !!! ce echipa !!! ce marketing baban aveam !!!

dragos
    Member

si azi imi amintesc de infrangerea RUSINOASA (prin anii ’88 sau ’89, parca) suferita de ai nostri cu 1-7 in meciul de la hunedoara cu corvinul…..ascultam la radio si nu imi vedea sa cred ce auzeam; comentatorul meciului cerea legatura aproape la 10 min.
    voi mai cunoasteti alte infrangeri USTURATOARE suferite de sportul???

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 129 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.