razvanR

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 674 total)
 • Author
  Posts
 • in reply to: Dan Spataru #67505
  razvanR
  Member

  Dan Spătaru a debutat în muzică în vestiarul Sportului Studențesc! Fostul selecționer Mircea Rădulescu face dezvăluiri din tinerețea de fotbalist a interpretului

  https://www.libertatea.ro/monden/dan-spataru-a-debutat-in-muzica-in-vestiarul-sportului-studentesc-2430101

  „Pe Dan Spătaru l-am întâlnit prima oară când am dat admiterea, în 1959 la – pe atunci – ICF (n.r. – Institutul de Cultură Fizică; azi UNEFS, adică Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport). Aveam cam aceeași vârstă, amândoi blonzi și pasionați de fotbal. Înaintea examenului, s-a apropiat de mine și mi-a spus că, dacă va intra, ar vrea să joace la Sportul Studențesc. Eram zece pe loc, dar am reușit amândoi. Plus Dan Coe, fostul mare fotbalist al Rapidului”, a dezvăluit, pentru Libertatea, Mircea Rădulescu.

  Azi, 21 octombrie, când la Sala Palatului are loc spectacolul omagial “In memoriam Dan Spătaru – Drumurile Noastre”, Libertatea vă prezintă un episod puțin cunoscut din viața marelui cântăreț, perioada în care se visa fotbalist! Fostul selecționer Mircea Rădulescu, coleg cu el de facultate și de echipă – au evoluat împreună la Sportul Studențesc – face dezvăluiri despre studentul, fotbalistul și prietenul Dan Spătaru, povestind cum era el pe teren, ce spectacol putea face în vestiar și cât de mult s-a rușinat de propria sărăcie când a trebuit să-și ducă amicul în casa părintească.

  Mingea, nu microfonul a fost prima dragoste a lui Dan Spătaru. Regretatul cântăreț a iubit „sportul rege” și a visat să ajungă vedetă a dreptunghiului verde. Viața avea însă alte planuri cu el.

  «Nu era un dribler înnăscut, dar compensa prin faptul că muncea extraordinar de mult»
  Fost selecționer al României, Egiptului, Siriei și Algeriei, Mircea Rădulescu a jucat alături de Dan Spătaru la Sportul Studențesc timp de doi ani, în Divizia B.

  „La Sportul, Dan a jucat mijlocaș. Nu era un dribler înnăscut, dar compensa prin faptul că muncea extraordinar de mult. Era băiat de echipă, curajos, care nu se dădea în lături să intre în clinciuri. Așa intercepta multe baloane, pe care apoi le pasa colegilor din atac”, l-a descris Mircea Rădulescu pe fotbalistul Dan Spătaru.

  Cum cei doi jucau mijlocași, erau blonzi și apropiați de vârstă, se întâmpla de multe ori ca publicul să-i încurce: „S-a întâmplat de multe ori, mai ales la meciurile din deplasare, în care spectatorii ne încurcau și ne strigau pe numele celuilalt. După astfel de întâlniri, râdeam amândoi și ne tachinam”.

  «Cânta în vestiar, după meciuri sau antrenamente»
  Debutul în muzică Dan Spătaru l-a făcut în… vestiarul Sportului Studențesc, acolo unde cânta la finalul partidelor disputate de trupa din Regie. „Dan Spătaru avea obiceiul să cânte în vestiar, după meciuri sau după antrenamente. Tot ascultându-l, ne-am dat seama că are o voce deosebită. L-am încurajat să cânte”, rememorează fostul director al Școlii de antrenori din cadrul FRF.

  Tehnicianul ne-a dezvăluit și cum a debutat Dan Spătaru pe scenă. „După un meci, am mers să sărbătorim succesul la restaurantul M.A.I. La un moment dat, i-am zis: Băi Dane, ce-ar fi să cânți și tu? Nu a zis nici da, nici nu, așa că am complotat cu cei din orchestră, cu o mică atenție, să-l acompanieze și pe Dan al nostru. Dan a intrat în joc. Îi plăcea teribil să-l imite pe Adriano Celentano și a cântat vreo trei piese. A fost o surpriză plăcută pentru cei prezenți în local, a primit multe aplauze”, și-a amintit Mircea Rădulescu.

  Din acel moment, muzica a luat definitiv locul fotbalului în viața lui Dan Spătaru, mai ales că marele artist de mai târziu era deja chinuit de o hernie de disc. „Practic, după acea reprezentație de la restaurantul M.A.I., l-am pierdut pe fotbalistul Dan Spătaru. A fost cooptat în trupa Casei de Cultură a Studenților și, mai apoi, a ajuns o mare vedetă. S-a lansat odată cu Pompilia Stoian”, ne-a mai spus Mircea Rădulescu.

  Cei doi au păstrat legătura, revăzându-se însă doar ocazional. „Ultima oară, ne-am revăzut la împlinirea unor ani de la absolvirea facultății. Avea probleme de sănătate, dar rămăsese același băiat plin de viață pe care-l cunoscusem în 1959”, a conchis profesorul Mircea Rădulescu.

  Au făcut și armata împreună, în Medgidia
  Colegi de clasă la ICF, Dan Spătaru și Mircea Rădulescu au făcut și armata împreună. „La finalul cursurilor, am făcut armata la termen redus. Am fost repartizați amândoi la o unitate militară din Medgidia, oraș în care locuia Dan. Odată, fiind amândoi în permisie, i-am zis: Dane, hai să trecem și pe la tine pe acasă, să văd unde stai. Dan se cam codea, da, până la urmă, m-a luat și m-a dus la el acasă. Țin minte și acum când am intrat în curte și ne-am întâlnit cu tatăl său. Trăia extrem de modest, într-o căsuță amărâtă. Am dat noroc cu nea Aurel Spătaru, am schimbat câteva vorbe, apoi am plecat în oraș, la o terasă. Mi-am dat seama că săracul Dan nu voia să-mi arate cât de greu o dusese în copilărie. Am uitat însă totul la terasa din centrul orașului, unde ne-am răcorit la o bere. Dan a început cu glumele, era o plăcere să-l asculți spunând bancuri. Ne-am distrat de minune în acea seară” , a rememorat fostul selecționer pentru Libertatea.

