Home › Forums › Archive › Sezon 2004-2005 Season – Divizia A › Stiri din presa din Intersezon, 2004-2005
- This topic has 226 replies, 19 voices, and was last updated 18 years, 2 months ago by
07Ex.
-
AuthorPosts
-
February 4, 2005 at 4:51 pm #70005
cameliu
Memberom fi jucat cu echipa -2a… 😆 😆 😆
Vad ca te specializezi in echipele poloneze…Oricum cu turneu ala Nazar Cup, baietii cred ca au cistigat cite ceva, sau cel putin nu trebuie sa plateasca nea Sile cazarea!
February 4, 2005 at 5:46 pm #70006Ultras
Member04.02.2005
FC St.Gallen – Sportul StudentescCameliu, ce zic astia?
FC St.Gallen
Tore: 0
Rote Karte: 0
Gelbe Karte: 0
Sportul Studentesc
Tore: 3
Rote Karte: 0
Gelbe Karte: 0FC St. Gallen – Sporting Studentesc 0:3 (0:1)
St. Gallen: Razzetti; Balmer (46. Zellweger), Maric (46. Imhof), Montandon (46. Wolf), Jenny; Schicker (46. Callà), Sutter (46. Fabinho), Pavlovic (46. Lopez), Gonzalez (46. Marazzi); Hassli, Merenda (46. Mensah)
Der FC St.Gallen unterliegt am Freitagnachmittag im Finalspiel um den Nazar-Cup Sportul Studentesc aus Rumänien mit 0:3 Toren.
Hassli spielte während 90 Minuten, während die Neuverpflichtungen Callà, Gonzalez und Lopez je eine Halbzeit im Einsatz standen.Unsere Mannschaft fliegt morgen Samstag zurück in die Schweiz. Die nächste Woche steht ganz im Zeichen der Vorbereitung auf das Cup 1/4-Final-Spiel gegen den FC Aarau, welches am Sonntag, 13. Februar 2005, um 14:30 Uhr, im Stadion Espenmoos zur Austragung kommt.
Tickets zu diesem mit Spannung erwarteten Spiel sind noch in genügender Anzahl über die üblichen Vorverkaufsstellen erhältlich.
February 4, 2005 at 5:49 pm #70007cameliu
MemberDespre meci: doar ca din achizitiile lor unul a jucat tot meciul iar alti 3 cite o repriza. In rest se concentreaza pe meciul cu Aarau din sferturile cupei Elvetiei.
Din cite am citit pe forumul celor de la Gallen: premiul ar fi gratuitate in hotel pt urmatorul turneu de pregatire. E totusi ceva. Suporterii lor, desi considera Nazar-cup o cupa neinsemnat, sunt totusi furiosi pe antrenor ca puteau si ei ceva, asa de moral… si pe sistemul lor de joc 4-5-1…
February 5, 2005 at 7:18 am #70008Ultras
MemberAmical jucat ieri în străinătate
EFICIENT. Ionuţ Mazilu (dreapta) arată prin prestaţia bună de ieri că este pregătit pentru a înscrie şi în returul Diviziei A. Sportul a surclasat ieri formaţia helvetă la capătul unui meci dominat din toate punctele de vedere.
iulian.anghel@prosport.roInstrucţie cu elveţienii de la St. Gallen
După ce a remizat, 0-0, cu Wisla Cracovia, iar apoi a învins cu 1-0 pe Grasshoppers Zürich, Sportul Studenţesc a jucat ieri finala ”Nazar Cup”, în compania elveţienilor de la St. Gallen. Formaţia care a eliminat Steaua din Cupa UEFA în urmă cu cîţiva ani a fost surprinsă de replica dată de echipa românească, despre care unii dintre elveţieni nici nu auziseră. Elevii lui Dan Petrescu nu s-au sinchisit însă cîtuşi de puţin de numele adversarului şi i-au aplicat o corecţie usturătoare acestuia. Mazilu a deschis scorul în prima repriză după un un-doi inspirat cu Lazăr, concretizînd astfel o superioritate evidentă.
