Thread-ul cu articole interesante

Home Forums Miscelaneous Diverse / Miscelaneous Thread-ul cu articole interesante

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 34 total)
 • Author
  Posts
 • #50464
  Tavi
  Member
  #72905
  dragos
  Member

  vorba lu’ stratan:
  eu beu,
  putin cate putin,
  in capul meu…………..deh, c-asa-i romanul !!!!

  #72906
  ultrasro
  Member

  Aspartamul, Glutamatul, Ciclamatul prajesc creierul incet dar sigur

  951 (aspartam)

  Aspartam este denumirea tehnică (produsul chimic) a celebrelor NutraSweet, Equal, Spoonful, Equal-Measure, etc.
  Aspartamul a fost descoperit accidental în 1965, cand James Schlatter, chimist la compania G.D. Searle, testa un medicament anti-ulcer.
  Codul european pentru aspartam este E 951, şi este “înrudit” cu E 950 (acesulfam K), făcând parte din categoria îndulcitorilor chimici (artificiali).

  Aspartamul este, de departe, cel mai periculos aditiv chimic de pe piaţa alimentară. Un raport al FDA (Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA) relevă faptul că peste 75 % din reacţiile adverse reclamate de aditivii sintetici se datorează aspartamului!

  Multe dintre aceste reacţii sunt foarte serioase, printre acestea fiind prezentă chiar moartea, după cum se relevă într-un raport al DHHS (Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane) al SUA din 1994. Iată doar câteva din cele peste 90 de simptome documentate în raport:

  Spasme musculare, probleme de vedere, atacuri de panică, vorbire îngreunată, tahicardie, palpitaţii, pierderea memoriei, pierderea auzului, ameţeli, dureri de cap, dureri generalizate, depresie, oboseală accentuată, iritabilitate, insomnie, respiraţie îngreunată, etc.

  Cercetători care studiază efectele aspartamului au arătat că acesta declanşează şi agravează următoarele boli cronice:

  Tumori pe creier, scleroză multiplă, epilepsie, boala Parkinson, sindromul Alzheimer, retardare mintală, fibromialgie, diabet, etc.

  Aspartamul este fabricat din trei substanţe chimice: acidul aspartic, fenilalanină şi metanol.

  Aspartatul şi glutamatul sunt neurotransmiţători, adică facilitează transmiterea de informaţii de la un neuron la altul. O cantitate prea mare de aspartat sau glutamat va duce la distrugerea ireversibilă a unor neuroni datorită unui influx excesiv de calciu în aceste celule. Acest “supliment” de calciu pe care neuronul îl primeşte, va determina formarea de radicali liberi în exces care ucid celula. De aceea aspartatul şi glutamatul sunt denumite excito-toxine: stimulează celulele neuronale până le omoară!

  Acidul aspartic este un aminoacid. În forma sa liberă, el duce la creşterea nivelului din sânge al aspartatului şi glutamatului. După consumarea unor produse care conţin aspartam sau glutamat, creşte nivelul din sânge al acestor neurotransmiţători, adevărate excito-toxine.

  Creierul primeste astfel un nivel excesiv de aspartat sau glutamat şi distrugerea neuronilor începe galopant, iar marea majoritate (peste 75 %) a neuronilor din anumite zone din creier sunt morţi înainte de a apare vreun simptom vizibil. Toate aceste afirmaţii sunt bine documentate şi demonstrate de dr. Russell Blaylock în cartea sa.

  Câteva dintre cele mai importante boli cronice agravate sau declanşate de excito-toxine ca aspartamul şi glutamatul sunt: pierderea memoriei, scleroză multiplă, pierderea auzului, demenţă, hipoglicemie, leziuni cerebrale, boala lui Parkinson, Alzheimer, epilepsie, dereglări hormonale.

  Riscul este mult mărit pentru nou-născuţi, copii, femei însărcinate, bătrâni şi bolnavii cu probleme cronice de sănătate. Deşi, în general, FASEB (Federatia societăţilor americane pentru o biologie experimentală) este de acord cu toate hotărârile FDA, în acest caz a declarat că “este mai prudent să se evite folosirea suplimentelor alimentare care conţin acid glutamic de către femeile însărcinate, nou-născuţi şi copii.”

  Acidul aspartic din aspartam are aceleaşi efecte nefaste ca şi acidul glutamic. Dintre principalele efecte, amintim doar câteva: dureri de cap, greaţă, dureri abdominale, oboseală accentuată (prin împiedicarea glucozei de a ajunge la neuroni), insomnie, deficienţe de vedere, atacuri de panică, depresie, astm şi probleme severe de respiraţie.

