Stiri din presa – Sezon 2012-2013

Home Forums Archive Sezon 2012-2013 Season – Liga II Stiri din presa – Sezon 2012-2013

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 169 total)
 • Author
  Posts
 • #50902
  webmaster
  Keymaster

  Vad ca lumea a inceput deja sa posteze stiri referitoare la sezonul 2012-2013, asa ca ma simt nevoit sa deschid un subiect pe tema asta. Rog pe toti cei care vor posta pe acest subiect sa posteze numai stiri, si sa nu posteze comentarii pe adresa stirilor respective. Va rog sa postati toate comentariile voastre pe subiectul de discutii. Multumesc anticipat.

  #93352
  07Ex
  Keymaster

  FRF somează: De la 1 iulie, cluburi de drept privat!

  Directiva europeană, prin care cluburile afiliate la Federaţia Română de Fotbal sunt obligate să nu mai folosească bani de la bugetele locale, devine normă internă. De la 1 iulie, cluburile care nu sunt de drept privat riscă dezafilierea.

  Este certitudine! De la 1 iulie 2012, cluburile afiliate la Federaţia Română de Fotbal sunt obligate să devină de drept privat, în caz contrar vor fi dezafiliate. Circulara transmisă de FRF nu ar trebui să ia pe nimeni prin surprindere, despre această obligativitate discutându-se încă din sezonul trecut.

  “Având în vedere cerinţele imperative formulate de FIFA şi UEFA, preluate în Statutul FRF aprobat de Adunarea Generală la data 9 mai 2011, privind interdicţia cluburilor de drept public de a deţine calitatea de membri afiliaţi ai FRF, cluburile de drept public afiliate în prezent la FRF urmează ca, până la data de 01.07.2012, să se organizeze în structuri sportive de drept privat”, anunţa FRF, în vara anului trecut.

  “Toată cluburile trebuie să fie de drept privat”

  Interdicţia de a se mai folosi bani de la bugetele locale pentru contractele jucătorilor va produce efecte din această vară. Majoritatea echipelor din judeţul Olt sunt de drept public.

  “Prevederea intră în vigoare cu data de 1 iulie. Toate cluburile trebuie să fie de drept privat, nu se mai poate să fie de drept public. Este vorba despre toate eşaloanele. La noi, marea majoritate sunt cu finanţare publică”, a declarat George Constantinescu, oficial al AJF Olt.

  Prin această reorganizare se doreşte ca implicarea autorităţilor în fotbal să fie cu precădere legată de infrastructură, asigurarea unor condiţii optime pentru desfăşurarea activităţii.

  Sursa: Gazeta Nouă

  #93351
  07Ex
  Keymaster

  “Gaşca Nebună” revine luni din vacanţă, având ca obiectiv promovarea

  Sportul Studenţesc se va reuni luni, 2 iulie, pentru reluarea pregătirilor, sub comanda antrenorului Daniel Isăilă. Retrogradată în liga secundă, formaţia din Regie va avea ca obiectiv, în sezonul următor, promovarea în Liga 1.

  Până în acest moment niciunul dintre componenţii de bază ai echipei nu a fost transferat, însă Daniel Isăilă s-a apucat deja de treabă şi testează juniorii clubului. În urma trialul organizat cu juniorii ’93 şi ’94, tehnicianul speră să selecteze trei-patru jucători de perspectivă pentru completarea lotului.

  Sportul Studenţesc a încheiat ultimul sezon în Liga 1 cu o victorie de palmares, 3-0 pe terenul Petrolului Ploieşti, însă a terminat pe penultimul loc al clasamentului cu 30 de puncte. (Florin Alboiu)

  #93353
  cameliu
  Member
  #93354
  sircos
  Member

  http://liga2.prosport.ro/seria-1/pregatiri-amicale/un-nou-start-pentru-gasca-nebuna-9805822

  Un nou start pentru “Gaşca Nebună”!
  Ieri de dimineaţă, Daniel Isăilă a dat startul pregătirilor Sportului Studenţesc, ajutat fiind de secunzii Nae Constantin şi Cătălin Mulţescu, dar şi de preparatorul fizic Ferenc Bajko. Douăzeci de jucători au fost prezenţi la prima strigare, principalii absenţi fiind Curelea şi Varga, ambii cu probleme personale, dar şi o serie de juniori prinşi cu bacalaureatul. În schimb, Kiki Irimia s-a pregătit separat pe terenul II, el fiind în litigiu cu gruparea din Regie.

