Regele Fotbal

Forum Replies Created

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • in reply to: Stadioane in Romania #60365

  Gazonul din povestea pulii. Povestea lui Creangă!
  http://www.regelefotbal.ro/stiri/povesteapulii

  in reply to: Discutii referitoare la sezonul 2011 – 2012 #90124

  Sportul va rămâne în primul eşalon fără cele două puncte de penalizare pentru neîndeplinirea baremului, deoarece baremul e obligatoriu doar pentru echipele retrogradate!
  http://www.regelefotbal.ro/romania/sportul-studentesc-pacatele-meciului-cu-steaua-din-2006

  in reply to: Discutii referitoare la sezonul 2011 – 2012 #90115

  Sportul Studențesc: Păcatele meciului cu Steaua, din 2006
  Anul trecut, echipa din Regie revenea în prima divizie. Cu Tibor Selymes antrenor, cu vedetele Tibi Bălan și Dacian Varga revenite la club (ultimul va pleca pe parcurs la Kuban Krasnodar, echipă antrenată de Dan Petrescu, fost, cu ani în urmă, pe ”banca suferințelor” din Regie), cu Farmache, Cruceru, Cristian Irimia, Pătrașcu și Octavian Chihaia (ulterior, și Maxim și Rațiu) din ”vechea gardă” și cu ”gemenii” golului, Ferfelea – Curelea, alb-negrii păreau a avea șanse bune, bune de tot, de salvare.

  Și totuși… Deși cu un lot format exclusiv din jucători români, deși a pus, la fel ca în ultimul deceniu, accent pe tinerii din propria pepinieră, deși a lansat acum tineri precum Viciu, Lucian Cazan, Lungu, fosta ”gașcă nebună” n-a putut duce trena campionatului.
  continuarea la http://www.regelefotbal.ro/romania/sportul-studentesc-pacatele-meciului-cu-steaua-din-2006

  in reply to: EURO 2012 #84371

  Naționala României a ajuns pielea pulii: în urnă cu Albania!
  http://www.regelefotbal.ro/romania/nati … cu-albania

  in reply to: Dumitru Manea 07.12.1948 #77445

  S-a stins Dumitru Manea
  Ieri a trecut la cele veșnice Dumitru Manea.

  S-a născut la 7 decembrie 1948, la Cernica (jud. Ilfov), localitate celebră pentru mănăstirea de pe malul lacului.

  A început să joace fotbal în satul natal, pe terenul situat în lunca din partea de sud a cimitirului și în curtea școlii. În 1962 este legitimat la centrul juvenil al Stelei. În 1965, la doar 17 ani, debutează pentru roș-albaștri în Divizia A. Cu Steaua, la care evoluează până în 1971, va cuceri un titlu național, în 1968, și cinci Cupe ale României!

  După o escală la Metalul Târgovişte, ajunge, în 1972, la Sportul Studenţesc. Aici va atinge apogeul carierei sale. Puternic și rapid, se reprofilează fundaș stânga, din extremă stânga. Strânge 3 selecţii în naţionala României, toate în toamna lui 1976. Primele două, în amicale cu Cehoslovacia, cea care în acel an se încununase campioană a Europei! Ultima, în returul finalei Cupei Balcanice, cu Bulgaria.

  În 1979 trece la Mecanică Fină Bucureşti, apoi la Sirena Bucureşti şi FCM Giurgiu.

  După încheierea carierei de jucător, a antrenat în special la nivel juvenil, cu rezultate excepționale. La Luceafărul București (unde l-a avut elev și pe Hagi), la Centrul de copii și juniori al Sportului Studențesc (punând decisiv umărul la formarea mai multor jucători lansați în ultimul deceniu de echipa din Regie: Gh. Bucur, Galamaz, Mazilu, C. Lazăr), la naționalele de juniori ale României (unde i-a antrenat pe Chivu și pe Mutu, pe primul chiar el debutându-l într-o națională de juniori). A fost tehnician și la câteva echipe din diviziile inferioare. În ultimul timp a fost scouter al Sportului Studențesc.

  Fiica sa, Oana Manea, este handbalistă la Oltchim Rm. Vâlcea și în echipa națională a României, adică în cele mai puternice echipe (de club, respectiv naționale) pe care sportul românesc le are în ultimii ani.

  Dumnezeu să-l odihnească.

  http://www.regelefotbal.ro/legende/s-a-stins-dumitru-manea

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)