  Persoanele care au consumat aspartam s-au plâns cel mai adesea de pierderea memoriei. Acesta este efectul cel mai important, după numarul mare de cazuri.

  Un alt component al aspartamului este fenilalanina. Acesta este un aminoacid care se găseste în mod natural în creier. Persoanele care suferă de fenilcetonurie, nu pot metaboliza fenilalanina. Aceasta duce la un nivel periculos de mare al fenilalaninei în creier, deseori mortal. S-a demonstrat că prin consumul de carnbohidrati asociat cu aspartam apare cresterea concentraţiei de fenilalanină din creier, chiar şi la persoane care nu suferă de fenilcetonurie! Aceasta nu este o teorie, toate experimentele făcute până acum demostrează acest lucru cu prisosinţă.

  Odată cu mărirea nivelului de fenilalanină din creier, concentraţia de serotonină va scădea foarte mult, aceasta ducând la depresie şi alte probleme emoţionale grave.

  Chiar şi o singură folosire a aspartamului duce la creşterea cantităţii de fenilalanină din sânge.

  Ultimul component al aspartamului este metanolul, o otravă mortală. Cu toţii cunoaştem cazuri de alcoolici împătimiţi care au consumat metanol, ajungând orbi sau chiar murind. Metanolul este eliberat gradat în intestinul subţire sub acţiunea enzimei chimotripsină.

  Prin încălzirea aspartamului la o temperatură mai mare de 30 de grade Celsius (cazul fabricării de dulciuri dietetice – fără calorii – pe bază de aspartam) metanolul este eliberat şi, deci, prezent ca atare în alimentul respectiv.

  Odată ajuns în corp, metanolul de descompune în acid formic şi formaldehidă, care este o neurotoxină mortală. Cercetările arată că formaldehida este o otravă cumulativă pentru că nu se mai elimină, odată ajunsă în corp.

  Simptomele otrăvirii cu metanol includ migrene, ameţeală, greaţă, dezordini gastrointestinale, slăbire, pierderea echilibrului, friguri, pierderi de memorie, dereglări comportamentale, etc.

  Cele mai bine cunoscute probleme cauzate de otrăvirea cu metanol sunt cele legate de pierderea vederii, micşorarea câmpului vizual, vedere în ceaţă, distrugerea retinei şi orbire. (Probabil că de aici vine numele gumei de mestecat ORBIT… fără zahăr!)

  Formaldehida este o substanţă cancerigenă cunoscută care afecteaza ADN-ul si duce la malformaţii congenitale. Datorită lipsei anumitor enzime, oamenii sunt mult mai neajutoraţi în faţa acestei toxine decât animalele. De aceea, testele cu aspartam făcute pe animale nu reflectă realist pericolele pentru oameni: acestea sunt mult mai mari!

  În actul “inconştient” din 1993, FDA a aprobat aspartamul ca ingredient în produsele alimentare preparate prin încălzire la mai mult de 30 de grade Celsius!!! Este vorba de celebrele – din păcate – dropsuri fără zahăr, cu zero calorii (Orbit, Golia, Cool mint, etc.), si toata gama de produse dietetice de patiserie si cofetarie.

  Şi totuşi, de ce nu auzim despre aceste lucruri? De ce nimeni nu spune nimic? Cauzele sunt:

  1. Lipsa de interes din partea populaţiei. Bolile şi accidentele cauzate de aspartam nu apar în ziare aşa cum este reflectat un accident aviatic în mass-media.

  2. Majoritatea oamenilor nu asociază simptomele lor cu folosirea aspartamului. Pentru că odată ce omul şi-a distrus o parte importantă a neuronilor săi şi a ajuns la o boală cronică, nu poate nici măcar să se gândească să asocieze boala lui cu aspartamul.

  Aspartamul este vândut în peste 80 de ţări din lume! El poate fi găsit în: mic-dejun instant, gume de mestecat fără zahăr (Orbit, Winterfresh, Airwaves, etc.), cereale, dropsuri fără zahăr, băuturi răcoritoare, îngheţată, gelatină, sucuri de fructe, laxative, multivitamine (efervescente sau nu), suplimente alimentare, bauturi carbogazoase, îndulcitori alimentari, cafea instant, iaurt, etc.

  Aspartamul a fost găsit şi în produse care nu menţionau acest lucru pe etichetă. De asemenea, suplimentele alimentare şi tabletele de multivitamine (Centrum, Alka Seltzer, Supradyne, Sandoz, etc.) conţin aspartam.

