Stiri din presa – Sezon 2011-2012

Home Forums Archive Sezon 2011-2012 Season – Liga I Stiri din presa – Sezon 2011-2012

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 242 total)
 • Author
  Posts
 • #50836
  07Ex
  Keymaster

  Vad ca lumea a inceput deja sa posteze stiri referitoare la sezonul 2011-2012, asa ca ma simt nevoit sa deschid un subiect pe tema asta. Rog pe toti cei care vor posta pe acest subiect sa posteze numai stiri, si sa nu posteze comentarii pe adresa stirilor respective. Va rog sa postati toate comentariile voastre pe subiectul de discutii. Multumesc anticipat.

  #90361
  razvanR
  Member

  Sportul rămîne în Liga 1?

  “Studenţii” pot profita de situaţia Timişoarei să rămînă în primul eşalon
  http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/sportul-ramine-in-liga-1-studentii-pot-profita-de-situatia-timisoarei-sa-ramina-in-primul-esalon-242231.html

  Decizia Federaţiei în cazul acordării licenţei pentru Poli Timişoara a dinamitat Liga 1. În cazul în care Comisia de Licenţiere schimbă decizia iniţială, iar bănăţenii nu vor avea drept să evolueze sezonul viitor în primul eşalon, lucrurile se schimbă şi în subsolul clasamentului.

  După ce în urmă cu cinci ani a fost retrogradată pe acelaşi motiv, Sportul Studenţesc poate beneficia de o eventuală retrogradare a Timişoarei. Chiar dacă au fost clasaţi pe ultima poziţie în clasament, “studenţii” sînt singurii care au drept de joc în prima ligă sezonul viitor dintre echipele retrogradate.

  Prima echipă care a fost sub linie, Craiova, nu a primit licenţa din cauza situaţiei financiare, iar Unirea Urziceni şi Victoria Brăneşti nu şi-au depus dosarul pentru sezonul viitor de Liga 1.

  Gaz Metan în cupele europene
  Cea mai cîştigată echipă din această situaţie, ar fi FC Vaslui, care ar avea drept să evolueze în turul al Ligii Campionilor, iar ultimul loc de Europa League ar fi ocupat de Gaz Metan Mediaş.

  UPDATE 19:46 Sportul Studenţesc ar putea profita de eventuala retrogradare a celor de la Poli Timişoara. Click aici pentru a vedea cum pot rămîne ”studenţii” în Liga 1!

  UPDATE 19:11 / Patronul Timişoarei, Marian Iancu, a pus la dispoziţie pe site-ul oficial al clubului două pagini ale actului de licenţiere primit de la FRF pentru viitorul sezon din Liga 1. (Scroll pînă jos pentru a vedea paginile)
  Hotarare_Timisoara_2011_pag1.jpg
  Hotarare_Timisoara_2011_pag9.jpg

  UPDATE 19:07 / Marian Iancu: ”Departamentul de licenţiere din partea FRF este corupt şi vom face dovada în mod public şi
  oficial. Vom cere un audit la Comisia de Licenţiere a UEFA! Să trimită UEFA o comisie care să verifice toate dosarele avizate de departamentul lui Viorel Duru, ca să scoată la iveală cine merită şi cine nu să primească această licenţă”

  UPDATE 18:45 / Medieşenii sînt convinşi că nu vor face România de rîs în Europa: ”Avem echipă de cupe europene” Click aici pentru detalii!

  UPDATE 18:24 / Adrian Porumboiu nu se bucură de necazul Timişoarei: ”Încă sînt supărat că n-am luat titlul!” Click aici pentru detalii!

  UPDATE 18:21 / Ioan Horoba, vicepreşedinte Gaz Metan Mediaş: “Nu mă surprinde turnura luată de situaţie. Mă aşteptam la aşa ceva, pentru că Poli a făcut o manevră interzisă de regulament. Nu voiam să ajungem în Europa aşa, ci pe baza regulamentului, dar acum asta e. Va trebui să refacem tot programul de vară şi să ne pregătim de Europa League”.

