Steaua Bucuresti

Viewing 12 posts - 151 through 162 (of 162 total)
  • Author
    dragos
    Member

cine are dreptate ????

Becali i-a replicat dur şefului LPF şi a povestit o întîmplare halucinantă, conform căreia Adrian Năstase, prim-ministru la acea vreme, a fost implorat de Viorel Hrebenciuc să-l menţină în funcţie pe Dragomir.

Războiul Dragomir-Becali loveşte în plin şi Steaua. Şeful LPF a făcut ieri o serie de acuzaţii care aruncă un mare semn de întrebare în dreptul echipei pe care Gigi o patronează.

Mitică: “Steaua să retrogradeze”
    “O spun cu toată responsabilitatea, Steaua trebuia retrogradată. De ce? Păi, uitaţi-vă ce datorii are către stat. 14 milioane de euro din vechea societate, acum mai are cred alte 7-8 milioane de euro la stat, taxe, impozite. Cum a luat licenţa acest club, din moment ce Bistriţa a fost retrogradată pentru 75.000 de euro?”, s-a indignat Dragomir.

Reacţia lui Becali a venit la 15 minute după ce Mitică a terminat conferinţa de presă şi, în direct la GSP TV, acesta a respins acuzaţia că Steaua are datorii, dar a povestit un episod petrecut în urmă cu peste 7 ani. “Dragomir era aproape schimbat de la LPF, dar eu l-am salvat atunci. Cum? M-am întîlnit cu el la ora 1:30 noaptea, mi-a zis că e gata, curăţat. L-am luat, am mers acasă la Hrebenciuc şi i-am zis lui Viorel să rezolve cazul”, a povestit Gigi.

Gigi: “L-am salvat politic acum 8-9 ani”
    “Hrebenciuc a apelat la Adrian Năstase, care atunci era tare de tot. Năstase s-a apucat şi a dat telefoane pe la Nicu Badea, pe la alţii, deşi era ora 2:00 dimineaţa, iar a doua zi Dragomir a rămas în funcţie. I-am salvat pielea, şi-a făcut toată averea apoi în cei 8-9 ani care au urmat, iar acum el vine şi spune că eu trebuie să retrogradez şi că am datorii?”. La momentul în care Gigi Becali face trimitere, Adrian Năstase era prim-ministrul României în Guvernul PSD.

“Datoriile Stelei nu o pot retrograda!”
    Viorel Duru, director de licenţiere al FRF, anunţă că nu este nici un pericol ca trupa din Ghencea să nu joace în Liga 1 în acest sezon

– Domnule Duru, Dumitru Dragomir a spus că Steaua nu ar fi trebuit să primească licenţă pentru că are mai multe datorii.
    – Despre ce datorii a vorbit domnul preşedinte al Ligii?

– Despre 14 milioane de euro.
    – Explicaţia e una cît se poate de simplă: se poate ca Steaua să aibă datorii, deşi eu ştiu că sînt pe vechea societate, nu cea care figurează la FRF în acte. Mai mult, acelea nu sînt datorii pentru care Steaua să nu fi putut primi licenţa. Pentru că nu sînt aşa-numitele datorii restante şi pentru care un club să nu poată primi licenţa.

– Deci Steaua nu are datorii!
    – Se poate să aibă, dar nu sînt datorii pe care să le luăm în calcul în procesul de licenţiere. În articolul 47 din Manualul de licenţiere se spune clar: solicitantul de licenţă, adică Steaua în cazul de faţă, să nu aibă datorii către angajaţi sau către asigurările sociale şi autorităţile fiscale. Datoriile Stelei către Ministerul Apărării nu ne interesează pe noi. Ca să fie şi mai clar: dacă Steaua a plătit un jucător şi nu ar fi plătit către bugetul de stat asigurările sociale, atunci ar fi avut probleme. Dar nu e cazul roş-albaştrilor, deci licenţa este una luată într-un mod legal.

Cum îl acuză Dragomir pe Becali
    1. “Sînt gata să depun mărturie în cazul Valiza. L-am acoperit pe acest individ atunci, dar acum sînt gata să vorbesc, plus că la vremea respectivă a încercat să mituiască şi pe altcineva din fotbal”
    2. “Gigi Becali a luat Steaua în mod abuziv în 2003. Să facă cineva o anchetă şi adevărul va ieşi la iveală”
    3. “A distrus tot pe ce a pus mîna. Fabrica de la Drăgăşani e în faliment, Avicola Iaşi faliment, Arcom e plină de rugină. Steaua a ajuns să joace cu 6.000 de spectatori”
    4. “Mi-a propus să-i dau şpagă din comisionul din drepturi TV. A spus-o de faţă cu toţi cei din Adunarea Generală, după care a zis că a glumit. Eu mă mir că procurorii din ţara asta nu se sesizează. Vrea să mă schimbe pentru că nu vreau să-i dau şpagă”
    5. “O să cer înregistrarea emisiunii în care m-a înjurat şi m-a ameninţat, o s-o traduc pe IPad şi apoi o s-o trimit la Parlamentul Europei să vadă şi cei de acolo cine a ajuns europarlamentar”.
    6. “Ştiţi cum şi-a făcut averea Becali? A păcălit bătrînii care aveau terenuri, apoi a păcălit Armata cu un schimb de terenuri”.