  Adresa acestui articol este http://aim.active.ws/?a=96

  621 (glutamat)

  Fabricat din melasă (care este obţinuta din zahăr) prin fermentaţie, glutamatul monosodic este sarea de sodiu a acidului glutamic. Mai poate fi întâlnit sub denumirile: glutamat de sodiu, monosodium glutamate, natrium glutaminat, E 621 (conform regulamentelor europene).

  Glutamatul se foloseşte cel mai mult în alimentele fabricate artificial şi în semipreparate gen supe concentrate, sosuri, condimente, mezeluri, îngheţată, budinci, etc. Rolul lui este de a da impresia creierului că acel aliment este foarte gustos (o păcăleală). Dar asta nu este totul…

  Glutamatul este interzis în Australia, însă este tolerat în Statele Unite. Majoritatea persoanelor sunt sensibile la glutamat invocând simptome ca greaţă, dureri de cap, ameţeli, palpitaţii, slăbiciune şi oboseală. Toate acestea sunt cunoscute sub denumirea generică de “simptomul mâncării chinezeşti”.

  Glutamatul se întâlneşte şi în alimente naturale. Cele mai mari concentraţii de glutamat se găsesc în drojdie, ciuperci, roşii, brânzeturi şi extracte vegetale. De aceea, unele semipreparate pot conţine valori periculos de mari de glutamat fără a fi “aditivate” cu E 621. Dacă un produs alimentar are ca ingrediente “proteină vegetală hidrolizată” (care conţine până la 30% glutamat), “proteină din plante hidrolizată”, “arome naturale”, “aromatizanţi”, sau “extract Kombu” atunci glutamatul este prezent în acel aliment în cantităţi suficient de mari pentru a ne atrage atenţia.

  Glutamatul este un drog

  Glutamatul monosodic (E 621) este un drog şi un neurotrans- miţător. El este întâlnit în mod natural în corpul uman şi este responsabil, alături de alţi nerotransmiţători (ca acidul aspartic), de funcţionarea corectă a sistemului nervos. De aceea, pentru o funcţionare corectă a creierului şi a organelor interne, este absolut necesar să existe un nivel echilibrat al concentratiei acestora în corp.

  Toate organele interne din corpul nostru conţin receptori ai glutamatului, adică reacţionează specific la prezenţa glutamatului. Suprastimularea acestor receptori (în creier sau în alte organe) duce la numeroase dezechilibre interne şi la probleme de sănătate care copiaza simptomele altor boli (fibromialgie sau aritmie cardiacă, de exemplu), dar continuă să fie greşit diagnosticate de medici (uneori chiar mai mulţi ani) care prescriu adesea medicamente scumpe şi cu o mulţime de efecte secundare periculoase. Nefericitul “gurmand” va constata că are o viaţă mizeră şi că sănătatea lui dă semne de deteriorare galopante.

  Glutamatul “arde” neuronii

  Folosirea sa pe scară largă în industria alimentară a aprins mari discuţii în rândul medicilor pentru că glutamatul suprastimulează activitatea celulei nervoase (neuronul). Glutamatul nu este nici necesar şi nici lipsit de pericole. Glutamatul păcăleşte creierul şi te face să crezi că mancarea are un gust excelent, iar producătorii folosesc astfel ingrediente de proastă calitate în componenţa produsului care, deşi este mediocru (calitativ), va avea astfel un gust “de vârf”. Pe seama sănătăţii consumatorului se obţin profituri uriaşe folosindu-se ingrediente de proastă calitate cu o valoare nutritivă aproape nulă.

  Intoleranţa la glutamat nu este o reacţie alergică ci răspunsul disperat al organismului uman la suprastimularea cauzată de acest drog. Chiar dacă există unele categorii de persoane care nu suferă de reacţii explozive consumând glutamat, expunerea pe termen lung la acest drog distruge neuronii.

  Multe alimente, ca soia şi roşiile, conţin nivele ridicate de glutamat natural. Forma artificială (glutamatul monosodic) este o substanţă chimică pură care se foloseşte în cantităţi uriaşe în foarte multe restaurante şi magazine “fast-food”. Unele dintre acestea afişează “fără MSG adăugat”, dar ingredientele folosite pentru prepararea diverselor produse pot conţine glutamat.

