Home › Forums › General Football › Fotbal Intern / Romanian Football › Stiri despre adversarii nostri.
- This topic has 89 replies, 15 voices, and was last updated 11 years, 1 month ago by
Ace of Spades.
-
AuthorPosts
-
May 8, 2007 at 4:48 pm #75830
franz_kafka
MemberDar despre ce anume era vorba in articol? N-am apucat sa citesc nici editia on-line, nici cea tiparita!
May 9, 2007 at 4:17 pm #75831Giani
MemberDespre cat de buni sunt buzoienii si ce spectaculoasa revenire are un club falimentar cu acte in regula dupa 20 de ani in ligi inferioare.
May 16, 2007 at 5:30 am #75832adso
Member😯 iar jocuri de culise
Trag pentru Ceahlăul?
Marius Mărgărit, Cătălin PopescuDelta Tulcea luptă pentru promovare, dar nu mai poate obţine licenţa pentru Liga I. La sfîrşitul turului, Comisia de Licenţiere, condusă de Viorel Duru, a invitat primele 5 clasate din fiecare serie de ligă secundă să depună cererea pentru acordarea licenţei. Termenul limită era 31 martie 2007. În Seria 1, primele 5 echipe erau: CS Otopeni, Forex, Petrolul, Delta Tulcea şi Sportul. Singura care nu a depus dosarul a fost Tulcea. “Cine ar fi crezut că vom ajunge în Liga I cu o echipă care acum doi ani juca în judeţeană?”, a explicat Petre Marinescu, preşedintele dobrogenilor.
Acum, Delta e pe 3, la egalitate cu Petrolul şi la 1 punct de liderul Gloria Buzău. Dar tulcenii nu mai pot obţine licenţă pentru primul eşalon, chiar dacă ar ocupa un loc promovabil la finalul sezonului. Şi, conform Manualului de licenţiere, nici măcar nu mai pot depune dosarul. “Sperăm totuşi să găsim înţelegere la FRF”, a adăugat Marinescu.
Nici Buzăul nu a depus cererea pînă în 31 martie, dar o poate face pînă la 1 iulie deoarece, la finalul turului, era doar pe locul 6. Dacă Delta promovează, însă nu ia licenţa, locul său va fi luat de Ceahlăul, prima sub linia retrogradatelor.
Şunda speră
Antrenorul Ceahlăului, Aurel Şunda, a recunoscut că speranţele de a evolua şi la anul în Liga I se leagă de decizia Comisiei de Licenţiere. “Trebuie făcut un control pentru verificarea tuturor criteriilor. Din ce am auzit eu, multe dintre formaţiile pretendente la promovare au fost găsite cu lipsuri. Domnul Ştefan este la Bucureşti şi se interesează de situaţia echipelor din Liga a II-a”, a declarat Şunda. (Ciprian Avădanei)16 mai 2007
May 16, 2007 at 10:44 am #75833Giani
MemberAdica sa inteleg ca este mai importanta birocratia decat performanta. Este o tampenie sa refuzi unei echipe de esalon secund analiza dosarului de licentiere pe motiv ca terrmenul-limita pentru depunerea cererii este prevazut undeva la inceputul returului. Cine poate sti dupa 4 sau 6 etape din retur ca va promova? Cred ca pentru echipele din liga a doua ar trebui facut un rabat de la acest termen, pentru ca pur si simplu nu poti fii in acel moment sigur de ocuparea unui loc care sa asigure promovarea, decat poate daca ai la sfarsitul turului 20 de puncte avans, precum colegii din Cluj.
May 16, 2007 at 1:34 pm #75834franz_kafka
Member@Giani wrote:
Adica sa inteleg ca este mai importanta birocratia decat performanta. Este o tampenie…
Nu stiu de ce anume te miri atat, dupa episodul absurd de anul trecut cu SS? Este o tampenie care implica multi tampiti reali sau inchipuiti! In prezent, a face pe tampitul a devenit o arta, care presupune niste avantaje in societate! Sa nu vi sa para un lucru la indemana oricui…, caci nu stiu cati dintre membrii acestui forum sunt in stare sa fie ori sa se prefaca tampiti!
May 17, 2007 at 10:16 am #75835Zibling
MemberRevine perioada de vara cu obisnuitele mizerii din fotbalul romanesc. Vizionare placuta, dragi suporteri ai echipelor mici si mijlocii.