Cum răspunde Becali la acuzaţiile lui Dragomir
    1. “Ăsta e un om bolnav. Da, am umblat cu valize, am dat bani, dar care e problema lui? Îl somez public să spună tot ce ştie despre mine”
    2. “4-5 ani s-au chinuit generalii şi procurorii să ancheteze modul în care am preluat Steaua şi totul a fost transparent şi legal”
    3. “Bine i-a zis Paszkany că atunci cînd treci de 65 de ani trebuie să te pensionezi. El nu mai e capabil să conducă Liga, e un boşorog”
    4. “I-am cerut eu şpagă? Ăsta s-a sclerozat de tot, e un om bolnav mintal. O să-i dea Dumnezeu numai nenorociri”
    5. “Să-mi dea mie înregistrarea emisiunii că o duc chiar eu în Parlamentul European”
    6. “Averea mea nu e făcută din fotbal, în timp ce el tot ce are e din fotbal, asta e diferenţa dintre noi doi”

Scenă incredibilă cu şefii Consiliului Concurenţei
    La penultima Adunare Generală a LPF, la care a participat şi Gigi Becali, a avut loc o scenă care i-a şocat pe cei de acolo. Patronul Stelei a luat foc în momentul în care s-a pus problema ca vînzarea ultimelor pachete să primească girul Consiliului Concurenţei, instituţie care avea oameni chiar acolo, în sală. Becali s-a ridicat, a luat foile de pe masă şi a început să urle: “Le iau eu, mă, mă duc cu ele în Parlamentul European şi gata, mă f..t pe ăştia de la Consiliului Concurenţei”.

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/dumitru-dragomir-steaua-trebuia-retrogradata-gigi-becali-l-am-pastrat-in-functie-245873.html

dragos
    Member

am urmarit si eu acest meci TERIFIANT:

Măcelul de la Bastia! Cea mai traumatizantă experienţă pentru roş-albaştri! “Lăcătuş şi-a luat bătaie cât pentru toată cariera!”

Niciodată, de la Revoluţie încoace, o echipă românească de fotbal n-a avut parte de un meci cu atâtea durităţi şi de atâta teroare precum Steaua în noiembrie 1997, cu Bastia, în manşa secundă a “dublei” din turul al doilea al Cupei UEFA. La Bucureşti, în primul meci, fusese 1-0 pentru Steaua, gol Hrib, la jumătatea reprizei secunde. Niciunul dintre stelişti nu bănuia atunci ce urma să se întâmple peste o săptămână, în Corsica.

4 noiembrie 1997 este o zi pe care niciunul dintre fotbaliştii stelişti care au evoluat la Bastia n-o va uita vreoda tă. “Aşa ceva nu se uită, a fost o experienţă traumatizantă pentru fiecare dintre noi, nu credeam că aşa ceva mai este posibil la un asemenea nivel” , îşi reaminteşte acum Lavi Hrib, fostul atacant al roş-albaştrilor.

“Lăcătuş şi-a luat bătaie cât pentru toată cariera!”
    Fundaş central în acea partidă, în care a făcut pereche cu Adi Matei, Vivi Răchită, actualul manager al Petrolului Ploieşti, îşi permite acum un zâmbet când e întrebat despre evenimentele petrecute atunci. “A fost ceva absolut incredibil! Noi am avut 2-0 la pauză, ambele goluri fiind marcate de Cătălin Munteanu, după care, imediat după pauză, când ei au făcut 2-1, a început coşmarul şi pe teren. Spun şi pe teren pentru că în tribună, în sectorul în care erau rudele şi prietenii noştri, începuse deja de mult timp. La golul doi marcat de Steaua, evident că ai noştri au sărit în picioare şi au strigat. Toţi spectatorii aflaţi imediat sub ei s-au ridicat atunci în picioare şi au sărit să-i bată. Bodyguarzii care îi apărau – erau doar patru! – s-au dat la o parte de teamă. Ca să nu-şi ia bătaie, ai noştri au fost obligaţi să scandeze apoi «Bastia» până la finalul partidei! Dar pe teren, după 2-1, nu s-a mai jucat fotbal. A fost măcel. Intrau pur şi simplu să ne rupă picioarele. Când dădeai în minge, trebuia să te şi fereşti în acelaşi timp. La cornere ne blestemam zilele, pentru că ne călcau, ne dădeau coate pe unde apucau, ce mai, a fost teroare. Ne-au bătut cu 3-2, dar ne-am calificat, iar la final ţin minte că ne baricadaserăm în vestiarul nostru, beam şampanie în cinstea calificării şi ţineam uşa să n-o spargă jucătorii lor, care dădeau cu pumnii şi picioarele în ea! Oricum, unii ne mai luaserăm nişte pumni şi nişte picioare pe tunelul care ducea la vestiare. Parcă îl văd şi acum pe Lăcătuş cât de supărat era, cred că şi-a luat atunci bătaie cât pentru toată cariera!”.

