Forum Replies Created
-
AuthorPosts
-
07Ex
KeymasterTest
07Ex
KeymasterAm ascultat interviul cu Siman, si zau daca am aflat ceva interesant de la el. Mi-am pierdut o ora din viata de pomana. Rar mi-a fost dat sa vad asa o persoana plictisitoare. N-are nici o opinie, nu spune absolut nimic interesant … parca ii este frica sa spuna ceva ca sa nu se compromita in niciun fel. Nici macar sa spuna ce sport practica? Hai sa fim seriosi. Ce daca zice ca-i place sa joace tenis?
07Ex
KeymasterAm inteles ca nu avem dreptul sa promovam, ca avem nu stiu cate datorii la fostii jucatori. Este adevarat? De fapt am citit un articol in care se spunea ca noi de fapt nu avem nici dreptul sa jucam in liga a IV-a din cauza datoriilor astora. Care este adevarul?
07Ex
KeymasterAm si eu o intrebare referitoare la echipa din liga a 4-a. Aceasta echipa, Sportul Studentesc II este oficial echipa noastra (sau ma rog, a lui Siman) sau Viitorul Domnesti este de fapt echipa Sportului? Motivul pentru care intreb este faptul ca as vrea sa actualizez site-ul cu rezultatele de anul trecut si de anul acesta, dar nu stiu care rezultate sa pun pe site cele ale Sportului Studentesc II sau ale Viitorului Domnesti.
07Ex
KeymasterARHIVA FOTO Regia în urmă cu două sezoane! Sportul Studențesc – Steaua 0-0
de Florin Alboiu
Sportul Studențesc, după mai multe neprezentări, mai are un pic și va fi exclusă și din Liga 4. Nimic surprinzător, atâta timp cât situația s-a complicat total, până la simplificare, iar decizia conducerii pare să fie aceea de a intra în conservare, cel puțin un sezon. Despre ce se întâmplă cu cel mai vechi club de fotbal din România (mulți idioți încă pun botul la vrăjeala din Gruia cu 1907) s-a scris și s-a vorbit mult, însă, în general, irațional.
Din capul locului trebuie spus, încă o dată, că fotbal fără bani nu se poate. Fie îi aduci d-acasă, fie îi produci. De aceea, pentru orice club important este să își dimensioneze cheltuielile în funcție de resursele disponibile și nu în funcție de niște calcule fantasmagorice.
Managementul Sportului Studențesc a mizat pe foarte mulți cai morți sau verzi. S-a cheltuit peste măsura posibilităților în baza unor mult visate tunuri date prin transferurile unor jucători supraevaluați, pentru o piață aflată în plin declin. Au fost refuzate oferte (cel puțin din câte am auzit, nu putem băga mâna-n foc ca au fost și reale) să le spunem decente, în speranța că în final va fi găsită o gâscă. În acest fel, ani de-a rândul au fost blocate posturi în echipă, pentru că indiferent cum se simțeau sau în ce formă se aflau, “copiii” trebuiau să joace, astfel că nimic nu mai putea veni din spate.
Un club, precum Sportul Studențesc, care nu are un finanțator cu sacul fără fund, e imposibil să tragă de timp la nesfârșit. Unica sursă de venit, exceptând perioadele din Liga 1, sunt drepturile ce revin din transferul jucătorilor.
Bineînțeles că, situația din Regie unora nu le e indiferentă. Suporterii s-au agitat un pic, au creat o pagină pe Facebook (Salvați Sportul Studențesc), unde nevestele nu mai pot de dorul lui Florin Alboiu.
Ca să le fie clar unora, Sportul Studențesc nu e Roșia Montană ca să o poți salva. Momentan, e o firmă privată care are aceleași drepturi cu celelalte firme din România, iar ca structură sportivă funcționează după același regulament (lăsând la o parte alte discuții). Dacă nu e capabilă să își îndeplinească obligațiile legale din diferite motive, asta e: pa și la revedere.
Soluția pentru redresare nu ține de lamentări și istericale, ci de o voință de a investi, potentă financiar, într-un brand de marcă al fotbalului românesc. Ce va face actualul administrator e problema lui. Fie că va găsi singur soluții, fie va vinde, fie va închide mustăria, dacă nu o vor face înainte creditorii și statul.