  Spectacolul omagial e un maraton de peste 4 ore, cu aproape 60 de artiști
  Diseară, la Sala Palatului, aproape 60 de artiști, în mare parte muzicieni, vor urca pe scenă pentru a-l omagia marele artist, plecat dintre noi pe 8 septembrie 2004. Printre vedetele spectacolului se numără Mirabela Dauer, Marina Voica, Maria Dragomiroiu, Aurelian Temișan, Gabriel Cotabiță, Daniel Iordăchioaie, Ciro de Luca, Aurelian Andreescu, Mihai Constantinescu, Silvia Dumitrescu, Nico, Anca Țurcașiu, Carmen Rădulescu, Nelu Ploieșteanu, Romică Țociu și Cornel Palade, Nelu Ploieșteanu, Octavian Ursulescu, Ion Suruceanu (Chișinău), Raoul și orchestra condusă de Viorel Gavrilă.

  Văduva cântărețului are acasă un adevărat altar închinat marelui interpret. Sidei Spătaru i se datorează și faptul că există o gală dedicată cântărețului

  Julio Iglesias, destin aproape la indigo. A fost portar la Real Madrid înainte să devină o stea a muzicii
  Și Julio Iglesias a fost fotbalist în tinerețe. Celebrul cântăreț spaniol a cochetat cu Real Madrid, fiind ales să apere poarta selecționatei secunde a Realului. A stat în vestiar alături de jucători cunoscuți, ca Velázquez, Ramón Moreno Grosso, De Felipe, Luís Costa, Espejo sau Hernández. Din păcate, pe 22 septembrie 1963, visul tânărului Julio Iglesias s-a frânt brusc. A suferit un accident de mașină în urma căruia a rămas paralizat, pentru o perioadă, de la brâu în jos. Aflat pe patul de spital, a primit o chitară de la medicul care-l îngrijea. Așa a început fulminanta carieră a artistului, întinsă pe parcursul a peste 40 de ani. Este cântărețul latino care a vândut cele mai multe albume din istorie!

  in reply to: Mac Popescu #91448
  razvanR
  Member

  Mac Popescu: „Aș vrea ca numele de Sportul Studențesc să nu se piardă“

  https://romanialibera.ro/sport/mac-popescu-as-vrea-ca-numele-de-sportul-studentesc-sa-nu-se-piarda-755782

  Sportul Studențesc reprezintă o marcă emblematică pentru eșichierul sportiv românesc.
  Gașca nebună din Regie, la fotbal, a însemnat o echipă cu o abordare specială, charismatică. Pe lângă sportul rege, multe alte secții au performat la clubul universitar din Capitală. Sportul Studențesc, la nivel fotbalistic, a dispărut în ultimii ani de pe firmament.
  Fotbalistic vorbind, Sportul Studențesc a existat până în 2013, când, în urma acumulării mai multor restanțe salariale și de altă natură, clubul patronat de Vasile Șiman a intrat în faliment. La finele sezonului 2009-2010, Sportul Studențesc a promovat în prima ligă, iar frumosul stadion din Regie a fost luat cu asalt de spectatori încă de la primele meciuri. Sportul Studențesc, cu toate că nu a cucerit niciodată titlul în România, a însemnat permanent o echipă cu ”lipici la public”.

  Înființată de Traian Lalescu în 1916
  Actul de naștere al echipei Sportul Studențesc s-a semnat pe 11 februarie 1916, profesorul universitar doctor Traian Lalescu fiind primul președinte al clubului. Alături de el erau Octav Luchide, în funcția de secretar, precum și o serie de studenți ori cadre didactice care doreau să facă sport în mod organizat. România se pregătea de intrarea în Primul Război Mondial, însă intelectualii jucau fotbal și creau Sportul Studențesc. Pe lângă fotbal, pionierii clubului din Regie au fost rugbiștii care ființau încă din 1913. Tot ei, rugbiștii, au dominat și primele Campionate Naționale de atletism ale României, la Șosea, în 1914…
  Matematicianul Traian Lalescu, după plecarea din Capitală, avea să înființeze, în 1921, și Politehnica Timișoara, fiind rector al Universității Politehnice din Timișoara.

  Mac Popescu: ”Aș vrea ca numele Sportul Studențesc să nu se piardă”
  ”Arhitectul” formației în care evoluau Hagi, Coraș, Bozeșan, Iorgulescu, Mircea Sandu, Speriatu, Țicleanu și alții, Barbu Emil Popescu, este nostalgic. Deși este octogenar, Mac Popescu este o personalitate activă în lumea academică. Are titlul de profesor emerit, conferit de către Senatul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București. Este președinte de onoare al instituției de învățământ superior care are în patrimoniu stadionul din Regie și întregul complex sportiv dimprejurul acestuia.
  ”Sportul Studențesc reprezintă, pentru mine, o provocare de onoare. M-am dedicat acestui proiect de lungă durată și sper ca frumosul nume de Sportul Studențesc să nu se piardă. În ultima vreme am tot avut discuții cu diverși pentru refacerea echipei de fotbal Sportul Studențesc. Datoria mea este să îi ascult pe toți cei care vor binele echipei și să luăm cea mai bună decizie pentru Sportul Studențesc”, ne-a declarat în exclusivitate profesorul universitar doctor arhitect.
  Deocamdată, proiectul de restaurare a echipei de fotbal Sportul Studențesc se află în faza incipientă. Există intenții din partea unor oameni de afaceri, dar și a unora dintre jucătorii care au evoluat în tricoul alb-negru. Deja unele negocieri au fost purtate, iar politica pe termen lung de recuperare a Sportului Studențesc face primii pași. ”Este important ca aceia care vor face parte din proiect să fie serioși, să iubească Sportul Studențesc și să aibă răbdare. Avem nevoie de o strategie pe termen lung”, completează Mac Popescu.
  Stadionul din Regie se află în patrimoniul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București și este de câțiva ani în conservare. Gazonul, tribunele, vestiarele și construcțiile adiacente au fost întreținute, așa că arena din Regie poate și acum, după avizările legale și omologare, să găzduiască meciuri de fotbal în ligile superioare. În plus, Clubul Sportul Studențesc, finanțat de către Ministerul Educației Naționale, are, de anul trecut, în Certificatul de Identitate Sportivă, secția de fotbal. Aceasta s-a reînființat, scriptic, prin Ordin al Ministrului Educației Naționale, tocmai în ideea că revenirea fotbalului în Regie s-ar putea produce sub auspiciile unei instituții publice. Clubul Sportul Studențesc are, în momentul de față, următoarele secții active: hochei pe gheață, polo, rugby, baschet, gimnastică ritmică, arte marțiale, dans sportiv, badminton, tenis de câmp, kaiac-canoe, yachting și modelism.