Flegme şi monede învelite în leucoplast
    Rezervă la acel joc, Lavi Hrib, acum antrenor CS Buftea, în Liga a III-a, spune că în aceeaşi teroare au stat şi cei care n-au fost titulari: “Sentimentul acela de frică ţi se inducea încă de când ajungeai la stadion, unul mic de altfel, maximum 10.000 de locuri şi cu tribunele foarte aproape de teren. Când am intrat să vedem starea gazonului, nocturna era aprinsă cam la treizeci la sută din capacitate, o lumină difuză, prevestitoare de rău. Afară era rece, totul părea neprimitor. La toate astea s-a mai adăugat şi un incident înainte de meci, între Lăcătuş şi unul mare, negru, de la ei, Mendy, unul de-ăla de ar fi mâncat copii cruzi. Cât era Lăcă de cocoş, a cam bătut în retragere când a intrat ăla în el! După ce a început meciul, Stoichiţă, antrenorul nostru, ne-a trimis, pe cei care eram rezerve, să ne încălzim în spatele unei porţi. Aoleu, ce am păţit atunci! Tribuna era la nici cinci metri de poartă. Ce flegme ne-am luat! Se urcaseră pe gardurile alea de plasă şi urlau, ne făceau semne că ne omoară. Plus că aruncau cu nişte monede grele învelite în leucoplast, n-am înţeles de ce asta, dar nu mai conta, oricum durea de rupea dacă te lovea una dintr-aia! Eram cu ochii mai mult în tribună, să nu ne lovească vreun obiect, decât pe teren. Când vedeam şi măcelul care se petrecea pe gazon, ajunseserăm să ne rugăm în gând să nu ne bage la joc! După meci, alte momente de groază, pentru că jucătorii lor se dezbrăcaseră şi ne aşteptau la bustul gol în buza tunelului! Ne-au lovit cu ce au apucat, până şi ghetele şi le scoseseră din picioare şi au aruncat cu ele după noi!”.

Aveam 18 ani atunci şi am rămas şocat când am văzut ce se întâmplă. Ţin minte că la primul gol, după ce am şutat în minge, am sărit imediat în sus, pentru că a venit unul de la ei cu talpa ridicată, să mă atace. Dacă mă prindea cu piciorul în pământ, mi-l rupea
    Cătălin Munteanu, acum mijlocaş la Dinamo, pe atunci jucător la Steaua

Culmea tupeului! – A doua zi, presa franceză lăuda comportamentul celor de la Bastia şi îi acuza pe români că se lamentau nejustificat

Eu am fost mai norocos, pentru că pe mine mă ţinea căpitanul lor, care se dădea mai fotbalist şi juca elegant. Doar la cornere am păţit-o şi mi-am luat monede şi brichete în cap atunci când mă duceam să bat
    Narcis Răducan, director sportiv Steaua, pe atunci jucător

“Le-am arătat francezilor ce le place lor mai mult, dosul!”
    Recunoscut şi el drept un dur pe terenul de fotbal, Adi Matei dezvăluie că “mai rar aşa ceva, ce au făcut băieţii ăia de la Bastia. Nu atât pe teren, pentru că eu le-am înţeles disperarea, cât în afara lui. Mi-aduc aminte că, la pauză, i-a dat unul de la ei un şut lui Cătălin Munteanu chiar în faţa arbitrului, iar ăla n-a luat nicio măsură! Era şi el cam terorizat când a văzut ce e acolo, chiar dacă apoi, în repriza a doua, l-a dat pe unul de-al lor afară la 2-1 pentru noi. Dar din momentul ăla au început să dea şi mai tare, iar omul nu prea mai fluiera nimic. Deşi aveam 2-0 la pauză, ne-au întors, au făcut 3-2, iar în ultimele minute au fost călare pe noi, să ne dea şi golul patru. În ceea ce-i priveşte pe ăia din tribună, erau răi de tot. Dar şi eu i-am asmuţit un pic înaintea meciului, că îmi plăcea asta. M-am dus la ei să-i salut, iar ei s-au urcat pe gard, înjurături, scuipături, tot tacâmul. Atunci m-am depărtat un pic şi m-am făcut că mă aplec să iau ceva de jos. Au înnebunit când au văzut asta. Chiar nu înţeleg ce i-a apucat, pentru că eu le-am arătat ce le place francezilor cel mai mult, adică dosul!”.

