Stiri din presa – sezon 2006-2007

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Stiri din presa – sezon 2006-2007

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 133 total)
 • Author
  Posts
 • #50546
  razvanR
  Member

  ANAF: Sportul Studenţesc este suspectat de evaziune fiscală
  11 august 2006 13:36:56
  http://www.newsin.ro

  Sportul Studenţesc este suspectat de evaziune fiscală în urma transferurilor unor jucători, iar patronul Vasile Şiman este bănuit de spălare de bani şi de nedeclararea veniturilor, informează ANAF.

  Controlul efectuat de Direcţia Fiscală Antifraudă a ANAF a scos la iveală faptul că asociaţia Sportul Studenţesc a primit bani de la Politehnica Timişoara pentru transferul unor jucători în numerar. Plata s-a făcut prin intermediari, şi nu în conturi. Astfel, clubul a reuşit să evite poprirea conturilor de către ANAF, care urma să-şi recupereze datoriile din neplata impozitelor. Totodată, Şiman a fost cel care a primit banii, sub formă de împrumuturi, riscând astfel acuzaţia de tentativă de spălare de bani.

  ANAF precizează că, în urma verificărilor făcute de Direcţia Antifraudă, au fost găsite 33 de contracte de împrumut, între Vasile Şiman şi AS FC Sportul Studenţesc, în sumă totală de şase milioane dolari. Potrivit comunicatului, împrumuturile intră sub incidenţa legii spălării banilor

  Datoriile asociaţiei sportive către bugetul de stat, erau de peste 6,2 milioane lei la sfârşitul lunii martie 2006. Luând în considerare că AS Sportul Studenţesc nu şi-a plătit, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, debitele către stat, potrivit legii evaziunii fiscale, fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă.

  .În plus, Şiman nu a declarat la Fisc niciun venit impozabil. Prin mai multe adrese, Fiscul a cerut să-i fie puse la dispoziţie toate documentele depuse la AS FC Sportul Studenţesc de Vasile Şiman, începând cu anul 2000 până la zi, respectiv declaraţiile speciale, fişele fiscale, declaraţiile de venit global, precum şi deciziile de impunere.

  Referitor la verificările realizate de către ANAF, Sebastian Bodu a declarat că “între instituţia noastră şi Federaţia Română de Fotbal s-a coagulat deja o bună colaborare. Salut şi iniţiativa FRF prin care a instituit obligativitatea ca, în cadrul transferurilor de fotbalişti, sumele de bani să fie încasate de cluburi şi nu de terţi”.

  #76125
  razvanR
  Member

  Lege nr. 656 din 07/12/2002
  Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 904 din 12/12/2002
  pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor

  Art. 23. – (1) Constituie infracţiunea de spălare a banilor şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani:
  a) schimbarea sau transferul de bunuri, cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestor bunuri sau în scopul de a ajuta persoana care a săvârşit infracţiunea din care provin bunurile să se sustragă de la urmărire, judecată sau executarea pedepsei;
  b) ascunderea sau disimularea adevăratei naturi a provenienţei, a situării, a dispoziţiei, a circulaţiei sau a proprietăţii bunurilor ori a drepturilor asupra acestora, cunoscând că bunurile provin din săvârşirea de infracţiuni;
  c) dobândirea, deţinerea sau folosirea de bunuri, cunoscând că acestea provin din săvârşirea de infracţiuni.
  (2) Asocierea sau iniţierea unei asocieri, aderarea ori sprijinirea, sub orice formă, a unei astfel de asocieri, în scopul săvârşirii infracţiunii de spălare a banilor se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 15 ani.
  (3) Tentativa se pedepseşte.
  Modificat de Lege nr. 39 din 21/01/2003 Articolul 34 la 15/07/2004

  #76126
  cameliu
  Member

  @razvanR wrote:

  Referitor la verificările realizate de către ANAF, Sebastian Bodu a declarat că “între instituţia noastră şi Federaţia Română de Fotbal s-a coagulat deja o bună colaborare. Salut şi iniţiativa FRF prin care a instituit obligativitatea ca, în cadrul transferurilor de fotbalişti, sumele de bani să fie încasate de cluburi şi nu de terţi”.

  poate FRF simte ca pierde procesul de la TAS asa ca Siman trebuie exterminat cit mai repede, pe baza “bunei colaborari coagulate” intre prunea si bodu