  Rapidul va juca în Regie
  Stadionul din Regie va fi închiriat de către Rapid București. Deja feroviarii, care evoluează în Liga a III-a, au semnat un contract prin care au primit dreptul de a susține partidele de pe teren propriu în Regie. Acest lucru se va întâmpla abia după ce Stadionul ”Valentin Stănescu-Giulești” va fi dărâmat pentru renovare, de către Compania Națională de Investiții.

  Este cumva un gest reciproc, dacă ne amintim că primul meci din Giulești, în februarie 1936, a fost un amical între cele două vecine de cartier, Rapid și Sportul Studențesc, încheiat la egalitate, 0-0. ”Este foarte important că în Regie, la un moment dat, se va juca din nou fotbal. Rapidul este o certitudine. Dacă mai apare și Sportul Studențesc, va fi cu atât mai bine, deoarece cartierul se trezește. Vom avea din nou fotbal adevărat acolo, vor veni jurnaliștii, televiziunile, spectatorii”, gândește în fața reportofonului Barbu Emil Popescu.

  Palmares Sportul Studențesc
  Nume precedente: Sporting Clubul Universitar București, Sparta București, Central Universitar București, Știința București, Politehnica București
  Anul înfiinţării: 11 februarie 1916
  Data desfiinţării: 13 iunie 2013
  Stadion: Regie – 12.000 de locuri
  Liga I: locul 2 în 1986 şi locul 3 în 1983
  Liga a II-a: câștigători de 4 ori (1937, 1972, 2001, 2004)
  Cupa României: finaliști de 3 ori (1939, 1943, 1979)
  Cupa Balcanilor: câștigători în 1980
  Cupa UEFA: 6 participări, 20 de meciuri, 6 victorii, 4 egaluri, 10 înfrângeri. 20 de goluri marcate, 31
  primite.

  Cristian Frisk

  in reply to: Steaua Bucuresti #61023
  razvanR
  Member

  A inceput demoarea Stadionului Ghencea.

  https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/galerie-foto-lacatus-si-iordanescu-au-vorbit-inaintea-demolarii-stadionului-ghencea-alte-glorii-steliste-au-fost-prezente-la-eveniment-547116.html

  Prima victorie a unei echipe oaspete pe acest stadion a fost pe 10 noiembrie 1974: Steaua – Sportul Studentesc 2-3.

  in reply to: Sezon 2018-2019 #94801
  razvanR
  Member

  Cred ca avem inca un an de vacanta!

  in reply to: Discutii referitoare la sezonul 2017 – 2018 #94797
  razvanR
  Member

  Azi incepe Liga a IV-a
  http://amfb.ro/competitii/liga-4/

  Programul jocurilor din 01, 02.09.2017

  1
  AFC Carmen – AFC Rapid
  Data: 01.09.2017
  Ora: 17:00
  Stadion: IMGB

  2
  AFC Asalt – FC Metaloglobus 2
  Data: 02.09.2017
  Ora: 17:00
  Stadion: Electromagnetica

  3
  AFC Progresul 1944 Spartac 2 – AS Romprim
  Data: 01.09.2017
  Ora: 17:00
  Stadion: Spartac

  4
  CSA Steaua – AFC Venus 1914
  Data: 01.09.2017
  Ora: 17:00
  Stadion: Steaua

  5
  AFC Comprest GIM – FC Sportul Studentesc
  Data: 01.09.2017
  Ora: 17:00
  Stadion: Rocar

  6
  AS Academia Rapid – CS Progresul 2005
  Data: 01.09.2017
  Ora: 20:00
  Stadion: Giulesti

  7
  FC Tricolorul – AS Termo
  Data: 01.09.2017
  Ora: 17:00
  Stadion: Coresi

  8
  ACS Victoria – CS FC Dinamo
  Data: 02.09.2017
  Ora: 11:00
  Stadion: Coresi

  in reply to: Sportul Studentesc II (Echipa Satelit) #55439
  razvanR
  Member

  SPECIAL | Un stadion al fantomelor din trecut. “Iubeşte Sportul!”.
  S-a ales praful de cel mai bătrân club din Bucureşti.
  Echipa pentru care au jucat Hagi, Mircea Sandu, Gino Iorgulescu, Gigel Bucur sau Mazilu e azi doar o amintire

  http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/special-stadion-fantomelor-trecut-iubeste-sportul-s-ales-praful-cel-batran-club-bucuresti-echipa-au-jucat-hagi-mircea-sandu-gino-iorgulescu-gigel-bucur-mazilu-e-azi-amintire-16201647

  În 1916 a luat naştere un simbol al fotbalului bucureştean, care astăzi, din păcate, a trecut în anonimat. Spiritul echipei din Regie, Sportul Studenţesc, se zbate prin Liga a IV-a, fără să mai reprezinte “Gaşca nebună” care făcea spectacol în Liga 1. Din păcate, faţă de echipe tradiţionale din fotbalul românesc care în ultima perioadă s-au desfiinţat şi au renăscut ca Pasărea Phoenix, ca Poli Timişoara, UTA, Petrolul sau “U” Cluj, pentru Sportul nu se vede vreo scăpare la orizont.

  O altă glorie îngropată de patron şi eşuată în ligile inferioare

  Cel mai vechi club sportiv din Capitală a ajuns la un nivel de amatori, iar multă lume consideră că secţia de fotbal a Sportului nu mai există, pentru că nu îşi desfăşoara activitatea pe stadionul din Regie. Arena pe care o sumedenie de nume mari din istoria fotbalului românesc au îmbrăcat tricoul alb-negru a ajuns aproape în paragină. Au apus zilele în care Hagi sau Vaişcovici intrau pe gazon acompaniaţi de “Gaudeamus igitur”. În mijlocul Bucureştiului a rămas un gol imens de când această echipă practic a dispărut. Atmosfera nebună care punea în mişcare întreg cartierul nu mai există. Acum, în Regie e linişte, iar fotbalul a murit. Pe stadion se mai antrenează echipa de Liga a 3-a, Viitorul Domneşti, dar meciuri oficiale nu se mai dispută pe arena aflată la marginea căminelor studenţeşti. În spatele peluzei a II-a s-a construit un bazin de înot datorită căruia oamenii îşi aduc aminte de existenţa bazei sportive.

  Câţi mari fotbalişti au trecut prin vestiarul Sportului? Prea mulţi ca să-i enumerăm pe toţi

  Debutul european al grupării din Regie a avut loc în 1976. Sportul juca în Cupa UEFA contra grecilor de la Olympiacos Pireu în prima rundă a competiţiei. Cu “Rică” Răducanu în poartă, şi cu Paul Cazan, Petre Grosu, Adalbert Kassai sau Dumitru Manea (tatăl handbalistei Oana Manea) în teren, “studenţii” se calificau fără probleme în runda secundă a competiţiei europene. Acolo aveau să dea peste Schalke 04, care a trecut mai departe cu 5-0 la general.