I-au tăiat urechea unui bodyguard
    Meciul de la Bastia a fost printre ultimele pentru Daniel Gherasim în poarta Stelei. Veteranul a fost, însă, cel mai bun stelist de pe teren, alături de Cătălin Munteanu. Paradele sale, prin care a salvat Steaua de o înfrângere drastică, i-au scos din minţi atât pe jucătorii, cât şi pe suporterii corsicani. “Nici nu mai ştiu de câte ori mi-am dat cu mâna peste faţă ca să mă şterg de scuipatul pe care îl primeam de la suporterii din spatele meu sau câte monede mi-am luat în cârcă! Ştiu că, la finalul partidei, am rămas pe teren şi noi, şi brigada de arbitri, în timp ce jucătorii lor ne aşteptau în tunelul de intrare. Într-un final, s-au mai potolit ei, dar câţiva de la noi tot şi-au mai luat nişte şuturi. A, încă ceva: la coborârea din tribună a suporterilor români, adică a soţiilor, a prietenilor, a rudelor noastre, unuia dintre bodyguarzii care îi protejau i-a fost tăiată o bucată dintr-o ureche de către unul dintre suporterii lor, supărat că nu se putea apropia de români! Pur şi simplu a scos cuţitul şi a dat cu el, nu a avut nicio reţinere! Ne-au povestit ai noştri pe urmă!” .

După ce am intrat în stadion, autocarul ne-a lăsat într-o cuşcă din plasă deasă, de sârmă, de unde se intra direct la vestiare. Atunci n-am înţeles ce era cu cuşca aia, nu mai văzuserăm aşa ceva, dar după meci ne-am dat seama ce rol avea: să nu fie distrus autocarul!
    Daniel Gherasim, fost portar Steaua

“Suntem corsicani! Suntem naţionalişti!”
    Vivi Răchită spune că el şi ceilalţi stelişti au rămas muţi de uimire când, în dimineaţa meciului, au ieşit la o scurtă plimbare în oraş şi au încercat să-şi cumpere un suc sau o cafea de la terasele din zonă. “Pur şi simplu n-au vrut să ne servească! Unii spuneau că este închis, deşi se vedea clar că nu este, alţii ne spuneau direct că nu ne servesc pentru că suntem adversarii echipei Bastia, iar ei sunt corsicani şi sunt naţionalişti! Eram cu toţii îmbrăcaţi în echipament sportiv cu însemnele Stelei şi era evident cine suntem, dar aşa ceva nu mi s-a întâmplat să păţesc pe nicăieri, în toată cariera mea” .

Ajunşi în vestiarul nostru, la final, beam şampanie şi, în acelaşi timp, ţineam de uşă, să nu intre peste noi jucătorii de la Bastia, care loveau cu pumnii şi picioarele!
    Valeriu Răchită, manager Petrolul, fost fotbalist Steaua

Grădinescu, ameninţat că i se taie gâtul!
    Emil Grădinescu a fost comentatorul TVR la acea partidă şi spune că “niciodată nu mi-a fost frică pe un stadion de fotbal cum mi-a fost la Bastia. Ţin minte că aveam cabina pe ultimul rând al tribunei, iar acolo am fost băgaţi toţi ziariştii români, inclusiv cei de presă scrisă. Normal că la goluri am strigat, iar asta le-a atras atenţia spectatorilor de pe rândul din faţă. S-au ridicat toţi în picioare. A curs cu ameninţări, înjurături, dar n-aveau ce face, aveam geam la cabină. În pauză, însă, au intrat peste noi. Ştiu că mi-a rupt unul o franzelă uscată în cap, iar un altul, cu o faţă îngrozitoare, îmi făcea din uşa cabinei semn cu degetul arătător peste gât, de la o ureche la alta. Că o să-mi ia gâtul, adică! Noroc că a venit Poliţia repede. Au vrut să ne mute de acolo, numai că eu nu puteam pleca, pentru că numai acolo era post de comentator. Atunci, Marius Georgescu, de la România Liberă, a spus: «Staţi, bă, unde plecăm şi-l lăsăm p-ăsta singur? Îl omoară ăştia!». Şi aşa au rămas toţi cu mine. La final am aşteptat cu toţii cam un sfert de oră până să ieşim de acolo”.

