Stefan Miu 1933 – 2015

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Stefan Miu 1933 – 2015

 • This topic is empty.
Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #50953
  dragos
  Member

  http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/inca-o-legenda-s-a-stins-omul-care-l-a-format-pe-mircea-lucescu-a-murit-la-82-de-ani-454074.html

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

  Ștefan Miu, fostă legendă a Sportului Studențesc, s-a stins din viață azi noapte la vîrsta de 82 de ani. Anunțul a fost făcut de antrenorul celor de la Afumați, Vasile Neagu, anunță ilfovsport.

  A jucat în anii 50 la Sportul, dar s-a remarcat și prin faptul că l-a antrenat pe Mircea Lucescu, în perioada în care gruparea purta numele de Știința București.

  După ce a încheiat cu antrenoratul, Ștefan Miu a devenit lector al Școlii de Antrenor din cadrul FRF, a intrat în clubul membrilor de onoare ai Sportului Studențesc, dar a fost și lector universitar la Spiru-Haret, plus lector al catedrei de Educație Fizică și Sport din cadrul Institutului Politehnic.

  “Un om pe care l-am găsit ca fotbalist la Știința București. A fost un om incredibil, dar s-a sacrificat pentru fiul său, care a murit la 12-13 ani. Vreme de 12-13 ani nu prea i-a păsat de antrenorat, dar era un antrenor incredibil. Însă din cauza acestui necaz, el nu a putut să facă performanță ca antrenor.

  Am atîtea amintiri cu el, de pe vremea Științei București, când jucam la ora 11:00 pe un stadion cu o singură tribună, plină de studenți. El a antrenat vreo 6-7 ani Sportul Studențesc, un om care ne învăța cum să ne comportăm în societate. Un adevărat domn. I-a format și pe Mircea Lucescu, Mihai Ciornoavă, jucători din Liga a II-a selecționați în echipa națională, iar apoi Mircea a ajuns la Dinamo, pentru că era foarte valoros și nu îl mai puteam ține la Sportul.

  La Școala Federală de Antrenori l-am avut ca lector, era un om care a lucrat în Comisia Tehnică. Un om pe care l-am admirat toată viața mea. Dumnezeu să-l ierte”, a zis Mircea Rădulescu conform sursei citate.

  Înmormîntarea va avea loc sîmbătă, la ora 12:00, la cimitirul Metalurgiei, din cartierul Berceni, de pe Bulevardul Metalurgiei.

Viewing 1 post (of 1 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.