Stiri din presa – Sezon 2012-2013

Home Forums Archive Sezon 2012-2013 Season – Liga II Stiri din presa – Sezon 2012-2013

Viewing 15 posts - 151 through 165 (of 169 total)
  • Author

EXCLUSIV! S-a rezolvat situaţia retrogradatelor! Sportul, neprogramat cu Rapid şi exclus
    Sportul Studenţesc pare a fi ultima echipă retrogradată în acest sezon din Seria I a Ligii a II-a. Echipa bucureşteană este neprogramată pentru meciul cu Rapid CFR Suceava şi, în caz că nu vor face ceva pentru a rezolva problemele, i se alătură lui Dinamo II în drumul către Liga a III-a.

Programată iniţial să-şi dispute meciul de pe teren propriu cu Rapid CFR Suceava pe stadionul lui Dinamo, echipa lui Vasile Şiman a fost în cele din urmă neprogramată, dovadă stând ultima actualizare a site-ului CCA (foto mai sus).

Contactat telefonic de Liga2.ro, Vasile Şiman a oferit un răspuns şocant: ”Cum să nu fiu programat? Habar nu am despre asta. O să mă interesez la Federaţie. Nu cred că nu se joacă.” Patronul Sportului nu ştia că echipa sa n-a fost programată pentru meciul de mâine, această informaţie aflând-o de la reporterul nostru.

Surse din cadrul Federaţie ne-au dezvăluit că echipa bucureşteană n-a plătit niciun barem de arbitraj pentru meciurile din retur, acesta fiind motivul pentru care n-a fost programată în campionat.

În cazul în care Şiman nu va face o minune şi nu va plăti datoriile pentru Sportul aceasta ar fi cea de-a doua neprogramare în campionat. În primul meci al turului, cu Farul, ”studenţii” au pierdut la ”masa verde” după ce jucătorii au refuzat să intre pe teren şi de atunci sunt în grevă.

În privinţa rapidiştilor, veniţi de marţi în Bucureşti, aceştia au aflat în această seară că meciul nu se va mai disputa. Sucevenii vor petrece şi această seară în Capitală, mâine dimineaţă urmând a pleca spre casă.

Articol scris de Marian DIMA şi Daniel REMEŞ

http://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-s-a-rezolvat-situatia-retrogradatelor-sportul-neprogramat-cu-rapid-si-exclus-10910081

kikirikimiki
    Member

“MEMORII 16:33 JUCĂTORII ÎŞI VOR PRIMI ŞI SALARIILE RESTANTE
    EXCLUSIV: Încă o lovitură pentru Şiman: şapte jucători sunt liberi de contract!
    După ce a primit o grea lovitură prin neprogramarea Sportului în meciul de azi cu Rapid Suceava, lucru echivalent cu excluderea echipei din campionat, Vasile Şiman a mai suferit un eşec major. Astfel, Lungu, Lazăr, Ormenişan, Nistor, Dobre, Ghinga şi Lung au fost declaraţi liberi de către CNSL, decizia fiind irevocabilă şi inatacabilă.

Din acest moment, jucătorii pot semna cu orice echipă, având drept de joc din sezonul viitor. În plus, Comisia a obligat clubul să le achite toate salariile restante.

Sportul II, neprogramată din cauza echipei mari

În altă ordine de idei, sancţiunea cu neprogramare a echipei mari a afectat şi satelitul, care nu va mai juca azi contra celor de la Chirnogi, în ultima etapă a Ligii a III-a.”

http://liga2.prosport.ro/seria-1/campionat/exclusiv-inca-o-lovitura-pentru-siman-sapte-jucatori-sunt-liberi-de-contract-10912066

cameliu
    Member

mai e un update:

SERIA I 29.05.13 SPORTUL RISCĂ EXCLUDEREA DIN CAMPIONAT ŞI RETROGRADAREA ÎN LIGA A III-A
    Şiman a cerut amânarea meciului cu Rapid Suceava! Avocatul său a adus dovezi că s-au plătit din baremurile restante!

