Romani numiti "gunoaie"

Home Forums Miscelaneous Diverse / Miscelaneous Romani numiti "gunoaie"

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • Author
  Posts
 • #50285
  Cainele
  Member

  Romani numiti “gunoaie” de un avocat irlandez

  L.C.
  Marti, 02 Martie 2004

  Scandal in baroul din Dublin
  Consiliul de judecata al baroului irlandez investigheaza acuzatiile potrivit carora un avocat si-a numit clientii romani “gunoaie” si a facut publice informatii private despre cazurile lor, relateaza publicatia irlandeza “Sunday Business Post”, citata de Mediafax. Doi romani sustin ca avocatul care le reprezinta in instanta sotiile a divulgat detalii private despre ele, intr-o convorbire telefonica. Ei spun ca in comunitatea romaneasca din Dublin a circulat o inregistrare audio si o transcriere a afirmatiilor facute de avocat la adresa lor.
  Pe caseta, avocatul se refera la “gunoaiele de romani”, care “toti ar trebui pusi intr-un nenorocit de vapor si dati dracului afara din tara” (scumbag Romanians who all should be put in a f***ing ship and f***ed the f*** out this country altogether”). “Ar trebui construit un zid in jurul Romaniei si sa fiti trimisi ca sa traiti acolo cu totii, pentru ca nu sinteti suficient de civilizati ca sa veniti in lumea reala” (“There should be a wall built around Romania and you should be put in it and stay there because you are not f***ing civilized enough to come into the real world”). “Ar trebui sa fiti intorsi de unde ati venit, iar cine dracului mai e la putere in Romania ar trebui sa-si bata capul cu voi” (“You should be f***ed out back where you came from and let f***ing whoever is still in power in Romania sort you all out”), a mai spus acesta. “Romanii se preteaza la orice inselatorie care ar putea merge si merita tot atita incredere precum scorpionii”, a mai spus avocatul. El a facut referiri la alte cinci dosare privind dreptul familiei in care erau implicati romani si nigerieni, oferind detalii care inlesneau identificarea lor de catre membrii comunitatii din Dublin. Aceasta in contextul in care cauzele judecate in baza Codului familiei sint analizate in particular si nimeni nu are dreptul sa ofere altor parti detalii despre procedura.
  Unul dintre cei doi romani – al carui nume nu poate fi dezvaluit din motive legale – a afirmat ca plingerea a fost trimisa Consiliului de judecata. Un purtator de cuvint al Consiliului a afirmat ca nu comenteaza cazul, pentru ca acesta este prezentat unui corp disciplinar, iar rezultatele unor astfel de anchete nu sint facute publice.
  (Ev. Zilei 2.03.2004)

  Avocatul irlandez al unor romani, despre clientii sai:
  “Gunoaiele de romani ar trebui trimisi de unde au venit”
  “Ar trebui construit un zid in jurul Romaniei”, mai citeaza publicatia Sunday Business Post online

  Consiliul de Judecata al baroului irlandez investigheaza acuzatiile potrivit carora un avocat si-a numit clientii romani “gunoaie” si a destainuit informatii private despre cazurile lor, relateaza publicatia irlandeza Sunday Business Post online. Doi romani au pretins ca avocatul care le reprezinta sotiile a divulgat detalii private despre ele, intr-o convorbire telefonica. Ei sustin ca, in comunitatea romaneasca din Dublin, au circulat o inregistrare audio si o transcriere a afirmatiilor facute de avocat la adresa lor. Pe caseta, avocatul se refera la “gunoaiele de romani”, care – in opinia lui – “ar trebui pusi intr-un vas si expediati din aceasta tara”. El a mai afirmat ca “romanii ar trebui trimisi de unde au venit” si ca “ar trebui construit un zid in jurul Romaniei, unde sa locuiasca toti romanii, pentru ca nu sunt suficient de civilizati ca sa traiasca in lumea reala”. Avocatul a continuat afirmand ca romanii merita la fel de multa incredere precum scorpionii si a facut referiri la alte cinci dosare privind dreptul familiei in care erau implicati romani si nigerieni, oferind detalii care inlesneau identificarea lor de catre membrii comunitatii din Dublin. Cauzele judecate in baza Codului familiei sunt analizate in particular si nimeni nu are dreptul sa ofere altor parti detalii despre procedura. Unul dintre cei doi romani – al carui nume nu poate fi dezvaluit din motive legale – a afirmat ca plangerea a fost trimisa Consiliului de Judecata. Un purtator de cuvant al Consiliului de Judecata a afirmat ca nu comenteaza cazul, pentru ca acesta este prezentat unui corp disciplinar, iar rezultatele unor astfel de anchete nu sunt facute publice.