  Mai târziu au început să-şi facă apariţia Mircea Sandu, Gino Iorgulescu sau Gică Hagi. Cei trei au fost pe teren 1984 când Sportul câştiga cu 1-0 pe stadionul “23 August”, contra lui Inter Milano. Mircea Sandu marca golul victoriei în minutul 84, dar italienii aveau să se califice mai departe după o victorie cu 2-0 pe teren propriu. Karl-Heinz Rummenigge a punctat decisiv în minutul 85. Dubla manşă avea loc tot în Cupa UEFA, Sportul nereuşind vreodată să participe în Cupa Campionilor sau Liga Campionilor.

  În perioada de după 1990, Sportul a început să propună o altă generaţie pentru fotbalul românesc. Din lotul bucureştenilor au făcut parte la acea vreme Răzvan Lucescu, Cătălin Necula, Marius Şumudică, Gabriel Vochin, Eduard Stăncioiu, Laurenţiu Diniţă, Bogdan Pătraşcu, Florentin Dumitru sau Romulus Buia. Nu au fost toţi în lotul Sportului în acelasi timp! Pe lângă Gică Hagi, singurul jucător român din istoria lui Real Madrid, în Regie a mai evoluat şi Dorin Mateuţ, câştigător al Ghetei de Aur în 1989. Numai trei fotbalişti români au primit această distincţie: Dudu Georgescu (1975, 1977), Rodion Cămătaru (1987) şi Dorin Mateuţ. Toţi trei au fost premiaţi din postura de jucători ai clubului Dinamo Bucureşti. Dorin Mateuţ şi-a încheiat cariera la Sportul, în 1996, după un singur sezon petrecut în Regie.

  Povestea a cunoscut alte episoade şi mai târziu, iar fotbalişti care nu mimau fotbalul au ţesut episoade care pot folosi oricând drept lecţii pentru jucătorii de azi. Cu gândul la fotbal, nu la salariu, pariuri sau distracţii, fotbaliştii din Regie reuşeau să-şi facă un nume în fotbal şi să devină ispite pentru cluburile mari. Mulţi dintre ei au ajuns la naţională, alţii la cluburi importante de afară.

  În anii 2000, Sportul Studenţesc a continuat să alinieze în teren fotbalişti de cea mai bună calitate. Costin Lazăr, Ionuţ Mazilu, George Galamaz, Tibi Bălan, Stelian Stancu, Dacian Varga, Gigel Bucur, Sorin Rădoi, Viorel Ferfelea sau Costin Curelea sunt doar câteva dintre numele care au dus mai departe istoria Sportului. Unii dintre ei au fost martori la falimentul clubului, survenit în anul 2013. Tot o parte dintre ei au pus umărul la super-sezonul din 2006, când echipa a terminat pe locul 4, Ionuţ Mazilu a fost desemnat golgheterul echipei, dar trupa pregătită de Gheorghe Mulţescu a fost retrogradată din cauza problemelor financiare, mai exact pentru o datorie de 1.26 milioane de RON către bugetul de stat.

  “Nu eram doar coechipieri, eram şi prieteni în afara terenului. De multe ori ieşeam toţi împreună la o bere, formam un grup foarte unit. Pentru noi era o adevărată onoare să jucăm pentru echipa la care jucase şi Gică Hagi”, a declarat, pentru ProSport, un fost jucător al grupării din Regie.

  Să nu uităm de antrenori

  Sportul nu a avut parte numai de jucători talentaţi de-a lungul timpului, ci şi de antrenori cu nume în fotbalul românesc. Printre tehnicienii care au pregătit “Gaşca nebună” se numără: Angelo Niculescu, Ion Voica, Traian Ionescu, Viorel Moldovan, Dan Petrescu, Ioan Andone, Daniel Isăilă, Tibor Selymes, Gheorghe Mulţescu sau Gabi Balint.

  Era agitaţie în cartier când juca Sportul? Evident!

  “Străzile din cartier erau pline de lume care mergea la meci, era o super atmosferă. La meciurile cu Steaua, Dinamo sau Rapid, mulţi întârziau şi nu mai prindeau bilet. Alţii încercau să se strecoare prin gard, dar ajungeau să fie alergaţi de jandarmi. Văzând stadionul în fiecare zi, simţeam că ne leagă ceva de echipă. Cu toţii eram suporterii Sportului. Nu eram mulţi, dar eram foarte înfocaţi. Când eram copii de mingi la meciurile de acasă şi trăgeam de timp pentru Sportul, jucătorii adverşi ne luau la înjurături. A fost una dintre puţinele academii la care cineva chiar îşi dădea interesul pentru juniori. Ne-a disciplinat foarte mult perioada petrecută aici. Dacă nu ieşeai fotbalist de la Sportul, măcar ieşeai om. Avem numai cuvinte de laudă pentru antrenori precum Duras, Jurcă sau Andronache. Oamenii făceau o treabă foarte bună la Sportul, fiind neplătiţi de luni de zile. Singurul lucru dificil ca junior aici îl reprezentau costurile. De la mingi şi gărduleţe până la turnee de pregătire, noi plăteam tot. Nu primeam nimic gratis. De când echipa a dispărut, a murit atmosfera din jurul stadionului. Rămânem doar cu amintirea zilelor bune din fotbalul românesc”, au declarat pentru ProSport, Tudor, Adi, Răzvan şi Tavi, patru foşti juniori şi suporteri ai clubului din Regie.

  La Sportul, cortina s-a tras după pumni şi picioare între patron şi jucători

  În 2013, scandalurile apăreau în cascadă la fabrica de talente din Bucureşti. Celebră rămâne bătaia dintre Dacian Varga şi Vasile Şiman, din curtea Federaţiei Române de Fotbal. Patronul echipei a început să râdă de fotbalist după ce i-a fabricat un contract pentru încă un an de zile, deşi echipa era în pragul dispariţiei. Varga nu a rezistat şi a sărit la gâtul acţionarului.

  Actualul SC FC Sportul Studenţesc de acum evoluează în campionatul Ligii a IV-a Bucureşti şi după 18 meciuri desfăşurate în 19 etape ocupă locul 5 în clasament, cu 34 de puncte, mult sub liderul Progresul Spartac (50 de puncte).

  in reply to: Sportul Studentesc II (Echipa Satelit) #55438
  razvanR
  Member

  Duminica este meci pe terenul Metaloglobus, vis-a-vis de Cora Pantelimon.
  Veniti, va fi frumos!