  UPDATE 18:16 / Cum stă situaţia în acest moment: Poli Timişoara a luat licenţa pe plan intern, deşi a avut probleme legate de o divizare a societăţii care administrează clubul, procedură interzisă de UEFA.

  Ulterior, pentru a fi siguri că au procedat corect, cei de la Comisia de Licenţiere au trimis toată documentaţia la UEFA. Răspunsul forului european a fost clar: “Poli nu va juca în Europa”.

  Pentru a nu se face de rîs şi a păstra linia venită dinspre UEFA, FRF a decis să facă apel la decizia de acordare a licenţei! Recursul se va judeca mîine sau poimîine şi, dacă va fi admis, atunci Poli nu doar că nu va evolua în cupele europene, dar nu va mai avea drept de joc nici în Liga 1!

  UPDATE 18:09 / Marian Iancu, patronul Timişoarei, spune că Viorel Duru este singurul vinovat pentru situaţia creată în cazul echipei: “Un dobitoc de la Federaţie, domnul Duru, a continuat să facă demersuri împotriva noastră. Noi avem licenţa la club, o s-o postez pe site-ul oficial al clubului. Duru minte şi dezinformează UEFA, încearcă să ne facă în continuare, după ce nu a reuşit prima dată. Este un om care lucrează împotriva fotbalului românesc, nu înţelege nimic şi nu respectă legea românească. Nici măcar nu are vreo competenţă profesională.

  Banii sînt principalul motiv pentru care se întîmplă lucrurile acestea astea. Domnul Duru are un interes financiar enorm care îl împinge să ne pună asemenea piedici. O să cer 5-10 milioane de euro federaţiei la Laussane pentru că sînt în culpă de ce păţeşte Poli Timişoara”, a spus Iancu la televiziunea sportro.

  UPDATE 18:04 / În acest moment, România va fi reprezentată în cupele europene de:
  * Oţelul Galaţi – grupele Champions League
  (debut: 13/14 septembrie)
  * FC Vaslui – turul 3 preliminar Champions League
  (debut: 26/27 iulie)
  * Rapid, Steaua – play-off Europa League
  (debut: 18 august)
  * Dinamo – turul 3 preliminar Europa League
  (debut: 28 iulie)
  * Gaz Metan – turul 2 preliminar Europa League
  (debut: 14 iulie)

  UPDATE 17:58 / Poli Timişoara nu a primit licenţa din partea UEFA din cauza unei divizări, lucru interzis de forul european. Gigi Becali în urmă cu aproximativ două luni: “Noi am scăpat de o contracandidată, de Poli Timişoara, pentru că nu va lua licenţa. Sută la sută am scăpat de Poli. Puteţi să o consideraţi pe Poli Timişoara că nu va lua licenţa de la Federaţie şi că va retrograda”.

  UPDATE 17:54 / Declaraţii incredibile » Marian Iancu: “FRF a făcut recurs că am luat licenţa! Vor Timişoara retrogradată în Liga a III-a!” Click aici pentru detalii!

  Poli Timişoara a fost înştiinţată de UEFA că nu va primi licenţa necesară participării in competiţiile europene în sezonul viitor! Marian Iancu a confirmat informaţia cu cîteva momente în urmă, la GSP TV.

  “Să-i ia dracu’ pe toţi! Un nenorocit de la Federaţie a făcut demersuri la UEFA ca să nu primim licenţa. Din cauza celor din FRF am pierdut un milion şi jumătate de euro!”, a zis patronul lui Poli.

  În aceste condiţii, FC Vaslui va prelua locul Timişoarei în preliminariile Ligii Campionilor, iar Gaz Metan Mediaş va juca în Europa League.