UPDATE2: Răsturnare de situaţie în cazul Sportul – Rapid Suceava. Avocatul lui Şiman a fost la FRF azi si a depus o cerere de amânare a jocului cu Rapid Suceava. El a adus şi câteva ştate de plată prin care ar fi arătat că ar fi achitat o parte din restanţele către arbitrii. În aceste condiţii, o decizie va fi luată zilele viitoare, astfel că meciul nu se poate considera ca pierdut la masa verde.

cameliu
    Member

Liga2.ro

La sfarsitul articolului apar niste declaratii “a la Sile”

Special 09:40 IULIAN STAVRICĂ ŞI-A DEPUS MEMORIU ALĂTURI DE ŞASE COPII PE CARE ÎI PREGĂTEA LA SPORTUL
    Ultimul tehnician care a adus un titlu la juniori pentru Sportul, a plecat din Regie

La Sportul Studenţesc e un dezastru total. Dacă despre situaţia seniorilor s-a scris în repetate rânduri în ultima vreme, problemele de la copii şi juniori sunt mult mai grave. Un exemplu relevant este cel de la juniorii 2002, care au câştigat recent titlul de campioni naţionali după 5-1 în finală, cu FC Bihor. La câteva zile după acest succes, copiii au rămas fără antrenorul Iulian Stavrică.

Neplătit de doi ani, Stavrică şi-a depus memoriu pentru a deveni liber. „Sunt la Sportul din 2007, unde m-am ocupat de grupele de copii născuţi în 2002 şi în 2003. Pe lângă titlul din acest an, în 2012 am fost vicecampion cu grupa din 2003. În ciuda acestor performanţe nu am primit nicio primă, iar salariul nu l-am încasat de doi ani. În plus, părinţii achită tot pentru copii: deplasări, turnee, cantonamente şi chiria pentru terenurile de antrenament. Am vorbit cu Şiman, iar dânsul mi-a spus că nu are bani să mă plătească. Mi-a propus reziliere pe cale amiabilă, dar mi-am depus memoriu. Îmi vreau banii. Am ajuns la capătul răbdării“, a spus Stavrică, care a fost urmat în gestul său de şase copii din echipa proaspăt-campioană. Pe lângă toate acest lipsuri, mai trebuie menţionat faptul că, de la începutul acestui an, copiii nu au avut apă caldă şi căldură la vestiare.

Au scăpat definitiv de Şiman
    Patronul Sportului, Vasile Şiman, primeşte lovitură după lovitură. Ieri, Comisia de Soluţionare a Litigiilor i-a declarat liberi pe jucătorii Andrei Lungu, Daniel Lung, Octavian Ormenişan, Nistor, Dobre, Ghinga şi Valentin Lazăr. Decizia e definivă. În plus, clubul Sportul e obligat să le achite fotbaliştilor toate restanţele financiare.

Vor să evite neprogramarea
    Pe lângă toate acestea, Sportul nu a fost programată la partida de ieri, de pe teren propriu, cu Rapid Suceava, din cauza neachitării baremurilor de arbitraj şi va pierde meciul la masa verde, cu 3-0. Echipa din Regie e la al doilea meci pierdut în acest fel în retur şi e foarte posibil să fie exclusă din campionat şi să fie trimisă în Liga a III-a. În etapa 16, cu Farul, jucătorii de la Sportul au refuzat să intre pe teren, iar constănţenii au primit trei puncte. Ieri, într-un gest disperat, în tentativa de a scăpa de retrogradare, se pare că avocatul lui Vasile Şiman a depus la FRF o cerere de amânare a meciului cu Rapid Suceava cu promisiunea că restanţele către arbitrii vor fi achitate în cel mai scurt timp. În altă ordine de idei, Sportul II nu a fost programată nici ea ieri în Liga a III-a din cauza baremurilor neachitate la echipa de Liga a II-a

A câştigat Stavrică titlul? Eu nu mă ocup de juniori. Nu este treaba mea că el vrea să plece
    Vasile Şiman, patron Sportul

Nu cred că cei şapte sunt liberi. Eu nu am primit nicio informare de la nicio comisie

Nu am depus nicio cerere de amânare a meciului. El se va juca, dar nu ştiu când. E treaba celor de la FRF

Articol de Daniel REMEŞ

cameliu
    Member

liga2.ro:

SUCEVENII SUNT OPTIMIŞTI ÎN PRIVINŢA UNUI VERDICT NEFAVORABIL SPORTULUI
    Rapid aşteaptă validarea excluderii „studenţilor” pentru a putea să se bucure de salvarea de la retrogradare

Rapid nu a mai disputat, ieri, partida cu Sportul Studenţesc din penultima etapă campionatului Ligii secunde din raţiuni străine de voinţa alb-vişiniilor. Plecaţi încă de marţi spre Bucureşti pentru a pregăti cum se cuvine un meci care se anunţa capital pentru viitorul grupării sucevene în eşalonul secund, „ceferiştii” au fost anunţaţi miercuri seară de către oficialii FRF că meciul nu se mai dispută, întrucât gruparea Sportul Studenţesc nu a fost programată pentru etapa a XXIX-a.