”Gaşca nebună” şi-a continuat recitalul şi după pauză, aducînd în minutul 70 scorul la un neverosimil 3-0. Mai întîi, Gigel Bucur a transformat în gol o pasă a lui Tibi Bălan, care în loc să dea la poartă dintr-o lovitură liberă a preferat să-i pună pe tavă un gol coechipierului său. Peste alte trei minute a venit rîndul căpitanului ”studenţilor” să puncteze din careul de 6 metri după o aruncare de la margine a lui Ciupe. Aceste două goluri au fost rodul unor scheme exersate la antrenamente. Sportul a cîştigat ”Nazar Cup”, trofeu ce n-a adus însă nici un ban în buzunarele fotbaliştilor.Economie lui Vasile Şiman
Tinerii fotbalişti ai Sportului au reuşit să creeze un avantaj pentru club, deoarece adjudecarea trofeului a făcut ca echipa românească să primească un sejur gratuit de o săptămînă pentru 24 de persoane la un hotel de cinci stele. “Studenţii” vor veni probabil într-un mini-cantonament iarna viitoare, reuşind astfel să-i facă economii patronului Vasile Şiman.
February 5, 2005 at 10:48 pm #7000907Ex
KeymasterStudenţi cu bursă
Era o vreme cînd Sportul livra constant fotbalişti către echipa reprezentativă. Mircea Sandu, Iorgulescu şi Hagi sînt doar cîţiva dintre ei. Ultima oară cînd selecţionata noastră a avut doi “studenţi” pe gazon s-a întîmplat pe 10 februarie 1993, în amicalul Mexic – România, scor 2-0, la Monterrey, unde au jucat Gheorghe Ceauşilă şi Cătălin Necula.
Tibi Bălan şi Gigel Bucur au fost printre revelaţiile turului, ambii avînd evoluţii constant bune. Fotbalişti de talie mică, cei doi pot fi confundaţi uşor dacă ambii ar aborda aceeaşi frizură. Fiecare măsoară puţin peste 1,70 m şi cîntăreşte în jur de 70 de kilograme. Pe cei doi îi leagă şi alte coincidenţe. Nici unul dintre ei nu e însurat. Bălan joacă cu 10, Bucur cu 20, ambii fiind mîndri de zerourile din coada numerelor. Şi Tibi, şi Gigel au trăit acum doi ani şi jumătate aceeaşi dramă. Au suferit fracturi de peroneu, la acelaşi picior, stîngul. Au fost operaţi la acelaşi doctor, au stat fiecare cîte şase luni, iar cînd şi-au revenit au găsit Sportul în Divizia B.
După ce au strîns nişte bani, şi-au luat aceeaşi maşină, Ford Mondeo, ultimul model. Şi Bucur, şi Bălan visează să joace la Real Madrid, dar variantele de rezervă diferă. Gigel s-ar mulţumi şi cu Barcelona, iar Tibi cu AC Milan. Mîncarea lor preferată sînt pastele şi lasagna.Lideri şi la bani
Cei doi “studenţi” au fost prezenţe pasagere pe la loturile de tineret. Gigel a jucat patru meciuri, în care, record, a înscris de cinci ori, iar Tibi a fost convocat de trei ori, dar n-a jucat niciodată. Şi din punct de vedere al calităţilor fizice sînt lideri. Bălan e primul la teste, iar Bucur are cea mai mare viteză. Ca ultim capitol, cel material, ei sînt cel mai bine plătiţi jucători ai Sportului. Gigel are 18.000 de dolari pe an, iar Tibi cu 3.000 mai puţin.
Distracţii de liceeni
Fotbaliştii Sportului sînt probabil cei mai cuminţi din Divizia A, Dan Petrescu neavînd nici un fel de probleme cu ei. Pentru prima dată în Antalya, Bursucul le-a oferit cîte un pahar cu vin după ce au cîştigat “Nazar Cup”, însă mulţi nu s-au atins de el, lăsîndu-l pe masă. “Studenţii” îşi petrec majoritatea timpului liber la sala de jocuri a hotelului, distrîndu-se ca nişte liceeni.
Dan Petrescu despre…
TIBI BĂLAN: Cînd am venit prima dată la Sportul, l-am dat afară deoarece nu-mi plăcea atitudinea lui. La insistenţele patronului şi ale jucătorului, l-am primit înapoi. De atunci s-a comportat exemplar, iar cînd m-am întors de la Rapid l-am pus căpitan. Tibi a înţeles că fotbalul nu e poezie, şi acum e liderul echipei. Nu peste mult timp îl văd la o formaţie din străinătate.