Ce putem face fără bani e să ținem un pic becul aprins, să nu lăsăm să se instaleze uitarea.
De aceea, când va fi loc liber lăsat de actualitate, vom publica fotografii din sezoanele trecute, cu echipele clubului Sportul Studențesc.
Azi am ales una, din urmă cu doi ani, când pe banca studenților nu puteai arunca un ac și tăticu era cel mai bun patron din lume. Meciul Sportul Studențesc – Steaua s-a disputat pe data de 25 septembrie 2011, în cadrul etapei a 8-a și s-a încheiat cu o remiză albă.
În imagini, îi revedem pe Ferfelea și Curelea, ajunși acum în curtea Primăriei din Craiova, la o echipă fără drept de promovare în următoarele trei sezoane.
Pe Ionuț Târnăcop, jucător marginalizat ani la rândul în Regie, pentru că postului lui era rezervat. Chiar mă bucur pentru el că a prins câteva meciuri foarte bune în Liga 1 cu Universitatea Cluj.
De asemenea, îl vedem pe eroul zilei, Valentin Lazăr. Că a zis sau că vorbele i-au fost interpretate greșit nu contează prea mult. Chiar așa și trebuie să se întâmple. Nu neapărat să ne dea Cristiano Ronaldo trei goluri. Cu oricine am juca în baraj, să ne dea 5 în tur și alte 5 în retur, să ne iasă vânturile din cap. Vali, din punctul ăsta de vedere, ai cel puțin un fan…
Oficial: Sportul Studenţesc s-a desfinţat! Se poate înscrie în vara lui 2014 în Liga 3!
Articol scris de: Flavius Dumitrescu
Sportul Studenţesc a fost exlusă din campionatulul Ligii 2 de către Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (FRF), urmând ca sezonul viitor să fie înscrisă în Liga a III-a, informează FRF.
“În baza art. 79.9, coroborat cu art. 42.3 din Regulamentul Disciplinar, se hotărăşte excluderea echipei de Liga a II-a, seria I, a SC FC Sportul Studenţesc SA şi retrogradarea ei, aceasta urmând să participe în anul competiţional următor în campionatul categoriei inferioare, respectiv în Liga a III-a a Campionatului Naţional organizat de Federaţia Română de Fotbal. În baza art. 79.9, coroborat cu art. 42.3 din Regulamentul Disciplinar, se sancţionează cu excluderea din competiţie şi retrogradarea echipelor de juniori A şi B ale clubului Sportul Studențesc, urmând ca acestea să participe în anul competiţional următor în campionatul categoriei inferioare”, se arată într-un comunicat al FRF.
Sportul este, alaturi de Dinamo, singura echipă românească care a învins pe marele Inter Milano. Vezi jos video cu acest meci:Clubul din Regie are drept de recurs la această decizie. Comisia de Disciplină a FRF a luat această măsură, după ce a obligat gruparea Sportul Studenţesc să plătească cheltuielile de organizare la partida cu Rapid CFR Suceava din campionatul trecut.
În luna iunie, Comisia a obligat Sportul Studenţesc să suporte cheltuielile de deplasare, cazare şi masă ale grupării moldave, în sumă de 9.474 de lei, însă clubul bucureştean nu a făcut acest lucru, astfel încât “alb-negrii” nu au fost programaţi la meciurile din acest sezon al ligii secunde.Ce a reprezentat Sportul Studenţesc pentru fotbalul românesc?
Sportul este al doilea cel mai vechi club de fotbal din România încă în activitate, după CFR Cluj, fiind înființat în 1916. A reușit să încheie o dată pe locul doi în Liga 1, în 1986, a jucat de trei ori finala Cupei României și, de-a lungul vremii, a dat zeci de internaționali echipei României, printre care pe Gheorghe Hagi, Mircea Sandu, Marcel Coraș, sau Gino Iorgulescu.