  #90362
  razvanR
  Member

  Se poate ajunge în situaţia în care “lanterna roşie”, Sportul, să ia locul Timişoarei
  http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/cum-ar-arata-programul-cupelor-europene-fara-poli-242382.html

  În cazul în care Timişoara ar retrograda, în prima ligă ar trebui să rămînă Craiova, prima sub linie, însă nici oltenii nu au licenţă. Următorii sînt cei de la Brăneşti care nu au anticipat situaţia şi nici măcar nu au depus actele pentru primirea licenţei. Nici cei de pe penultimul loc, Unirea Urziceni, nu au dreptul de a juca în Liga 1, aşa că se poate ajunge în situaţia în care “lanterna roşie”, Sportul, să ia locul Timişoarei! “Studenţii” nu şi-au îndeplinit baremul de 25 de puncte şi ar urma să înceapă sezonul în “B” cu un handicap de 2 puncte.

  #90363
  razvanR
  Member

  Marius Stan e sigur: “Timişoara nu va mai fi în Liga I sezonul viitor”
  http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/marius-stan-e-sigur-timisoara-nu-va-mai-fi-in-liga-i-sezonul-viitor-8298520

  Probleme mari pentru cei de la Timişoara, clubul este în pericol să nu primească licenţa pentru sezonul viitor, iar acest lucru i-ar retrograda direct în Liga a III-a.

  Marius Stan e sigur că bănăţenii nu vor primi licenţa şi vor fi retrogradaţi din primul eşalon, din cauză că nu au respectat regulamentele.

  “Am spus de foarte mult timp că Timişoara nu îşi va lua licenţa. Mă bazez pe faptul că nu au respectat regulamentul şi e clar că trebuie traşi la răspundere. Au încercat să facă ceva contra regulamentului, indiferent de ce spun ei. Aruncă în stânga şi în dreapta, pe «Mariusică», pe Ligă, pe Federaţie, pe Guvern, dar principalii vinovaţi sunt cei care au apărut pe la televizor, au încercat să nu plătească jucătorii sau colaboratorii (n.r. aluzie la conducătorul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu). Aici e fondul problemei, nu la acuzele pe care încearcă să le aducă anumitor persoane sau instituţii. Aşa va fi, Timişoara nu îşi va lua licenţa, pentru că nu a respectat regulamentul. Ştiu sigur că nu va mai fi în Liga I. Nu ştiu, însă, în care din ligi. Nu ştiu conţinutul dosarelor lor. Probabil că altă comisie ar fi spus din start că îi trimit în ligile inferioare”, a declarat Marius Stan la Sport Total FM.

  #90364
  razvanR
  Member

  Fără licenţă, Timişoara e scrum!
  Ea este singura echipă care poate profita de retrogradarea lui Poli: nu e Craiova!

  http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/fara-licenta-timisoara-e-scrum-ea-este-singura-echipa-care-poate-profita-de-retrogradarea-lui-poli-nu-e-craiova-8297367

  Timişoara disperă după ce Viorel Duru a contestat acordarea licenţei Politehnicii. Marian Iancu şi Adrian Orza ameninţă că existenţa lui Poli ar fi în real pericol dacă la apel bănăţenilor le-ar fi retrasă licenţa, mai ales că o bună parte din bugetul echipei este asigurat pe baza performanţelor şi a poziţiei din clasament.

  “Fără sprijinul autorităţilor, sportul ar muri”, a spus ieri Adrian Orza, viceprimarul Timişoarei şi unul dintre susţinătorii principali ai Politehnicii. “Nu înţeleg apelul împotriva noastră, dar pe undeva ne-am obişnuit cu atitudinea aceasta”, a completat Orza.

  Gaură de 10 milioane

  Marian Iancu a avertizat şi el ieri asupra pericolului care pândeşte Timişoara: “Sunt mulţi bani pe care îi pierdem dacă nu primim licenţa, cel puţin 10-11 milioane de euro”. Calculul făcut de Iancu este unul simplu. Pe lângă sprijinul venit de la autorităţi, în jur de 2,5 milioane anual, dispar şi veniturile de la UEFA, care însumează minimum 3 milioane de euro. Dacă adăugăm pierderile survenite din drepturile de televizare sau din bilete, suma ajunge cu siguranţă undeva spre estimarea lui Iancu. Orza a completat şi el: “Sunt două finanţări, una de la Consiliul Local şi una de la Consiliul Judeţean Timiş. Una de 900.000, alta de 1,5 milioane. Când s-au stabilit, noi ştiam că Poli are licenţa. Dacă apar probleme, lucrurile se schimbă total”.