  FC Metaloglobus – Sportul Studentesc
  Data: 13.11.2016
  Ora: 11:30
  Stadion Metaloglobus

  http://amfb.ro/competitii/liga-4/

  in reply to: Centenar 1916-2016 #94793
  razvanR
  Member

  Tragedia clubului care l-a facut mare pe Hagi. In ziua in care a implinit 100 de ani, Sportul mai exista doar in amintiri. Cum arata stadionul din Regie

  http://www.sport.ro/fotbal-intern/tragedia-clubului-care-i-a-facut-mari-pe-hagi-ori-mircea-sandu-in-ziua-in-care-a-implinit-100-de-ani-sportul.html

  Nimeni nu mai joaca fotbal la Sportul Studentesc, iar stadionul din Regie e o ruina. Echipa de suflet a lui Nicu Ceausescu, la care au jucat Hagi, Mircea Sandu sau Razvan Lucescu a implinit 100 de ani.

  Mircea Lucescu l-a insotit pe Razvan la gala de 100 de ani a Sportului Studentesc.

  “Nasul” Sandu a stat cel mai mult pe scena. Le-a premiat pe fostele handbaliste de la Sportul.

  Hagi n-a ajuns la gala, dar a trimis un mesaj pentru Sportul, club care nu mai are sectie de fotbal. Totusi, echipa lui Siman, care poarta acelasi nume, joaca in liga a patra.

  “Sportul poate reveni, dar nu mai devreme de 10 ani. In mod cert, daca incepe cu copii de 10-12 ani, s-ar putea dezvolta”, spune Mircea Sandu.

  Stadionul pe care Hagi, Sandu si Gino Iorgulescu au dat goluri pentru Sportul arata de parca nu s-ar mai fi jucat fotbal acolo de 100 de ani.

  in reply to: Centenar 1916-2016 #94792
  razvanR
  Member

  Poveşti de demult

  http://blogsport.gsp.ro/ioanitoaia/2016/11/08/povesti-de-demult/

  M-am numărat printre cele 400 de persoane care au omagiat luni centenarul Sportului Studenţesc. Am ajuns la Hotelul Intercontinental nu atât în calitate de ziarist, cât de fost component al echipei de juniori a clubului sărbătorit. În 1962, venit la facultate de la Giurgiu, unde fusesem coleg cu viitorii reputaţi internaţionali Narcis Coman, Bebe Năsturescu şi Gică Grozea, am nimerit la Sportul sub mâna profesorului Morărescu. Nu ne antrenam în Regie, ci în Tei, iar Morărescu ne striga la fiecare două minute „viteză, porumbeilor, capul sus şi talpa întinsă!”. Nu cred că terminase liceul, însă lumea îi zicea respectuos „Domn’ Profesor” unui bărbat care ne trăgea când şi când o palmă. Părintească, dar zdravănă. Dintre coechipierii de-atunci, mi-l amintesc pe Adrian Rămureanu, care va face carieră în poarta Rapidului.

  Am stat la Sportul un singur sezon. În vara următoare, m-am retras, oferind astfel exemplul ideal al celui născut talent şi mort speranţă. Cum meseria de fotbalist nu era foarte preţuită în epocă, părinţii mi-au impus să mă ţin de carte. Nu ştiu dacă am ales cum trebuia. Mă linişteşte însă gândul că, dacă am greşit prima opţiune, ea n-a fost şi ultima!

  Asta am şi spus la manifestarea de la Inter, o deplină reuşită datorată perseverenţei arhitectului „Mac” Popescu, strădaniei doamnelor Mitroi-Banu şi Tocală. Nu mi-am ascuns regretul că Sportul a împlinit un secol exact în momentul în care fotbalul alb-negru, victorios cu Hagi, Mircea Sandu, Gino Iorgulescu et Comp., câştigător al Cupei Balcanice în 1979, vicecampion naţional în 1986 şi triplu finalist al Cupei României, se chinuieşte în liga a 4-a! Noroc că baschetul, hocheiul pe gheaţă şi celelalte 10 secţii, rămase din 33!, duc mai departe spiritul nepereche al sportului universitar. Niţel rebel, un pic boem, totdeauna tânăr şi ferice.

  Mă folosesc de prilej pentru a evoca aici doi oameni din familia Sportului Studenţesc care mi-au fost nu doar prieteni, ci chiar fraţi, Florin Dumitrescu şi Constantin Ardeleanu. Destituit de la FRF pentru că altcineva omisese să înscrie echipele româneşti în cupele europene, cel dintâi era un monument de candoare şi de entuziasm. Parcă-l aud, „Ai o problemă? Numai eu o pot rezolva!”. O rezolva, n-o rezolva, dar „Fofa” te împingea să uiţi de ea, te elibera. Din păcate, ca şi Titi Ardeleanu, s-a prăpădit timpuriu, trădat de inimă pe durata unei deplasări în Italia ca vicepreşedinte al Sportului.

  Cu Dumitrescu şi cu Ardeleanu, în 1970 antrenor al „naţionalei” de juniori, apoi pe banca Sportului la istoricul 1-0 cu Internazionale din 1984, jucam de 4-5 ori pe săptămână pe bitumul Şcolii Sanitare din strada Pitar Moş. Nu lipseau Vladimir Moraru, fugit în America după JO din 1984, Dadi Graur şi uneori Geo Raeţchi. Jucam şi ne certam la cuţite, pentru a ne împăca mai târziu la nesfârşitele cafele de după, vorbite „la varice” în localul lui Şaram, un armean rudă cu Florin Halagian, magazinul lui înghesuindu-se la parterul blocului Patria. Cel mai pătimaş era Vasile Zavoda, secundul lui Ardeleanu de la lot, necruţător la şuetă ca şi pe teren. Fără milă pentru adversar.

  Când spiritele se încingeau, adică des, intervenea împăciuitor „Fofa”, anunţând că el şi numai el poate rezolva problema. Înainte de asta însă, Şaram ne trimitea acasă, convins că a doua zi o vom lua de la capăt. Şi o luam.

  in reply to: Sportul Studentesc II (Echipa Satelit) #55437
  razvanR
  Member

  Am vazut mai devreme prima repriza a meciului Sportul Studentesc II – FC Victoria. La pauza era 2-0. Am mai avut o bara si o ocazie mare singur cu portarul. La incalzire, portarul nostru parea OK, scotea suturile coechipierilor. In prima repriza a avut un singur sut de aparat. Aflu ca am castigat cu 5-1.