Clubul sportiv al studenților bucureșteni este unul din cluburile cu cea mai îndelungată istorie. A fost înființat pe data de 11 februarie 1916, din inițiativa unui grup de studenți și profesori din capitală, având numele de „Clubul Universitar București”, cu dublă orientare: fotbal și tenis. Primul președinte al grupării nou înființate a fost reputatul matematician Traian Lalescu. Unul dintre oamenii care au ajutat la fondarea acestei echipe a fost Octav Luchide, secretar general al Federației de Fotbal din România (între 1930-1942), organizatorul sistemului divizionar ca formulă de desfășurare a campionatului național de fotbal.
Deceniul nouă al veacului trecut a reprezentat perioada cea mai fastă a clubului studentesc. În primul rând Sportul Studențesc și-a construit propriul stadion în Regie, după ani întregi de exil forțat pe Republicii și în Ghencea. Echipa a atins apoi performanțe extraordinare (locul III în 1982-’83 și locul II în ediția 1985-’86), dar mai ales pentru că acum tricoul „alb-negru” era îmbrăcat de vedete ca Marcel Coraș, Mircea Sandu, Gino Iorgulescu, Aurică Țicleanu sau Gheorghe Hagi. Acesta a activat la clubul din „Regie” din vara lui 1983 până în ianuarie 1987 când a fost „împrumutat” pentru un singur meci de Steaua București, care urma să dispute Supercupa Europei cu Dinamo Kiev. De atunci Hagi nu a mai activat decât la Steaua – până în 1990. Faima clubului bucureștean a scăzut după Revoluția din 1989. Cu pași mici Sportul Studențesc s-a indreptat spre iminenta retrogradare (la finele sezonului 1997-’98).07Ex
Keymaster@Radu Dobrin wrote:
Vazand, sau mai mult citind, chestiile astea acuma, ma duce memoria la Cezar Mihalcescu aici pe forum cu vreo 10 ani in urma…
Chiar ca ai dreptate. Oare ce s-o fi intamplat cu Cezar? N-a mai intrat pe forum de ani de zile.
07Ex
KeymasterUltima stire pusa de Dragos cum ca Varga l-a batut pe Siman este de domeniul comic. Numai la noi am mai vazut asa ceva. Acum cativa ani Siman a vrut sa se ia la bataie cu Ovidiu. Acum vad ca a facut-o cu Varga.
)
07Ex
Keymaster@Constantin Secareanu wrote:
multumesc…sper sa fie urmarite stirile astea 2 in aceste doua zile..sper sa aibe un oarecare impact cu toate ca mi-e greu sa cred….macar voi sa le urmariti si imi ziceti cum vi s-au parut
Oare se vor putea inregistra aceste stiri ca sa le vedem si noi cei din afara?
07Ex
Keymaster@razvanR wrote:
cred ca am putea juca sambata cu Dunarea Galati iar lucrurile vor intra intr-o oarecare normalitate!
De unde si pana unde Razvane? Eu nu vad cum am putea juca cu Dunarea etapa viitoare (cu ce jucatori?), iar de normalitate, nici nu cred ca se pune problema.
07Ex
KeymasterPai daca meciul nu este programat ce se va intampla cu echipa? Ne va retrograda FRF-ul?
07Ex
KeymasterSportul Studențesc joacă în deplasare în prima etapă!
S-a stabilit primul țintar pentru Seria 1 a ligii secunde. Da, primul țintar, pentru un sistem cu 12 echipe, în care Farul Constanța nu este distribuită. Va urma o tragere pentru cel de-al doilea țintar, pentru eventualitatea că marinarii nu se vor retrage până la startul campionatului. Totuși, ce se va întâmpla dacă Farul anunța federația că se retrage cu câteva ore înainte de începerea primei etape?
