Home › Forums › Archive › Sezon 2005-2006 Season – Divizia A › Stiri din presa – sezon 2005-2006
- This topic has 298 replies, 30 voices, and was last updated 16 years, 11 months ago by
Giani.
-
AuthorPosts
-
April 16, 2006 at 10:34 pm #72614
Radu Dobrin
MemberMultescu: ”E posibil sa explodeze bomba campionatului”
Sportul Studentesc, sub bagheta lui Gigi Multescu, are un parcurs fulminant in acest retur de campionat, castigand 19 puncte din 24 posibile. Tehnicianul din Regie avertizeaza.
Gasca nebuna din Regie se afla la numai doua puncte de Steaua. Daca acest parcurs se mentine, Sportul poate ataca titlul. La Galati, in meciul revelatiilor returului, studentii au impresionat din nou.
Va ganditi la titlu, domnule Multescu?
Este cea mai placuta revelatie pe care o simt de cand sunt antrenor. Baietii mei joaca excelent si fara trac.
Si ati cam reusit.
Am pierdut doar in Cotroceni, insa si acolo trebuia sa castigam la 2-3 goluri diferenta. Dar asta e fotbalul… Nu cred ca putem castiga campionatul. Multi nu doresc asta. Nu da bine la imagine, dar daca s-a ivit aceasta oprtunitate noi vom juca. Si daca vom castiga 6 din cele 7 meciuri, care mai sunt, putem fi campioni!
Veti juca cu Steaua, Rapid si Dinamo. Va este teama?
Nu ne e frica de nici un meci. Noi ne vom face jocul nostru ofensiv. Insa de acum inainte vom juca si la rezultat.
In lot s-a creat atmosfera de performanta?
Baietii mei sunt acum euforici. Voi face in asa fel incat sa venim cu picioarele pe pamant. Daca ne vom comporta la fel ca pana acum, e posibil sa explodeze bomba campionatului. De ce nu? Se intampla des in campionatele de afara. (Ziarul)
Redutabili
Antrenorul Otelului, Petre Grigoras, considera meciul cu Sportul mai dificil decat partida cu Steaua. “Mi-e teama rau! Echipa din Regie e cea mai in forma si m-as multumi si cu un egal”, spunea Grigoras, care de la venirea sa la Galati a strans in retur 13 puncte.
Temerea tehnicianului galatean era justificata. “Gasca nebuna” e dezlantuita in acest retur, nu a pierdut decat un meci, iar prestatia echipei lui Gigi Multescu este remarcabila.
La Galati, Sportul a castigat cu 3-2 si a dovedit ca nu mai este echipa care se “taie” atunci cand este condusa. Oaspetii au deschis scorul prin Nae si au intrat la cabine la pauza in avantaj. Otelul revine si cu 20 de minute de final conducea cu 2-1 prin reusitele lui Paraschiv si Baltoi. Studentii nu renunta si reusesc un sfert de ora de exceptie care ingenuncheaza echipa lui Grigoras. Mazilu si Balan inscriu pentru trei puncte si un loc pe podium.
Pragmatici
“Am venit sa jucam la victorie si am crezut in ea pana la sfarsitul meciului. Se spune despre o echipa ca este mare atunci cand castiga chiar daca joaca prost. Noi anul trecut jucam bine si pierdeam, acum suntem mai pragmatici”, a subliniat Mazilu, care spune ca Sportul nu are ca obiectiv fix castigarea campionatului sau clasarea pe locul doi, fapt sustinut si de Gheorghe Multescu.
April 16, 2006 at 10:59 pm #72615Ultras
MemberInca un editorial excelent de Dan Filoti:
April 17, 2006 at 7:11 am #72616ion
Member@Blue Eyes wrote:
CAND castigam si noi ceva ????….un trofeu…ceva..orice…
oricum …anul asta luam titlul…
Haide Sportul Studentesc !!!!!!!
Si ar trebui s-o lase mai moale cu “mugurii printre ruine”…
Ce puii mei ….e cenaclu aici ??? 🙄Nu stiu cum faci dar uneori o zbircesti… Ce-ai frate cu omu’ ? Fii si tu mai intelegator …Tinuta Sportului de acum e chiar plina de caracter nu plina de pui si alte alea!!!