  Adevarul 02.03.2004

  Fara cuvinte….
  👿

  #63116
  07Ex
  Keymaster

  Nu ma mira chestia asta mai ales ca se intampla in Europa unde lumea nu prea tolereaza atat de usor emigrantii. Dece sa ma mire cand si aici, unde vezi Doamne lumea “e obisnuita cu emigrantii” ca doar toti sunt veniti de pretutindeni, pana si aici lumea este impotriva emigrantilor. Nu au nimic cu romanii deoarece romani nu sunt prea multi, dar in cercuri mai inchise am auzit vorbindu-se la fel despre emigranti veniti din India, Pakistan, Africa, s.a.
  Nu vreau sa ma intelegeti gresit, NU agreez cu cei care se comporta cum s-a comportat avocatul asta, dar vreau sa va spun ca asta NU este un caz izolat, asa ca ce sa ne miram. Daca inca se sicaneaza ei americanii din sud cu cei din nord dupa o suta si ceva de ani ce sa ne mai mire ca irlandezii nu-i inghit pe romanii care vin la ei in tara.

  #63117
  Tavi
  Member

  Cititi mai jos despre un general (fara armata) in armata romana si un presedinte de partid politic roman. Alte comentarii sunt de prisos …

  Sursa: GSP
  Judecătoria sectorului 6 al Capitalei a găzduit ieri un spectacol caragialian, cu Gigi Becali şi MM Stoica în roluri de inculpaţi şi Puiu Iordănescu drept parte vătămată, venind în faţa instanţei pentru a apăra “onoarea mea, demnitatea mea”. Depăşit fiind de rigorile “curţii”, pentru că “eu nu prea ştiu regulile de aici”, patronul Stelei a dat serios de lucru preşedintelui completului de judecată, Simona Maria Cîrcotă. Încercarea acesteia de a împiedica transformarea procesului într-o scenetă umoristică a eşuat în multe rînduri, datorită “harului” interpreţilor. Discuţiile redate în această pagină vă pun în pielea unui spectator din sala de judecată.

  “Îl iert pe Stoica. Sîntem în Post”

  Judecătorul Simona Maria Cîrcotă: Partea vătămată unde este?
  Avocatul lui Iordănescu: Vine!
  Judecătorul: Începem cu domnul Mihai Stoica. Recunoaşteţi că aţi afirmat în data de 23.sept. 2003 : «Mă deranjează toată tevatura şi ipocrizia cu care a venit Iordănescu să ne explice cît este de patriot. Decît să pupe iconiţele, mai bine s-ar apuca de treabă şi ar termina cu experimentele gen Cristea şi Mitea».
  Mihai Stoica: Recunosc. Am spus asta la cîteva ore după ce partea vătămată afirmase într-o emisiune televizată că am fost plătit să am astfel de opinii.

  A vrut împăcare

  (În sală îşi face apariţia Anghel Iordănescu. Are un schimb de zîmbete cu inculpatul Gigi Becali şi rămîne în picioare lîngă avocatul său.)
  Mihai Stoica: … Nu se vor mai repeta astfel de incidente, pentru că de la acea dată eu n-am mai făcut alte aprecieri de acest gen.
  (Gigi Becali cască plictisit şi-şi cuprinde tîmplele în palme)
  Iordănescu: Mi-am dorit să ne împăcăm, mi-am dorit să iert, dar au continuat acuzaţiile. Totuşi, sînt de acord să mă împac cu Stoica.
  Judecătorul: Se dispune încetarea procesului Anghel Iordănescu versus Mihai Stoica.
  (Selecţionerul îi strînge mîna preşedintelui stelist): “La revedere, sănătate! E Postul Paştelui şi de-aia am acceptat)

  “O lasă în coadă de peşte”

  Judecătorul: Vă împăcaţi şi cu domnul Becali?
  Iordănescu: L-am iertat pe domnul Becali, dar mergem mai departe să-mi dovedească în instanţă vinovăţia şi apoi ne împăcăm, pentru că este vorba de demnitatea mea, de onoarea mea.

  (Gigi Becali intervine: Păi, dacă-mi cereţi puşcărie şi 500.000 de dolari, cum să ne mai împăcăm dup-aia)

  Judecătorul: Vă rog să nu dialogaţi între dumneavoastră. Eu pun întrebările.
  Gigi Becali: Vrea s-o lase în coadă de peşte, de-aia.
  Judecătorul: În data de 23 sept.2003 aţi declarat că «Iordănescu a distrus fotbalul românesc. A demonstrat că nu este nici un bun selecţioner, nici un bun tehnician şi mai este şi corupt pentru că a luat jucători la naţională pe şpagă. Face trafic de influenţă». Este adevărat?
  Gigi Becali: Da. Da . Da.
  Judecătorul: La data de 25 septembrie 2003 aţi făcut afirmaţia că a luat şpagă nu doar de la Giovani Becali, ci de la mai mulţi.
  Gigi Becali: Da, am făcut-o!