GIGEL BUCUR: E cel mai rapid atacant din ţară şi, în mod normal, ar fi trebuit să aibă 20 de goluri în tur, nu 10. Dacă pleacă, aşa cum se zvoneşte, îmi va fi foarte greu fără el, deoarece e genul de jucător care poate decide un meci de unul singur. Gigel are calităţi pentru a face faţă unui campionat puternic din Europa, fiind serios şi constant. Merită să joace în echipa naţională.
iulian.anghel@prosport.roFebruary 6, 2005 at 6:49 am #70010Ultras
MemberS-au jucat cu elveţienii
Dan Petrescu dezvăluie cum a învins Sportul echipe puternice precum Grasshoppers şi St. Gallen. “Nu regret că la sfîrşitul turului am refuzat oferta de a antrena pe Poli. Va veni şi vremea mea să pregătesc echipe cu buget mare”, spune Dan Petrescu. “Păcat că Sportul nu joacă în cupele europene. Cred că am fi avut rezultate foarte bune”, adaugă antrenorul „studenţilor”
Cu un final de tur în care “studenţii” au pierdut ultimele trei meciuri şi au primit opt goluri fără să marcheze nici măcar o dată, rezultatele bune din Antalya l-au surprins şi pe Dan Petrescu. “Echipa a muncit foarte mult. Nu mă aşteptam să avem evoluţii aşa de bune mai ales că am jucat cu formaţii foarte puternice”, recunoaşte Dan Petrescu.
În primul meci, Sportul a învins cu 4-0 pe Borussia Mönchengladbach II, echipă cu care Rapidul a avut probleme (3-2). “Nici un meci nu seamănă cu celălalt. Nu pun mare bază pe rezultatele din pregătiri, important este ce facem în campionat”, declară Dan Petrescu. “Studenţii” au reuşit să depăşească în finala turneului de la Antalya pe St. Gallen (3-0), formaţie care cu patru sezoane în urmă a eliminat Steaua din Cupa UEFA. “Deşi am învins clar, meciul a fost mult mai echilibrat. Totuşi, echipa s-a schimbat ca mentalitate. Din trei ocazii am marcat tot atîtea goluri. În plus, în patru partide nu am primit nici un gol. Pentru că am cîştigat finala cu St. Gallen, am primit ca premiu încă o săptămînă gratis de cantonament aici”, declară Dan Petrescu.
“Păcat că Sportul nu joacă în cupele europene. Cred că am fi avut rezultate foarte bune”
Dan PetrescuRezultate în Antalya
Borussia Mönchengladbach II – Sportul 0-4
Wisla Cracovia – Sportul 0-0 (5-4, după penaltyuri)
Grasshoppers – Sportul 0-1
St. Gallen – Sportul 0-36 februarie 2005
http://www.gsp.ro/index.php?c=1&a=35494February 6, 2005 at 8:13 pm #70011Ultras
MemberMaine vom disputa un amical, dar din pacate n-am apucat sa aflu cu cine…
Gigel si Balan au venit in tara pentru a fi prezenti maine la reunirea lotului la Nationala.February 7, 2005 at 7:48 am #70012Ultras
Member“În doi ani mă bat la titlu”
Bucuros că echipa sa a cîştigat meciurile cu Grasshoppers Zürich şi cu St. Gallen, Dan Petrescu şi-a permis o oră de relaxare în piscina hotelului “Silence Beach”. Sportul a lăsat o impresie bună în turul campionatului. Între mulţumiri şi nemulţumiri, Dan Petrescu rămîne totuşi lucid. “Obiectivul nostru e să ne salvăm de la retrogradare”, spune el. Şi totuşi Bursucul nu-şi ascunde un vis mascat oarecum de un regret. “S-ar putea face multe cu copiii ăştia”, afirmă fostul internaţional.
– Dane, cum vezi returul?
– Dan Petrescu: Pentru noi va fi dificil. Ne vom bate să rămînem în Divizia A, dar va fi greu. Celelalte echipe care stau rău s-au întărit considerabil. Timişoara l-a luat pe Oli şi zece jucători, Oţelul pe Stoichiţă, Argeşul pe Cîrţu, iar Braşovul n-are cum să se complacă în coada clasamentului. Eu spun că retrogradarea se joacă de la locul 7 în jos.
Titlul?
– Văd Steaua favorită, dar Rapid şi Dinamo au şansele lor. De ce Steaua? Pentru că e mai omogenă. N-a vîndut nici un jucător în ultimul timp.
– Sportul cum stă?
– La fel ca în tur. În momentul actual, echipa se bazează pe un nucleu de şapte-opt fotbalişti care duc greul. Ei au valoare şi ar putea evolua la orice echipă. Din păcate, în spatele lor nu e nimeni. Lotul e subţire valoric, chiar dacă numeric am 26 de jucători.
– Asta e cauza inconstanţei echipei?
– Dacă îmi lipsesc doi jucători de bază, se simte imediat. În cazul în care mi s-ar aduce patru fotbalişti cu experienţă şi aş fi lăsat doi ani să formez o echipă, copiii ăştia s-ar bate la titlu. Din păcate, la Sportul nu vin decît tineri, şi probabil ăsta va rămîne un vis de-al meu.