Pe undeva, eu mă aşteptam la scandal dacă era să nu iasă bine pentru gazde, pentru că auzisem că, în urmă cu ceva timp, la un meci în care Bastia nu reuşea să marcheze, un suporter a intrat pe teren cu pistolul şi a tras în minge! «Schimbaţi-o, asta nu vrea să intre în poartă!», a spus apoi
    Emil Grădinescu, comentatorul tv al meciului Bastia – Steaua

O undă de frică ne-a trecut încă de când am plecat cu autocarul de la hotel spre stadion, pentru că am avut zece maşini de Poliţie care ne-au însoţit, cinci în faţă, cinci în spate! Atunci ne-am pus primele semne de întrebare vizavi de ce ne aştepta la stadion
    Lavi Hrib, fost atacant Steaua

6 luni a stat Laurenţiu Roşu în afara terenului după ce la Bastia şi-a fracturat antebraţul drept în urma unui duel cu un adversar. În dreapta, radiografia oaselor rupte după bătălia cu francezii

Măcelul de la Bastia!** Cea mai traumatizantă experiență pentru roș-albaștri! „Lăcătuș și-a luat bătaie cât pentru toată cariera!”

dragos
    Member

sa radem sau sa plangem ??

:)) :ymdevil:

Prepeliţă (25 de ani) are nu mai puţin de 236 de meciuri în Liga 1, unde a marcat şi 18 goluri#
    Mijlocaşul adus de la Universitatea Craiova e cel care i-a impresionat pe cei din staff prin faptul că înţelege imediat să pună în practică exact ceea ce i se cere # Următorii în top sînt doi străini: Geraldo şi Tatu #
    Codaşii sînt Tănase “Dodel” şi Costea jr. “Nilă”

În nici două săptămîni, atît cît a trecut de cînd cuplul Ilie Stan-Edi Iordănescu a preluat conducerea tehnică a Stelei, cei doi, ajutaţi şi de ceilalţi din staff, au reuşit să tragă o concluzie în privinţa calităţii intelectuale a jucătorilor din lot. Antrenorii şi colaboratorii lor au avut mai multe discuţii individuale, în preajma meciului cu Oţelul, dar şi după acesta, în stagiul de la Braşov, la finalul cărora au tras concluziile în privinţa “IQ-ului” echipei.

Discuţia care l-a plasat în vîrful topului
    De departe, cel care a cîştigat această dispută a fost Andrei Prepeliţă. “Înţelege exact ce îi cerem, pune în practică pe teren exact ce i se solicită, poate să ducă o discuţie şi dincolo de a spune doar ««da»» sau ««nu»» şi indiferent cît de complex e exerciţiul pe care îl facem, îl pricepe şi nu are nevoie de dialoguri suplimentare” a fost concluzia celor din staff. Discuţia decisivă, care le-a oferit antrenorilor concluzia că Prepeliţă e liderul IQ-ului, a fost cea dinaintea meciului cu Oţelul, în care lui Andrei i s-a cerut să joace mijlocaş dreapta. Prepeliţă a acceptat, le-a explicat de cînd n-a mai jucat acolo, ce presupune un astfel de post, ce poate să facă, ce nu poate să facă, iar prestaţia lui a fost una perfectă.

Confirmare şi de la Craiova: “Era cel mai dezgheţat la minte!”
    Faptul că Prepeliţă a ieşit pe primul loc în “clasamentul” neoficial întocmit de staff-ul Stelei în privinţa IQ-ului jucătorilor din lot nu e o surpriză pentru vicepreşedintele Universităţii Craiova, club la care Prepeliţă a evoluat 4 sezoane. “Era, de departe, cel mai dezgheţat. Chiar e unul dintre fotbaliştii care gîndesc şi cu care ai ce discuta. El şi Silviu Lung junior erau intelectualii acelei echipe şi ştiu ce vorbesc, pentru că eram zi de ci zu ei şi îi vedeam ce fac, cum se comportă, ce discută şi cum discută”, a explicat ieri “vicele” oltenilor.

Surpriza Tatu
    Următorii din lot cărora în dreptul numelui li s-a pus ştampila de “dezgheţaţi la minte” sînt doi străini: portughezul Geraldo şi brazilianul Tatu. Primul ştie perfect engleza şi, dincolo de faptul că poate comunica extrem de uşor cu staff-ul, înţelege imediat tot ce i se cere. Tatu e şi el pe placul antrenorilor, pentru că, deşi are nevoie de Geraldo sau de Brandan ca translatori, pricepe tot ce are de făcut şi nu e nevoie de mai multe indicaţii de pe bancă pentru a-i fi “retuşată” poziţia în teren

Topul IQ-ului la Steaua
    1. Prepeliţă
    2. Geraldo
    3. Tatu

17 ani şi 5 luni avea Prepeliţă atunci cînd a debutat în Liga 1, pe 7 mai 2003: Gloria Bistriţa – FC Argeş 1-0

În afara terenului poartă ochelari
    Cînd nu e pe teren, la antrenament sau la meci oficial, Prepeliţă chiar are alura unui intelectual în toată regula. Poartă ochelari de vedere, însă acest lucru nu-i afectează deloc activitatea sportivă, trecînd fără probleme testele bianuale de la Institutul Naţional de Medicină Sportivă.