  #76127
  sorin
  Member

  RASPUNS
  Siman spune ca i s-a intocmit numai un proces-verbal de control
  Patronul clubului Sportului Studentesc, Vasile Siman, spune ca nu a primit nici o instiintare din partea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) privind rezultatele controlului financiar inopinat si ca nu i s-a intocmit decit un proces-verbal de control.
  Siman a spus ca nu cunoaste continutul comunicatului trimis de ANAF, iar cind i s-au citit invinuirile care i se aduc, a raspuns: “Este o prostie. Organele de cercetare penale nu au decit sa cerceteze si sa constate daca sint nereguli. Noua nu ni s-a reprosat nimic, ni s-a facut numai un proces-verbal de control, atit”, a declarat Vasile Siman.

  ANAF sustine ca Vasile Siman a imprumutat clubul de fotbal Sportul Studentesc cu 6 milioane de dolari, dar, incepind cu anul 2000, nu figureaza inregistrat cu venituri impozabile declarate, ceea ce-l face susceptibil de spalare de bani. De asemenea, clubul Sportul Studentesc nu a virat la buget peste 6,2 milioane lei, reprezentind contributiile personalului cu stopaj la sursa mai vechi de 30 de zile, iar ANAF va sesiza organele de cercetare penala, fapta fiind considerata infractiune, se mentioneaza in comunicatul dat publicitatii vineri.
  Autor: Sport Total
  Publicat pe http://www.spt.ro Vineri, 11 August 2006.

  #76128
  Giani
  Member

  Ma intreb si eu ca prostul de ce nu s-a efectuat un astfel de control inopinant si la alte cluburi. Rezultatele ar fi fost mult mai interesante si ar fi depasit cu mult suma de 6.2 milioane lei (banuiesc ca RON). Cred ca acum Bodu vrea sa ii dea o mana de ajutor lui prunea.

  #76129
  roland
  Member

  Bravo tata!
  Vor sa-l scoata pe Siman din afacere!
  E absolut de kk!
  Siman s-o merita cu varf si indesat! :?

  #76130
  Giani
  Member

  O fi Siman de kkt, dar nu putem sa nu ii recunoastem un merit: a transformat un club falimentar in cea mai puternica sursa de jucatori de valoare din tara. Are hibele lui, a facut o sumdenie de greseli, si pentru asta a platit si probabil va mai plati. Intrebarea este alta: daca Siman pica, cine ii va lua locul? Si daca raspunsul este “nimeni”, ce se va intampla cu echipa? Vom reveni la situatia din 1998? Cine isi doreste acest lucru?

  #76131
  roland
  Member

  Siman are 60% din vina rahatului asta de cadere din liga 1, n-a prins ideea…
  si asta nu-i minimizeaza meritele pentru echipa asta frumoasa care nu mai este acum, si de care si-a batut joc
  oricat ne-au carotat idiotii aia si oricat ne-au vrut destramarea
  asta e … cica mergem inainte!

  #76132
  mihada
  Member

  Eu! Imi doresc cit pot eu de mult sa intre la puscarie, sa piarda tot, sa i se ia dreptul de a patrona echipa cu numele Sportul Studentesc. Sa ne eliberam de el si de toate timpeniile pe care le/a facut. Cine e el sa/si bata joc de numele Sportul Studentesc? In loc sa o scoata din rahat, el nu face nimic. (O fi Becali un mascarici/timpit/enervant/nebun, dar cind se ia cineva de Steaua, da cu ala de pamint, nu o lasa de izbeliste). Sportul poate sa inceapa de la zero. Sa/si ia Siman toti jucatorii daca sunt ai lui. S/or gasi niste tineri cu talent. Si poate si un patron care sa tina cu echipa si nu numai cu “portofelul”.
  Sportul a ajuns pe 4 nu numai datorita lui. Trimite/l la orice alta echipa si nu o duce pe 4, bag mina in foc. Nu e Siman sarea si piperul. El a fost, se vede, cianura.
  Si inca ceva: eu sunt bugetar. Du/te, Simane, si baga banii la buget, ca asa e corect. Ca sa nu mai trebuieasca sa/mi cumpar pina si hirtia de imprimanta singur la servici.
  Sa nu imi spuneti ca si capra vecinului are riie, sau alta boala poate mai grava. Hai sa facem curat la noi in curte mai intii.
  Sunt mort de suparare. Inca nu/mi vine sa cred ce ni s/a intimplat…..