  Surse ascunse

  Deşi glutamatul monosodic (E 621) este afişat pe produs (aşa cer regulamentele), mulţi producători de alimente sunt conştienţi de faptul că la ora actuală oamenii privesc cu suspiciune un produs care conţine glutamat monosodic (E 621) şi caută să folosească alte căi legale pentru a introduce această substanţă în produsele lor. Cel mai des întâlnit ingredient care conţine glutamat monosodic “la greu” este carrageenan. Conform legilor în vigoare, nu este obligatorie afişarea pe produs a conţinutului de glutamat din carrageenan.

  Iată mai jos o listă cu surse ascunse de glutamat. Elementele listei sunt în ordinea descrescătoare a cantităţii de glutamat conţinute.

  Cele mai bogate surse de glutamat sunt:

  1. drojdie autolizată
  2. caseinat de calciu
  3. gelatină
  4. proteine hidrolizate
  5. caseinat de sodiu
  6. extract de drojdie

  Alte surse de glutamat:

  7. proteine texturate
  8. carrageenan
  9. gumă vegetală
  10. condimente
  11. arome
  12. arome naturale
  13. aromă de carne de pui
  14. aromă de carne de vită
  15. aromă de carne de porc
  16. aromă de fum
  17. bulion
  18. concentrat de roşii
  19. supă de carne
  20. malţ din orz
  21. extract de malţ
  22. aromă de malţ
  23. proteine din lapte
  24. izolat proteic din lapte
  25. concentrat proteic din lapte
  26. proteine din soia
  27. izolat proteic din soia
  28. concentrat proteic din soia
  29. sos de soia
  30. extract de soia

  Deşi lista este lungă, nu poate fi completă pentru că producătorii găsesc întotdeauna noi denumiri în spatele cărora se ascund. Este de asemenea important de menţionat că glutamatul monosodic se poate găsi în vaccinuri (chiar şi cele anti-gripale), perfuzii intravenoase (cu maltodextrină) şi în suplimente cu vitamine. Glutamatul monosodic este folosit în toate suplimentele vitaminice sau minerale încapsulate sub formă gelatinoasă.

  Glutamatul duce la pierderi de memorie

  Câteva dintre simptomele comune întâlnite atât la aspartam cât şi la glutamat:

  Cardiace:

  1. Aritmie
  2. Fibrilaţie arterială
  3. Tahicardie (palpitaţii)
  4. Încetinirea inimii
  5. Angină pectorală
  6. Creşterea tensiunii
  7. Scăderea tensiunii

  Gastrointestinale:

  1. Diaree
  2. Greaţă / vomă
  3. Crampe stomacale
  4. Colon iritat
  5. Hemoroizi
  6. Sângerări rectale

  Musculare:

  1. Înţepături
  2. Dureri simultane
  3. Slăbire

  Respiratorii:

  1. Astm
  2. Respiraţie insuficientă
  3. Dureri în piept
  4. Iritarea nasului

  Uro-genitale:

  1. Dureri de prostată
  2. Dureri vaginale
  3. Urinare frecventă
  4. Urinare nocturnă Neurologice:

  1. Depresie
  2. Modificări de comportament
  3. Reacţii de furie
  4. Migrene
  5. Ameţeală
  6. Dezechilibru
  7. Dezorientare
  8. Confuzie mentală
  9. Anxietate
  10. Atacuri de panică
  11. Hiperactivitate
  12. Probleme de comportament
  13. Atenţie deficitară
  14. Letargie
  15. Somnolenţă
  16. Insomnie
  17. Paralizie
  18. Sciatică
  19. Vorbire inconsistentă
  20. Frisoane
  21. Pirderi de memorie

  Vizuale:

  1. Vedere înceţoşată
  2. Focalizare greoaie
  3. Presiune în jurul ochilor

  Piele:

  1. Crăpături
  2. Mâncărimi
  3. Leziuni bucale
  4. Paralizie parţială
  5. Uscarea gurii
  6. Înţepenirea feţei
  7. Înţepenirea limbii
  8. Cearcăne sub ochi

  Atenţie: consumul de glutamat asociat cu aspartam amplifică de câteva ori problemele de mai sus, la fel ca atunci când se consumă băuturi alcoolice amestecat.

  Dacă aţi experimentat simptome ca fibromialgie, sindromul oboselii cronice, probleme de comportament, hiperactivitate, pierderea temporară a memoriei, migrene atunci este cazul să renunţaţi la glutamat şi aspartam. Medicii adesea sunt induşi în eroare de toate aceste simptome şi prescriu un tratament necorespunzător (dar puternic şi scump) care face mai mult rău decât bine pentru că foarte multe produse farmaceutice conţin glutamat şi aspartam.