MM: “Un lider, un jucător determinant”
    Şi Fostul manager al Stelei i-a făcut o caracterizare care îl plasa pe Prepeliţă peste toţi cei din lot. “Îl cunosc de mult timp pe acest copil. E exact ce avem noi nevoie la Steaua, un lider, un jucător determinant. Vom cîştiga enorm prin aducerea lui. Se pregăteşte senzaţional, se trezeşte de la ora 7:00 dimineaţa ca să fie cît mai în formă”, a spus MM.

“Nu simt nici o presiune că fotbalişti fabuloşi ca Hagi, Balaci, Cămătaru şi Ţicleanu au vorbit laudativ despre mine. Nu mai am 19 ani să clachez psihic, acum sînt matur, trebuie să ştiu să gestionez astfel de lucruri”
    Andrei Prepeliţă

Pe urmele lui Boloni
    Poate cel mai bun exemplu din istoria all-time a Stelei de fotbalist extrem de dotat intelectual e Ladislau Boloni. A evoluat în Ghencea între 1984 şi 1987, timp în care şi-a cîştigat imediat respectul colegilor, mai ales că terminase Facultatea de medicină, specialitatea stomatologie. Mai mult, îşi deschisese un cabinet chiar la stadionul Steaua, unde aproape toţi colegii săi, în frunte cu Lăcătuş, erau trataţi de Boloni.

CINE E LA POLUL OPUS

Repetenţii: Tănase şi Costea cel mic
    Ilie Stan şi ceilalţi oameni din staff s-au convins însă şi de faptul că au în lot cîţiva fotbalişti pentru care aproape orice indicaţie sau cerinţă tactică e extrem de dificil de înţeles, indiferent de modul în care le e transmisă. Primul la acest capitol e, de departe, Cristi Tănase, cel care i-a şocat şi pe antrenorii din precedentul mandat, pe care îi întreba aproape în fiecare săptămînă “eu de ce nu reuşesc să dau goluri?”. La mare bătaie cu “Dodel” pentru primul loc în topul repetenţilor e Mihai Costea, a cărui poreclă e “Nilă”. El nu înţelege multe dintre indicaţii şi are nevoie de discuţii suplimentare pentru a pricepe exact ce trebuie să facă.

Episoade în care Tănase şi Costea jr. s-au făcut de rîs la Steaua

1. N-a fost în stare să ia un “galben”
    În toamna anului trecut, Lăcătuş i-a solicitat să încaseze în finalul unui meci încă un cartonaş galben, pentru a fi eliminat şi pentru a fi suspendat la un meci de Cupa României, şi nu la următorul de campionat. Au urmat 10 minute comice în care Dodel s-a chinuit să ia un avertisment, însă gesturile sale au produs disperare şi mult zîmbet pe banca Stelei, dar şi în tribune, iar partida s-a terminat fără să mai vadă “galben”.

2. A fugit după fotoreporteri pe Anfield Road
    În septembrie 2010, înaintea startului meciului Liverpool – Steaua 4-1, echipele s-au aşezat la pozele de dinaintea partidei, fiecare în terenul ei. Tănase, văzînd majoritatea fotoreporterilor în dreptul lui Liverpool, s-a îndreptat înspre acea zonă şi le-a făcut semn şi coechipierilor: “Haideţi, mă, acolo, că sînt mai mulţi fotografi”. L-a oprit Răduţ.

3. Emergency ball şi gura căscată
    Cînd Ilie Dumitrescu era antrenor la Steaua, le-a spus în vestiar jucătorilor: “Dacă intrăm în criză de timp, apelăm la emergency ball pe Kapetanos. Ok?”. Tănase a rămas cu gura căscată, privindu-l.

4. “Ţin cu Barcelona?” De ce? “De mic!”
    Mihai Costea a acordat un interviu pentru Pro TV în cantonamentul de vară al Stelei. A fost întrebat cu ce echipă simpatizează din străinătate şi a răspuns FC Barcelona. Reportul a continuat: “De ce cu Barcelona?”, la care răspunsul lui Mihai Costea a fost: “De mic!”

Precedentul Claudiu Răducanu
    Întîmplările comice care îl au în prim-plan pe Claudiu Răducanu pe vremea cînd era la Steaua susţin teoria că fostul atacant al roş-albaştrilor nu se afla pe lista intelectualilor echipei de la acea vreme. Două episoade:

1. După un meci de campionat Apulum Alba Iulia – Steaua 0-0, în septembrie 2003, în care Rădoi a luat cartonaş roşu, Răducanu a avut o “ieşire” în vestiar: “Va fi vai de noi în Cupa UEFA cu Southampton că ne va lipsi Mirel. A luat roşu şi va fi suspendat, va fi rău de tot”. Colegii, dar şi antrenorii au izbucnit în rîs.