Ambele echipe bucureștene au meci în deplasare în prima etapă, ceea ce arată că nu s-a ținut cont de posibilitatea ca Sportul Studențesc să își dispute meciurile de pe teren propriu în Giulești. Poate că echipa exilată din Regie și-a găsit între timp o altă casă…
Iată programul meciurilor din turul sezonului 2013/2014
Etapa 1
SC Bacău – ACS Clinceni (Buftea)
Gloria Buzău – CSMS Iaşi
ACS Berceni – Rapid Bucureşti
Unirea Tărlungeni – Rapid CFR Suceava
Unirea Slobozia – Sportul Studențesc
CF Brăila – Dunărea GalațiEtapa 2
CSMS Iaşi – SC Bacău
Rapid Bucureşti – Gloria Buzău
Rapid CFR Suceava – ACS Berceni
Sportul Studențesc – Unirea Tărlungeni
Dunărea Galați – Unirea Slobozia
ACS Clinceni (Buftea) – CF BrăilaEtapa 3
CSMS Iaşi – ACS Clinceni (Buftea)
SC Bacău – Rapid Bucureşti
Gloria Buzău – Rapid CFR Suceava
ACS Berceni – Sportul Studențesc
Unirea Tărlungeni – Dunărea Galați
Unirea Slobozia – CF BrăilaEtapa 4
Rapid Bucureşti – CSMS Iaşi
Rapid CFR Suceava – SC Bacău
Sportul Studențesc – Gloria Buzău
Dunărea Galați – ACS Berceni
CF Brăila – Unirea Tărlungeni
ACS Clinceni (Buftea) – Unirea SloboziaEtapa 5
Rapid Bucureşti – ACS Clinceni (Buftea)
CSMS Iaşi – Rapid CFR Suceava
SC Bacău – Sportul Studențesc
Gloria Buzău – Dunărea Galați
ACS Berceni – CF Brăila
Unirea Tărlungeni – Unirea SloboziaEtapa 6
Rapid CFR Suceava – Rapid Bucureşti
Sportul Studențesc – CSMS Iaşi
Dunărea Galați – SC Bacău
CF Brăila – Gloria Buzău
Unirea Slobozia – ACS Berceni
Unirea Tărlungeni – ACS Clinceni (Buftea)Etapa 7
ACS Clinceni (Buftea) – Rapid CFR Suceava
Rapid Bucureşti – Sportul Studențesc
CSMS Iaşi – Dunărea Galați
SC Bacău – CF Brăila
Gloria Buzău – Unirea Slobozia
ACS Berceni – Unirea TărlungeniEtapa 8
Sportul Studențesc – Rapid CFR Suceava
Dunărea Galați – Rapid Bucureşti
CF Brăila – CSMS Iaşi
Unirea Slobozia – SC Bacău
Unirea Tărlungeni – Gloria Buzău
ACS Berceni – ACS Clinceni (Buftea)Etapa 9
ACS Clinceni (Buftea) – Sportul Studențesc
Rapid CFR Suceava – Dunărea Galați
Rapid Bucureşti – CF Brăila
CSMS Iaşi – Unirea Slobozia
SC Bacău – Unirea Tărlungeni
Gloria Buzău – ACS BerceniEtapa 10
Dunărea Galați – Sportul Studențesc
CF Brăila – Rapid CFR Suceava
Unirea Slobozia – Rapid Bucureşti
Unirea Tărlungeni – CSMS Iaşi
ACS Berceni – SC Bacău
Gloria Buzău – ACS Clinceni (Buftea)Etapa 11
SC Bacău – Gloria Buzău
CSMS Iaşi – ACS Berceni
Rapid Bucureşti – Unirea Tărlungeni
Rapid CFR Suceava – Unirea Slobozia
Sportul Studențesc – CF Brăila
ACS Clinceni (Buftea) – Dunărea Galați(Florin Alboiu)
07Ex
Keymaster@razvanR wrote:
Mi se pare fabulos ca localitatea Chiajna are doua echipe in Liga 1: Viitorul si Concordia! Ce n-a vazut Parisul!
Pai au 2 echipe deoarece echipele respective au fonduri de Liga 1 iar Chiajna are baza sportiva de Liga 1. Nu vezi ca mai toate echipele de traditie se scalda in mediocritate? Si atunci comune alde Chiajna, unde apar investitori peste noapte isi construiesc baze sportive si atrag echipele acolo.
07Ex
KeymasterMultumesc mult. Voi face modificarile necesare la casetele tehnice din arhiva.
07Ex
Keymaster@cristiansportul wrote:
Cu Suceava a fost vreo 400 de persoane maxim.
Multam. Si cu Dunarea stii cumva?
07Ex
KeymasterDeci chiar nimeni nu stie, nici macar aproximativ, cam cati spectatori au fost la meciurile cu Dunarea si Rapid Suceava?
-
AuthorPosts