April 17, 2006 at 7:33 am #72617Ultras
MemberPerformantele artistice ale Sportului reaprind pofta de primavara a suporterului. O echipa abandonata bunului plac tinde sa ne schimbe conceptia despre fotbal. Visam cu ochii deschisi la denigrarea ierarhiilor Sportul a devenit cea mai nonsalanta echipa din Divizia A. Fara incrincenare, alde Mazilu, Nae sau Balan asigura spectacolul pe bani putini, varianta alba pentru un umor negru. N-a fost tot timpul asa.
Protejata ani de-a rindul de grija parinteasca a presedintelui Sandu, echipa din Regie se vedea obligata sa infesteze campionatul dupa regulile timpurilor macabre. La fel cum i-am urit atunci, am ajuns sa-i indragim astazi. Si sa ne gindim la ei cu speranta, ca la ultimii nebuni care pot salva de la mediocritate o etapa intreaga. Sportul e pe locul trei in clasamentul curent, dar in realitate are o duzina de puncte avans la capitolul candoare. La sfirsitul meciului cu Timisoara, in timp ce Hagi se disculpa pe tonul Elenei Ceausescu la iesirea de la vestiare, Gigi Multescu le raspundea unor jurnalisti turci cu privire la emanciparea fotbalului pus la dispozitia cavaleriei usoare.
De fapt, turcii venisera pentru Hagi. Date fiind circumstantele, se reorientasera pe loc. Era un soc cultural vizibil intre un antrenor platit cu 400 de mii de euro pe an si o banda de neatirnati care-i urcase jucatorii pe garduri intr-o repriza. La Galati, povestea s-a repetat in frazele ei esentiale. Teoretic, moldovenii jucau inzdraveniti dupa pantomima cu Steaua. Chiar si asa, originalitatea din exprimarea studentilor a culcat la pamint presupusa volubilitate a formatiei lui Petre Grigoras.
In alb, viitorul degaja o doza de confort la linia orizontului. Dupa ce echipa asta se va destrama, in primul rind din cauza gestiunii mizerabile a potentialului sau creator, vom putea pretinde ca ne-am revendicat euforia fata de scenele de spectacol vazute la iarba verde ori la televizor. Apoi vom trece iar pe impozite si biruri, fata in fata cu spritul si gratarul din biro
April 17, 2006 at 8:32 am #72618florin_maican
MemberSportul alb
Radu NaumSportul Studenţesc e, pentru Divizia A, ceea ce au fost Danemarca în 92 şi Grecia în 2004 pentru Europa.
Nu e nici un secret piramidic, ci doar o conjuctură solară. Pentru a mia oară evidenţa ne sare în ochi : joaca face jocul. Fotbalul scremut nu poate să nască decît copii morţi. Cei vii, juraţi spiritului de bandă, trăiesc meciul precum respiră. N-au nevoie să fie mînaţi psihologic, ceea ce uşurează enorm munca unui antrenor. Cu Mulţescu, pedagog de şcoală veche, lucrurile merg ca în Cireşarii. Recompensa lor e drumul pe care îl parcurg, istoria care se dezvoltă ca o hrană pentru memorie. Majoritatea jucătorilor cîştigă bani mai puţini, probabil, decît destui dintre cei care îi chibiţează în scris sau vorbit. N-au primă de victorie – l-ar fi ruinat pînă acum pe sărmanul Şiman ! Sînt în schimb revelaţiile unui campionat proaspăt, campionatul lor, o divizie a entuziasmul în care vicecampioană e Clujul trăznit în care s-au reconciliat istoric un Arpad şi un Dorinel. Sportul, alb de sus pînă jos, a fost singurul care i-a smuls un zîmbet unui Hagi învins. ” E multă curăţenie aici “, a spus Regele H., în a cărui Danemarcă pare a fi, cu adevărat, ceva putred.
Poate lua Sportul coroana de pe capul dinastiilor ? Pare o nebunie. În şapte etape rămase vin la rînd Dinamo, Steaua şi Rapid. Un examen de maturitate, s-ar zice. Dimpotrivă, puştii n-ar trebui deloc să se maturizeze ca să spargă puşculiţa tatălui lor financiar. Pentru că nu poţi te poţi bate cu balaurii, fie ei şi obosiţi, decît dacă rămîi mic, entuziast şi isteţ.