  Nivelul ligii a IV este extrem de scazut, va dati seama ce este in Liga a V-a. Adversarii sunt extrem de slabi, ai nostri sunt totusi relaxati misca, combina, alearga cred ca au un nivel de liga a II-a.

  Din vara anului 2013, de la ultima etapa cand Ferfelea a marcat 2 goluri in poarta celor Rapid CFR Suceava pe Stadionul Giulesti, am mai vazut doar 3 meciuri si jumatate.

  in reply to: Sportul Studentesc II (Echipa Satelit) #55432
  razvanR
  Member

  Fratilor,

  Am mers ieri sa vad meciul de liga a IV-a dintre Electroaparataj si Sportul Studentesc II. La ora 14:15 gazdele si arbitrii s-au aliniat la centrul terenului, au salutat publicul dupa care au plecat la vestiare. Echipa noastra nu s-a prezentat!

  Anul trecut am defilat in liga a IV-a castigand cu scoruri fluviu majoritatea meciurilor dar nu s-a reusit promovarea din cauza unei penalizari de 10 puncte. Am vazut si eu 3 meciuri, toate castigate, 8-1, 7-0, 8-3. Au fost meciuri in care echipa noastra a castigat marcand mai mult de 10 goluri! Echipa a fost antrenata de Ionut Mazilu si Marius Nae.

  In acest sezon, am pierdut primele doua meciuri iar in cel de-al treilea nu ne-am prezentat.

  Ce va urma, vom vedea!

  Salutari tuturor.

  in reply to: Centenar 1916-2016 #94789
  razvanR
  Member

  Am vazut pe TVR2 si pe TVR1 secventele! Felicitari!

  in reply to: Centenar 1916-2016 #94787
  razvanR
  Member

  Sportul Studenţesc împlineşte azi 100 de ani!
  Clubul de fotbal care l-a crescut pe Gică Hagi şi a bătut marele Inter Milano joacă în Liga a patra

  http://adevarul.ro/news/sport/sportul-studentesc-implineste-100-ani-clubul-fotbal-l-a-crescut-gica-hagi-batut-marele-inter-milano-joaca-liga-patra-1_56bb72595ab6550cb8a872d7/index.html

  Club înfiinţat în 1916, înaintea marilor echipe bucureştene, Sportul Studenţesc nu a îmbrăcat niciodată faima aşa-zişilor „granzi” din Capitală, însă a avut momente multe de strălucire în decursul istoriei. În Regie s-au scris povestiri despre fotbalişti mari, şi la propriu şi la figurat, cu Marcel Coraş, poreclit „Dulapul”, sau cu „Chioru” Gino Iorgulescu.

  Anii de glorie
  La jumătatea anilor 80, Sportul scotea capul în Europa, o învingea pe Inter Milano cu 1-0 sau întorcea un 0-3 de pe terenul echipei daneze Brondby pentru a se califica dramatic în următorul tur. Gino, Mircea Sandu, Coraş, Paul Cazan, Speriatu şi tânărul Gică Hagi erau actorii care ofereau reprezentanţii de gală în Regie şi atrăgeau spectatori neutrii ai Bucureştiului. În anul în care Steaua cucerea Cupa Campionilor, 86, Sportul încheia campionatul pe doi, ceea ce avea să rămână cea mai bună performanţă din istoria clubului. Echipa acelor vremuri era protejata „Prinţişorului”, a lui Nicu Ceauşescu. „N-a intervenit niciodată pentru noi să câştigăm un meci. Clubul îl folosea ca un paravan, să nu ni se fure jucători”, susţine Paul Cazan, liderul de meciuri în tricoul Sportului.

  Epoca Şiman
  Anii de după Revoluţie n-au fost cei mai buni pentru Sportul, echipă care ajunsese aproape de faliment în 1999. Apariţia unui tânăr afacerist cu accent ciudat avea să schimbe cursul clubului. Maramureşean născut în Ucraina, în satul românesc Apşa de Jos, Vasile Şiman era la o tereasă în Herăstrău când a aflat de oportunitatea de a prelua Sportul, în urma unei discuţii cu un apropiat al lui Barbu „Mac” Popescu, rectorul de la Arhitectură şi cel care a ţinut echipa în viaţă. Meritul lui Şiman este acela de a fi pus pe picioare ceea ce s-a numit în România „Gaşca nebună” a fotbalului, cu Mazilu, Gigel Bucur, Varga, Lazăr, Irimia şi mulţi alţii, echipă ce a tras la titlu în 2005, dar a terminat pe patru. De referinţă rămâne un meci din 2006, când Sportul a câştigat cu 5-4 în „Ştefan cel Mare”,instalându-se, la acea vreme, pe prima poziţie a clasamentului. A urmat decăderea, iar clubul alb-negru joacă în acest moment în Liga a patra, alături de o altă colegă bătrână de sufeirnţă, Progresul Bucureşti.

  Top 10 meciuri în tricoul Sportului
  1. Paul Cazan 465
  2. Mircea Sandu 388
  3. Marian Mihail 385
  4. Gino Iorgulescu 326
  5. Octavian Ionescu 315
  6. Romulus Chihaia 309
  7. Ion Munteanu II 292
  8. Nicolae Tănăsescu 270
  9. Constantin Pană I 245
  10. Constantin Stănici 228

  Top 10 goluri în tricoul Sportului în Liga I
  1. Mircea Sandu 163
  2. Marcel Coraş 71
  3. Octavian Ionescu 62
  4. Gheorghe Hagi 58
  5. Gino Iorgulescu 50
  6. Gheorghe Popescu I 44
  7. Ionuţ Mazilu 42
  8. Romulus Chihaia 37
  9. Alexandru Terheş 37 1
  0. Gheorghe Bucur 36

  Marile meciuri ale Sportului în Europa
  76-77, Cupa UEFA, turul I: Sportul a bătut-o pe Olympiakos Pireu cu 3-0. Printre jucători, Rică Răducanu, Adalbert Kassai sau Octavian Ionescu.
  84-85, Cupa UEFA, turul I: Sportul a câştigat cu 1-0 meciul cu Inter Milano, gol Mircea Sandu în minutul 84. Sportul şi Dinamo sunt singurele echipe româneşti cu victorii în faţa Interului.
  87-88, Cupa UEFA, Turul II: Învinşi cu 3-0 în Danemarca, Sportul câştigă cu acelaşi scor returul cu Brondby (goluri Ion Munteanu, Bozeşan şi C. Pană) şi se impune la penaltyuri.