  Necunoscuta Cezar Lungu
  Lista celor prezenţi ieri la antrenamente a cuprins şi doi portari, Cezar Lungu şi Tudor Andrei. Situaţia primuui este incertă în acest moment, studenţii având de aşteptat o decizie din partea Astrei Ploieşti în ceea ce priveşte soarta ex-stelistului. Vă reamintim că acesta a fost integralist în 2012, apărând buturile studenţilor în toate meciurile din Liga I disputate în acest an. Alături de Lungu a mai fost prezent la antrenament şi un tânăr produs al Sportului, Tudor Andrei. Născut în 1994, juniorul este considerat un portar promiţător al studenţilor, fiind chemat la prima echipă pentru a acoperi golul temporar provocat de absenţa lui Ormenişan, prins cu bacalaureatul.

  Două cantonamente pentru studenţi
  Chiar dacă în acest moment nu este nimic oficial, Daniel Isăilă îşi doreşte să îşi ducă elevii în două cantonamente de pregătire, ambele urmând să dureze circa două săptămâni. Primul ar urma să aibă loc la Poiana Braşov, în timp ce al doilea se va ţine peste hotare. Întrebat de şansele juniorilor de la satelit de a prinde echipa mare, Isăilă s-a mulţumit să comenteze că “vom lua în pregătire la echipa mare orice junior de la satelit care merită ceastă şansă, dar depinde doar de ei”.

  Lotul de jucători prezenţi:

  C. Lungu, A. Tudor – portari
  Cr. Lung, A. Lungu, Farmache, Cioranu, Patriche, Beţa, Ciobanu, I. Şerban, Ghinga, S. Stancu, Novac, Nistor, Ferfelea, V. Lazăr, Dobre, Antoche (ehehe, dupa mai bine de 2 ani mai auzim si de el !), plus doi juniori

  #93355
  sircos
  Member

  in aprilie, andrei truta s-a transferat la dinamo2:
  http://www.transfermarkt.de/de/andrei-truta/transfers/spieler_179720.html

  #93356
  ovidiu
  Member

  Din prosport: http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/trei-jucatori-de-nationala-sunt-scosi-la-vanzare-nu-avem-de-ce-sa-ne-chinuim-reciproc-steaua-dinamo-rapid-sau-fc-vaslui-pot-da-ultimele-lovituri-din-aceasta-vara-9809444

  Liga 1 | Aşteaptă oferteTrimite pe:TwitterYahoo! MessTrei jucători de naţională sunt scoşi la vânzare: “Nu avem de ce să ne chinuim reciproc”! Steaua, Dinamo, Rapid sau FC Vaslui pot da ultimele LOVITURI din această vară

  Toate echipele din Liga I sunt în plină perioadă de pregătiri pentru noul sezon al Ligi I. Majoritatea echipelor s-au întărit în vederea îndeplinirii obiectivelor din campionatul ce va începe peste mai puţin de trei săptămâni.

  În această pauză s-a vorbit foarte puţin despre trei jucători care au cochetat sau au fost în vederile naţionalei. Vasile Şiman anunţă că este dispus să renunţe la trei dintre cei mai importanţi jucători ai echipei sale. Varga, Curelea şi Ferfelea.

  Dacă primul s-a aflat în atenţia Stelei, a lui Dinamo şi a Rapidului, Curelea a fost la un pas iarna trecută să ajungă în Giuleşti, însă patronii celor două cluburi nu s-au înţeles asupra sumei de transfer.