  Dacă licenţa dispare, Poli retrogradează

  Interesant este şi calculul pe care celelalte echipe şi-l fac în acest moment. În primul rând, nimeni nu ştie ce se va întâmpla cu Poli dacă licenţa i se va retrage: retrogradează în Liga a III-a direct sau doar pierde dreptul de participare în cupele europene. În plus, nimeni nu ştie momentan oficial care este motivul pentru care Viorel Duru a făcut apel. Se zvoneşte că ar fi vorba nu numai de celebra divizare, ci şi de nişte datorii pe care Poli le are de plătit pentru transferurile lui Sepsi şi Magera.

  Sportul, în Liga I?

  În cazul în care Poli nu ar primi licenţa şi ar fi retrogradată în Liga a III-a, o singură formaţie ar putea profita. Chiar dacă, privind clasamentul, Craiova ar fi echipa îndreptăţită să evolueze în Liga I şi la anul, oltenii nu au primit licenţa şi sunt deja săriţi din schemă. La rând vin Urziceni şi Brăneşti, dar niciuna nu şi-a depus dosarul, aşa că Sportul Studenţesc, ultima clasată, ar avea parte de o salvare nesperată. “Noi avem licenţă, nu e nicio problemă”, a explicat Vasile Şiman.

  Azi este aşteptată decizia de la FRF

  Putem cere un audit financiar de la UEFA şi un audit pe tot ceea ce înseamnă licenţa în România, pentru a vedea şi noi dacă celelalte cluburi au luat licenţa pe bune
  Adrian Orza, viceprimar Timişoara

  Cornel BIHOLARI
  cornel.biholari@prosport.ro

  #90365
  cameliu
  Member

  http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/poli-timisoara-si-gloria-nu-au-luat-licenta-pentru-sezonul-2011-2012-cele-doua-au-fost-retrogradate-242350.html

  LIGA 1 | POLI TIMIŞOARA
  Poli Timişoara şi Gloria nu au luat licenţa pentru sezonul 2011/2012. Cele două au fost RETROGRADATE!

  În urma conferinţei de presă organizate astăzi, oficialii FRF Viorel Duru şi Mihai Alexandru Mincu au anunţat decizia în privinţa licenţierii Politehnicii Timişoara. Clubului bănăţean nu i-a fost acceptat apelul, astfel că formaţia patronată de Marian Iancu a fost retrogradată. De aceeaşi decizie a avut parte şi Gloria Bistriţa. Decizia este definitiva, iar cele două cluburi vor fi retrogradate în ultimul eşalon al fotbalului românesc.

  UPDATE 14:16 Preşedintele Comisiei de Apel, Mihai Alexandru Mincu, a spus în cadrul conferinţei de presă:
  “În cazul SC Fotbal Club Timişoara, apelul declarat de FRF, a fost admis şi a fost desfiinţată prima decizie. Timişoara şi Gloria Bistriţa nu au luat licenţa!”

  #90366
  dragos
  Member

  DECIZIA FINALA se va lua JOI:

  Viorel Duru, şeful Direcţiei de Licenţiere din FRF, a declarat la Fanatik Show, pe DigiSport, că sezonul viitor ar putea avea numai 16 echipe la start, iar decizia finală va fi luată de Comitetul Executiv al FRF, de joi.

  Oficialul FRF a adăugat că Timişoara şi Bistriţa nu vor fi retrogradate direct în Liga a III-a şi trebuie să depună cereri pentru licenţe pentru eşalonul secund.

  “Sînt 5 cluburi care nu au primit această licenţă: în plus faţă de Timişoara şi Bistriţa sînt Craiova, Victoria Brăneşti şi Unirea Urziceni. Comitetul executiv decide cine joacă în Liga 1. Sînt mai multe variante: fie vor fi cele 16 echipe care au primit licenţa, fie 17 prin invitaţia Sportului Studenţesc, fie 18 echipe, dar nu există un regulament clar pentru a spune cine joacă. Bineîneţeles, Comisia de joi va decide soarta Timişoarei. CEx poate promulga o lege pe ultima sută de metri ca Timişoara să joace în Liga 1, sigur este numai că ea nu va juca în Europa.