2. În vara lui 2002, televiziunile anunţau aproape în fiecare zi: “canicula continuă să facă victime în Bucureşti, dar şi în alte oraşe din ţară”. Claudiu Răducanu a venit în vestiarul din Ghencea şi şi-a întrebat colegii: “Băi, dar cine dracu’ e canicula ăsta, de omoară atîţia oameni şi nu-l prinde nimeni?”.

dragos
    Member

sa radem cu Claudiu Raducanu:
    :))
    =)) Adrian Dumitru, corespondentul ProSport în cantonamentul Victoriei Brăneşti, a stat de vorbă cu jucătorii lui Ilie Stan, chiar în autocarul echipei.
    Printre altele, aceştia au vorbit şi despre amintirile pe care le au cu celebrul Claudiu Răducanu, unul dintre cei mai pitoreşti jucători de fotbal.
    Iată ce au mărturisit:

“Rămâne cel mai tare personaj din fotbal. Eram cu Aliuţă şi Neaga în Spania când ne-am întâlnit cu el, iar Aliuţă l-a întrebat dacă mai are ID-ul vechi de mess. Ştii care a fost răspunsul lui Răducanu? «Nu îl mai am, l-am uitat la Bucureşti!»”.

Şi încă una cu Claudiu. “Era la Arminia Bielefeld şi antrenorul i-a spus să fie la autocar la două după amiaza pentru a merge la meci. El a înţeles că trebuie să se ducă la masă la ora două şi, când a ajuns în sala de mese, erau doar bucătăresele. A văzut meciul la televizor”, e povestea unui fost coleg de-al lui “Bloc-notes”, care aruncă autocarul în hohote de râs.

sircos
    Member

@dragos wrote:

s”Era la Arminia Bielefeld şi antrenorul i-a spus să fie la autocar la două după amiaza pentru a merge la meci. El a înţeles că trebuie să se ducă la masă la ora două şi, când a ajuns în sala de mese, erau doar bucătăresele. A văzut meciul la televizor”, e povestea unui fost coleg de-al lui “Bloc-notes”, care
    aruncă autocarul în hohote de râs.

dintre cei veseli din autocar, cati cunosteau limba germana ? 1 ? 2 ? poate 3 ? ceilalti ce-ar fi inteles ?
    (nu sunt cam trase de par povestile astea ?)

dragos
    Member

@sircos wrote:

@dragos wrote:

s”Era la Arminia Bielefeld şi antrenorul i-a spus să fie la autocar la două după amiaza pentru a merge la meci. El a înţeles că trebuie să se ducă la masă la ora două şi, când a ajuns în sala de mese, erau doar bucătăresele. A văzut meciul la televizor”, e povestea unui fost coleg de-al lui “Bloc-notes”, care
    aruncă autocarul în hohote de râs.

dintre cei veseli din autocar, cati cunosteau limba germana ? 1 ? 2 ? poate 3 ? ceilalti ce-ar fi inteles ?
    (nu sunt cam trase de par povestile astea ?)

cu “bloc-notes” povestile sunt reale…..el este protagonistul fazei cu Nilu’ s.a.m.d. :)) =))

dragos
    Member

=))

:)) Steaua a plătit 1,2 milioane pentru Mihai Costea, în timp ce Florin a fost adus gratis
    Aduşi ca mari vedete la Steaua, fraţii Florin şi Mihai Costea au probleme comportamentale şi de randament, iar fanii şi Becali i-au luat deja în vizor.

“Îmi pare rău că nu i-am ascultat pe cei care mi-au spus că nu e bine să ai doi fraţi în aceeaşi echipă. Mihai e măscăriciul fotbalului, e normal să-l huduie lumea!”, a tunat Gigi Becali după Steaua – Rapid 0-0. Celălalt Costea, Florin, a fost protagonistul unui episod halucinant: nervos că nu a fost introdus pe teren de Ilie Stan, a plecat la vestiare în minutul 80!

Ce alte episoade ciudate i-au avut în prim-plan pe fraţii Costea?
    Nu sînt primele ieşire de acest gen ale oltenilor. Pe vremea cînd evoluau la Craiova, Florin şi Mihai au părăsit în mai multe rînduri cantonamentul echipei nemulţumiţi că nu evoluează.

Acest lucru s-a întîmplat şi în mandatul lui Nicolo Napoli, şi al lui Mark Wotte, dar şi atunci cînd antrenor era Laurenţiu Reghecampf. Italianul chiar a vut un conflict dur cu cei doi: “Ori plec eu, ori pleacă ei!” a fost condiţia lui Napoli faţă de patronul Adrian Mititelu. Finanţatorul Craiovei le-a luat însă mereu apărarea celor doi, subminînd autoritatea antrenorilor.

Au mîncat pizza şi papanaşi
    Un alt episod cu cei doi în prim-plan a avut loc sezonul trecut înaintea partidei cu Unirea Urziceni. Episodul a fost povestit chiar de antrenorul de atunci al Ştiinţei: “Florin şi-a comdanta pizza, iar Mihai şi-a luat papanaşi, lucru pe care-l consider foarte grav. Au arătat că nu sînt profesionişti. Nu i-am reţinut în lot pentru meciul cu Unirea!”. Episodul a ajuns şi la urechile lui Adrian Mititelu care a luat o decizie halucinantă: l-a suspendat pe Reghecampf cu numai o zi înaintea partidei!