Un final de stagiune presupune, de aici pînă în Italia, tot felul de parşivenii. Or Sportul, că vrea sau nu, a devenit un suport moral pentru toţi cei care simt nevoie de alternativă la fotbalul instituţionalizat, logic şi cinic. Tocmai prin fantastica breşă deschisa de Steaua şi Rapid în conştiinţa noastră de perdanţi nu se cade ca o astfel de trupă să se oprească din dănţuit. E probabil ca armăsarii să fie mai apoi vînduţi la kilogram, dar peste ani şi ani nu despre asta vor vorbi, despre iarmaroc ori ratările ce va să vie. Căci nimeni nu ştie de-a fira-n păr ce s-a întîmplat cu Făt Frumos după ce s-a căsătorit. Chestia aia cu ” şi au trăit fericiţi pînă la adînci bătrîneţi ” mi s-a părut întotdeauna uşor suspectă. Dar ce bestială a fost lupta pentru Ileana !
17 aprilie 2006
Articolul a fost vizualizat de 447 ori
Comenteaza articolulApril 17, 2006 at 9:18 am #72619cameliu
MemberPresiunea e pe noi!!!
Ma bucura explozia asta de articole dar sincer le preferam peste 5-6 etape! 😆 😆 😆
April 17, 2006 at 10:40 am #72620ion
MemberAsemenea articole nu s-au mai scris pentru Sportu …Spun asta deoarece cea fost innainte de ’90 se poate spune ca s-a scris si la comanda…dar acum e cu totul altceva .Se scrie cu sinceritate ,fara obligatii ,fara interventii…pentru noi e ABSOLUT fabulos ca se-ntimpla acest lucru! Acum sintem la un pas de a intra in istorie si as vrea ca echipa sa nu-si dea seama de acest lucru decit cind o va face. Decisiv va fi meciul cu Dinamo …daca batem orice e posibil !!!!Imi creste tensiunea fratilor si necazul meu e mare ca din postura de doica nu pot macar sa strig meci de meci pentru echipa sau sa fac ceva pentru Sportu…
Trag nedejde totusi ca poate chiar Sportu ma va ajuta si prin ceea ce va reusi sa ma faca sa-mi scot pierderile la anu…Socoteala e simpla …Cu un loc european sigur la anu nu pleaca nimeni deoarece Siman vrea sau nu, se va pricopsi cu un sponsor veritabil care cit de cit va mentine lotul…Nu cred ca Mazilu va pleca in tara ,poate Tibi sa accepte iar pe altii nu ii vad plecati deoarece ar trebui sa isi faca socoteala ca odata vazuti de Europa s-ar putea sa traga niste lozuri mult mai bune….Asa sa ne-ajute Dumnezeu!!!!April 17, 2006 at 10:48 am #72621Ultras
MemberPana sa ne gandim la meciul cu Dinamo, avem un meci mult mai important acum impotriva Pandurilor. In mod normal nu avem cum sa nu luam 3 puncte, dar trebuie ca baietii sa se concentreze si sa isi faca jocul obisnuit. Cu calm si exuberanta…
Ca sa raman on-topic… 😈
April 17, 2006 at 11:03 am #72622Tavi
Member@Ultras wrote:
Pana sa ne gandim la meciul cu Dinamo, avem un meci mult mai important acum impotriva Pandurilor. In mod normal nu avem cum sa nu luam 3 puncte, dar trebuie ca baietii sa se concentreze si sa isi faca jocul obisnuit. Cu calm si exuberanta…
Ca sa raman on-topic… 😈
Florine! In primul rand, la multi ani pentru ieri! Tie si tuturor celorlalti de pe forum care ieri si-au sarbatorit ziua de nume!
In al doilea rand felicitari pentru articol! Nu stiam ca esti colaborator la Prosport! Poate reusesti sa-i sensibilizezi sa scrie mai mult despre ceea ce se intampla in Regie!
Felicitari inca o data si la mai mare!
April 17, 2006 at 11:35 am #72623ion
Member@Tavi wrote:
@Ultras wrote:
Pana sa ne gandim la meciul cu Dinamo, avem un meci mult mai important acum impotriva Pandurilor. In mod normal nu avem cum sa nu luam 3 puncte, dar trebuie ca baietii sa se concentreze si sa isi faca jocul obisnuit. Cu calm si exuberanta…
Ca sa raman on-topic… 😈
Florine! In primul rand, la multi ani pentru ieri! Tie si tuturor celorlalti de pe forum care ieri si-au sarbatorit ziua de nume!