  DENUMIRILE ANTERIOARE ALE ECHIPEI
  – Sporting Club Universitar (1916–1919)
  – Sportul Studenţesc (1919–1946)
  – Sparta Bucureşti (1946–1948)
  – Clubul Sportiv Universitar (1948–1954)
  – Ştiinţa Bucureşti (1954–1966)
  – Politehnica Bucureşti (1966–1969)
  – Sportul Studenţesc (1969–prezent)

  PALMARES SPORTUL STUDENŢESC
  – vicecampioni în Liga 1: 1985-1985
  – câştigători în Liga a II-a: 1936-37, 1971-72, 2000-01, 2003-04
  – câştigători în Liga a III-a: 1958-59
  – finalişti în Cupa României: 1938-39, 1942-43, 1978-79
  – câştigători Cupa Balcanilor: 1979–80

  in reply to: Centenar 1916-2016 #94786
  razvanR
  Member

  Sportul Studenţesc, 100 de ani de ISTORIE! Totul a început pe 11 februarie 1916

  http://www.fanatik.ro/sportul-studentesc-100-de-ani-de-istorie-totul-inceput-pe-11-februarie-1916-650091

  Sportul Studenţesc împlineşte astăzi, 11 februarie, 100 de ani de existenţă. Primul preşedinte al clubului studenţesc a fost nominalizat profesorul universitar doctor în matematici Traian Lalescu, iar primul secretar Octav Luchide, care atunci avea vîrsta de 15 ani.

  Fotbalul și rugby-ul sunt primele secții din cadrul noii entități sportive, însă unele surse vorbesc despre fotbal și tenis, ca fiind prime secții. Apoi au apărut alte preocupări sportive studențești, cum ar fi natația, baschetul, voleiul și atletismul.

  Sportul Studenţesc a trecut printr-o serie de schimbări de ordin structural. Clubul a fost reorganizat în 1919, după reinstaurarea păcii, apoi, după regimul comunist s-a instalat la cîrma ţării, gruparea studenţească a dispărut din prim-plan. După 1950, studenţii au reînfiinţat Clubul Sportiv Universitar, care s-a transferat apoi în Ştiinţa ICF. Unele secţii au funcţionat sub denumirea de Politehnica Bucureşti, iar din 1972 a reapărut vechea denumire Sportul Studenţesc, păstrat de clubul patronat de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, pînă în aceste momente.

  În acest moment, Clubul Sportul Studenţesc funcţionează cu un număr de 12 secţii sportive. Clubul a format campioni care au concurat cu rezultate de excepţie la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale, Campionatele Europene, Balcaniade, campionate naţionale şi Cupe ale României.

  Nume de calibru în istoria clubului

  Sportul Studențesc rămîne una dintre formațiile emblemă ale fotbalului românesc, echipa din Regie fiind unul dintre principalele centre de formare din România.

  Echipa studenţească are unul dintre cel mai mare procent de jucători emblematici din România înregistraţi și formaţi. De la Ion Voica, Mircea Rădulescu, Gabi Balint, Ioan Andone, Dan Petrescu sau Gh. Mulţescu şi pînă la Rică Răducanu, Moraru, Speriatu, Cristian, R. Lucescu, Suciu (portari), Tănăsescu, M. Marian, G. Iorgulescu, Cazan, Şerbănică, Ciugarin, Manea, R. Chihaia, O. Ionescu, Hagi, Ţicleanu, Bozeşan, Aurică Rădulescu, Mircea Sandu, Bucurescu, Terheş, Stănici, Ciornoavă, Mircea Lucescu, Kraus, Cristea, Coraş, Şumudică şi Mazilu sînt printre cei mai reprezentativi.

  Performanța de la Pireu

  Finalistă a Cupei Balcanilor în sezonul 1976, Sportul Studenţesc a avut şase sezoane în care a participat în cupele europene. Cea mai notabilă performanţă este eliminarea lui Olympiakos Pireu în ediţia 1976-1977 (3-0 la Bucureşti, 1-2 la Pireu).

  COMPETITII INTERNATIONALE:
  Cupa Balcanilor: 1979-1980 2-0 1-1 NK Rijeka
  Cupa Balcanilor : finalistã 1976 1-3 3-2 NK Dinamo Zagreb
  1976-1977
  UEFA : Sportul Studenţesc – Olympiakos Pireu 3-0 1-2
  UEFA : Sportul Studenţesc – Schalke 0-1 0-4
  1983-1984
  UEFA : Sportul Studenţesc – SK Sturm Graz 1 – 2 , 0 – 0
  1984-1985
  UEFA : Sportul Studenţesc – Internazionale Milano 1 – 0 , 0 – 2
  1985-1986
  UEFA : Neuchâtel Xamax – Sportul Studenţesc 3 – 0 , 4 – 4
  1986-1987
  UEFA : Sportul Studenţesc – Omonia Nicosia 1 – 0 , 1 – 1
  UEFA : Sportul Studenţesc – KAA Gent 0 – 3 , 1 – 1
  1987-1988
  UEFA : Sportul Studenţesc – GKS Katowice 1 – 0 , 2 – 1
  UEFA : Bröndby IF – Sportul Studenţesc 3 – 0 , 0 – 3
  UEFA : Hellas Verona – Sportul Studenţesc 3 – 1 , 1 – 0
  Sportul Studenţesc va celebra 100 de ani de existenţă printr-o gală programată în prima jumătate a lunii noiembrie.
  Cele 12 secţii sportive:
  – rugby
  – baschet
  – polo pe apă
  – hochei pe gheaţă
  – tenis de cîmp
  – badminton
  – dans sportiv
  – karate
  – baseball şi softball
  – modelism
  – kaiac-canoe
  – yahting

  in reply to: Centenar 1916-2016 #94778
  razvanR
  Member

  Gabriela Mitroi-Banu: Vrem să arătăm că avem activitate, că nu există doar legenda Sportului Studențesc

  http://www.agerpres.ro/sport/2016/02/09/interviu-gabriela-mitroi-banu-vrem-sa-aratam-ca-avem-activitate-ca-nu-exista-doar-legenda-sportului-studentesc-12-08-33

  Directorul clubului Sportul Studențesc, Gabriela Mitroi-Banu, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES că gruparea pe care o conduce rezistă bine la cei 100 de ani de existență pe care îi va împlini în curând și vrea să demonstreze că este mai mult decât un club de legendă.