  Din sezonul viitor, şi pentru Liga a II-a e obligatorie licenţa, deci cele două echipe trebuie să solicite licenţă de Liga a II-a. Aceste două echipe nu mai au nici o şansă să joace în prima ligă. În Liga a II-a pot juca fără licenţă, dacă FRF-ul le dă voie, dar în Liga 1 nu!”, a explicat Viorel Duru.

  Şeful comisiei de licenţiere a explicat de ce Timişoara şi Bistriţa nu au primit licenţa pentru sezonul viitor.

  “Cele două echipe nu au îndeplinit două criterii din dosar, adică aveau datorii către alte cluburi şi datorii către angajaţi şi către stat. UEFA a stat cu ochii pe Timişoara pentru că a făcut o divizare şi trebuia să plătească toate datoriile. Ei nu au putut să demonstreze acest lucru şi cei de la UEFA s-au sesizat. Aici e exclusiv culpa celor care au manageriat echipa”.

  Mita nu a lipsit din procesul licenţierii
  Şeful comisiei de licenţiere a dezvăluit că au fost mai mulţi conducători care i-au promis sume de bani pentru a acorda licenţele într-o anumită direcţie.

  “Au fost cîţiva care au încercat să-mi dea bani ca să le dăm licenţele, dar nu pot să spun cine sînt aceia pentru că nu am dovezi. Nu a fost vorba de sume mari de bani, poate că nu-mi cunosc preţul “, a spus Viorel Duru.

  #90367
  dragos
  Member

  Licenţierea face curăţenie în fotbalul românesc. Doare, pentru că noi sîntem obişnuiţi să driblăm regulile şi regulamentele

  Manulalul de licenţiere. Orice manual este simplu, trebuie doar să îl parcurgi. Manualul de licenţiere. Un fel de abecedar de convieţuire civilizată în prima ligă a fotbalului. Nişte norme minime, prin care se încearcă asanarea mocirlei despre care vorbeşte toată lumea. Nu le îndeplineşti, ai unghiile netăiate şi datoriile neplătite, ai toaletele instalate pe pereţii tribunei a doua şi scaunele sînt de-o seamă cu Burebista, atunci ţi se arată uşa. Politicos, dar ferm. Indiferent cum te numeşti. Indiferent cît de tare strigă preşedintele, finanţatorul sau binefăcătorul tău.

  S-a tăiat în carne vie şi s-a aplicat regulamentul. Timişoara şi Bistriţa sînt retrogradate. Brăneşti, Urziceni şi Craiova nu pot rămîne în Liga I fiindcă nici ele nu au primit licenţa. Rămîne în schimb Sportul, deşi retrogradase. Pe unul din locurile vacante. E posibil să avem o primă ligă cu doar 17 echipe, fiindcă din B nu mai poate urca altcineva. S-a tăiat în carne vie şi s-a aplicat regulamentul. Nu suspinaţi alături de elefanţii şi celelalte pachiderme cărora le-a căzut trompa acum! Asta trebuie să reţinem în acest moment, înainte să facem, previzibil, băşcălie de Viorel Duru.

  Cu asta e bine să rămînem, dincolo de numele echipelor atinse de decizia definitivă. Dincolo de revolta previzibilă a suporterilor formaţiilor în cauză, care vor acuza ţara şi Capitala pentru jocuri murdare. Timişoara şi Bistriţa au fost retrogradate pentru că nu au luat licenţa necesară sezonului 2011-2012. Simplu, cuprinzător şi nemilos. Nu a început revoluţia în fotbalul românesc, doar se respectă regulamentul. Nu e motiv nici de entuziasm, nici de nevroză. Intrăm în normalitate împinşi de la spate de UEFA, dar intrăm. Pentru că aţi văzut cum ne folosim libertatea. Apropo, dau pe canalele de sport să văd ce zice Marian Iancu. Ce spune Jean Pădureanu. Să văd şi să aud cum îşi exercită libertatea de opinie. Pentru că asta nu se licenţiază.

