Stadioane in Romania

Home Forums General Football Fotbal Intern / Romanian Football Stadioane in Romania

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
 • Author
  Posts
 • #50242
  dragos
  Member

  credeti ca exista in tara noastra un gazon de nota 10, adica sa reziste la ploi etc. etc.????
  eu nu cred……poate cel de la focsani si urziceni, caci cele din div.A (exceptie poate face giulestiul care este in refacere si cine stie poate va fi ok???!!!!) sunt VARZA !!!
  si mai avem pretentii de tara fotbalistica europeana……cand in tara macar un stadion sa aiba un gazon impecabil + prelata de ploaie etc.
  la timisoara am vazut prelata si poate la rapid……..dar restul…..
  voi ce credeti???

  #60352
  07Ex
  Keymaster

  Nu ma pot pronunta in privinta gazonului de pe stadioanele din Romania, dar tin sa va spun ca ieri la finala de vest din CFL dintre Edmonton si Saskatchewan gazonul de pe Commonwealth Stadium (care este stadionul pe care joaca si echipa nationala de fotbal meciurile de acasa) arata impecabil desi afara erau minus cateva grade celsius.

  #60353
  Ultras
  Member

  Si nisipul de pe Lia Manoliu arata impecabil! Lasati carcotelile! 😈

  #60354
  ultrasro
  Member

  Dragomir spune ca gazonul e terminat dupa ce au organizat acolo actiunea Ajax cu 5000 de copii pe vreme ploioasa 8)

  #60355
  Cainele
  Member

  Cred ca avem vreo 2 stadioane de nota 5 (5+5=10 😆 ) , dar per ansamblu numa’ orezarii sau mlastini 👿

  #60356
  07Ex
  Keymaster

  Dar Gheorghe Hagi in Constanta cum e ca doar abia l-au refacut acum 2-3 ani.

  #60357
  Cainele
  Member

  Nu stiu daca ai vazut , unul dintre primele meciuri din tur , cand dupa o ploaie , se juca ca-n piscina :)

  #60358
  07Ex
  Keymaster

  Mai scot un subiect de la naftalina …

  Am vazut poze cu noul stadion pe care vor astia sa-l construiasca in Bucuresti si sincer sa fiu imi place. Ar fi excelent daca ar reusi sa faca un stadion modern si in Romania.

  #60359
  cameliu
  Member

  @97SiR wrote:

  Mai scot un subiect de la naftalina …

  Am vazut poze cu noul stadion pe care vor astia sa-l construiasca in Bucuresti si sincer sa fiu imi place. Ar fi excelent daca ar reusi sa faca un stadion modern si in Romania.

  Poze???
  Chestii 3d!
  Daca nu ne da licentza, sigur il face Mac Popescu sa se darime tribuna oficiala cu mafiotzi cu tot, ca el e arhitectu!

  #60360
  dragos
  Member
  #60361
  07Ex
  Keymaster

  Mda … pe cand un stadion la fel si in Regie?

  #60362
  dragos
  Member

  @07Ex wrote:

  Mda … pe cand un stadion la fel si in Regie?

  glumesti ;)
  este adevarat, ca orice suporter isi doreste ca, echipa sa aiba cele mai bune conditii de pregatire, insa depinde cine manageriaza si mai ales cum.
  opinia mea: in “era” sile, niciodata…..poate in alta “era”. :D

  #60363
  dragos
  Member

  http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/iti-place-acesta-este-stadionul-de-5-stele-pe-care-va-juca-u-intra-pentru-programul-din-8-si-9-octombrie-vezi-galeria-foto-si-panorama-cluj-arena-255231.html

  Tg Mures si-a pus nocturna……asadar, am ramas singura echipa din liga 1 cu stadion fara “leduri” :D :D
  ahh, mai e Sibiul…..of, si eu care vroiam sa fim singurii :D

  #60364
  dragos
  Member

  de retinut !!!

  Deşi pe unele stadioane a făcut gazoane de calitate, Adrian Oprişan e perceput ca un distrugător de terenuri, după episodul Danemarca 2003 şi mai ales Franţa 2011

  De mai bine de 15 ani, numele lui Adrian Oprişan este sinonim cu monopolul asupra gazoanelor de pe cele mai importante arene ale României. Firma sa, Gama Verde, are ca motto un slogan care stîrneşte ironia, “Profesioniştii gazonului natural!”, pe site-ul respectiv compania prezentîndu-se ca fiind una “de prestigiu, cu reputaţie solidă, într-un permanent proces de perfecţionare”. Dovada: de la nisipul cu Danemarca din 2003 s-a ajuns la terenul afînat de la partida cu Franţa, din urmă cu două zile!