  “L-au întors pe Liţă Dumitru”

  Judecătorul: De ce aţi spus că a distrus fotbalul românesc?
  Gigi: A demonstrat asta prin meciurile pe care le-a făcut. E părerea mea. Ce, n-am voie să am o părere? Plus că, o serie de specialişti şi chiar el au recunoscut că a greşit în tactică.
  Judecătorul: De ce aţi spus că partea vătămată a luat şpagă?
  Gigi: Aduc martori să spună asta. Da’ nu pot să spun pe cine, că am mai avut un martor şi mi l-a luat. Era vorba de Liţă Dumitru, care-mi dădea telefoane să-mi spună cum vindeau ei meciuri la Steaua, da’ l-a luat la Rapid. Că Giovanni e prieten cu el.
  Judecătorul: Cu partea vătămată adică?
  Gigi: Da, dar nu ştiu cine l-a vătămat.
  Judecătorul: Ce martori aduceţi?
  Gigi: Persoane care mi-au spus că au dat bani şi li s-a cerut bani pentru a fi convocaţi la naţională.
  (Iordănescu îl priveşte zîmbind pe inculpat)

  “Să jure acu’ pă Biblie că n-a luat şpagă!”

  Gigi: Adaug faptul că Iordănescu spune că i-am adus grave prejudicii şi îmi cere 500.000 de dolari. Da’ io i-am făcut publicitate şi i s-a dublat salariul de primeşte acum 1 milion de dolari
  Avocatul lui Iordănescu: Doamnă preşedintă, vă rog să-l întrebaţi pe inculpat dacă s-a exprimat că partea vătămată nu e sănătoasă la cap.
  Judecătorul: Aţi făcut această afirmaţie?
  Gigi: Depinde în ce context. Da, dar m-am referit la comportament. E postul Paştelui, sînt atîţia ziarişti aici şi nu pot să spun mai multe pentru că ar afecta şi familia părţii vătămate, dar dacă voi fi nevoit să mă apăr zic tot.
  Avocatul lui Iordănescu: Aţi spus că partea vătămată este un nenorocit şi un caracter jegos?
  Gigi: Ce să spun? N-am zis io asta.
  Judecătorul: Întrebările le pun doar eu, nu vorbiţi între d-voastră.
  Gigi: Păi, dacă eu recunosc lucruri mult mai grave, pentru ce să vină cu invenţii de-astea. Mă scuzaţi, eu nu prea am fost dat în judecată şi nu prea ştiu ce trebuie să fac. Da’ să jure pe Biblie că n-a luat şpagă.

  “Trafic de influenţă cu primul ministru”

  Judecătorul: Ce-aţi vrut să spuneţi prin “Iordănescu a rămas la echipa naţională pe şpagă şi trafic de influenţă?
  Gigi: Trafic de influenţă? A făcut.
  … Da eu n-am cum să demonstrez asta. Păi dacă prim-ministrul îi dă telefon să rămînă la naţională după ce a ratat o calificare, ce să cred? E trafic de influenţă, nu? M-am referit la faptul că premierul e apropiat al lui Gabriel Oprea care e prieten cu Iordănescu şi de-aia. Ce, mi-e frică acum să spun nişte lucruri? După întîlnirea cu Gabi Oprea, la el acasă, şi cu Iordănescu, ministrul chiar mi-a zis: «Băi Gigi, tu ţi-ai îndeplinit toate condiţiile pe care ţi le-ai luat pentru împăcare».
  (Rumoare în sală, rîsetele puternice îl obligă pe judecător să ceară linişte. Iordănescu devine îngîndurat)

  Uite martoru’, nu e martoru’