  IN CONCLUZIE: de o saptamana am renuntat sa consum sucuri sau dulciuri care contin astfel de compusi, adio light, diet sau 0 calorii :((

  #72907
  ultrasro
  Member

  Pozele din top sunt foarte frumoase, am si eu vreo doua pe acolo ;)

  #72908
  ultrasro
  Member

  Cititi si va cruciti. Mai merita sa stam in tara asta de kkt???

  http://alpinet.org/main/stiri/stiri_ro_t_%5Ba%5D-probleme-cu-vanatorii_id_2916_zone_0.html

  Probleme tot mai grave pentru montaniarzi cu vanatorii,dar si cu noii proprietari de paduri

  Azi, 13 noiembrie am plecat in Zarand pe traseul Radna-Crucea Tiganului pentru a reface marcajul “punct albastru”, actiune pe care o incepusem sambata trecuta cu prietenul meu Doru Turcus. Totul parea sa fie ok, cand, la un moment dat ne-a taiat calea un mistret, alergand disperat la vale. Peste cateva sute de metri, am intalnit trei vanatori, care ne-au rugat sa ne oprim, dupa care, peste 5 minute au zis ca putem trece. A aparut o a patra persoana, care era tocmai organizatorul, si care, sec ne-a spus ca mai trebuie sa stam 2 ore pe loc, pentru ca el are vanatori din Germania si care stau cu carabinele incarcate exact pe poteca turistica. L-am intrebat de ce nu a anuntat undeva la care dansul a spus “noi dam bani grei la stat, VOI trebuia sa va fi anuntat excursia”!!!??? Consternati, am ramas pe loc, gandindu-ne ce s-ar fi intamplat daca ar fi vazut mistretul, care a trecut cam la 20 de metri in fata noastra si ar fi tras spre el…
  Dupa cateva ezitari, am hotarat sa ne intoarcem si…surpriza! Apare un jeep in plina padure, opreste in dreptul nostru si prima intrebare a soferului a fost “Ce cautati aici?”Dupa care, extrem de agresiv, omul ne-a spus ca “acuma nu mai este comunism si aceasta este padurea mea”. I-am spus ca nu am vazut nici un gard, nici o tablita cu “proprietate privata”.”N-aveti voie sa umblati teleleu prin padurea MEA, trebuia sa va fi interesat!!!”Mi-a cerut sa ma legitimez, iar eu l-am rugat sa-mi spuna in ce calitate face asta, la care omul a sarit la bataie “cum iti permiti sa faci asta pe terenul meu?” etcI-am explicat ca sunt de la Comisia de marcaje si ca refacem un marcaj turistic, nu avem nimic cu padurea lui. Auzind de comisie, s-a mai inmuiat putin, ajungand sa spuna chiar ca, uneori marcajul l-a ajutat sa iasa din incurcatura, pana s-a obisnuit cu padurea!!!
  Am scris aceasta la sfarsitul uneia din cele mai triste zile din viata mea, caci pana acum NU am fost dat afara de pe un traseu, scos afara ca un infractor din padurea atat de draga noua
  nici macar pe vremea comunistilor. O spun in calitate de turist, cu atat mai mult de marcator.
  Repet, toate acestea s-au intamplat pe un traseu turistic PUBLIC.
  Pentru toti cei care citesc acest mail, as avea cateva intrebari:
  1. Pot vanatorii sa ne opreasca sau sa ne abata din drum, atunci cand ei vaneaza in preajma unei poteci turistice? Exista totusi prevazuta in vreo lege o asemenea situatie?
  2. Care este situatia traseelor turistice care trec pe terenuri private? Caci se pare ca avem de-a face cu un val de retrocedari in ultimul timp si problemele se vor acutiza.
  3.si pasunile alpine au fost retrocedate?
  Eu cred ca in urmatorii ani vom avea parte de un adevarat asalt asupra traseelor turistice din partea noilor proprietari, in stil pur romanesc, pentru ca vom “deranja linistea vanatului”, cum mi-a fost dat sa aud azi… Mi-a fost teama ca retrocedarea padurilor va duce la disparitia acestora, dar se pare ca vanatoarea este mult mai profitabila, mai ales cu vanatori cu buzunare doldora de euroi, din state putred de bogate, unde nu mai au voie sa-si satisfaca acest viciu criminal.
  Daca am intalnit in Zarand, un masiv mai putin salbatic o astfel de situatie, ce se va intampla in masivele unde traiesc animale si mai cautate de vanatori(ursi, rasi, capre negre)?