In al doilea rand felicitari pentru articol! Nu stiam ca esti colaborator la Prosport! Poate reusesti sa-i sensibilizezi sa scrie mai mult despre ceea ce se intampla in Regie!
Cu scuze sincere ca ieri am uitat :LLLLaaaaaaaa muuuuulti aaannnnniii FLORINE !!!!!
Felicitari inca o data si la mai mare!April 17, 2006 at 1:33 pm #72624ion
Member@ion wrote:
Asemenea articole nu s-au mai scris pentru Sportu …Spun asta deoarece cea fost innainte de ’90 se poate spune ca s-a scris si la comanda…dar acum e cu totul altceva .Se scrie cu sinceritate ,fara obligatii ,fara interventii…pentru noi e ABSOLUT fabulos ca se-ntimpla acest lucru! Acum sintem la un pas de a intra in istorie si as vrea ca echipa sa nu-si dea seama de acest lucru decit cind o va face. Decisiv va fi meciul cu Dinamo …daca batem orice e posibil !!!!Imi creste tensiunea fratilor si necazul meu e mare ca din postura de doica nu pot macar sa strig meci de meci pentru echipa sau sa fac ceva pentru Sportu…
Trag nedejde totusi ca poate chiar Sportu ma va ajuta si prin ceea ce va reusi sa ma faca sa-mi scot pierderile la anu…Socoteala e simpla …Cu un loc european sigur la anu nu pleaca nimeni deoarece Siman vrea sau nu, se va pricopsi cu un sponsor veritabil care cit de cit va mentine lotul…Nu cred ca Mazilu va pleca in tara ,poate Tibi sa accepte iar pe altii nu ii vad plecati deoarece ar trebui sa isi faca socoteala ca odata vazuti de Europa s-ar putea sa traga niste lozuri mult mai bune….Asa sa ne-ajute Dumnezeu!!!!Acum nu vreau sa va intristez dar Siman nu cred ca are putere de a dota stadionul cu ceea ce tre’be pt cupe europene….S-ar putea ca Sportul in continuare sa se linisteasca si sa traga pt un loc 4-5. Oricum meritoriu si meritat
April 17, 2006 at 3:38 pm #7262507Ex
KeymasterDaca Doamne fereste prindem locul 2 si tre’ sa participam intr-o cupa europeana nu vad dece nu am putea juca pe National meciurile de acasa. Stiu, Siman ar trebui sa scoata bani din buzunar sa inchirieze stadionul, dar poate ca ar fi mai ieftin asa decat sa bage banii in modernizarea stadionului din Regie.
Pe de alta parte, intr-un alt topic Florin parca spunea ca cica stadionul e acum al nostru, si daca asa sta situatia nu vad dece Siman n-ar vrea sa investeasca in el, nu?
April 17, 2006 at 3:59 pm #72626dragos
Memberpe langa cheltuielile de participare intr-o cupa europeana, sa nu neglijam, banii pe care ii primeste clubul pentru fiecare calificare intr-o faza superioara…….oricum, sa joci intr-o cupa (fie ea si intertoto), este onorant !!!
April 17, 2006 at 8:32 pm #72627sorin
MemberSportul, revelatia sezonului, este sprijinit din umbra de Giovanni
Desi a iesit din circuit, fostul impresar pare sa se implice, indirect, in lupta pentru titlu
18.04.2006
Ocupanta locului al treilea din Divizia A, Sportul Studentesc, continua sa surprinda. Nu atat prin locul din clasament, cat prin evolutia unei echipe careia (privind prin prisma banilor investiti la aceasta formatie) putini ii dadeau vreo sansa la podium. Nu multi stiu, insa, ca un mare merit in saltul facut de „studentii“ din Regie il are Giovanni Becali.Fost impresar si, mai apoi, presedinte de club la Rapid si Dinamo, Giovanni Becali parea sa fi iesit din circuit dupa ce a fost inlaturat de la conducerea gruparii din Soseaua Stefan cel Mare. Numai ca el a stat o scurta perioada, binemeritata dupa stresul provocat in curtea „cainilor rosii“, si apoi s-a intors tiptil la fotbal. Oficial, in calitate de spectator, cu precadere la partidele sustinute de actualul lider al campionatului (unde este permanent supus unui tir venit din partea suporterilor dinamovisti), insa, neoficial, de om care contribuie, din umbra, la saltul facut de revelatia Diviziei A.