  Judecătorul: Care sînt probele pe care le solicitaţi în apărarea d-voastră?
  Gigi Becali: (după ce se consultă cu avocatul său) Martori şi înscrisuri. Şi mai cer ca vătămatul să jure pe Biblie că n-a luat şpagă.
  Judecătorul: Partea vătămată nu se jură pe Biblie, ci doar martorii?
  Gigi Becali: Păi, nu! De ce? Asta este cea mai bună probă dacă vreţi să se termine repede tot procesul. (“Lasă, mă, că aduc eu martori” s-a adresat apoi avocatului său).
  Judecătorul: Semnaţi stenograma declaţiilor pe care le-aţi făcut azi. Doriţi să vedeţi caseta cu acuzaţiile?
  Gigi Becali: Semnez fără să mai citesc, pentru că am încredere că a bătut corect. Da’, e şi înregistrarea declaţiilor, nu? N-are rost să mai văd caseta , dacă am recunoscut tot, nu? Doamnă judecător, mai am o adăugire. Să-mi zică Iordănescu la ce s-a referit cînd a zis că dacă pleacă el, pleacă şi Mircea Sandu?
  Judecătorul: Eu pun întrebările. Cîţi martori veţi aduce?
  Gigi Becali: Pot să aduc trei, pot să aduc cinci. Depinde, cîţi îmi mai întorc, dar sigur trei.
  Judecătorul: Deci trei?
  Gigi Becali: Da’ dacă zic trei şi vin cinci (judecătorul îi spune că va cere suplimentarea numărului de martori), dar dacă spun 3, pot să vin cu 2?
  Judecătorul: Nu e nici o problemă dacă nu vin toţi cei pe care i-aţi solicitat.
  Gigi Becali: Aha! Atunci 4.
  (Iordănescu se amuză copios de nedumeririle inculpatului. În sală e veselie maximă, iar judecătorul închide şedinţa, anunţînd pentru 29 martie următorul termen al procesului în noul dosar 2234, dintre Anghel Iordănescu şi Gigi Becali)

  “L-am iertat pe Gigi în sufletul meu, dar vreau să arăt că sînt un om cinstit, onest şi curat. Toate scandalurile, nu numai procesul meu cu Becali, nu fac bine fotbalului nostru, dar urmăresc să se facă dreptate pentru echipa naţională, în fruntea căreia trebuie să stea antrenorul cel mai curat şi mai priceput”
  Anghel Iordănescu

  De proces depinde parcursul în politică
  “N-am nici un fel de emoţii”, a spus Gigi Becali cînd a venit la tribunal. La plecare, el a mărturisit că nu l-a speriat audierea – “Eu nu sînt d-ăla care să-mi fie teamă, ca lui MM Stoica”. Pentru următorul termen al procesului, 29 martie, Becali a anunţat o şedinţă incendiară: “Îl voi distruge. Mircea Sandu mi-a zis că e obligat să-l dea afară dacă eu demonstrez că a luat şpagă. Iordănescu vrea şi-n căruţă, şi-n teleguţă. Adică vrea şi bani din şpagă, şi imagine bună”, a declarat finanţatorul roş-albaştrilor. Altfel, dacă pierde procesul cu Anghel Iordănescu, Gigi Becali va fi nevoit să-şi încheie cariera politică întrucît i s-ar întocmi dosar penal.

  #63118
  Radu Dobrin
  Member

  😆 😆 😆 😆 😆
  asta a fost fenomenala 😆 😆 ..am ris cu lacrimi

  saracul Caragiale ..daca traia el in perioada de acum…

  #63119
  07Ex
  Keymaster

  Intr-adevar nostima povestea.

  #63120
  Cainele
  Member

  👿 Nu e de ras fratilor, nu de loc de ras… totusi este vorba despre un general al Armatei romane si despre un sef de partid- candidat pentru Parlamentul Romaniei…ne scade drastic nivelul… 👿
  Dar asta e cand oierii fac politica …si idotii antreneaza echipa reprezentativa ……

  #63121
  Giani
  Member

  Caine, las-o drak moarta cu ghinararu’. Da-l in spanac cu varza de papagal, ce general e asta? A facut vreodata instructie pe platou cu subalternii? Are ceva idee de strategie militara? E o nulitate din punct de vere militar, are grade doar pentru ca a fost pe langfa $teaua, altfel ar fi ramas biet soldat neinstruit. Stii (si stie si ala care a propus sa fie Iordanescu galonat general) ce implica un astfel de grad? ce inseamna a conduce macar o brigada sau ce inseamna o operatiune de stat-major? Bah frate, cu toata prostia pe care o include, armata nu e joaca. Cine nu a inteles asta a ajuns sa se impuste in postul de garda sau sa dezerteze cu doua incarcatoare pline si sa-si fure 20 de ani de parnaie.

  Cat despre avocatul irlandez, sa taca in #@!? de bou, pe chestia asta risca sa isi piarda licentza si sa primeasca si o amenda substantiala, pentru incalcarea deontologiei profesionale. Stii ce ma distreaza, ca exact parazitzii UE: Grecia, Irlanda, Spania si Austria, se gasesc sa faca garagatze la adresa cetatenilor din statele asociate. De fapt, jocul lor e foarte simplu: mai intra un membru, mai pierdem la subventii. Stii care este PIB-ul Irlandei: 0.078% din PIB-ul EU, urmata de Grecia cu 0.13% si Spania cu 0.24%. Iar Austria are procentul covarsitor de 2.1%. Halal membri, in 2015 ii depasim la scor de maidan.

  #63122
  Cainele
  Member

  ce suparat esti frate Apostol…ce suparat… 😆 😆 😆

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.