– Care e principala problemă din punctul de vedere al jocului?
– Era apărarea. Sportul obişnuia să primească foarte multe goluri. Acum s-a mai remediat, dar e loc şi de mai bine. De la mijloc în sus stăm foarte bine. Mijlocaşii şi atacanţii mei, cei titulari, sînt printre cei mai buni din ţară. Dovadă că Tibi Bălan şi Gigel Bucur sînt la lot.
– Cum va arăta Sportul în retur?
– Ca o echipă ofensivă. Mie nu-mi place să fim dominaţi. Vreau să jucăm pe atac, să dăm goluri multe. Dacă n-am fi ratat atît, am fi fost departe.Vrea să mai stea în Turcia
Petrescu intenţionează să prelungească sejurul echipei în Manavgat pentru a beneficia de vremea bună. “Cînd le-am spus jucătorilor, au strîmbat din nas. Apoi i-am pus să aleagă între a sta la cinci stele cu tot ce vor, pe o vreme însorită, şi a merge acasă, pe zăpadă, să vină cu tramvaiul la antrenament, să mănînce pe unde apucă şi să îngheţe. Dacă vor să-şi cheme prietenele, n-am nimic împotrivă, să vină să stea cu ei. Mie mi-ar conveni cel mai
mult să nu fie cantonamente”, afirmă Dan.A fost la un pas de FC Argeş
Dan Petrescu nu regretă că a rămas la Sportul, deşi iarna aceasta îşi dăduse demisia de la echipa din Regie. “Se adunaseră mai multe şi de aceea am vrut să renunţ. Aveam trei oferte din ţară, ba chiar mă înţelesesem cu Argeşul şi trebuia doar să semnez. O noapte întreagă m-am gîndit ce să fac. Pînă la urmă am hotărît să rămîn. Am zis că n-are rost să o iau altundeva de la capăt din moment ce pot să continuu aici ce am început”, spune Bursucul.Vinde casa de la Londra
Bursucul deţine un apartament în capitala Angliei, unde a stat şi Adrian Mutu pînă să-şi cumpere propria casă. Petrescu vrea acum să-l vîndă, deoarece legăturile sale cu Londra s-au mai subţiat. “Viaţa te desparte, n-ai cum să fii în mai multe locuri deodată. Mai vorbesc cu John Terry şi cu Wayne Bridge, de la Chelsea, şi din cînd în cînd cu Poyet, cu Zola şi cu Gullit. Acum însă fiecare sîntem cu treaba noastră”, punctează antrenorul Sportului.Relaţia cu Şiman:
“Ne-am cunoscut cu ani în urmă, eu neştiind cine e. S-a recomandat ca profesor de istorie şi apoi mi-a spus că e şi preşedinte la Sportul. «O să te iau la mine la echipă», mi-a zis el atunci. La vremea aceea, nu mă gîndeam eu că voi ajunge antrenor în Regie.”Restanţele financiare:
“Acum toată lumea e cu banii la zi şi asta e foarte important. Vasile Şiman plăteşte pînă la ultimul leu pentru care ai semnat. Chiar şi jucătorii care au plecat de la echipă şi-au primit mereu drepturile restante. Cîteodată mai sînt întîrzieri, dar se plătesc întotdeauna.”Diferenţa Rapid – Sportul:
“În primul rînd, aici nu e presiune. Se poate lucra normal. Apoi grupul de jucători e mai tînăr, fotbaliştii par mai receptivi la ceea ce le explic. Una peste alta, îţi poţi face meseria mai uşor la Sportul, pentru că nu se cer mari performanţe.”Sistemul competiţional:
“Dacă ar fi după mine, aş face 16 echipe în Divizia A, dintre care să cadă patru. O singură serie de «B», iar restul la «C» şi la «D». Să se joace martie – noiembrie nonstop, iar toate stadioanele să aibă nocturnă. Cine nu face faţă cerinţelor să se retragă din start.”Căderea din finalul turului:
“Toxiinfecţia aceea alimentară ne-a doborît. Am pierdut trei meciuri la rînd, cu Poli Timişoara, cu Rapid, şi cu Naţionalul în Cupă. De ultimul îmi pare cel mai rău, deoarece cîştigasem în tur cu
2-0 şi aveam prima şansă. Dacă am fi trecut de Naţional, cred că puteam să ajungem în finală.”Echipa naţională:
“Piţi trebuie lăsat să găsească cele mai bune soluţii. Şanse mai avem şi trebuie să credem în ele. Şi ar trebui să se mai termine cu polemicile astea care nu fac bine nimănui. Să pună toţi umărul, că doar sînt români.”42 de dolari pentru lux total
În ciuda faptului că Sportul nu e o echipă cu bani, echipa din Regie stă la cel mai luxos hotel din Manavgat, o localitate aflată la 70 km de Antalya. “Silence Beach Hotel” are de toate, iar printr-o relaţie a lui Petrescu, Sportul plăteşte numai 42 de dolari pe zi pentru fiecare membru al delegaţiei. Jucătorii se bucură din plin de condiţiile de aici, jocurile, piscina sau bowling-ul reprezentînd un adevărat deliciu pentru ei.Amical cu sîrbii de la Osijek
Dan Petrescu nu se abate nici un milimetru de la programul pe care l-a stabilit, alternînd antrenamentele zilnice. De obicei, “studenţii” fac o şedinţă de pregătire dimineaţa, cu caracter fizic, iar după-amiaza fie au meci, fie mai fac un antrenament. Altfel, gigel Bucur şi Tibi Bălan au plecat ieri din Turcia şi se prezintă astăzi la convocarea lotului naţional. Tot astăzi, Sportul joacă un meci amical cu echipa sîrbă NK Osijek.February 7, 2005 at 9:56 am #70013Ultras
MemberDeci azi jucam cu echipa croata (nu sarba, ca la Prosport) NK Osiek care se afla pe locul 5 in campionat…
February 7, 2005 at 10:28 am #70014ovidiu
MemberMultumesc tuturor celor care posteaza.
Asa mai aflu si eu despre ce se mai intampla cu echipa.
Editiile regioanel ale ziarelor de sport nu prea zic nimic de evolutiile echipei. pro sportul de sambata (editia de Transilvania) a pus o fotografie a baietilor cu trofeul castigat si pe undeva prin ziar, ceea ce mi-a fost foarte greu sa gasesc, a pus formatia si autorii golurilor. Asta este.
Ma bucura foarte mult evolutia jucatorilor in meciurile de pregatire si sper s-o tina tot asa si in retur. Sper ca Mazilu sa devina varful mult asteptat. Adica sa dea goluri multe. Impartasesc regretul lui Dan Petrescu de a nu putea forma o echipa cu care sa se bata la titlu. Ma bucura faptul ca totusi Siman reuseste sa plateasca toate datoriile catre jucatori si sa-i tina in cantonament in locuri mai calduroase decat in Romania la ora actuala (brrr, ce frig poate sa fie).
Astept vesti de4spre amicalul cu NK Osijek.VIVA SPORUL STUDENTESC
February 7, 2005 at 10:40 am #70015cameliu
MemberCu Osijek astia am jucat prin 91-92 in Intertoto!
Ce-ar fi sa traga ai nostri tare sa prindem Intertoto, da pt asta trebuie sa trecem in clasament de Bistrita…
February 7, 2005 at 1:07 pm #70016dragos
Memberde pe ce loc poti juca in intertoto???
oricum, va fi cheltuiala in plus, iar programul de pregatire va fi diminuat…February 7, 2005 at 1:26 pm #70017cameliu
MemberCe pregatire mai buna e decit niste meciuri oficiale?
Locul? Dupa cele de UEFA, doar cluburile interesate, in ordinea clasamentului! (noi avem doar o echipa cred!).Si nu cred ca e cheltuiala! Se primesc bani de la UEFA! Crezi ca tata Jean a mers an de an acolo, in pierdere?
February 7, 2005 at 3:28 pm #70018Ultras
MemberN-am mai jucat cu NK Osijek….
Fotbal 17:20
Sportul a cîştigat din nou
Sportul Studenţesc a învins cu 2-0 formaţia sud-coreeană FC Bucheon, într-un meci de pregătire disputat în Turcia. Pentru alb-negrii au înscris Nae şi Maxim. Sportul a început meciul în formula: Stăncioiu – Oae, S. Rădoi, Secăreanu, Rusu – Cruceru, C. Lazăr, Maxim, Ferfelea – M. Nae şi Curelea. În repriza a doua au mai jucat Stanca, M. Călin, S. Stancu, Nicola, Turcu, Borz, Varga şi MaziluFebruary 7, 2005 at 3:34 pm #70019Ultras
MemberFC Bucheon se afla pe penultimul loc in K-League…
-
AuthorPosts
- The topic ‘Stiri din presa din Intersezon, 2004-2005’ is closed to new replies.