Home › Forums › Archive › Sezon 2004-2005 Season – Divizia A › Stiri din presa – sezon 2004-2005
- This topic has 254 replies, 29 voices, and was last updated 17 years, 4 months ago by
Anonymous.
-
AuthorPosts
-
September 9, 2004 at 6:53 am #64683
Tavi
MemberSeptember 9, 2004 at 5:49 pm #64684George Apostol
MemberDaca ai putea sa il cumperi….. l-ai da pe sile jos si i-ai tripla salariul
September 10, 2004 at 3:41 pm #64685Giani
MemberNu ar fi decat una din magariile fecaliste, cu care deja ne-am obisnuit. Cineva zicea mai sus ca fecali e shmecher: nimic mai fals, e o nulitate. Pentru simplul motiv ca nu stie sa “lucreze” finutz: se baga precum boul si isi trambitzeaza in gura mare orice intentie. In plus, are niste pretentii exagerate: Cristea, luat de la Bacau pe nimic, pleaca de langa tzintirim contra sumei de 30 M$. Asta cum va suna?
Sper ca Gigel sa invetze din ce a patit Paduretz, in mod sigur analfabetul isi va bate joc de el, asa cum a facut si cu alti fotbalisti. Sper ca Siman sa fie baiat destept si sa ii dea lui Gigel atat cat cere, astfel incat sa poata prelungi contractul cu inca ceva ani buni. Si apoi sa il dea in vara la adevarata lui valoare: 1-1,5 M$. Iar fecali asta e un nemernic: devalizeaza cluburile mai slabe: i se pare mult sa dea bani pe Gigel, dar nu i se pare exagerat sa ceara cat ar cere Juve pe Beckham pentru un tanar atacant semiobscur cu calitati net inferioare celor ale lui Bucur. Individul e paranaoic, nu ii vad un viitor prea indelungat in fotbal si nici in afaceri.
October 11, 2004 at 3:28 pm #64686Tavi
MemberIzgoniţi de mizeria din Regie
Nu mai puţin de 29 de fotbalişti care joacă acum în Divizia A s-au format la Centrul de copii şi juniori al Sportului. Din păcate, antrenorii care i-au descoperit şi care s-au ocupat de pregătirea acestora nu sînt recompensaţi pe măsură. În acest moment, tehnicienii Sportului nu şi-au mai primit salariile de trei luni, însă ei au trebuit să aştepte şi nouă luni pentru a-şi încasa banii cuveniţi.
În aceste condiţii, patru tehnicieni (Gheorghe Gigel, Ion Gabriel, Cornel Ionescu, Ciprian Prună) au ajuns în curtea Stelei, în timp ce un altul (Gabriel Prodan) se concentrează acum exclusiv asupra afacerilor, renunţînd astfel la meseria de antrenor. Preşedintele Vasile Şiman nu i-a înlocuit pe cei care au plecat, împărţind echipele tehnicienilor rămaşi. S-a ajuns astfel în situaţia ca un antrenor să se ocupe de două sau de trei grupe, ceea ce le îngreunează şi mai mult munca.“Şi-a bătut joc de Chihaia”
Un alt motiv pentru care antrenorii au plecat sau sînt pe punctul de a pleca de la Sportul îl reprezintă decizia lui Romulus Chihaia, fostul director al Centrului de copii şi juniori, de a părăsi gruparea din Regie. “Era un simbol al clubului şi singurul care mai ţinea legătura cu conducerea. Şiman şi-a bătut joc de el”, susţin antrenorii. “Chihaia nu mai muncea de trei ani. L-a mai văzut cineva prin club?”, a replicat preşedintele Şiman.
Şiman e indiferent
Preşedintele clubului din Regie, Vasile Şiman, nu consideră o pierdere faptul că antrenorii încep să plece de la Sportul. “Se poate fără oricine. Dacă au oferte mai bune, sînt liberi să se ducă unde vor”, spune acesta. Boss-ul Sportului a recunoscut că are restanţe financiare faţă de tehnicienii de la copii şi juniori: “E problema clubului cînd o să fie plătiţi”.
October 12, 2004 at 6:30 am #64687ion
MemberL-am citit dar nu l-am mai evidentiat …Astept ca Siman sa rezolve totul ca de obicei…
October 12, 2004 at 8:22 am #64688razvanR
Memberunde a aparut articolul?
October 12, 2004 at 8:56 am #64689Radu Dobrin
Memberprosport, 11 oct, stefan.alexandru@prosport.ro
October 12, 2004 at 9:32 am #64690dragos
Memberaceasta problema VECHE de cand siman este sefu’, nu ar trebui sa mai mire pe nimeni……..ziarele doar o readuc in atentia cititorilor…….
ACELASI BALCI – ALTI ACTORI (INSA UNUL ESTE NESCHIMBAT)!!!!!!se intampla si la case mai mari (vezi cazul cu vanzarea stadionului din spania)
October 15, 2004 at 7:50 am #64691cameliu
MemberUn nou articol pe aceeasi tema in Prosport:
October 16, 2004 at 9:05 am #64692cristiansportul
MemberE bine ca ne propunem sa castigam cupa. Poate asa vor veni si la noi sponsori si vom putea sa tinem jucatorii mai buni la noi.