  Duru şi durii retrogradaţi

  #90368
  dragos
  Member

  3 variante pentru sezonul 2011-2012 din Liga 1! Cum ar putea arăta noul campionat: 16, 17 sau 18
  :-ss @-)
  Cea mai fierbinte zi din fotbalul românesc a găsit federaţia total descoperită. Preşedintele Mircea Sandu (foto) şi secretarul general Adalbert Kassai sunt plecaţi la Zürich, în Elveţia, unde mâine au loc alegerile pentru funcţia de preşedinte FIFA, iar Ionuţ Lupescu este în concediu.

  Ceilalţi cu funcţii de răspundere în FRF au găsit o soluţie convenabilă: şi-au închis telefoanele mobile! Joi este programată o şedinţă de Comitet Executiv, în care trebuie lămurite cel puţin câteva probleme.

  1. Câte echipe va avea Liga I în sezonul viitor?

  Conform ROAF, în cazul retrogradării unor echipe pe motiv de nelicenţiere, locurile vacante vor fi ocupate de cluburile care au retrogradat din Liga I în campionatul precedent, cel mai bine clasate, care deţin licenţă. O singură echipă este însă eligibilă: Sportul Studenţesc. Celelalte trei (Craiova, Brăneşti şi Urziceni) nu au primit sau n-au solicitat licenţă. Conform regulamentului, nicio echipă din Liga a II-a nu poate lua locul uneia din primul eşalon (regulă adoptată în 2009, când Ceahlăul trebuia să retrogradeze, dar a rămas în Liga I pentru că Delta nu şi-a luat licenţa). În aceste condiţii, există trei variante: Liga I va continua cu 17 echipe, se va reduce la 16 (Sportul nu va fi invitată să rămână în primul eşalon) sau C. Ex. va lua o decizie excepţională şi va schimba regulamentul permiţând unei a cincea echipe să promoveze).

  2. Poate Comitetul Executiv să salveze Timişoara?

  Viorel Duru a anunţat ieri că hotărârile Comisiei de Licenţiere sunt definitive şi nu pot fi atacate nici la TAS, nici în instanţele civile. Timişoara mai are însă o speranţă la Comitetul Executiv de mâine. Chiar dacă în ROAF nu există o prevedere prin care Comitetul Executiv poate lua decizii peste Comisia de Licenţiere, membrii acestuia pot stabili competenţe pe loc. Bănăţenii speră să fie menţinuţi în Liga I fără drept de joc în cupele europene, deşi o astfel de pretenţie ar putea veni şi de la Bistriţa.

  3. În ce Ligă va retrograda Craiova?

  În mod normal, ţinând cont de problemele pe care le-a avut la licenţiere (divizare, datorii multiple), Universitatea ar trebui să ajungă direct în Liga a III-a, pentru că de anul acesta s-a introdus sistem de licenţiere şi la divizia secundă (cu aceleaşi criterii, exceptând plata datoriilor la stat). Totuşi, surse din FRF susţin că în Comitetul Executiv se poate lua decizia invitării oltenilor în liga secundă.

  4. Sportul începe sezonul cu două puncte minus?

  Sportul Studenţesc a terminat sezonul precedent fără să realizeze baremul impus de FRF (25 de puncte). Dacă este invitată să ia locul uneia dintre cele două retrogradate pe motiv de nelicenţiere, va începe cu puncte minus sau acestea se vor şterge?

  3 variante pentru sezonul 2011-2012 din Liga 1!** Cum ar putea arăta noul campionat:

  #90369


  S-au liniştit apele la Sportul după retrogradarea Bistriţei: Curelea şi-a retras memoriul

  Retrogradările Politehnicii Timişoara şi Gloriei Bistriţa au schimbat starea de spirit la formaţii aflate în degringoladă până la momentul aflării deciziei Comisiei de Licenţiere.