Această decizie extremă a fost luată ca urmare a faptului că formaţia patronată de Vasile Şiman nu a achitat baremurile de arbitraj aferente mai multor meciuri disputate în partea a doua a sezonului şi a fost luată la solicitarea Comisiei Centrale de Arbitri. Deocamdată, Federaţia nu şi-a expus punctul de vedere final în acest caz, însă Rapid are toate şansele să câştige la „masa verde” partida din etapa a XXIX-a. Mai mult, fiind deja la a doua neprogramare, după cea din prima etapă a returului, cu Farul Constanţa, „studenţii” bucureşteni trebuie în mod normal să fie excluşi automat din campionat, ceea ce ar echivala practic cu salvarea de la retrogradare pentru Rapid.

În acest moment, bucuria în tabăra alb-vişinie este totuşi una moderată, toată lumea aşteptând un punct de vedere oficial din partea FRF, care, judecând prin prisma prevederilor ROAF, nu poate reprezenta decât o simplă formalitate. Cert este că oficialii grupării Sportul Studenţesc au contestat deja decizia neprogramării luată de Federaţie în cazul lor, această speţă urmând să fie judecată la mijlocul săptămânii viitoare, în proxima şedinţă a Comisiei de Disciplină.

„Noi am mers în Capitală să câştigăm neapărat meciul cu Sportul Studenţesc, habar nu am avut de problemele lor. Sunt sigur că am fi reuşit să ne impunem fără probleme şi pe teren, dacă ţinem cont că noi am făcut mai tot timpul meciuri bune în deplasare, iar Sportul Studenţesc n-a izbutit să cucerească nici măcar un singur punct în retur, aliniind o formaţie alcătuită preponderent din copii de 16 şi 17 ani”, a declarat tehnicianul Rapidului, Bogdan Tudoreanu.

Articol scris de Gabriel TODERAŞCU

kikirikimiki
    Member

“Rapidiştii aşteaptă victoria la ”masa verde” cu Sportul: ”Lucrurile sunt clare”
    Federaţia Română de Fotbal a luat decizia de a devansa cu 3 zile ultima etapă a ediţiei de campionat 2012-2013 a Ligii a II-a. Astfel, runda cu numărul 30 nu se va mai disputa pe data de 8 iunie aşa cum fusese programat iniţial, ci în ziua de miercuri, 5 iunie, cu începere de la ora 18.00.

Adversara Rapidului va fi CS Otopeni, o formaţie care s-a aflat în cărţile promovării până în urmă cu două etape, însă însemnătatea acestui joc s-a simplificat mult pentru suceveni după ce Sportul Studenţesc riscă excluderea din campionat pentru două neprogramări înregistrate în sezonul în curs.

„Decizia finală în acest caz va fi luată în şedinţa de luni a Comisiei de Disciplină. Lucrurile sunt însă clare, aşa că nu cred că poate să apară ceva neprevăzut. În momentul în care Federaţia va certifica excluderea din campionat a grupării bucureştene, atunci noi vom siguri că vom evolua şi la anul în eşalonul secund”, a declarat Neculai Grosu, organizatorul de competiţii al Rapidului.”

Articol scris de Gabriel TODERAŞCU

http://liga2.prosport.ro/seria-1/rapidistii-asteapta-victoria-la-masa-verde-cu-sportul-lucrurile-sunt-clare-10917501

ngm
    Member

Dunărea – Sportul se joacă!
    Chindia tremută pentru menţinerea în Liga a II-a

Federaţia a stabilit, în ceasul al doisprezecelea: Sportul a fost programată pentru ultima rundă, iar meciul ”studenţilor” de la Galaţi, cu Dunărea, se joacă miercuri de la ora etapei, 18. Se pare că şefii clubului din Regie au achitat baremurile de arbitraj restante. Sportul ar pierde meciul la ”masa verde” cu Suceava, dar poate rămâne în Liga a II-a cu condiţia să bată la Galaţi o echipă liniştită.