October 17, 2004 at 5:36 pm #64693ovidiu
MemberAm cam citit toate articolele care “ajuta” Sportul Studentesc.
Am ramas “impresionat” 😳 .
Am impresia ca o mare parte dintre ziaristii din Romania vor sa faca o critica distructiva. Poate de plictiseala sau din lipsa de altceva s-a impamantenit ideea de a “scrie ceva” si despre Sportul Studentesc.
Nu stiu ce apare in editiile centrale ale celor doua “mari” cotidiene de sport in legatura cu echipa, dar stiu ca in editia de Ardeal este sarbatoare pentru mine cand apuc sa citesc ceva de Sportul Studentesc.
Nu vreau sa fiu inteles gresit ca il apar cumva pe Vasile Siman. Nu prea stiu eu care este situatia pe acolo, dar imi inchipui ca omul este pus doar pe castig.VIVA SPORTUL STUDENTESC
October 18, 2004 at 6:46 am #64694ultrasro
Member!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Comentariu facut din fata televizorului de Ion Cupen!!!!!!!!!!!
Regie în Regie?
Cultivîndu-şi parcelele din Giuleşti, din Ghencea şi din “Ştefan cel Mare”, publicul bucureştean nu s-a lipit de Sportul Studenţesc şi de FC Naţional (Progresul), concepute ca jucării ale conjuncturii politice sau ale sistemului bancar. Înfierea bastarzilor 😳 👿 nu s-a produs nici sîmbătă. Tribuna a fost ca de obicei golaşă şi sleită.
😈 Ne iluzionasem că, atît timp cît Dinamo e convalescentă, Steaua sub perfuzii, Rapid blocată şi Craiova degradată, FC Naţional ar putea salva întrecerea, arătînd ca o echipă de elită. Dezamăgire! O replică atît de anemică din partea unui lider atît de cocoţat poate însemna o inconsistenţă regretabilă a trupei lui Olăroiu. După cum, într-un fotbal întortocheat ca al nostru, mai poate sugera şi acontarea vreunui tînăr furios din Regie, aşteptat în trupa lui Iorgulescu. Toată mascarada 😳 , sub masca unui joc chipurile încrîncenat, servit pe cartonaşe galbene şi roşii. 😯
Perdantă în subterane sau doar la suprafaţă, fruntaşa clasamentului nu şi-a susţinut pretenţiile. Apărarea a fost vraişte, mijlocul necoagulat, atacul dezordonat. Altă dată metodică, ageră şi productivă, FC Naţional s-a agăţat acum de faze cu întîrziere şi plictis. Nici idolii n-au mai impresionat. Popescu dădea senzaţia că onorează o miuţă, Caramarin dormita, Abiodun apăsa vîrtos pe frînă, McKain opera în contratimp. Doar Popa se zbătea în poartă ca o maimuţică zădărîtă în cuşca ei.
Învingătoarea, o formaţie plătită prost, a cărei siglă ar trebui să fie o floare de păpădie răspîndindu-şi rodul în brazdele altora la suflarea unui gospodar hapsîn, a profitat de anchilozarea adversarului, atacînd viguros şi perseverent. E un mister cum poate produce pepiniera năruită a Sportului fotbalişti autentici pe bandă rulantă, şlefuiţi de nişte voluntari. Ieşiţi la lumină, se desăvîrşesc motivaţi de pasiune şi de orgoliul secret de a aparţine unei găşti nebune.October 18, 2004 at 6:58 am #64695ultrasro
MemberPe langa faptul ca se strofoca sa-l imite pe Fanus Neagu in ceea ce incearca sa zgaraie pe hartie, dobitocul asta mai si foloseste termeni specifici originii lui incerte, el fiind un bastard al incompetentei cu suficienta de sine. Mai are putin si se crede succesorul lui Ioan Chirila in ipostaza de decan al presei sportive romanesti. De fapt este o jigodie oportunista asa cum a fost toata viata! Si nu il sfatuiesc sa vina in Regie la meciuri daca oricum pana acum a scris doar din fata TV-ului cu cafeaua in mana. Ioan Chirila venea la meciuri ca sa faca comentarii, nu statea cu fundul acasa in fotoliu ca micimea sa ioan cupen….. sau are fobia ploii care se pregatea sa cada in repriza secunda a meciului de sambata?