  #72909
  ashone
  Member

  @ultrasro wrote:

  Cititi si va cruciti. Mai merita sa stam in tara asta de kkt???

  http://alpinet.org/main/stiri/stiri_ro_t_%5Ba%5D-probleme-cu-vanatorii_id_2916_zone_0.html

  Probleme tot mai grave pentru montaniarzi cu vanatorii,dar si cu noii proprietari de paduri

  Azi, 13 noiembrie am plecat in Zarand pe traseul Radna-Crucea Tiganului pentru a reface marcajul “punct albastru”, actiune pe care o incepusem sambata trecuta cu prietenul meu Doru Turcus. Totul parea sa fie ok, cand, la un moment dat ne-a taiat calea un mistret, alergand disperat la vale. Peste cateva sute de metri, am intalnit trei vanatori, care ne-au rugat sa ne oprim, dupa care, peste 5 minute au zis ca putem trece. A aparut o a patra persoana, care era tocmai organizatorul, si care, sec ne-a spus ca mai trebuie sa stam 2 ore pe loc, pentru ca el are vanatori din Germania si care stau cu carabinele incarcate exact pe poteca turistica. L-am intrebat de ce nu a anuntat undeva la care dansul a spus “noi dam bani grei la stat, VOI trebuia sa va fi anuntat excursia”!!!??? Consternati, am ramas pe loc, gandindu-ne ce s-ar fi intamplat daca ar fi vazut mistretul, care a trecut cam la 20 de metri in fata noastra si ar fi tras spre el…
  Dupa cateva ezitari, am hotarat sa ne intoarcem si…surpriza! Apare un jeep in plina padure, opreste in dreptul nostru si prima intrebare a soferului a fost “Ce cautati aici?”Dupa care, extrem de agresiv, omul ne-a spus ca “acuma nu mai este comunism si aceasta este padurea mea”. I-am spus ca nu am vazut nici un gard, nici o tablita cu “proprietate privata”.”N-aveti voie sa umblati teleleu prin padurea MEA, trebuia sa va fi interesat!!!”Mi-a cerut sa ma legitimez, iar eu l-am rugat sa-mi spuna in ce calitate face asta, la care omul a sarit la bataie “cum iti permiti sa faci asta pe terenul meu?” etcI-am explicat ca sunt de la Comisia de marcaje si ca refacem un marcaj turistic, nu avem nimic cu padurea lui. Auzind de comisie, s-a mai inmuiat putin, ajungand sa spuna chiar ca, uneori marcajul l-a ajutat sa iasa din incurcatura, pana s-a obisnuit cu padurea!!!
  Am scris aceasta la sfarsitul uneia din cele mai triste zile din viata mea, caci pana acum NU am fost dat afara de pe un traseu, scos afara ca un infractor din padurea atat de draga noua
  nici macar pe vremea comunistilor. O spun in calitate de turist, cu atat mai mult de marcator.
  Repet, toate acestea s-au intamplat pe un traseu turistic PUBLIC.
  Pentru toti cei care citesc acest mail, as avea cateva intrebari:
  1. Pot vanatorii sa ne opreasca sau sa ne abata din drum, atunci cand ei vaneaza in preajma unei poteci turistice? Exista totusi prevazuta in vreo lege o asemenea situatie?
  2. Care este situatia traseelor turistice care trec pe terenuri private? Caci se pare ca avem de-a face cu un val de retrocedari in ultimul timp si problemele se vor acutiza.
  3.si pasunile alpine au fost retrocedate?
  Eu cred ca in urmatorii ani vom avea parte de un adevarat asalt asupra traseelor turistice din partea noilor proprietari, in stil pur romanesc, pentru ca vom “deranja linistea vanatului”, cum mi-a fost dat sa aud azi… Mi-a fost teama ca retrocedarea padurilor va duce la disparitia acestora, dar se pare ca vanatoarea este mult mai profitabila, mai ales cu vanatori cu buzunare doldora de euroi, din state putred de bogate, unde nu mai au voie sa-si satisfaca acest viciu criminal.
  Daca am intalnit in Zarand, un masiv mai putin salbatic o astfel de situatie, ce se va intampla in masivele unde traiesc animale si mai cautate de vanatori(ursi, rasi, capre negre)?

  cind taia pesedeu la paduri nu ai zis nimic.iti vind un pont(a): iei 105 si de la rond o tiiiii inainte ajungi pe stadion si cum intri pe poarta ai copaci in fata pe un delusor marchezi tot si sa vedem cine se ia de tine! ce dracu ma si tu ai inceput cu topicuri aiurea? da-o n colo de treaba! la tine e baza pentru un topic curat sportist vinos! hai ca poti!