May 20, 2007 at 6:44 am #75836adso
MemberNu vor obtine licenta pentru Liga I
Contactat ieri, Directorul Comisiei de Licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, ne-a declarat ca Delta Tulcea, chiar daca se va clasa la sfârsitul campionatului pe unul din cele doua locuri, nu poate sa evolueze în prima liga, deoarece nu a trimis la timp documentatia de licentiere. ‘’Tulcea nu are nicio sansa sa evolueze în Liga I. Conducerea tulcenilor nu a trimis pâna la data de 31 martie documentatia, iar noi nu le mai dam nicio derogare, desi am auzit ca s-au apucat sa monteze scaune. Nu ne mai permite regulamentul sa facem acest lucru”, a afirmat Duru. Principala beneficiara a acestei decizii va fi Ceahlaul Piatra Neamt, ocupanta locului 15 în Liga I, primul retrogradabil. De altfel, Gheorghe Stefan a anuntat ca se gândeste inclusiv sa transfere jucatori de la Tulcea, daca aceasta echipa va promova. Surse neoficiale sustin ca presedintele de onoare al nemtenilor le-a promis celor de la Delta Tulcea un milion de euro în cazul unei promovari.
http://www.prosport.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=41086
“Decât codas la oras, mai bine fruntas la mine-n sat!”
CONSTANTIN HOGEA
INTERVIU / CONSTANTIN HOGEA Primarul Tulcei crede ca în acest moment Liga I e o caciula prea mare pentru echipa sa.Edilul tulcean Constantin Hogea (foto) spera într-o minune prin care orasul sau sa se mândreasca cu o echipa în primul esalon.
Care este totusi secretul Deltei?
Un antrenor extraordinar si o mentalitate sanatoasa a baietilor. In plus, în afara unor conjuncturi fericite, cred ca rezultatele au venit si datorita respectului Deltei. Am luat în serios orice echipa, indiferent de locul ocupat în clasament. Am jucat cu prima clasata la fel cum am facut-o si împotriva ultimei echipe din seria noastra.
V-ati depus sau nu dosarul pentru licentiere?
Nu, pentru ca rezultatele ne-au luat si pe noi prin surprindere. Apoi, atunci când am preluat echipa, starea de degradare nu era doar la nivelul ei, ci si la cel al bazei sportive. In primavara, când s-a facut evaluarea potentialelor echipe promovate în Liga I, ni s-a spus clar ca nu putem fi licentiati pentru prima divizie. Nici nu ne propuneam la vremea respectiva…
Dar acum?
Nimic nu ne împiedica sa ne jucam cartea pâna la capat! Sa vedem pâna unde putem merge. Suntem constienti însa ca daca vom promova ne va fi greu sa obtinem licenta.
Doar licenta e o problema? Are Tulcea bani pentru prima liga?
E greu de spus! Anul acesta întretinerea echipei ne-a costat circa 15 miliarde. O suma infima pentru Liga I. Poate însa ca promovarea va crea o emulatie printre oamenii potenti din judet. Bani sunt aici, gânditi-va ca în topul celor mai bogati 100 de români, patru-cinci sunt tulceni, totul e sa reusim sa-i aducem la echipa. E neaparat necesar, pentru ca altfel riscam sa ajungem sa fim sursa mistourilor. Daca nu putem juca în Liga I, e de preferat sa ramânem doar în esalonul al doilea, pentru ca stiti vorba aceea: “Decât codas la oras, mai bine fruntas la mine în sat!”
Daca ati avea posibilitatea sa cedati echipa unui investitor…
Pentru binele ei sunt dispus sa o dau unuia din mediul de afaceri tulcean care sa ofere garantii ca va sustine echipa în prima divizie. Mi-ar lua o piatra de pe inima, as putea investi banii pe care-i dau acum la echipa în infrastructura.
Care e povestea cu Ceahlaul?
Pe mine nu m-a contactat nimeni de la Piatra-Neamt si pe nimeni de la club sa ne motiveze pentru a putea profita ei de promovarea noastra. Din punct de vedere moral nu poate exista niciun dubiu asupra corectitudinii noastre. Suntem noi saraci, însa avem frica de Dumnezeu! ( 😆 )
http://www.prosport.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=41085
May 20, 2007 at 12:25 pm #75837Giani
MemberVad ca adso mi-a luat-o inainte cu postarea acestor articole si ii multumesc ca m-a scapat de un efort. Va propun ca in cazul in care Delta va termina pe un loc promovabil si i se va refuza accesul in prima liga sa ne solidarizam cu ei, inclusiv printrun comunicat de presa al ASSSB si confectionarea unor bannere de tipul celor de anul trecut, dar in care sa fie mentionat si abuzul impotriva tulcenilor. Voi prezenta aceasta propunere la sedinta asociatiei de sambata viitoare, dupa meciul cu brasovenii.
May 20, 2007 at 1:30 pm #75838Zibling
MemberSunt de acord cu Giani, mai ales ca este una din echipele care chiar mi-au placut cum au jucat din punct de vedere tactic impotriva noastra. Si rezultatul de 7-1 cu Buzaul este inimaginabil. Au vrut si au reusit!!! Simplu – asa trebuie jucat fotbalul. Aviz si actualilor nostri jucatori.