Antecedentele lui Florin la Steaua:
    1. La meciul din Europa League dintre Steaua şi Schalke, 0-0, Costea cel mare a bătut ultima lovitură liberă a meciului, însă a trimis mingea mult peste poartă. Florin nu era desemnat să execute el lovitura, dar i-a furat mingea lui Rusescu! După meci, Florin a fost ţinta reproşurilor tuturor coechipierilor.

2. La întîlnirea dintre FC Vaslui şi Steaua, i-a “furat” mingea lui Tatu şi a bătut el lovitura de la 11 metri. Costea a şutat slab şi a ratat, iar după meci a fost criticat dur de patron.

dragos
    Member

am vazut 2 din partidele amicale ale Stelei : Concordia Chiajna – steaua 4-1 si steaua – kuban 3-0
    in meciul contra Concordiei a jucat titular Stanca =)) , desi a aparat un penalty…..insa, va ramane in continuare rezerva……
    Balan este prea lent, parca…..tehnic-tehnic, dar lent.

in cel de-al doilea meci, un jucator de la Kuban a executat 2 penalty-uri consecutive (in 2 minute) si le-a ratat pe ambele :)) =))

dragos
    Member

Romania te iubesc !!! :p
    Mitica si cu ai lui, cascadorii rasului :))

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/foto-scene-incredibile-la-meciul-steaua-fc-vaslui-lacrimi-de-copil-prostie-de-steward-325643.html

Scene incredibile la meciul Steaua – FC Vaslui » Lacrimi de copil, prostie de steward

Observatorul Nedelescu şi stewarzii “au luptat” să le confişte un banner unor copii care au izbucnit în lacrimi. “Vrem şi noi ceva: Steaua campioană”, scriseseră puştii.

Cenzura mesajelor de pe stadioane a mai produs un moment penibil.
    Un grup de copii care ocupă de obicei primul rînd al tribunei 0, chiar deasupra băncilor de rezerve, a apărut cu un banner. “Vrem şi noi ceva: Steaua campioană”, au scris copiii. Mesajul i-a scos din sărite pe stewarzi şi pe observatorul Gheorghe Nedelescu. Le-au luat inscripţia puştilor, care au izbucnit în plîns. A apărut un adult, uimit de scenă: “De ce luaţi ăla? Că nu scrie nimic rău pe el!”.

“Nu e pe lista cu bannerele admise pe care ne-a dat-o clubul”, a explicat observatorul. Lista conţine, în general, mesaje care urmează să fie afişate de galerii, deci copiii chiar nu prea aveau cum să participe. Şi nici n-au priceput ce li se cere, aşa că au continuat să plîngă. Nedelescu s-a apropiat de unul dintre ei şi l-a mîngîiat pe cap, ca să-l liniştască: “Uite, ţi-l dau înapoi, dar dacă-l mai afişezi, te dau afară din stadion!”. Copilul l-a ascuns, şi-a şters lacrimile şi a rămas să vadă meciul.

Le-a răspuns pe Facebook: “De ce? Cu ce am greşit?”
    Puştiul al cărui banner a fost confiscat de stewarzi a fost eroul unui material apărut acum cîteva zile în Gazetă. Atunci, el a fost unul dintre copiii care s-au fotografiat cu Cupa UEFA alături de un puşti rapidist şi de Dani Coman şi Sorin Paraschiv, eroi ai “sfertului” UEFA din 2006. Pe copil îl cheamă Marius, are 9 ani, e junior la una dintre grupele trupei din Ghencea şi e nelipsit la meciurile echipei sale. Cînd a ajuns aseară acasă a postat un mesaj pe facebook: “Am stat toată ziua să lucrez la acest banner. Am murdărit şi gresia şi m-a certat mami, dar oamenii de ordine l-au luat. De ce? Cu ce am greşit?”

sircos
    Member

@dragos wrote:

Cu ce am greşit?”

ca te-ai nascut intr-o tara de 2 bani …

dragos
    Member

Florin Tene a plecat de la Dinamo si s-a dus la Steaua…sa antreneze portarii.

razvanR
    Member

A inceput demoarea Stadionului Ghencea.

https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/galerie-foto-lacatus-si-iordanescu-au-vorbit-inaintea-demolarii-stadionului-ghencea-alte-glorii-steliste-au-fost-prezente-la-eveniment-547116.html

Prima victorie a unei echipe oaspete pe acest stadion a fost pe 10 noiembrie 1974: Steaua – Sportul Studentesc 2-3.

Viewing 12 posts - 151 through 162 (of 162 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.