Situaţia Chindiei s-a complicat după decizia de azi a FRF. Echipa lui Silviu Dumitrescu e obligată să bată Unirea Slobozia, dar victoria nu-i garantează, în niciun caz, menţinerea. Chindia are nevoie şi de un pas greşit al uneia dintre contracandidatele la evitarea retrogradării: Sportul joacă la Galaţi, Suceava – acasă cu Otopeni, iar Farul, acasă cu Săgeata. Alt aspect interesant e că jocul programat în ultima clipă, la Galaţi, va fi arbitrat de … un târgoviştean, Marius Chiţu.

Mai ciudat e că rezervă de arbitri a fost delegat Ionuţ Iugulescu, angajat la centrul de copii şi juniori al Chindiei.

Gică pleacă!

Numirea ziaristului Costin Mihai ca reprezentant al CJD în Adunarea Generală a asociaţilor FC Chindia a tulburat apele lângă Turn. Reacţiile celor implicaţi sunt virulente, iar meciul cu Slobozia, de mâine, ar putea fi urmat de despărţiri oficiale. Atât Gică Popescu, cât şi Primăria îşi vor anunţa cât de curând retragerile de la Chindia.

/liga2.prosport.ro

kikirikimiki
    Member

“EXCLUSIV! Meciul Sportul – Rapid va fi reprogramat! Situaţia ultimei retrogradate se complică
    Sportul Studenţesc îşi poate decide soarta pe teren. Echipa bucureşteană a câştigat recursul cu privire la neprogramarea din meciul cu Rapid CFR şi FRF trebuie să-i reprogrameze pentru a disputa jocul cu sucevenii.

Comisia de recurs din cadrul FRF a dat dreptate Sportului Studenţesc în cazul neprogramării contra celor de la Rapid, astfel că jocul cu sucevenii trebuie reprogramat de federali.

”Studenţii” au depus dovada plăţii baremurilor arbitrilor pentru prima şi a doua echipă, Comisia de recurs a aprobat şi, conform ofiţetului de presă al FRF, Paul Zaharia, aceştia au înştiinţat Federaţia că trebuie să restabilească o dată pentru disputarea meciului din etapa 29-a, Sportul Studenţesc – Rapid CFR Suceava. La fel trebuie să facă şi pentru meciul dintre Sportul Studenţesc II Bucureşti şi Victoria Chirnogi, din ultima etapă a Ligii a III-a, neprogramat din acelaşi motiv ca şi cel al primei echipe.

Astfel, situaţia celei de-a doua retrogradate din Seria I rămâne o enigmă atât pentru ultima etapă, urmând ca aceasta să fie clarificată după disputarea jocului dintre Sportul şi Rapid. Cu un singur punct acumulat în ultimele două etape pe care le mai are de jucat Sportul Studenţesc îşi asigură salvarea şi menţinerea în Liga a II-a şi pentru sezonul viitor. În această situaţie, Farul Constanţa, Chindia Târgovişte şi Rapid CFR Suceava au emoţii pentru rămânerea în eşalonul secund, iar ultima etapă se anunţă extrem de încinsă.

Rămâi pe Liga2.ro pentru mai multe amănunte.”

Articol scris de Daniel REM

http://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-meciul-sportul-rapid-va-fi-reprogramat-situatia-ultimei-retrogradate-se-complica-10925692

cameliu
    Member

liga2

OFICIAL! FRF a reprogramat meciul Sportul – Rapid!
    16:37 ECHIPA SECUNDĂ A SPORTULUI A FOST ŞI EA REPROGRAMATĂ

Direcţia Competiţii a Federaţiei Române de Fotbal a reprogramat două meciuri, unul din Liga a II-a şi unul din Liga a III-a, ca urmare a deciziei Comisiei de Recurs de întrerupere a stării de neprogramare a SC FC Sportul Studenţesc SA, informează site-ul oficial al FRF.

Astfel, partida Sportul Studenţesc – Rapid CFR Suceava, din etapa a XXIX-a a seriei întâi a Ligii a II-a, se va disputa sâmbătă, de la ora 11.00, pe Stadionul Giuleşti – Valentin Stănescu.

Întâlnirea Sportul II Studenţesc – Victoria Chirnogi, din etapa a XXVI-a a seriei secunde din Liga a III-a, a fost reprogramată pentru vineri, de la ora 18.00, pe terenul Romprim.