  #72910
  dragos
  Member

  frate, se pare ca mai toti oamenii cu banii, mai nou, sunt si vanatori, iar acest lucru aduce un deserviciu publicului pasionat de turism……este trist, dar adevarat ceea ce se intampla cu domeniul natural !!!!

  imi amintesc de o placuta pe care scria: PROTEJATI PADUREA, PROTEJATI FAUNA !!!

  #72911
  ashone
  Member

  @dragos wrote:

  frate, se pare ca mai toti oamenii cu banii, mai nou, sunt si vanatori, iar acest lucru aduce un deserviciu publicului pasionat de turism……este trist, dar adevarat ceea ce se intampla cu domeniul natural !!!!

  imi amintesc de o placuta pe care scria: PROTEJATI PADUREA, PROTEJATI FAUNA !!!

  nu l-ai vazut si p-alu romanita? ce ala avea placute prin casa cu “protejati posetele”,”atentie cad ghiuluri”? avea marcaje pe pereti? si tot s-a intimplat…bine ca nu am ramas cu unu mai putin in galerie mai ales ca mie are sa imi faca niste blencuri…doamne-ajuta! hai sa terminam topicu asta,sint pe dinafara cu ecologia…mersi tata!

  #72912
  Blue Eyes
  Member

  Cred ca avem o problema mai mare…
  Ramanem fara paduri si n-o sa mai avem pe unde sa ne plimbam !!!!!!!

  “Salvati padurile Romaniei !

  Viiturile matura totul in calea lor. Casele sunt luate pe sus ca niste cutii de chibrituri. Luncile sunt inundate, jur-impreujur apa nu are sfarsit, parca o noua mare s-a format. O mare de moloz, noroi, lesuri de animale, munca de o viata a oamenilor spulberata, o mare de lacrimi ….
  De ce a trebuit sa se ajunga aici ? Oare de ce oamenii nu au realizat ca distrugerea sistematica a padurilor ce se practica in Romania de 15 ani incoace va avea consecinte catastrofale ?
  Merg la munte si ma bucur de natura noastra magnifica, un dar de nepretuit, o comoara vie. Dar de pe creasta Pietrei Craiului vad imaginile apocaliptice ale cioturilor ce au ramas in urma defrisarilor. Rana muntelui e adanca. Si asta unde, intr-un Parc National, protejat de toate legile romanesti si europene ! Si din pacate nu este o exceptie, ci mai degraba o regula. In setea lor nestavilita dupa bani, monstri post-revolutionari care se cred mai presus de lege, vor sa macelareasca avutia noastra nepretuita: padurile. Ce le pasa lor de o tara intreaga care sufera ? Buzunarele lor sa fie doldora cu acele avutii trecatoare. Oare de ce nu inteleg ca banii vin si pleaca ? Dar padurile raman, ele ne dau viata si bucuria de a trai.
  Dar uniti, nu vom mai permite ca padurea sa ne fie amenintata de niste bestii cu chip de om. Cand mergeti la munte, nu fotografiati numai ce e frumos. Luati cu voi si durerea muntelui, fotografiati si cioturile ramase in urma defrisarilor si aratati imaginile lumii.
  Poate acum, in ceasul al doisprezecelea, vom intelege ce inseamna padurea. Poate dupa ce am vazut cu totii efectele catastrofalelor indundatii, ne vom da seama ca fiecare copac conteaza. Si poate ca fiecare din noi va planta cate un copac pe care sa-l ingrijeasca ca pe ochii din cap. Ca sa avem ce lasa copiilor nostri.

  Sa ascultam deci ruga padurii:
  “Omule, eu sunt caldura caminului tau ?n noptile reci ale iernii,
  sunt umbra ocrotitoare ?n arsita verii. Sunt acoperisul casei si
  sc?ndura mesei tale, tot eu sunt si lacasul somnului tau si lemnul
  viorilor tale. Sunt coada sapei si usa colibei, sunt lemnul leaganului
  si al raclei tale. Sunt p?inea bunatatii si floarea frumusetii.
  Asculta ruga mea: Nu ma distruge!”


  http://www.incogniterra.org/pages/tiles/word/word_forests.jsp

  Impreuna putem salva padurile !!!!!!!
  Protejati flora, fauna (carasul,rasul, jderul, ursul brun,potârnichile, pitpalacii)….etc. :(

  #72913
  Blue Eyes
  Member

  Sport
  The favourite sport of the Romanian football players is drunk driving while listening to hard-core manele. This extracurricular activity recently led to the qualification of Romania’s national team directly to the final of the 2006 World Cup, which, as a tribute to the razboinicul luminii, Gigi Becali (the Warrior of the light, also called Mihai Viteazul), will be held in the tycoon’s home basement in Pipera.