  Ca urmare a acestei hotărâri, Sportul Studenţesc va rămâne în Liga I, deşi ocupase loc retrogradabil la finalul stagiunii trecute, urmând a profita de faptul că echipele clasate deasupra ei, Universitatea Craiova şi Victoria Brăneşti nu au primit nici ele licenţa.

  Acest fapt a schimbat şi atmosfera în sânul lotului “studenţilor”, dovadă stând gestul golgeterului Costin Curelea, care şi-a retras memoriul depus la LPF pentru a deveni jucător liber de contract, el dorind să continue în Liga I şi din sezonul viitor
  în tricoul grupării din Regie.

  Revine capitanul nostru,asta da veste buna.Inca o dovada in plus, daca mai era nevoie, ca intr-adevar Curelea e unul dintre putinii jucatori din lot ce au jucat cu sufletul pentru Sportul ,mare caracter din nou.Simane sa nu dai cu piciorul la aceasta sansa L-) .CAPITANUL, FORZZA CAPITANUL!!!

  #90370
  ngm
  Member

  Ziua DECIZIEI » La ora 11:00, CEx hotărăşte soarta Timişoarei şi a ultimei promovate!

  Avem parte de o săptămînă intensă în fotbalul românesc. După ce FRF a anunţat că Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa vor fi retrogradate în urma neplăţii unor datorii mai vechi, bănăţenii au mai rămas cu o singură şansă de salvare: primirea clemenţei din partea Comitetului Executiv, care se va întruni astăzi, într-o şedinţă de urgenţă, de la ora 11:00.

  GSP.RO vă ţine la curent cu derularea evenimentelor! Cel mai probabil, o decizie va fi anunţată în jurul orei 13:00

  Membri CEx vor discuta situaţia Timişoarei, dar vor decide şi ultima echipă care va promova în Liga 1: ori Ori Dacia Mioveni, locul 3 acum în B2, ori învingătoarea din barajul Mioveni – Delta Tulcea, dobrogenii fiind primii din B1 care pot lua licenţa.

  Confruntîndu-se cu mari probleme la ora actuală, Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa au practic două scenarii în faţă:
  – plătesc datoriile către terţi pînă la data de 6 iunie şi vor evolua în liga a doua la anul
  – nu plătesc datoriile restante şi vor fi retrogradaţi în liga a treia.

  http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/ziua-deciziei-la-ora-11-00-cex-hotaraste-soarta-timisoarei-si-a-ultimei-promovate-242613.html

  INCURAJATOR ARTICOL. IN TREI ORE AFLAM !!!

  #90371
  dragos
  Member

  UPDATE 11:20 // Cu cîteva minute în urmă au început deliberările Comitetului Executiv, care are 11 puncte de discuţie pe ordinea de zi:

  1. Alocuţionea preşedintelui
  2. Omologarea rezultatelor şi a clasamentului final al Ligii 1
  3. Aprobarea sistemului competiţional pentru Liga 2 şi 3 pentru următorii 3 ani
  4. Informare privind desfăşurarea procesului de licenţiere pentru sezonul viitor
  5. Aprobarea programelor de baraj pentru promovarea în liga a treia (divizia judeţeană)
  6. Programul, loturile şi bugetele echipei naţionale de seniori, în perspectiva meciului cu Bosnia şi a turneului amical din America de Sud
  7. Programul, loturile şi bugetele pentru naţionala U21, care începe preliminariile pentru Euro 2013
  8. Analiza participării selecţionatei U17 la Euro
  9. Raport privind organizarea şi desfăşurarea campionatelor judeţene U16
  10. Validarea hotărîrilor Comitetului de Urgenţă adoptate la ultima sedinţă a Comitetului Executiv
  11. Diverse

  UPDATE 10:45 // La Casa Fotbalului au început să sosească membrii Comitetului Executiv. Dacă Mircea Sandu a ajuns foarte devreme, la cîteva minute după 10:30, Marius Stan şi Vasile Avram au intrat şi ei în sediul federaţiei. Cristi Borcea, al doilea reprezentant al Ligii 1 în CEx nu este în ţară şi nu va veni la şedinţă.