  Cei trei pot pleca la echipe din Liga I sau străinătate, cele mai mari şanse pentru a prinde un contract în afară avându-le Varga, jucător ce a avut evoluţii apreciate în Rusia, sub comanda lui Dan Petrescu.

  “Varga este jucătorul Sportului, dar nu avem dorinţa de a rămâne aici. S-a întâmplat în felul următor: noi nu i-am făcut revenirea de la Kuban pentru că voiam să-l trimitem înapoi în Rusia. Cu o zi înainte de a se termina perioada de transferuri, l-am declarat liber pentru o jumătate de an într-o comisie LPF, pentru a avea posbilitate de a juca la orice echipă, iar din vară s-a întors la Sportul. La noi e de la 15 iunie, dacă va pleca la o echipă sau altă depinde de ofertele pe care le va avea.

  Pentru un jucător ca Varga trebuie să se facă rând să ne roage să-l dăm, nu există jucător de bandă mai bun. Câţi jucători români au confirmat în Rusia? Curelea şi Varga sunt de 9 ani la Sportul, iar Ferfelea este de 8 ani. Vine într-o zi în care instabilitatea aceasta Liga1/Liga 2 îşi pune amprenta şi pe jucători. Nu avem de ce să ne chinuim reciproc, Varga nu se poate întoarce la nivelul ăsta, iar intenţia şi acceptul de a pleca există şi pentru Curelea şi Ferfelea, dar încă nu există oferte satisfăcătoare”, a declarat Vasile Şiman pentru Sport Total FM.

  #93357
  Ultras
  Member
  #93358
  dragos
  Member

  Rapidiştii caută în continuare un înlocuitor pentru Dan Alexa, după ce acesta a plecat în Cipru, la Anorthosis Famagusta. George Copos visează la Costin Lazăr, însă fostul căpitan al clubului din Grant nu agreează o revenire în Liga 1, sperînd să mai prindă un contract în străinătate. Astfel, chiar dacă tratativele cu Lazăr continuă, alb-vişiniii au fost nevoiţi să caute şi o alternativă, iar aceasta e Sebastian Ghinga (25 de ani), de la Sportul Studenţesc.

  Informaţia a fost confirmată şi de preşedintele executiv al Rapidului, Constantin Zotta: “E pe lista noastră, au fost mai multe discuţii în cele două cluburi, dar nu e nimic stabilit”.

  Ghinga în sezonul trecut
  – 5.41 e media notelor GSP
  – 28 de meciuri, dintre care 26 ca titular
  – 3 goluri, nici o pasă de gol

  http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/zotta-confirma-ghinga-e-pe-lista-noastra-au-fost-si-mai-sint-discutii-343862.html

  #93359
  Ultras
  Member

  Sportul Studenţesc şi-a amânat plecarea în primul cantonament al verii

  Sportul Studenţesc avea programată pentru astăzi plecarea în primul cantonament, însă din cauza unor probleme conducerea clubului a decis să amâne, cel puţin pentru acest moment, startul pregătirii centralizate de la Poiana Braşov.

  Astfel, până luni, antrenamentele se vor desfăşura în continuare la stadionul din Regie, câte două pe zi, iar o hotărâre cu privire la programul cantonamentelor urmează să fie luată în curând.

  În ceea ce priveşte transferurile, nimic nou sub soarele Regiei, doar faptul că se aşteaptă oferte concrete pentru cele trei vedete ale “studenţilor”, Dacian Varga, Costin Curelea şi Viorel Ferfelea, una dintre variantele posibile prospectate până în prezent fiind campionatul din Rusia.

