Transmisii meciuri online

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 40 total)
  • Author
    Radu Dobrin
    Member

ah..ok…

pentru telesport iti trebuie un alt receiver. du-te pe, Calea Mosilor, Nr.308, Bl. 48bis, Parter, Sector 2, Tel: 021-210527.

acolo poti sa iti cumperi un receiver si o cartela.

daca stai in romania, e absurd sa cauti solutii pe net. parerea mea…

Radu Dobrin
    Member

un mic “how to” pentru transmisii “unu la unu” pe net..

ce va trebuie:

cel care transmite:

– win XP sau mai sus
    – skype de la versiunea 2.0 in sus
    – conexíune de la 256kps “upload” in sus
    – tv-tunner

cel care primeste:

– win XP sau mai sus
    – skype de la versiunea 2.0 in sus
    – conexíune de la 256kps “download” in sus

– bunavointa :)

cel care transmite trebuie sa configureze in skype..options…video…webcam, tv tunnerul pe care il aveti

OBS! in functie de ce placa tunner are cel care transmite (“hauppauge” functioneaza fara probleme), s-ar putea sa aveti nevoie de un soft pentru a “clona” driverul ….asta o luati gratis de la, de ex., http://www.splitcamera.com/download.html . in cazul asta, trebuie sa selectati in skype..options…video…webcam…, “SplitCam Capture”

sunati-va unul pe altul….cam asta e tot

stefan
    Member

Mulmesc pentru diferitele sugestii. Cred ca proiectul cel mai fezabil ramane instalarea unei parabolice si cu speranta ca ocupand un loc bun in acest campionat, Sportul va fi transmis cu regularitate de posturile mai accesibile – TVR si A1.
    Cate despre sistemul online, nu cred ca este un capat de tara, Steaua l-a reusit, probabil cu sprijin financiar pe care Siman, de exemplu, nu-l va acorda niciodata. Dar nici sistemul Stelei nu-i foarte performant la utilizare excesiva, pentru ca aseara transmisia pe Internet era decalata cu 5 minute fata de meciul real.
    Oricum, la un moment dat ma voi intoarce in tara si nu o sa-mi mai pun astfel de probleme, sper sa va cunosc in persoana pe majoritatea dintre voi.

Radu Dobrin
    Member

steaua transmite doar sunet. pentru imagine nu au “drepturi”

ca sa facem si noi ceva similar, intrebarea e daca vrem sa trimitem la oricine (toata lumea) sau doar la citiva dintre noi pe baza de autentificare. oricum, ce trebuie e un laptop si un server de 10mb “upload”. Nu stiu cit ar putea sa coste asta dar la 5-10 oameni, costul banuiesc ca e nesemnificativ.

Radu Dobrin
    Member

am vesti bune!

cred ca am reusit sa gasesc o solutie pentru a putea vedea cu totii meciurile noastre in conditii decente.

problema pina acum era ca sursa (mea cel putin) de imagine era pe o linie de 256, cablu. Asta inseamna max 2 conexiuni simultane la o calitate omeneasca.

Noutatea este ca am reusit sa fac VLC ( http://www.videolan.org/vlc/ ) sa mearga (un fel de a spune…el mergea saracul, dar nu intelegeam eu cum 😆 ). Local cel putin (nu am avut cu cine sa il testez pina acum). Asta deschide o usa mare: eu pot sa iau de la sursade 256 la calitatea cea mai buna pe care poate sa mi-o ofere, si sa v-o retransmit voua (am 10mb uplink/downlink, full duplex). Alternativ, o putem trimite “in lant” (daca sintem prea multi), dar cu riscul de a se intrerupe undeva, si toti cei “de la coada” sa nu mai vada.

Din ce am testat eu, calitatea este mult superioara (video, audio + sincronizare) la orice am vazut pina acum in materie de web tv, etc, ca sa nu vorbesc de skype, yahoo…etc. Baietii care au facut asta il folosesc cu succes sa streamuiasca dvduri cu sunet 5.1!..(bine…trebuie sa ai si banda pentru asta, dar oricum…)

Tot ce va trebuie voua (sa speram :) ), este windows media player 9. In cel mai rau caz, sa instalati si voi VLC. Din cite am vazut pina acum, are delay mult mai mic decit WMP (cam 3 sec).

Imi trebuie insa ajutorul celor interesati (cel putin 2) sa incercam chestia asta, ideal pina la meciul de simbata.

cameliu
    Member

@Radu Dobrin wrote:

am vesti bune!

cred ca am reusit sa gasesc o solutie pentru a putea vedea cu totii meciurile noastre in conditii decente.

problema pina acum era ca sursa (mea cel putin) de imagine era pe o linie de 256, cablu. Asta inseamna max 2 conexiuni simultane la o calitate omeneasca.