Articol scris de Traian Terzian

kikirikimiki
    Member

“*Ionuţ Şerban, considerat de oficialii din Ştefan cel Mare o prioritate, are şanse minime să mai ajungă la Dinamo.

Ionuţ Negoiţă a demarat încă de săptămâna trecută un amplu plan de reorganizare al clubului la toate “etajele”. Deocamdată revoluţia funcţionează mult mai bine în birouri, acolo unde au fost angajaţi oameni noi în posturi cheie, campania de achiziţii având de suferit.

Concret, după ce i-au pierdut pe Rotariu şi Neacşa, cei doi alegând să semneze cu Vaslui, gruparea alb-roşie se vede în imposibilitatea de a efectua un nou transfer. Tot formaţia lui Porumboiu este cauza şi de această dată, moldovenii oferindu-i lui Ionuţ Şerban, fotbalist de doar 17 ani, dar care este considerat unul dintre cei mai buni jucători tineri din ţară, un contract superior.

Ionuţ Şerban nu a fost declarat încă liber de comisii, el fiind, în continuare, legitimat la Sportul, dar situaţia sa va deveni clară în cel mai scurt timp. Astfel, Negoiţă îl convinsese săptămâna trecută să vină la Dinamo, însă pe fir a intrat şi Vaslui, care a “supralicitat” serios la contractul puştiului.

450.000 de euro este cota lui Şerban conform site-ului de specialitate transfermarkt.de, una imensă având în vedere vârsta sa fragedă. Acesta poate juca atât fundaş dreapta, cât şi mijlocaş de bandă, având o viteză excelentă.”

http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/complexul-vaslui-exclusiv-dupa-rotariu-si-neacsa-porumboiu-transfera-jucatorul-minune-in-care-negoita-isi-punea-toate-sperantele-10929006

cameliu
    Member

Comunicat oficial frf:

Acasă
    REPROGRAMĂRI ANULATE
    Publicat pe 6 Iun 2013 la 15:39 in Comunicate FRF, Stiri Marime font: Mareste textMicsoreaza text

Urmare a acțiunii introdusă la Comisia de Disciplină a FRF de ACS Rapid CFR Suceava, prin care se contestă reprogramarea SC FC Sportul Studențesc SA, reprogramările decise ieri, 05.06.2013, de Direcția Competiții a FRF nu mai sunt valabile, comisiile FRF urmând să se pronunțe în această cauză. Cauza se află pe rolul Comisiei de Disciplină și are termen 7 iunie 2013, ora 13.00.

Măsura vizează:

– Meciul SC FC Sportul București SA – CS Victoria Chirnogi, din etapa a XXVI-a, Liga a 3-a, Seria a 2-a, neprogramat pe data de 30.05.2013 și reprogramat inițial vineri, 07.06.2013, la ora 18.00, pe terenul Romprim din București.

– Jocul neprogramat contând pentru etapa a XXIX-a a Ligii a 2-a, Seria I, din 30.05.2013, dintre SC FC Sportul Studențesc – ACS Rapid CFR Suceava, reprogramat la data de 08.06.2013, ora 11.00, pe stadionul Valentin Stănescu (Giulești) din București.

În atare condiții, evident, niciuna dintre partidele menționate mai sus nu se va mai disputa la datele stipulate în deciziile de reprogramare.

ngm
    Member

Andronache, noul şef al Centrului de Copii şi Juniori şi antrenor la Dinamo II?

Dacă se va realiza „transferul“ lui Virgil Andronache (37 de ani) la Dinamo, acesta va fi numit şi antrenor al echipei secunde

„O să aveţi un cuvânt de spus şi în desemnarea antrenorului de la Dinamo 2”, a fost întrebarea reporterului ProSport pentru Gigi Mulţescu, la câteva minute după ce s-a încheiat conferinţa de presă în urma căreia tehnicianul era numit în funcţie. „Cu siguranţă o să fiu consultat şi o să am un punct de vedere”, a venit răspunsul antrenorului.

La câteva zile după acest dialog, ProSport a aflat că lui Gigi Mulţescu i s-a cerut deja părerea despre omul pe care „câinii” vor să-l învestească în unul dintre cele mai importante posturi ale clubului. Este vorba de şefia Centrului de Copii şi Juniori.