  The qualification session was quite an adventure, with Mutu the Inhaler playing in his spare time at two football clubs (Chelsea and Juventus). Despite his late training session (which he conducted at his third club, the F.C.M. Exotic Dance Club of Ciorogîrla) on the night before the qualification match, Mutu managed to overcome his tiredness before the very important match by using his magical white fairy dust. And, because fairy dust makes you fly over puffy velvet clouds with hordes of pink seagulls, Mutu had no problem flying through the opposing defence right into the stands.

  With the force of Mutu by their side, Romania’s squad had no problem to win the match, although the opposing team, a mixture of world top class players, claimed that the referee (internationally known Grigory Blatovsky) was against them. This match set a new record, with 22 penalties awarded to the Romanians and 15 goals cancelled for the opposing team. It ended 1-0 for Romania, with a goal scored in the 9th minute of stoppage time by an intoxicated romanian fan.

  Might be interesting to know that, because the match was played on Romanian soil, the foreign goal-keeper was blindfolded while having to stay in one foot with his hands tied behind his back. We will be back with more details from the final, scheduled to be played when the Romanian players return from their bonus trip to Mars.

  vezi… http://uncyclopedia.org/wiki/Main_Page

  #72914
  07Ex
  Keymaster

  Chestia de mai sus chiar n-o inteleg. Is that meant to be funny, b/c if it is I don’t find it funny at all. 🙄

  #72915
  Radu Dobrin
  Member

  hehe….cam off-topic, dar daca e sa o luam asa, se pare ca sint altii si mai breji :)

  faceti un search pe google dupa “french military victories” si apasati pe “I’m feeling lucky” :)

  #72916
  07Ex
  Keymaster

  @Radu Dobrin wrote:

  faceti un search pe google dupa “french military victories” si apasati pe “I’m feeling lucky” :)

  Am facut. Funny, there are none!!! 😆

  #72917
  Blue Eyes
  Member

  jos cenzura !!!!

  #72918
  Ultras
  Member

  Ultima noapte după viol, prima noapte de pază la MEC

  Angajaţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC) au început turele de noapte după violul tinerei de 24 de ani de către un agent de pază, chiar în toaleta ministerului.
  Ovidiu Alboiu, expert în cadrul Direcţiei Administrativ, a fost primul funcţionar care a făcut patrule prin instituţie, în noaptea de miercuri spre joi. “Eu m-am oferit să sparg gheaţa. Acesta este, de altfel, şi principiul meu în viaţă. Am făcut armata în timpul Revoluţiei şi nu mi s-a părut foarte greu. La Câmpulung Muscel, la Comandamentul Trupelor Chimice, patrulam şi făceam de gardă non-stop. Ca să nu mă ia somnul, am stat tot într-o patrulare, pe la cabinetul ministrului, pe holul de la intrare… Am citit şi presa de a doua zi, ca să fiu la curent cu ce se întâmplă”, spune Ovidiu Alboiu. Serviciul de pază a început la 10 seara. Acasă a reuşit să plece pe la 10.30 dimineaţa. “Am ieşit şi pe afară – continuă expertul ministerial. Am văzut că se formase polei şi am avut grijă să le spun agenţilor de pază să-i anunţe pe cei care vor veni la serviciu să nu cumva să-şi spargă capul. Am urmat sfaturile Poliţiei, am închis toate intrările, iar pe cea din spate am pus lacăt. Ce s-a întâmplat e extrem de neplăcut. La fel de bine ne putem trezi şi cu un Bin Laden în minister…”. Dacă cel care a spart gheaţa la ture de noapte e entuziasmat, majoritatea funcţionarilor din minister contestau, ieri, decizia ministrului Hărdău. “E o aberaţie. După o zi în care lucrăm cu documente oficiale, numai de pază nu ne arde. Există buget pentru pază, aşa că să fie cheltuit în acest sens”, ne-a declarat un angajat al ministerului.

  Cel mai tare mishto al mileniului asta… 😈

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 34 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.