Home › Forums › Archive › Foste glorii / Past Players › Tibor Selymes 14.05.1970
- This topic has 44 replies, 11 voices, and was last updated 9 years ago by
dragos.
-
AuthorPosts
-
August 13, 2009 at 3:58 pm #50718
07Ex
KeymasterName: Tibor Selymes
DOB: 14.05.1970
Place of birth: Bălan (Harghita)
Position: Left backCareer:
First match in Liga 1: 06.03.88 • FCM Braşov – CSM Suceava 3-0
Last match in Liga 1: 09.06.93 • Dinamo Bucureşti – CSM Reşiţa 6-0 (1g)1987-1988 FC Braşov 8A 12 1
1988-1989 FC Braşov 10A 21 1
1989-1990 FC Braşov 7A 31 1
1990-1991 Dinamo Bucureşti 3A 26 2
1991-1992 Dinamo Bucureşti 1A 27 0
1992-1993 Dinamo Bucureşti 2A 30 4
1993-1994 Cercle Brugge 12A 24 1
1994-1995 Cercle Brugge 15A 28 0
1995-1996 Cercle Brugge 8A 31 3
1996-1997 Anderlecht Brussels 4A 30 1
1997-1998 Anderlecht Brussels 4A 23 1
1998-1999 Anderlecht Brussels 3A 11 1
1999-2000 Anderlecht Brussels 1A 1 0
1999-2000 Standard Liége 5A 20 1
2000-2001 Standard Liége 3A 16 0
2001-2002 Haladás VFC 11A 8 0
2002-2003 Debreceni VSC 4A 24 3
2003-2004 Debreceni VSC 3A 13 1
2004-2005 AEL Limassol 10A 8 1Matches
Liga 1 158 matches – 10 goals
Belgium Championship 184 matches – 8 goals
NB1 45 matches – 4 goalsEuropean Cups (19 matches – 0 goals)
1990-1991 Champion’s Cup 3 matches 0 goals
1991-1992 UEFA Cup 1 match 0 goals
1992-1993 Champion’s Cup 4 matches 0 goals
1996-1997 UEFA Cup 7 matches 0 goals
1997-1998 UEFA Cup 4 matches 0 goalsNational team – 46 matches – 0 goals (first match: 26.08.1992: Romania-Mexico 2-0)
1992 Mexico, Belgium
1993 Ecuador, Peru, Mexico, Cyprus, Faroe Islands, Belgium, Wales
1994 Bolivia, Sweden, Colombia, USA, Argentina, Sweden, Azerbaijan, France, England, Israel
1995 Poland, Azerbaijan, Israel, Poland, France, Slovakia
1996 Yugoslavia, Georgia, Moldova, France, Bulgaria, Spain, Israel, Lithuania, Iceland, Eire, Macedonia
1997 Liechtenstein, Lithuania, Eire, Macedonia, Liechtenstein, Eire, Spain
1998 Israel, Belgium
1999 IsraelAugust 14, 2009 at 10:16 pm #83482Zibling
MemberComplet irelevante informatiile despre Selymes-jucatorul. Noi vrem sa stim cum s-a comportat pana acum Selymes-antrenorul.
August 15, 2009 at 6:41 am #83483ashone
Memberpai pe cine a antrenat pina acu?
August 16, 2009 at 5:40 pm #83485dragos
Member@ashone wrote:
pai pe cine a antrenat pina acu?
o echipa din ungaria….inca una de pe la noi (parca, fc bihor)
oricum, SUCCES in regie !!!August 20, 2009 at 3:44 pm #8348407Ex
KeymasterOctober 13, 2009 at 7:28 am #83486sircos
Memberhttp://www.gsp.ro/fotbal/liga-2/nu-poate-sta-pe-banca-159038.html
chiar m-am mirat cand am vazut aceasta poza de ce selymes este in spatele gardului la meciul cu dinamo2 din 10 octombrie
October 15, 2009 at 9:51 am #83487dragos
Memberhai, ca-i tare faza
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
dar banii, oare i-a primit sau ii va lua retroactiv, cand va avea contractul in regula ???)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
November 16, 2009 at 6:00 pm #83488razvanR
MemberIn seara asta, la 22.30, Tibor Selymes este live la EuropaFM cu Ovidiu Ioanitoaia.
November 21, 2009 at 2:12 pm #83489dragos
MemberLuni de la ora 22.30 la Recursul etapei, Ioanitoaia ii va avea ca invitati pe: Tibi S., Balint.