  #93360
  sircos
  Member

  din cauza unor probleme conducerea clubului a decis să amâne … startul pregătirii centralizate de la Poiana Braşov – mai mult ca sigur ca problemele sunt de natura financiara :D “excelent” inceput de sezon ! :-B :-w

  #93361
  sircos
  Member

  nici n-a inceput campionatul, si primul abandon s-a si produs :D
  http://liga2.prosport.ro/seria-1/buftea-a-promovat-degeaba-in-liga-2-se-desfiinteaza-9846555

  #93362
  cameliu
  Member

  gsp:

  Acord naş-fin » Pe ce atacant de la Sportul e gata să pună mîna Copos

  Curelea s-ar putea muta curînd din Regie în Giulești

  Rapid a ajuns deja la a 8-a achiziţie din intersezon o dată cu aducerea lui Paul Codrea. Oficialii din Grant nu vor însă să se oprească aici, deoarece doresc să mai transfere încă un atacant. Alesul e stabilit, iar în Giuleşti ar putea sosi şi Costin Curelea, de la retrogradata Sportul Studenţesc.

  Patronul George Copos a negociat cu omologul Vasile Şiman, totodată finul său, pentru ”vîrful” de 28 de ani şi a oferit în schimbul său cei 300.000 de euro pe care clubul vişiniu i-a încasat de la FC Vaslui pentru Sburlea. Şeful din Regie a discutat cu Costin şi împreună au decis să aştepte pînă la finalul săptămînii, în speranţa că se va găsi o soluţie de transfer în străinătate. În caz contrar, Curelea şi-a dat acceptul de a trece la Rapid.

  #93363
  Ultras
  Member

  Sportul Studenţesc nu a intrat în grevă, chiar dacă există reale probleme financiare

  Cantitatea de informaţie cu caracter dubios care circulă în aceste zile prin presă capătă proporţii uluitoare. Conform site-ului prosport.ro, jucătorii Sportului Studenţesc au intrat astăzi în grevă, deoarece nu şi-au primit salariile de 8 luni. Contactat telefonic de SportB.ro, căpitanul studenţilor Costin Curelea a infirmat existenţa unui conflict deschis cu conducerea clubului, chiar dacă situaţia financiară a Sportului este precară, dar aceasta nu reprezintă o noutate.

  “Nu este vorba de nicio grevă. De dimineaţă ne-a antrenat normal şi de la 18.30 ne prezentăm la cel de-al doilea antrenament al zilei”, a spus Curelea.

  Curelea a infirmat şi varianta prezentată de gsp.ro cu privire la un eventual transfer al său la Rapid: “Mie nu mi-a spus nimeni nimic despre o ofertă de la Rapid”. De altfel, în aceste zile, conducerea clubului din Regie negociază cu grupări din Rusia posibile transferuri ale celor trei vedete ale echipei.

  #93364
  07Ex
  Keymaster

  Cine are interes să destabilizeze Sportul Studențesc, principala favorită la promovare?

  Presa românească abundă de zvonuri fanteziste, ceea ce nu mai e o noutate. De ieri, însă, Sportul Studențesc este ținta unui atac concertat, început pe site-ul prosport.ro și continuat azi de Sport Total FM. Bazându-se pe declarația unui fantomatic jucător al echipei din Regie, ambele organe de presă, accentul fiind pus pe organ, anunță că echipa antrenată de Daniel Isăilă ar fi intrat în grevă. Mai mult, postul de radio, pe site-ul său, anunță că studenții nu se mai prezintă începând de vineri la antrenamente.

  Fotografiile publicate pe site-ul sportb.ro sunt protejate atât de Legea Drepturilor de Autor, cât și de Legea privind Mărcile și Indicațiile Georgrafice

  Situația reală se prezintă cu totul altfel. Jucătorii au primit ieri asigurări de la conducerea clubului, într-o ședință care a durat patru ore, că salariile restante vor fi achitate eșalonat, iar la ora 19.30 au efectuat, in corpore, cel de-al doilea antrenament al zilei.

  Având în vedere că Sportul Studențesc, în condițiile în care și-a păstrat întreg lotul de jucători, este principala favorită la promovare din Seria I, practic fără rivală, există destule grupări interesate de destabilizarea situației în Regie, folosindu-se în acest sens de așa-ziși ziariști, țărănuși cu foamea-n gât. (Florin Alboiu)

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 169 total)
 • The forum ‘Sezon 2012-2013 Season – Liga II’ is closed to new topics and replies.