Noutatea este ca am reusit sa fac VLC ( http://www.videolan.org/vlc/ ) sa mearga (un fel de a spune…el mergea saracul, dar nu intelegeam eu cum 😆 ). Local cel putin (nu am avut cu cine sa il testez pina acum). Asta deschide o usa mare: eu pot sa iau de la sursade 256 la calitatea cea mai buna pe care poate sa mi-o ofere, si sa v-o retransmit voua (am 10mb uplink/downlink, full duplex). Alternativ, o putem trimite “in lant” (daca sintem prea multi), dar cu riscul de a se intrerupe undeva, si toti cei “de la coada” sa nu mai vada.

Din ce am testat eu, calitatea este mult superioara (video, audio + sincronizare) la orice am vazut pina acum in materie de web tv, etc, ca sa nu vorbesc de skype, yahoo…etc. Baietii care au facut asta il folosesc cu succes sa streamuiasca dvduri cu sunet 5.1!..(bine…trebuie sa ai si banda pentru asta, dar oricum…)

Tot ce va trebuie voua (sa speram :) ), este windows media player 9. In cel mai rau caz, sa instalati si voi VLC. Din cite am vazut pina acum, are delay mult mai mic decit WMP (cam 3 sec).

Imi trebuie insa ajutorul celor interesati (cel putin 2) sa incercam chestia asta, ideal pina la meciul de simbata.

Putem incerca seara!

07Ex
    Keymaster

Pai eu ma abonez ca sa incercam povestea. Da-mi o zi si o ora cand vrei sa testam afacerea, dar te rog tine minte ca eu sunt pe fusul orar GMT – 5 asa ca daca vrei sa ne intalnim seara, trebuie sa fie dupa 5:30PM EST ca altfel sunt la servici.

Radu Dobrin
    Member

ok..tinem legatura pe yahoo

ce as vrea sa facem e sa gasim parametrii optimi pentru legatura intre mine si voi. intre mine si sursa o pot testa singur.

o sa incerc intii, probabil, cu cameliu care cred ca are legatura cea mai lenta. daca o facem sa mearga asa cum sper eu, incercam cu 2, samd.

07Ex
    Keymaster

Perfect! Eu am conectiune prin cablu asa ca dpdv al vitezei de transfer nu ar trebui sa avem probleme.

Radu Dobrin
    Member

daca e vorba de cablu tv, e cam pacatos…in sensul ca poate avea fluctuatii mari. (a)dsl ar fi o solutie mai buna pentru noi. dar asta o sa vedem.

07Ex
    Keymaster

M-am referit la faptul ca am conexiune DSL, nu modem. Aici ii zice cable vs. modem deci cand am tradus am spus ca am conexiune prin cablu. Nu stiu care este termenul exact pe romaneste, dar conexiunea mea este DSL.

Radu Dobrin
    Member

update la postul asta…

– am incercat legatura intre mine si cameliu prin VLC. merge fara probleme. pot sa transmit fara probleme … fara intreruperi, la o calitate mai mult decit decenta video + audio la cel putin 4 “receptioneri”, as ghicii….pentru mai multi, putem ramifica…adica unul dintre cei carora le transmit, si care are o legatura rapida (florin maican? :) ), sa transmita mai departe la alti 3-4…samd….asta daca o sa fie vreodata nevoie de asa multi ‘receptioneri’

– am incercat legatura intre mine si sursa mea de tunner din ro. acolo se pare sa fie veriga slaba. din pacate, are o linie de cablu tv de 256. necazul cu cablu vs. (a)dsl este ca variaza in bitrate. (a)dsl e relativ constant. solutia e “buffertare(?)” care introduce un delay in transmisie….asta e. va trebui, deocamdata, “sa traim” cu un decalaj de citeva secunde. important e ca merge.

daca, prin bunavointa lui ashu, mai avem o sursa de tunner, sansele noastre la o transmisie de calitate se maresc spectaculos :)

concluzia e ca, in momentul asta, sintem gata … avem posibiltatea sa vedem toate meciurile noastre (mai putin telesport, deocamdata :( ) fara sa depindem de gainariile tvr-ului, ts-ului…etc

btw….cine vrea sa vada CM de hockey incepind cu 6 mai? 😆 😆 😆

Anonymous
    Guest

nu va suparati ca va spun dar nu este mai usor cu un simplu webcam la o calitate destul de buna si sal puna aproape de tv sa se vada perfect dac este vorba doar de meciurile sportului inca o data scuzati

Radu Dobrin
    Member

nu te mai scuza cristi! ne bucuram ca ne-ai gasit :) (si nu pierde meciul cu iasul 😆 )

nu e mai simplu. in mare zis, cel mai bun webcam e totusi “mai prost” decit cel mai prost tv tunner. motivul e ca scapi de o ‘convertire’…”imaginea tv-webcam-broadcast”…fata de “tv tunner in calculator-broadcast”

Anonymous
    Guest

ai dreptate si voi fi pe stadion la meciul cu iasi :P

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 40 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.