Relatia de prietenie pe care o are de ani buni cu patronul Vasile Siman, precum si numeroasele transferuri de „studenti“ intermediate de firma fratilor Victor si Giovanni Becali, confirma apropierea dintre Siman si Becali. De fapt, surse demne de incredere sustin ca fostul impresar l-ar fi sprijinit pe conducatorul din Regie nu numai cu un sfat, ci chiar si din punct de vedere financiar, ceea ce a dus la revirimentul din acest retur al Sportului.Tepe dupa tepe
In ciuda faptului ca a vandut pe banda rulanta in ultimii ani, Vasile Siman nu a oferit o stabilitate financiara clubului, ramanand cu pecetea platii jucatorilor in produse de genul paltoanelor, parfumurilor sau telefoanelor mobile. Pentru ca resursele financiare sa nu scada prea mult, Siman a ales sa faca transferuri care mai de care mai spectaculoase si mai banoase, ajutat fiind chiar de firma si relatiile grupului „Becali & Popescu Sport“. Totusi, majoritatea jucatorilor plecati din Regie nu au confirmat pe deplin: Steaua s-a „ars“ cu Dinita si Paduret, Rapidul, partial, cu Galamaz si Irimia, iar Poli Timisoara, cu golgeterul G. Bucur. In schimb, Vasile Siman si-a umplut conturile, si nu o data, ajutat fiind chiar de catre cel pe care, acum, pare sa-l fi atras catre gruparea din Regie: Giovanni Becali.A fost chiar si traducatorul lui Becali
De-a lungul timpului, patronul Sportului Studentesc a reusit sa surprinda prin actiunile sale chiar si in relatiile cu fratii Becali. Pentru a-l convinge sa il sprijine, Siman s-a deplasat la Donetk, anul trecut, impreuna cu reprezentantii firmei „Becali & Popescu“, pentru a face pe translatorul in intermedierea unui transfer! Asta deoarece limba rusa nu-i este straina, mai ales ca si-a petrecut copilaria pe acele meleaguri, iar lumea vorbeste si despre anumite „legaturi periculoase“ cu anumiti indivizi cunoscuti sub numele de „racketi“. Intrand, astfel, in „jocul“ de la acea vreme al lui Becali si Popescu, Siman a putut dormi linistit, iar acum, cand cei doi au fost scosi din fenomen, le poate intinde o mana.Victor Partan Alexandru Traciuc
?????????????????????????????????????????????????????April 17, 2006 at 8:34 pm #72628sorin
MemberSport, Stirile din 18 Aprilie 2006
Studentii din Regie «arbitreaza» lupta pentru primul loc
18.04.2006
Ultimele rezultate obtinute de echipa condusa de Gigi Multescu au plasat-o pe aceasta pe podium, iar de aici si pana la visul de a deveni campioana Romaniei nu a mai fost decat un pas. „Daca Rapid, care este sub noi in clasament, mai spera la titlu, de ce nu ne-am gandi si noi?“,
s-a intrebat „principalul“ Sportului, dupa victoria din ultima etapa, 3-2 la Galati. Interesant este ca Vasile Siman, patronul din Regie, este chiar finul lui George Copos, cel care conduce de ani buni gruparea vecina, cea din Giulesti, iar speculatiile nu sunt excluse… In afara confruntarilor cu principalele candidate la titlu, Dinamo, Steaua si Rapid, formatia antrenata de Gheorghe Multescu pare a avea un program destul de lejer in aceste ultime etape de campionat. Daca vor trece cu bine de acele trei meciuri foarte dificile, lucru extrem de greu tinand cont de lipsa de experienta a lui T. Balan & Co., studentii pot emite pretentii macar la pozitia secunda in clasament, care ar asigura prezenta in editia viitoare a Cupei UEFA. Iata cele sapte meciuri ramase de disputat de catre trupa lui Gigi Multescu: Pandurii Tg. Jiu (ac), Dinamo (d), Poli Iasi (ac), FCM Bacau (d), Steaua (ac), Rapid (d) si Gloria Bistrita (ac). -
AuthorPosts
- The topic ‘Stiri din presa – sezon 2005-2006’ is closed to new replies.