November 26, 2009 at 12:32 pm #83490cameliu
MemberSelymes: “Nu putem compara generaţia noastră cu cea a lui Mutu şi Chivu”
A bifat 46 de selecţii pentru “naţională”. A fost prezent la 5 turnee finale în cariera de jucător. Actualmente face parte din categoria antrenorilor tineri din România şi pregăteşte revenirea Sportului Studenţesc în prima ligă.
– Sportul Studenţesc este un club recunoscut pentru promovarea jucătorilor foarte tineri. Mai are Sportul juniori cu potenţial bun la ora actuală?
– Avem un centru de copii şi juniori foarte bun. Păcat că momentan nu ne putem baza pe ei.
– Eşti mai mult preocupat de prezent…
– Da. Este normal. Vreau să promovez în prima ligă şi să nu ne facem de rîs acolo. Pentru asta eu cred că am nevoie de jucători care să îmi confirme acum.
“E greu să ţii pasul cu Dan Petrescu”
– Faci parte dintr-o categorie de antrenori tineri: Dan Petrescu, Răzvan Lucescu…
– Da, aşa este şi se pare că este foarte greu să te menţii la nivelul lor (rîde). Avansează foarte repede. Uitaţi-vă la Dan Petrescu, a preluat o echipă de mijlocul clasamentului, fără prea mulţi bani, fără suporteri şi mai are puţin şi ajunge în primăvara Champions League. Îl ajută foarte mult faptul că patronul îi creează liniştea de care are nevoie pentru a obţine rezultate.
– Ai evoluat ca jucător în România, Belgia, Ungaria şi Cipru. Putem compara condiţiile de la noi cu cele din străinătate?
– Să ştiţi că nu avem condiţii proaste în România. Se poate face performanţă fără probleme. Sîntem cam pe aceeaşi treaptă cu Ungaria. În schimb, mai trebuie să aşteptăm să îi ajungem pe belgieni.
“Aş vrea să antrenez Dinamo”
– Care sînt ambiţiile tale ca antrenor?
– În momentul de faţă sînt la Sportul şi v-am spus care este obiectivul meu acum. Totodată, nu ascund faptul că sînt dinamovist şi mi-aş dori ca într-o bună zi să antrenez acolo.
– Cristi Borcea spunea că pentru a deveni dinamovist trebuie să fii injectat cu acest “microb”. La tine cum s-a întîmplat?
– Unchiul meu, Miklos Selymes, a evoluat pentru Dinamo. Cred că de aici mi s-a tras. Ţin minte că, junior fiind, am avut ocazia să joc pentru Steaua, însă am refuzat. Nu simţeam că locul meu este acolo.
– Ai fost tentat să joci pentru “naţionala” Ungariei?
– Nu m-am gîndit nici un moment la aşa ceva. Aş fi pierdut foarte multe pe plan profesional. Am avut nişte rezultate senzaţionale cu reprezentativa României din ’94, pe cînd dacă jucam pentru Ungaria, nu obţineam nimic.
-Totuşi, la nivel de juniori si de tineret, maghiarii se descurcă mai bine decît noi, tocmai au obţinut locul trei la Campionatul Mondial de U-20.
– Ei mereu au fost mai buni la juniori, dar la echipele mari nu prea au avut rezultate. Chiar i-am bătut de curînd la ei acasă.
– Ce părere ai despre actuala echipă naţională? O putem compara cu generaţia ta?
– Nu!! Nu se poate compara cu cea din ’94 sau din ’98. Nu este o răutate, dar că să putem compara generaţiile, trebuie să ai rezultate cam de acelaşi nivel. Ei s-au calificat doar la un turneu final, noi la cinci. Sper ca pe viitor să ne depăşească, dar nu prea mai au timp. Poate următoarea generaţie.
– Este nevoie de încă un proiect “Luceafărul” ?
– Categoric! Practic, la Luceafărul s-a creat echipa anilor ’90. Gică Hagi a început cu proiect asemănător la academia lui şi sunt convins că din jucătorii pe care îi creşte se va forma şi nucleu “naţionalei” de peste cîţiva ani.
– În momentul de faţă, postul de fundaş stînga este “arestat” de către Raţ. Nu are România încă un jucător care să îl concureze?