  Avem parte de o săptămînă intensă în fotbalul românesc. După ce Comisia de Licenţiere a FRF a anunţat că Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa vor fi retrogradate din cauza datoriilor, bănăţenii speră imposibilul: primirea clemenţei din partea Comitetului Executiv, care se va întruni astăzi, de la ora 11:00.

  GSP.RO vă ţine la curent cu derularea evenimentelor! Cel mai probabil, o decizie va fi anunţată în jurul orei 13:00

  Membri CEx vor discuta situaţia Timişoarei, dar vor decide şi ultima echipă care va promova în Liga 1: ori Ori Dacia Mioveni, locul 3 acum în B2, ori învingătoarea din barajul Mioveni – Delta Tulcea, dobrogenii fiind primii din B1 care pot lua licenţa.

  Confruntîndu-se cu mari probleme la ora actuală, Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa au practic două scenarii în faţă:
  – plătesc datoriile către terţi pînă la data de 6 iunie şi vor evolua în liga a doua la anul
  – nu plătesc datoriile restante şi vor fi retrogradaţi în liga a treia

  Componenţa CEx
  Mircea Sandu – preşedinte
  Dumitru Dragomir – vicepreşedinte
  Octavian Gogu – vicepreşedinte
  Cristian Borcea, Marius Stan – reprezentanţi ai Ligii 1
  Cornel Şfaiţer, Marian Rusen – reprezentanţi ai Ligii a 2-a
  Ştefan Stana, Cristian Bobar – reprezentanţi ai Ligii a 3-a
  Paul Costaş – reprezentant al cluburilor de copii şi juniori
  Sorin Ţerbea – reprezentant al cluburilor de fotbal în sală
  Marian Pălărie – reprezentant al fotbalului feminin
  Vasile Avram – preşedinte CCA
  Dumitru Costin – preşedintele Sindicatului fotbaliştilor

  #90372
  dragos
  Member

  S-A AMANAT !!!

  UPDATE 13:20: Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că o decizie privind retrogradarea echipelor FC Timişoara şi Gloria Bistriţa se va lua în cadrul Comitetului Executiv din 20 iunie, însă formaţia bănăţeană nu va evolua sigur în cupele europene.

  “Decizia privind retrogradarea celor două echipe se va lua în Comitetul Executiv al FRF din 20 iunie. S-a discutat astăzi şi s-a stabilit că regulamentul nu era adaptat pentru România.

  Rămâne să se modifice regulamentul. Oricum Poli Timişoara nu va mai putea evolua în acest an în cupele europene”, a declarat Dragomir pentru MEDIAFAX.

  #90373
  dragos
  Member

  UPDATE 13:30 // Şedinţa CEx de astăzi nu a lămurit nimic în privinţa Politehnicii Timişoara! Deşi era de aşteptat ca astăzi să avem o decizie finală în cazul retrogradării bănăţenilor. Comitetul Executiv a aprobat modificarea regulamentului de licenţiere, în sensul că toate criteriile financiare legate de datorii către stat, cluburile trebuie să le rezolve doar în relaţia cu statul. Statul îi păsuieşte sau nu îi păsuieşte. CEx a confirmat că Poli nu va juca, 100%, în cupele europene, însă după schimbările din regulamentul de licenţiere, ar putea avea şanse să rămînă în Liga 1! Vor fi luate în considerare doar datoriile către jucători, antrenori şi terţi.

  #90374
  cameliu
  Member

  Mai clar de atat nu se poate. Nu?

  Duru recunoaşte: “Poli poate rămâne în Liga 1, nu se ştie”

  “Nu se ştie dacă rămâne Poli în Liga I sau nu. Acum, un singur loc este ocupat regulamentar de un club, Sportul Studentesc. Nimic nu se ştie sigur. Poate să rămână Poli în Liga I, poate să rămână Bistriţa, nu e absolut nimic sigur! Aşteptaţi să vedem ce se întâmplă! Am cerut cluburilor să facem publice actele în baza cărora s-a judecat, să vedem ce răspuns ne dau”, a spus Duru la gsptv.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 242 total)
 • The forum ‘Sezon 2011-2012 Season – Liga I’ is closed to new topics and replies.