Tehnicianul pe care preşedintele Constantin Anghelache îl doreşte în fruntea pepinierei din „Groapă” este Virgil Andronache (37 de ani), actualmente la Sportul Studenţesc, una dintre formaţiile puternice din Bucureşti şi din ţară la acest nivel.

Aducerea tehnicianului din Regie ar fi cu adevărat o lovitură, pentru că antrenorul ar fi urmat în „Ştefan cel Mare” de cei mai importanţi juniori ai alb-negrilor. În acest moment, la Sportul Studenţesc este degringoladă totală, iar Dinamo vrea să profite şi să aducă mulţi internaţionali de tineret. Se aude chiar că Andronache ar face trecerea la noul loc de muncă împreună cu trei dintre cele mai importante grupe de juniori de la Sportul.

Moldovan a fost dat afară

În acest moment, scaunul şefului de la Centrul de Copii şi Juniori din „Ştefan cel Mare” este gol. Ion Moldovan, cel care a ocupat această funcţie până de curând, a fost anunţat că nu face parte din planurile de viitor ale noii conduceri. Astfel, la începutul acestei săptămâni, „Comisarul” a fost chemat la hotelul RIN, acolo unde este sediul SC Dinamo 1948, pentru a semna actele despărţirii.

Pe lângă postul de şef al Centrului de Copii şi Juniori, Andronache va pregăti şi „satelitul” Dinamo 2. Contractul lui Tibor Selymes a expirat la finalul sezonului, iar conducerea i-a propus acest post tehnicianului de la Sportul. Echipa secundă a „câinilor” a retrogradat în Liga a III-a şi se doreşte o schimbare a strategiei.

Cine este Virgil Andronache?

Conduce echipa juniorilor B de la Sportul (campioană a României în 2011)
    În tur a antrenat prima echipă a celor Sportul Stundenţesc, iar în retur a condus echipa a doua (în acelaşi timp a fost şi la grupa juniorilor B)
    În timpul liber joacă în Liga a IV-a, la GVD, alături de Belodedici, Mozacu, Oprişan, Tom Cristea, Iftodi
    În acest an, a participat cu juniorii B în turneul naţional de play-off de la juniori B,
    Studenţii au fost eliminaţi chiar de Dinamo, de juniorii antrenaţi de Sorin Popescu. (Articol scris de Mihai Andrieş)

Cei mai importanţi jucători ai Sportului de la grupa juniorilor B:
    Vâlceanu (portar) – selecţionat la U17 şi U18
    Baniţă şi Cosmin Mihai (fundaşi) – selecţionaţi la U17
    Paţurcă, Alex Riţă (mijlocaşi) – selecţionaţi la U17
    Mareş (atacant) – U17

/liga2.prosport.ro

cameliu
    Member

gsp:

LIGA B
    SPORTUL
    Un nou scandal poate “îngropa” Sportul » “Dacă Şiman nu-mi dă banii pînă miercuri echipa e retrogradată”

14 Iunie 2013 12:46

Scandalurile se ţin lanţ la Sportul. Daniel Novac n-a scăpat de problemele cu patronul Vasile Şiman şi din acest litigiu Sportul poate fi depunctată şi retrogradată.

Fotbalistul, care fusese declarat liber de contract alături de alţi “studenţi”, susţine că mai are de luat 12.000 de euro de la Sportul, dar Şiman îl contrazice. Patronul “studenţilor” a anunţat chiar că Novac mai are contract cu echipa din Regie.

“Nu e adevărat ce zice Şiman, trebuie să-mi dea banii pînă miercuri, altfel echipa va fi retrogradată”, a declarat jucătorul. În prezent, acesta este liber de contract, el evoluînd ultima oară la Concordia Chiajna.

Octavian Ormenişan, Andrei Lungu, Daniel Lung, Sebastian Ghinga, Ionuţ Şerban şi Valentin Lazăr sînt foşti “studenţi” declaraţi recent liberi de contract.

ngm
    Member

AFLAM ALTA TIMPENIE…

Sandu critică decizia lui Deaconu de reprogramare a Sportului: ”A interpretat după bunul plac ROAF-ul”

Telenovela Sportul Studenţesc – Rapid CFR Suceava a fost discutată şi în cadrul şedinţei de ieri a Comitetului Executiv al FRF. Şeful fotbalului românesc, Mircea Sandu, l-a atacat dur pe preşedintele Comisiei Centrale de Arbitri, Alexandru Deaconu, pentru faptul că a favorizat gruparea patronată de Vasile Şiman.