– Raţ a demonstrat de-a lungul carierei că este un jucător bun. Este chiar unul dintre liderii generaţiei de acum, dar să nu îl uităm pe Neşu, joacă în Olanda şi a dat dovadă că este un jucător pe care “naţionala” se poate baza.
“Boloni a fost idolul meu”
– Orice fotbalist a avut un idol în copilărie…
– (zîmbeşte) Loţi Boloni. În zona în care am crescut era o modă să fii “Boloni”.
interviu de Cristi Voinea
December 8, 2009 at 6:56 am #83491ovidiu
MemberDe pe http://www.liga2.ro:
SPORTUL STUDENŢESC 08:00 INTERVIU / ANTRENORUL PROMITE CĂ ÎN URMĂTORII TREI ANI VA RĂMÂNE LA CÂRMA “GĂŞTII NEBUNE”
Selymes nu va pleca din Regie înainte de încheiarea contractului
Tibor Selymes, antrenorul momentului în liga secundă, a comentat pentru http://www.liga2.ro evoluţia echipei sale, Sportul Studenţesc, din turul campionatului, şansele acesteia de a reveni în Liga I, precum şi alte aspecte de interes din fotbalul românesc. Selymes este hotărât să rămână în Regie până la finalul contractului încheiat cu Vasile Siman şi să conducă “Gaşca Nebună” pe drumul spre marea performanţăLa finalul turului Sportul a terminat pe locul 2. Şanse mari de promovare?
Da, normal. Am ajuns la trei puncte de lider, şanse sunt. Acum a rămas să facem o pregătire bună, să ne concentrăm, să nu apară, Doamne-fereşte, accidentări. Eu cred că echipa merge, dacă ne pregătim cu trebuie nu vom avea probleme în retur.Aţi început sezonul cu trei rezultate mai puţin reuşite, două înfrângeri şi un egal…
Într-adevăr, am plecat cu -8 puncte, un început cum nu se putea mai prost pentru noi, dar treptat am revenit şi am ajuns pe poziţia secundă.Pe parcursul turului, ce anume v-a mulţumit mai mult în jocul echipei?
Copiii au avut încredere în noi, au făcut ceea ce le-am cerut, ne-au fost parteneri în tot ce am întreprins. Când i-am băgat în cantonament, au stat trei săptămâni fără să “vorbească”, când trebuiau să muncească, au muncit. Câţiva dintre ei au mai “mârâit”, dar au fost parteneri şi au vrut să facă performanţă. Că am reuşit sau că nu am reuşit din primele săptămâni, era logic să nu reuşesc. Pentru că ceea ce am cerut eu a fost diferit faţă de ce au cerut alţii de la ei. La mine trebuie să faci două faze, să alergi, să munceşti şi pentru a-ţi îndeplini sarcinile de joc în meci trebuie să faci acelaşi lucru şi la antrenamente.Care a fost cel mai dificil adversar din tur?
Dificil? Au fost mai multe meciuri grele, dar în primul rând pentru mine cel mai dificil adversar suntem noi. Dacă suntem bine pregătiţi, la echipa pe care o avem, nu cred că ne mai poate pune probleme nicio echipă din serie.Aţi stabilit programul pentru perioada de iarnă?
Da, avem deja două cantonamente aprobate de domnul preşedinte, unul în ţară şi unul în Turcia. Sunt mulţumit.“NIMENI NU ESTE TITULAR”
În această perioadă toată lumea o să vorbească despre cine vine şi cine pleacă. La Sportul care este situaţia?
De plecat, sper să nu plece nimeni, dintre cei de care am nevoie şi de venit, dacă vin doi-trei jucători sunt mulţumit. Nu vorbesc de posturi. Vreau jucători care să ne ajute. Nu vor veni neapărat să fie titulari. Să fie în lot, să ne ajute. Aşa poate să vină oricine, dar până nu intră în atmosfera echipei, dacă nu se integrează, nu va fi titular. La noi nimeni nu e titular. Vrem un lot puternic. Cine îmi confirmă că e bun, e bun. Dacă nu, stă pe tuşă.Evoluţia din ultima perioadă a trezit interesul multor cluburi din prima ligă pentru jucătorii Sportului…
Eu v-am mai spus că avem un lot bun. Avem cinci-şase jucători, poate chiar mai mulţi, care pot juca la ora actuală la orice echipă din ţară.Cum vedeţi Liga I? Sportul Studenţesc poate face faţă competiţiei dacă îşi va atinge obiectivul şi va promova?