October 18, 2004 at 9:51 am #64696dragos
Membersunt unii gazetari care habar nu au despre fenomenul fotbal…..chiar si unii
comentatori se afla in aceeasi situatie.October 18, 2004 at 10:28 pm #64697ultrasro
MemberRadu Paraschivescu
Cel mai bun inalbitor (sau zic eu cel mai bun fotbal din divizia A, dar nu cel mai eficient)
Sportul Studenţesc e cel mai bun remediu intern împotriva plictiselii. Joacă direct, naiv, fără savantlîcuri tactice
După ce se va retrage din antrenorat, Dan Petrescu va avea un cuvînt decisiv în cosmetică. El va ieşi în întîmpinarea clienţilor grăbiţi ţinînd ascuns în buzunar brevetul unei invenţii ghiduşe: albirea părului în 90 de minute. Cine îşi doreşte o platinare accelerată sau transformarea propriei capeluri în element de venerabilitate nu mai trebuie să se programeze în saloanele şic ale bogaţilor. Dan Petrescu recomandă un tratament fără pretenţii, la iarbă verde, în urma căruia nici cei mai mari mofturoşi dintre pămînteni nu vor fi dezamăgiţi. Metoda Petrescu nu presupune costuri exorbitante, nu are efecte secundare şi nu dă greş. Ea îi cere solicitantului doar o oră şi jumătate din viaţă în care să se uite la unsprezece tineri care bat mingea pe un teren.
De fapt, Dan Petrescu este doar agentul publicitar al acestei inginerii care se ocupă de îmbătrînirea prematură. În laboratoarele unde s-au pus bazele succesului trudesc alţi oameni cu surîsul pe buze şi mintea cuplată la binele şi progresul omenirii. Gigel Bucur, Mazilu şi Curelea sînt doar trei dintre membrii avangărzii tehnologice adunate sub numele de Sportul Studenţesc. Ei au un crez de împrumut – fotbalul se joacă, din păcate, pe goluri – şi o filozofie imbatabilă: dacă marchezi de la bun început cînd ai prilejul, care mai e chichirezul jocului? Ce rost are să baţi cu 6-0 şi să produci o uluială trecătoare, cînd cu un 1-0 chinuit poţi trimite cîteva zeci de oameni la spital? Un scor de tenis cu Naţionalul ar fi fost un accident şi nimic mai mult. O victorie la limită după o cisternă de ratări ridică Sportul pe un loc fruntaş printre cauzele accidentelor vasculare şi ale crizelor de nervi cărora le pot cădea victimă neavizaţii.
Invitat să-şi dea cu părerea despre obiceiul angajaţilor săi de a risipi galanton nouăzeci la sută din ocaziile pe care şi le creează, Vasile Şiman a dat un răspuns haios în felul lui: “bine că avem ce rata”. Pînă la un punct Şiman are dreptate. Dacă te uiţi la ce joacă Rapid şi Steaua, e limpede că alternativa Sportul e preferabilă. Măcar cu băieţii lui Dan Petrescu nu te plictiseşti. Îţi frîngi mîinile, dar nu te apucă picoteala. Te iei cu mîinile de cap, dar laşi telecomanda în pace. Înjuri cu aplomb, dar nu numeri secundele pînă la sfîrşitul chinului. Sportul Studenţesc e cel mai bun remediu intern împotriva plictiselii. Joacă direct, naiv, fără savantlîcuri tactice şi cu gîndul la acea ocazie din zece cînd în sfîrşit mingea nu va mai trece peste sau pe lîngă. Îşi îngăduie luxul candorii şi nu poate fi suspectat de nici un fel de aranjament nedemn.
Dan Petrescu pozează în martir pe crucea ratărilor, dar dincolo de ieşirile lui de sub copertina răbdării se mai află ceva. Petrescu s-a întors la o echipă unde s-a simţit bine ca antrenor tocmai în baza veselei inconştienţe de pe teren. Nici în B, nici în A tribuna oficială din Regie nu va fi ocupată de investitori hachiţoşi şi iritaţi, care vor dori randament şi vor emite avertismente ultimative. Sportul îşi va conserva farmecul boem şi va permite aproape oricui să-i stea pe bancă. Dan Petrescu s-a întors din Giuleşti, unde n-a găsit ce visa şi n-a făcut ce dorea. Scăpat din balamucul Grantului, el a tras cu nesaţ în piept aerul Regiei şi a ştiut că aici totul va arăta altfel. Lumea care vine la meciurile Sportului – puţină, dar veselă – trece cu vederea o duzină de prostii pentru o secundă de miracol. Cînd atacanţii Sportului bubuie mingea în portar sau în bălării, nimeni nu cere demisia nimănui. Cînd însă Bucur, Bălan, Mazilu sau Curelea marchează, sesiunea e promovată in corpore, iar spectatorii rîd fericiţi. Oricît s-ar teme să nu albească instantaneu, nici un antrenor nu şi-ar putea dori un mediu mai puţin supus presiunilor. Giuleştiul şi Regia sînt colege de sector, însă aici asemănările se opresc. Între farmecul vieţii apud George Copos şi oaza permisivă în care trăieşte acum Dan Petrescu se întinde o diferenţă cît o lume.
Un articol mai aproape de ce simt si eu!
-
AuthorPosts
- The topic ‘Stiri din presa – sezon 2004-2005’ is closed to new replies.