  #76133
  Giani
  Member

  Dupa cum spuneam: Siman a facut o groaza de tampenii, a platit pentru ele si va mai plati. Dar daca pleaca, cine ii va lua locul? Raspunsul “nimeni” imi da fiori, pentru ca vom ajunge ca in 1998, o echipa falita, fara nici un fel de obiectiv, si totul numai din motive financiare. Din liga a doua nu vei putea niciodata sa vinzi jucatori la preturi suficient de bune incat sa o si ridici in prima liga. Se zvonea ca fosti jucatori ar fi dispusi sa preia echipa, care sunt acei fosti jucatori? Nu am vazut nici unul in topul marilor afaceristi romani (decat poate Hagi, dar nu cred ca este el atat de interesat in a investi in Sportul Studentesc).

  #76134
  sorin
  Member

  Posibilă evaziune de 6,2 milioane lei la Sportul
  Vineri,11 August 2006

  Clubul Sportul Studenţesc nu a virat la buget peste 6,2 milioane lei, reprezentând contribuţiile personalului cu stopaj la sursă mai vechi de 30 de zile, iar Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va sesiza organele de cercetare penală, fapta fiind considerată infracţiune.

  Potrivit articolului 6 din Legea privind combaterea evaziunii fiscale, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.

  Deoarece toate debitele aveau vechime mai mare de 30 de zile şi reprezentau reţineri la sursă (impozite datorate de angajaţi şi reţinute de companie în vederea virării către buget), ANAF consideră că sunt îndeplinte condiţiile pentru încadrarea penală a faptei.

  De asemenea, ANAF aduce ca argument că prin contractele de novaţiune, încheiate între Vasile Şiman, Sportul Studenţesc şi FCU Politehnica Timişoara, aferente acordurilor de transfer dintre cele două cluburi, s-a urmărit evitarea popririlor asupra disponibilităţilor băneşti din conturile deschise de FC Sportul Studenţesc dispuse de Administraţia Finanţelor Publice a Sectorului 1.

  “În situaţia în care nu erau folosite aceste contracte de novaţiune, Sportul Studenţesc prezenta disponibilităţi băneşti din care puteau fi achitate impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

  #76135
  dragos
  Member

  nu-i de saga cu statul !!!

  siman ar fi trebuit sa traga invatamintele inca de la scandalul maxim-steaua din urma cu cativa ani……..insa se pare ca persista in gafe.

  daca vor reusi sa-l izgoneasca din fotbal, cu siguranta, cineva asteapta sa-i ia locul.

  vom vedea !!!

  #76136
  sorin
  Member

  am postat un articol acum vre’o doua zile cu un articol al lui Mircea Sandu in care punea problema ca Siman sa lase locul unor fosti Sportisti care o duc bine si ar vrea (putea) sa investeasca la Sportul…

  #76137
  cameliu
  Member

  @sorin wrote:

  am postat un articol acum vre’o doua zile cu un articol al lui Mircea Sandu in care punea problema ca Siman sa lase locul unor fosti Sportisti care o duc bine si ar vrea (putea) sa investeasca la Sportul…

  mda…
  ideea e ca vor sa-l termine asta e clar…

  #76138
  sorin
  Member
  sorin wrote:
  Federatia v-a retrogradat echipa de suflet. Mai poate schimba ceva Sportul?
  Nu cred. Acum o sa ne judecam la TAS, iar Siman o sa cheltuiasca si alti bani, în loc sa îsi plateasca datoriile. Imi pare extrem de rau de Sportul, însa aceasta echipa nu va muri. Daca Siman nu doreste sa mai continue în Regie, câtiva dintre fostii jucatori ai Sportului, care au prosperat, pot gândi sa constituie o societate care sa preia clubul.

  De ce nu a vrut Siman sa-si plateasca datoria?
  Nu stiu ce a avut în cap. M-a suparat atitudinea lui, i-a persiflat pe toti oamenii de lânga el, din FRF, din Liga, refuzând cu obstinatie sa respecte legea. Il putea transfera pe Mazilu si avea doua milioane de dolari si 50% dintr-un transfer. Isi rezolva si datoriile, si bugetul. Nu cred ca Sportul are un buget mai mare de 1,2 milioane de euro. La noi, însa, toti vor sa ia, dar uita sa si dea.

  Sus

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 133 total)
 • The forum ‘Sezon 2006-2007 Season – Divizia B’ is closed to new topics and replies.