“Alexandru Deaconu a interpretat după bunul plac ROAF-ul, care este foarte clar în ceea ce priveşte plata baremurilor. Cu nu ştiu de la cine putere dânsul a făcut o înţelegere cu Sportul Studenţesc, care avea o datorie de 30.000 de lei la plata baremurilor, ca ei să plătească la nu ştiu ce termen. Nicio altă echipă nu a beneficiat de o astfel de clemenţă. Şi regulamentul nu-i dă lui dreptul să facă o astfel de înţelegere. Normal meciul acela nu trebuia să se mai joace. Astfel a acţionat în favoarea unei echipe, Sportul Studenţesc, şi în defavoarea altora, Rapid CFR Suceava şi Chindia” , a declarat Mircea Sandu, citat de Mediafax.

ngm
    Member

SI UN RASPUNS ELEVAT DE LA FLORIN ALBOIU

Plăieșii suferă tare și îl bagă la înaintare pe Mircea Sandu

Moldo-bucovinenii continuă să se victimizeze în ceea ce privește reprogramarea meciului cu Sportul Studențesc. Ca orice spută care se respectă, cefereul sucevean suferă și urlă de durere că nu au câștigat la masa verde meciul din cadrul etapei a 29-a.

În cadrul conferinței de presă pe care Mircea Sandu a susținut-o vineri, un puradel tot insista cu întrebări special concepute și direcționate împotriva Sportului Studențesc, sperând să obțină de la președintele FRF un răspuns tranșant. Mircea Sandu s-a limitat să spună că: “În mod normal, baremul de arbitraj ar trebui achitat înainte de meci, însă e o problemă de regulamente”.
    Nu știu dacă după conferința de presă purabelul a continuat să insiste pe această temă și a obținut ce a dorit, dar presa suceveană a publicat o declarație a lui Mircea Sandu care sună cam așa:

“Alexandru Deaconu a interpretat după bunul plac ROAF-ul, care este foarte clar în ceea ce priveşte plata baremurilor. Cu nu ştiu de la cine putere dânsul a făcut o înţelegere cu Sportul Studenţesc, care avea o datorie de 30.000 de lei la plata baremurilor, ca ei să plătească la nu ştiu ce termen. Nicio altă echipă nu a beneficiat de o astfel de clemenţă. Şi regulamentul nu-i dă lui dreptul să facă o astfel de înţelegere. Normal meciul acela nu trebuia să se mai joace. Astfel a acţionat în favoarea unei echipe, Sportul Studenţesc, şi în defavoarea altora, Rapid CFR Suceava şi Chindia”

După modul în care a răspuns în timpul conferinței de presă, mă îndoiesc că acestea sunt cuvintele lui Mircea Sandu. La toate întrebările a parat și a evitat răspunsuri tranșante, spunând că nu e de competența președintelui FRF să își dea cu părerea, iar fix pe o speță în care s-au pronunțat deja comisiile jurisdicționale s-ar apuca să abereze.

Pentru a înțelege și sucevenii inventatori. Nu e de competența președintelui FRF să facă interpretări ale regulamentelor, ci poate doar promova modificări ale acestora. După adoptarea modificărilor, doar comisiile jurisdicționale pot lua decizii în baza lor.

Moldova a fost mereu obișnuită să fie mângâiată pe creștet de un Tătuc. Că a fost Fane Babanu’, Stalin, Ceaușeșcu, Iliescu sau altul mai puțin important, plăieșul a așteptat întotdeauna măcar o vorbă bună de la stăpânire.

Într-un moment în care Mircea Sandu a fost trimis în judecată de DNA pentru un presupus abuz în serviciu, nu cred că se apuca a doua zi să comită unul evident, deoarece o astfel de ingerință, precum cea din presupusa sa declarație de mai sus, reprezintă o depășire clară a atribuțiilor funcției pe care o ocupă.

http://sportb.ro/sportul-studentesc-plaiesii-sufera-tare-si-il-baga-la-inaintare-pe-mircea-sandu

Viewing 15 posts - 151 through 165 (of 169 total)
  • The forum ‘Sezon 2012-2013 Season – Liga II’ is closed to new topics and replies.