  Scos din ecuaţie
  În comunicatele emise în ultimele zile, Primăria dezvăluie că a avertizat în repetate rînduri firma lui Adrian Oprişan, fratele baronului de Vrancea, Marian Oprişan, să asigure un gazon de calitate la la meciul cu Franţa. Motivaţiile companiei pentru starea terenului au mutat, ca de obicei, vina pe vreme: timpul călduros şi lipsa precipitaţiilor au împiedicat gazonul să prindă rădăcini. Înainte de meci, Primăria Capitalei anunţa că nu a recepţionat şi nici nu a plătit pentru gazon, urmînd s-o facă numai după probarea lui. “Gama Verde” a picat însă examenul cu Franţa. Surse ale Primăriei susţin că, folosindu-se de imaginile suprafeţei de joc, nu va achita nici un ban. Mai mult, se va insista ca firma lui Adrian Oprişan să nu se mai ocupe de gazonul de pe Naţional Arena.

  80.000 de euro costă gazonul de pe Naţional Arena. Este prima lucrare a lui Oprişan unde s-a folosit metoda aplicării gazonului alcătuit din rulouri

  Contract din mînă în mînă
  În comunicatul de ieri, Primăria dezvăluie că nu are nici o relaţie contractuală cu firma lui Adrian Oprişan: “Acest lucru a depins de constructor, care a angajat o firmă din Italia, iar aceasta, la rîndul ei, a contactat o altă firmă din România”.

  Doar un criteriu din 7 pe Naţional Arena
  Pe site-ul oficial al firmei Gama Verde se precizează că, pentru a fi considerat perfect pentru joc, un gazon trebuie să îndeplinească 7 criterii de performanţă. Numai unul a fost îndeplinit pe Naţional Arena la meciul cu Franţa!

  Parametru Naţional Arena
  acoperă întreaga suprafaţă da

  culoare uniformă şi omogenă nu

  verde strălucitor nu

  densitate şi omogenitate optimă nu

  rezistenţă la trafic (călcare) nu

  rezistenţă la temperaturi extreme nu

  ritm de creştere ridicat nu

  Gafe în Ghencea, Piteşti şi Tg. Jiu
  Firmele lui Adrian Oprişan au refăcut în 2006 gazonul din Ghencea. După vreo 3 ani, suprafaţa de joc era aproape chelită de iarbă. Explicaţia a fost că aceasta a fost atacată de o ciupercă. Cu 10.000 de euro l-a refăcut în 2009. La Piteşti, în 2007, în schimbul a 700.000 de lei, acelaşi Adrian Oprişan a montat un gazon nou. După 6 luni, aproape toată suprafaţa de joc era distrusă. Motivul? Tot vremea a fost de vină! Pe arena din Tg. Jiu, gazonul este ars pe mari suprafeţe. A fost însămînţat doar cu 5 luni în urmă, pe 1 aprilie 2011.

  Danemarca scoasă de pe site
  Celebrul teren de nisip realizat în 2003 de firma lui Adrian Oprişan pe vechiul “23 August”, pentru meciul cu Danemarca (2-5), nu figurează în portofoliul firmei Gama Verde postat pe site-ul oficial. Atunci, FRF şi Adrian Oprişan au dat vina tot pe vreme, de acea dată acuzînd frigul, deşi meciul cu danezii s-a jucat în martie, la 16 grade Celsius.

  A avut şi reuşite
  Adrian Oprişan a avut şi unele reuşite la o parte dintre arenele de ale căror gazoane s-a ocupat. Este vorba despre refacerea suprafeţelor de joc de pe terenul de rugby Arcul de Triumf, din Giuleşti sau din Botoşani, unde lucrările efectuate de firmele sale au avut rezultate apreciate. La ultimul, unde a pornit cu lucrările de la zero, gazonul i-a costat pe proprietarii arenei 270.000 de euro.

  Nicăieri nu s-a rupt din primele minute
  Şi alte arene din Europa au avut sau mai au probleme cu gazonul. Cele mai cunoscute sînt cele de pe San Siro sau Amsterdam ArenA. Niciunde însă, suprafaţa de joc n-a cedat după numai cîteva minute! O altă anomalie. Pe San Siro, de exemplu, italienii aduc gazon din Olanda. În România, “Gama Verde” l-a adus din Italia!

  “La noi, în 2003, Adrian Oprişan a făcut un gazon perfect. Aşa e, cînd e vorba de bani privaţi iese perfect, cînd e vorba de bani publici, e altceva. Banii publici se cheltuie mai uşor”
  George Copos, patron Rapid

  Terenuri realizate de Adrian Oprişan

  Stadionul naţional de rugby Arcul de Triumf
  Steaua
  Rapid
  FC Argeş
  FC Braşov
  CSM Rm. Vîlcea
  FC Botoşani
  Unirea Focşani
  Internaţional Curtea de Argeş
  FC Drobeta Tr. Severin
  Victoria Brăneşti

  #60365

  Gazonul din povestea pulii. Povestea lui Creangă!
  http://www.regelefotbal.ro/stiri/povesteapulii

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.