May 21, 2007 at 1:43 am #7583907Ex
KeymasterSi eu sunt de acord. Mi se pare cea mai mare tampenie ca o echipa sa promoveze prin propriile puteri, dar sa nu poata juca in prima liga din cauza licentei. 😯
May 21, 2007 at 6:48 am #75840adso
Membernu stiu daca putem sa compara cele doua cazuri, cel al SS si al Deltei
din cate am inteles eu din interviul cu domn primar, ei nu se streseaza prea mult, parca da in retragere. ma gandeasc ca prefera sa stea in liga a II-a linistiti, cu ceva bani in buzunar, decat sa se streseze in prima liga la retrogradare. apoi motivatia materiala a lui gh stefan sigur va fi consistenta.
daca ar fi tinut sa fie in liga I ar fi facut ceva spume la gura, dar sunt calmi nevoie mare.
poate e doar o impresieMay 21, 2007 at 6:54 am #75841adso
MemberCine?
George IoniţăCu trei etape înainte de final, Tulcea, Forex, Petrolul şi Buzău trag tare pentru a prinde unul din cele două locuri promovabile. Multe au fost la început echipele care s-au războit pentru promovare. S-au dat 31 de bătălii, în urma cărora au căzut, pe rînd, oştiri cu tradiţie, ca Sportul şi FC Braşov. Surpriza Delta Tulcea, Forex, Petrolul şi Gloria Buzău au rămas în luptă şi simt izul duelurilor cu granzii României. Mai sînt doar trei bătălii şi oricare dintre cele patru poate promova.
Avînd şanse infime să obţină licenţa pentru Liga I, liderul Tulcea luptă pentru onoare şi pentru suporteri, dar şi pentru Ceahlăul, Gheorghe Ştefan promiţînd recompense considerabile dacă trupa sa va lua locul Deltei.
Deşi la un moment dat părea că a ieşit din calculele accederii în Liga I, Forexul speră să răzbune eşecul din sezonul trecut, cînd a pierdut barajul de promovare, adjudecat de Unirea Urziceni. “Vrem să cîştigăm fiecare meci. Chiar dacă depindem de indirecte, sîntem optimişti că vom juca în primul eşalon”, a mărturisit antrenorul Gabriel Stan.
Petrolul depinde de rezultatul derbyului din etapa viitoare, cu Delta Tulcea. “Trebuie să nu ne împiedicăm cu dobrogenii! Tradiţia Petrolului ne recomandă pentru prima ligă”, a spus tehnicianul Octavian Grigore.Cu un retur de excepţie, dar cu ultimele 3 etape fără victorie, Buzăul lui Viorel Ion beneficiază de cel mai uşor program. Dar stă prost la meciurile directe, care vor face departajarea în caz de egalitate de puncte. “Luptăm în continuare pentru cei 15.000 de suporteri. Ei merită promovarea”, a declarat “Vioară”.
21 mai 2007
May 21, 2007 at 10:37 am #75842ultrasro
Member@97SiR wrote:
Si eu sunt de acord. Mi se pare cea mai mare tampenie ca o echipa sa promoveze prin propriile puteri, dar sa nu poata juca in prima liga din cauza licentei. 😯
Sportul tot din cauza licentei a fost trimisa la ocna
May 22, 2007 at 3:41 pm #75843Giani
MemberTot in gsp, dar in editia tiparita (nu am gasit online) se lanseaza si ipoteza ca exista riscul sa nu retrogradeze nimeni din prima liga, intrucat U Cluj, Valcea si Dacia Mioveni nu au stadioanele conform reglementarilor privind licentierea, iar in cazul in care din prima serie locurile de promovare ar fi ocupate de doua dintre Petrolul, Forex sau Tulcea, nici una dintre acestea nu ar putea primi licenta. Conform regulamentului, pe care nashul vrea sa il schimbe zice-se, au castig de cauza echipele aflate la retrogradare in prima liga, chiar daca nu indeplinesc baremul de punctaj. Se pare ca fotbalul nu mai este o competitie, ci o cretinitate birocratica in care un individ cu privire unidirectionala si cu idei putine, dar fixe, are dreptul sa se joace cu munca unor oameni si cu visurile suporterilor.
PS. Sunt curios cum va scapa sus-numitul de grupul de suporteri clujeni (cu Erji in frunte) veniti la pichetarea bordelului din complexul Lia Manoliu, in cazul in care nu acorda licenta “sepcilor rosii”.
May 22, 2007 at 10:31 pm #75844Zibling
MemberAsta cu U Cluj ar fi prea de tot. Sunt curios daca echipele din campionatele (afiliate la UEFA), precum ale Armeniei, Azerbaidjanului sau Georgiei, din primele ligi ale acestor tari indeplinesc conditiile de licentiere care noua ne sunt vanturate pe la nas periodic. La fel se pune si problema bazelor sportive din Macedonia, Bosnia sau Muntenegru sau eu stiu ce alte statulete apartinand “Europei”. Oare si ei au aceleasi probleme sau la ei se mai trece cu vederea pt a se incuraja performantele sportive?
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.