Avem un lot tânăr, cu jucători valoroşi. Dacă în iarnă reuşim câteva transferuri bune şi mai prindem încă o pregătire corespunzătoare în vară, cred că putem pune lucrurile la punct şi să ne ridicăm la rigorile din prima ligă.Să înţelegem că aveţi planuri pe termen lung în Regie…
Din acest motiv m-am înţeles cu Vasile Şiman şi am semnat un contract pe trei ani.Nu v-ar tenta o eventuală ofertă de la un club cu pretenţii mai mari? Dinamo, de exemplu…
Mai am de muncit până să mă gândesc la aşa ceva. Toată lumea vrea să ajungă la un club cu posibilităţi mai mari, dar eu sunt omul care dacă a vorbit cu cine ceva şi el are încredere în mine şi eu în el, eu stau. Chiar dacă vine o echipă cu o ofertă mai tentantă, pentru mine nu totul se rezumă la bani. Deocamdată sunt foarte bine aici, am un colectiv bun, am un preşedinte care mă lasă să lucrez, deocamdată nu am niciun motiv să plecSPORTUL ARE JUCĂTORI DE NAŢIONALĂ
Unirea Urziceni se află la un pas de cea mai mare performanţă a fotbalului românesc din ultimii 20 de ani…
Da, îi ţin pumnii lui Dan şi sper să obţină calificarea pentru că merită. Am văzut cât muncesc băieţii împreună cu el, eu zic că merită, pentru că fotbalul românesc are nevoie de această performanţă. Îi urez succes, să facă măcar un punct la Stuttgart, atât cât trebuie. Meritul este al lor pentru că ceea ce au realizat până în acest moment e ceva deosebit.Cum vedeţi echipa naţională?
Nu pot să vorbesc prea mult de echipa naţională. Deocamdată, în ultimele meciuri, nu ne-a demonstrat mare lucru. Trebuie să îi lăsăm, să îi vedem anul viitor în meciurile de calificare.Varga şi Bălan au plecat sub formă de împrumut de la Sportul spre marea performanţă. Consideraţi că selecţioneriI ar trebui să îşi îndrepte atenţia şi către jucătorii din liga secundă?
Aşa ar fi normal, mai ales pentru tineret. Un exemplu foarte bun este Sportul care a demonstrat din nou că are jucători de valoare. Pentru Naţională, eu cred că dacă vom ajunge în prima ligă va fi mult mai uşor, pentru că toată lumea o să se uite la noi. Să aduci jucători din Liga a doua la lot e destul de greu. Dar din prima ligă o să vedeţi că de aici vor fi câţiva jucători care vor prinde echipa naţională.După primele două etape din retur Sportul poate deveni lider…
Sperăm, dar va fi greu. În primele 6 etape întâlnim numai echipe din partea superioară a clasamentului. Neapărat trebuie să avem un început bun, spre foarte bun. Meciurile sunt foarte dificile, dar am stabilit deja toate coordonatele pregătirii de iarnă. În Turcia vom avea meciuri amicale numai cu echipe de primă ligă, astfel încât să avem un start bun de retur. În campionat, obiectivul nostru este să câştigăm fiecare meci.articol scris de Florin ALBOIU
December 9, 2009 at 1:51 pm #83492cristiansportul
MemberMister a venit cu o mentalitate noua, gen Dan Petrescu ceea ce avea nevoie Sportu si cred ca daca jucatori ar fi facut pregatirea de vara sub coducerea lui acum eram in fruntea clasamentului la distanta de urmăritoare. Trebuie sa luptam in retur va fi de 2 ori mai greu un atu este ca jucam cu echipele mai importante acasa (Farul , Petrolul, Tulcea).
Tot ce pot sa zic hai promovare.
December 10, 2009 at 6:19 pm #83493dragos
Memberimi place felul cum gandeste Tibi fotbalul.
este un profesionist, un ambitios si un OM cu capul pe umeri.
nu pot sa uit, la Buzau spre final, deja era 2-0 pentru noi, iar Tibi ii certa pe jucatori (cand greseau).
BRAVOS TIBI !! :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause:
JOS PALARIA !!!
SANATATE si SUCCESE !!!February 10, 2010 at 3:31 pm #83494dragos
MemberFebruary 10, 2010 at 10:09 pm #8349507Ex
KeymasterCine e Sportistul din Mangalia care a sunat? N-am stiut ca avem suporteri si acolo. Oare e si pe forum?
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.