  Clubul a fost fondat pe 11 februarie 1916, iar de-a lungul timpului a cunoscut multe momente de glorie. În prezent, cele mai reprezentative secții sportive ale grupării sunt cele de polo pe apă, hochei pe gheață, karate și tenis, în timp ce echipa de fotbal, cunoscută la un moment dat drept ”gașca nebună”, desprinsă din clubul sportiv, a dispărut din prim-plan.

  Conducătoarea clubului speră ca sărbătorirea centenarului să aducă un plus de vizibilitate clubului, care numără în prezent 12 secții sportive și are 610 sportivi legitimați.

  La împlinirea a 100 de ani de existență, fiecare secție sportive a clubului va organiza o competiție legată de acest eveniment, care va culmina cu o gală ce va avea loc în toamnă.

  AGERPRES: Cum rezistă clubul Sportul Studențesc în sportul românesc la cei 100 de ani pe care îi va împlini anul acesta?
  Gabriela Mitroi-Banu: Clubul Sportul Studențesc rezistă și rezistă bine, zic eu. Este adevărat că în domeniul jocurilor sportive ne-am restrâns oarecum activitatea. În anul 2013, spre exemplu, pentru prima dată după mulți ani de zile ne-am retras din prima ligă națională de baschet. Nu am mai avut bani să susținem echipa în primul eșalon valoric. Acesta este motivul principal pentru care am început un proiect cu copiii. Am făcut acest lucru pentru că nu ne lasă un secol de tradiție. Echipa de baschet a clubului universitar a obținut cele mai strălucite performanțe din baschetul românesc, ajungând până în semifinalele Cupei Campionilor Europeni. Pentru asta nu am putut să lăsăm să dispară acest sport din clubul nostru. Astfel, în anul 2015, am obținut medaliile de campioane la prima categorie. Cu alte cuvinte, sperăm să creștem o piramidă, iar în anii următori să găsim și susținerea financiară.

  AGERPRES: Care este situația la alte sporturi de echipă?
  Gabriela Mitroi-Banu: Dacă mă refer la hochei pe gheață, era foarte ușor să renunțăm, mai ales că nu este niciun patinoar în București. Jucăm toate etapele în deplasare, iar acum avem o colaborare cu un club de copii — Husky. La polo am obținut o colaborare cu clubul Corona Brașov. Rezultatele sunt foarte bune și suntem în lupta pentru medalii în ultimii doi ani de zile. Aici avem un manager foarte bun, doamna Oana Dinulescu, cea care este și în biroul federal la polo.

  AGERPRES: Câte secții are Sportul Studențesc?
  Gabriela Mitroi-Banu: Avem 12 secții: badminton, baseball și softball, baschet, dans sportiv, karate, hochei pe gheață, kaiac-canoe și yachting sunt secțiile nautice ale CS Sportul Studențesc, apoi modelism, polo pe apă, rugby și tenis de câmp.

  AGERPRES: Care este cea mai reprezentativă secție ?
  Gabriela Mitroi-Banu: Îmi este greu să spun asta. Avem rezultate bune la sporturile individuale. Spre exemplu, la karate, avem campioni europeni, avem rezultate bune și la Campionatele Mondiale. La fel, la badminton avem rezultate bune, este o secție în plin avânt, a întinerit mult. Avem copii care vin din spate. Vreau să mai amintesc o performanță din palmaresul Sportului Studențesc: în anul 2014, junioara noastră Ioana Ducu a obținut la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing locul patru la tenis de câmp.

  AGERPRES: Câți sportivi legitimați are clubul?
  Gabriela Mitroi-Banu: Numărul sportivilor legitimați la noi este de 610.

  AGERPRES: Care este relația clubului cu Ministerul Educației? Cum poate fi îmbunătățită?
  Gabriela Mitroi-Banu: Avem relații bune, foarte bune cu Ministerul Educației. Desigur, nu pot să spun că ne putem lăuda cu bugetele cluburilor municipale, cu banii acordați de primării. Cu toate acestea, cluburile universitare au obținut sprijinul Ministerului Educației. În general, am reușit să ne desfășurăm activitatea la un nivel foarte bun.

  AGERPRES: Cum stă clubul la sectorul juvenil? Are viitorul asigurat? Mai vin copii la sport?
  Gabriela Mitroi-Banu: Noi stăm bine și oricum este o întreagă discuție la Ministerul Educației. Înainte, cluburile universitare aveau o plajă de selecție în cluburile școlare. Din păcate, cluburile școlare suferă în ultimii ani. Multe și-au restrâns activitatea, altele fac performanțe cu banii părinților. Numărul copiilor a scăzut dramatic, iar la noi nu mai ajunge nimic. Prin urmare, am început noi să ne ocupăm de copii. Este o întreagă discuție la nivelul Ministerului Educației dacă este bine sau nu, dacă putem cheltui banii publici la nivelul copiilor… Lucrurile stau exact așa, cluburile universitare cresc copii. Noi avem clar echipe de copii și la baschet, avem juniori.

  AGERPRES: Ce acțiuni aveți în vedere pentru o mai bună promovare a clubului Sportul Studențesc?
  Gabriela Mitroi-Banu: Acum, în 2016, este un cumul de factori care sperăm să conducă la dezvoltarea imaginii noastre. Este apariția unei cărți, colaborarea cu dl. Cristian Frisk, el ne ajută la promovare, și la istorie și la site-ul clubului, cu toate știrile și în rândul bloggerilor. Avem multe competiții în anul 2016, care sperăm să ne promoveze imaginea, faptul că mai existăm, că avem activitate, că nu există doar legenda Sportului Studențesc, o echipă frumoasă de nebuni, cum a fost în anii trecuți. Ne continuăm activitatea și zic eu bine.

  AGERPRES: Cum va aniversa clubul cei 100 de ani de existență? Aveți în plan organizarea unor evenimente cu acest prilej?
  Gabriela Mitroi-Banu: Mă bucur și sunt onorată că trăim acest eveniment. Fiecare secție din clubul nostru va organiza un turneu aniversar. Dorim să marcăm și să mediatizăm cât se poate de bine această aniversare, să îi aducem iar aproape pe foștii sportivi și antrenori. La finalul anului, dorim să facem o gală, o întâlnire cu toți oamenii care în acești ani au fost alături de noi și care doresc să fie cu noi, pentru că mereu CS Sportul Studențesc a fost o grupare de succes. Chiar dacă unii oameni au plecat la alte cluburi, oamenii au rămas aproape de Sportul Studențesc. În luna noiembrie, vom finaliza acest an cu o gală mare, zicem noi. (Foto pe flux)

  AGERPRES (autor: Aristotel Bunescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Irina Giurgiu)

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 674 total)